Şimdi Ara

Opel Vectra OPC mi yoksa SAAB 9.3 Aero 2.8 Turbo mu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ozdamar

quote:

Orjinalden alıntı: 19can84

quote:

Türkiye Limiti 250 dir dostum. Yazılımsal "illegal" yollarla kırılmadı ise 250 geçmemesi gerekir araçların.

ben anlamadım "türkiye limiti" ne demek, distirbütör tarafından ithal edilen ferrariler de mi 250 yi geçmemliler? bence biraz bilgi karmaşası yaşamışsınız.

vectra opc nin 260 km son hızı var, saab aeronun 250 bence aradaki fark önemsiz,

fiyatları aynı seviyede ise ben saabı tercih ederdim , ama arabadan beklentilerinize göre durum dğişebilir, sonç olarak opc spor otomobil mantığıyla, 9-5 ise konfor ve performansı aynı otomobilde buluşturmak için üretilmiş modeller.

Bilgi Kurmaşası da yaşamadım karmaşası da yaşamadım dostum. Ferrariler biliyorsunki yakın zamana kadar ithal olarak getiriliyordu ama artık Türkiye Distrübitörleri var. Benimde aklıma ilk ferrari geldi bilmiyorum onlar limitli mi geliyor ama kaç seneden beri Borusan Otomotiv araçları türkiyede 250 ile sınırlıdır kime sorarsan sor aynı yanıtı alırsın. Tabiki bu fark için araba tercihi etkilenemez ben sadece böyle bir limit sisteminin var olduğunu yazmak istedim. Buna rağmen ben Saab tercih ederdim. Son hızı önemsiz dahi olsa bana ayrı bir sürüş keyfi veriyor.

Teşekkürler

bmw lerin son hızlarını sınırlayan borusan deyil bmw dir

sebebide 250 nin üzerinde araçların çok fazla yakıt tüketmesidir bir nevi çevreye syagı amacıyla 250 ile sınırlandırmaktadır araçlarını

• quote:

Orjinalden alıntı: Platinium

quote:

quote:

quote:

Türkiye Limiti 250 dir dostum. Yazılımsal "illegal" yollarla kırılmadı ise 250 geçmemesi gerekir araçların.

ben anlamadım "türkiye limiti" ne demek, distirbütör tarafından ithal edilen ferrariler de mi 250 yi geçmemliler? bence biraz bilgi karmaşası yaşamışsınız.

vectra opc nin 260 km son hızı var, saab aeronun 250 bence aradaki fark önemsiz,

fiyatları aynı seviyede ise ben saabı tercih ederdim , ama arabadan beklentilerinize göre durum dğişebilir, sonç olarak opc spor otomobil mantığıyla, 9-5 ise konfor ve performansı aynı otomobilde buluşturmak için üretilmiş modeller.

Bilgi Kurmaşası da yaşamadım karmaşası da yaşamadım dostum. Ferrariler biliyorsunki yakın zamana kadar ithal olarak getiriliyordu ama artık Türkiye Distrübitörleri var. Benimde aklıma ilk ferrari geldi bilmiyorum onlar limitli mi geliyor ama kaç seneden beri Borusan Otomotiv araçları türkiyede 250 ile sınırlıdır kime sorarsan sor aynı yanıtı alırsın. Tabiki bu fark için araba tercihi etkilenemez ben sadece böyle bir limit sisteminin var olduğunu yazmak istedim. Buna rağmen ben Saab tercih ederdim. Son hızı önemsiz dahi olsa bana ayrı bir sürüş keyfi veriyor.

Teşekkürler

bmw lerin son hızlarını sınırlayan borusan deyil bmw dir

sebebide 250 nin üzerinde araçların çok fazla yakıt tüketmesidir bir nevi çevreye syagı amacıyla 250 ile sınırlandırmaktadır araçlarını

Borusan olduğu sanıyordum ilginç demek değilmiş ; Bilmemek değil öğrenmemek ayıp hesabı .

• saab derim, o tork eğrisini gördükten sonra... adamlar turboyu kullanmayı biliyorlar.

hız sınırı konusundaysa:
    mercedesler audiler bmw ler falan bu tip çoğu firmanın performanslı otomobilleri 300km hızlara çıkabildikleri halde fabrika çıkışı genelde 250 ile sınırlılar diye biliyorum.ama istek üzerine limitör iptal edilebiliyor diye biliyorum.ve yine genelde, limitör iptali ile araçlar kadrandaki son hıza gelebiliyorlar diye biliyorum, araçlar o derece potansiyele sahip ama galiba bir kaç yasa engel oluyor üretim sırasında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dikmenibo -- 19 Mayıs 2007; 22:12:08 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: dikmenibo

saab derim, o tork eğrisini gördükten sonra... adamlar turboyu kullanmayı biliyorlar.

hız sınırı konusundaysa:
    mercedesler audiler bmw ler falan bu tip çoğu firmanın performanslı otomobilleri 300km hızlara çıkabildikleri halde fabrika çıkışı genelde 250 ile sınırlılar diye biliyorum.ama istek üzerine limitör iptal edilebiliyor diye biliyorum.ve yine genelde, limitör iptali ile araçlar kadrandaki son hıza gelebiliyorlar diye biliyorum, araçlar o derece potansiyele sahip ama galiba bir kaç yasa engel oluyor üretim sırasında.

Limitör Deaktivasyonu diye yazdığım olay oydu zaten HAMANN markasının yazılımı . Ama illegal tabi yasal değil.

• illegal olduğunu bilmiyordum.peki bu komple yazılım değiişimiylemi oluyor?? benim bildiğim araç bilgisayar bağlanıyor ve birkaç veri değiştiriliyor.
  • Yasal yolda hız limitörü iptaki mümkün bunun için yarış lisansınız olması gerekiyor.Yetkili servis açıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dikmenibo

illegal olduğunu bilmiyordum.peki bu komple yazılım değiişimiylemi oluyor?? benim bildiğim araç bilgisayar bağlanıyor ve birkaç veri değiştiriliyor.

Yazılım diye geçiyor .

http://www.pentaoto.com/asp/urungoster.asp?urunid=640
  • Saab uçak gibi otomobil ki Saab uçak moturunda sonra araba yapmaya başlamış
  • tabiki saab en azından daha farklı görünmek istiyorsan

bu arada hız limiti meselesinde bayagı bi yogunlasmısız alman firmaları 90 küsürlü yıllarda yaptıkları bir anlaşma ile hız limitini sabitlemişlerdi bu anlaşma çok yakında geçerliliğini yitirecek
  • türkiye ile falan bir alakası yok, 250 km ile sınırlandırılması tamamen mercedes audi ve bmw nin kendi aralarında yaptıkları centilmenlik anlaşmasıyla ilgili bir durum.

quote:

quote:

quote:

Teşekkürler

• Gereken bilmediğim cevabı başka bir arkadaşa verilmiştir.

Saygılar
  • SAAB , o bir uçakkk....
  • Saab la Opel kıyaslanır mı yaa? Hiç düşünmeden Saab ı alırdım.
  • bende saab 9.3 cabrio 2.8 turbo alıyorum makyaklısından 290hp sende opc falan alda değişlik olsun
  • neden kıyaslanmasın
    aynı motor saab ve vectrada görev yapıyor
    opel performance center mühendislerinin ortak tasarımı
    gm iki firmanın yetkili ismi kalite arasında fark yok denecek kadar...
    kıyaslanılmayacak bir durum yok!
    quote:

Orjinalden alıntı: ecar limon

Saab la Opel kıyaslanır mı yaa? Hiç düşünmeden Saab ı alırdım.
  • bu canavara ne demeli.. 0-100 5.4sn

Opel Vectra OPC mi yoksa SAAB 9.3 Aero 2.8 Turbo mu

Engine
    Type: R5, Turbocharged
    Displacement cu in (cc): 154 (2521)
    Power bhp (kW) at RPM: 300(224) / 5500
    Torque lb-ft (Nm) at RPM: 295(400) / 1950
    Redline at RPM: 6500
    Brakes & Tires
    Brakes F/R: ABS, vented disc/vented disc
    Tires F-R: 235/45 ZR17
    Exterior Dimensions & Weight
    Length × Width × Height in: 181.3 × 71 × 55
    Weight lb (kg): 3571 (1621)
    Performance
    Acceleration 0-62 mph s: 5.4
    Top Speed mph (km/h): 155 (250)
    Fuel Economy EPA city/highway mpg (l/100 km): 18/25 (n.a.)

• saab farklıdır ama opc de yabana atılamaz...
    şöyle bir düşündümde saab benim fikrim
    alttaki foto bi ara saab sitesinde vardı hala varmı bilmiyorum ama kapalı
    bi havaalanında yapılan testlerin videoları oradan alıntıdır

• sportiflik ön plandaysa Vectra OPC derim, ama konfor, prestij öncelikli ise o zaman Saab. Ancak eğer biraz daha verebiliyorsan volvo S60 R AWD'yi tek geçerim.
    bu arada bildiğim kadarıyla vectra düz vites, saab ise otomatik, bunu da göz önüne al.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.