Şimdi Ara

OPEN GL

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nedir, ne işe yarar, oyun kurulumundan sonra bununla ilgili hata veriyor, ekran kartımla ilgisi varmı varsa ne yapmalıyım, bi yerlerden bulunabiliyormu lütfen yardım. sağolun

• Eğer oyun kurduktan sonra OpenGl hatasıveriyorsa ekran kartın OpenGL desteklemiyor demektir
  • ok saol
  • Önemli Değil
  • yada bir ihtimal başka bir sürücü dosyası yüklediysen ekran kartın bu dosyadaki opengl ayarını desteklemiyorda olabilir bu yüzden sürücü dosyalarına dikkat etmelisin
  • s3 trio kullaniyorsan desteklemez.
  • ekran kartını güncelle o zaman düzelir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: REQUIEM

s3 trio kullaniyorsan desteklemez.

S3
  • Bende call of duty ve medal of honer yukledikten sonra acamıyor ve openGl hatası veriyordu (ekran kartım fx 5200) daha sonra nVidia nın sitesinden guncelledikten sonra paşalar gibi açtı iki oyunuda ama kart biraz eski olduğu için hafif performasn düşüşü oldu
  • Fx5200 için nvidianın sitesinden en son sürücüler yüklenirse performans kaybı oluyor.Çünkü her ne kadar sürücü içinde listelenen kart modelleri arasında fx5200 olsa da en yeni sürücüler bu kart için uygun değildir.service pack 2 kurulu bir windows xp fx5200 i direkt tanır ama bunun da open gl desteği yoktur.Bu oyunları açamaz.en iyisi kartla birlikte verilen CDdedki sürücüleri kurmak.Ben şu an 52.16 sürümünü kullanıoyrum.eğer elinizde sürücü CDsi yoksa Nvidianın sürücü arşivine girip oradan bu sürcüyü ya da buna yakın tarihlerde çıkan bir sürücüyü kurmalısınız.Aksi taktirde performans sorunları yaşarsınız ve sistem ekran kartıyla ilgili hatalar vermeye başlar.Video edit,resim işleme vs .ile uğraşan biri olarak bunu çok iyi biliyorum.

Genel olarak şunu söylemeliyim.Bütün bilgisayar dergilerinde ,tv. programlarında bir sorun olduğunda hemen donanım sürücüsü güncellemeyi öneriyorlar.Eğer donanımınızın çalışmasında performansında önemli bir sorun yoksa,güncellemeler bence gereksiz.Sistemin stabilitesini bozmaktan başka bir işe yaramıyor.Ama tabii üreticinin önerdiği bir durum söz konusu ise ,aygıt sürücüsünde önemli bir bug varsa ve çok önemli bir güncelleme ise tabii ki buna bir sözüm yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 26 Şubat 2006; 13:34:17 >

• quote:

Orjinalden alıntı: LokmanHekim

Fx5200 için nvidianın sitesinden en son sürücüler yüklenirse performans kaybı oluyor.Çünkü her ne kadar sürücü içinde listelenen kart modelleri arasında fx5200 olsa da en yeni sürücüler bu kart için uygun değildir.service pack 2 kurulu bir windows xp fx5200 i direkt tanır ama bunun da open gl desteği yoktur.Bu oyunları açamaz.en iyisi kartla birlikte verilen CDdedki sürücüleri kurmak.Ben şu an 52.16 sürümünü kullanıoyrum.eğer elinizde sürücü CDsi yoksa Nvidianın sürücü arşivine girip oradan bu sürcüyü ya da buna yakın tarihlerde çıkan bir sürücüyü kurmalısınız.Aksi taktirde performans sorunları yaşarsınız ve sistem ekran kartıyla ilgili hatalar vermeye başlar.Video edit,resim işleme vs .ile uğraşan biri olarak bunu çok iyi biliyorum.

Genel olarak şunu söylemeliyim.Bütün bilgisayar dergilerinde ,tv. programlarında bir sorun olduğunda hemen donanım sürücüsü güncellemeyi öneriyorlar.Eğer donanımınızın çalışmasında performansında önemli bir sorun yoksa,güncellemeler bence gereksiz.Sistemin stabilitesini bozmaktan başka bir işe yaramıyor.Ama tabii üreticinin önerdiği bir durum söz konusu ise ,aygıt sürücüsünde önemli bir bug varsa ve çok önemli bir güncelleme ise tabii ki buna bir sözüm yok.

Dediklerin kısmen doğru... Her zaman en iyi sürücü, en gücel sürücüdür diye bir genelleme yapamayız... Fakat özellikle oyunlarda çıkan hataların çok büyük bir kısmı sürücü değiştirmeyle düzeliyor (normalde sürücü güncelleştirme derim ama asıl söylemek istediğim sürücü değiştirmektir)...

Fakat şu an için kullanılan 5x.xx sürücüleri güncel oyunların bir kısmında hata verecektir... En az 7x.xx serisi bir sürücü kullanmanızı öneririm...

Özellikle düşük vga'ların performansını arttırmak için resmi olmayan sürücüler oldukça işe yarıyorlar... Bu tür performansa yönelik sürücüleri www.guru3d.com adresinden bulabilirsiniz...

• Tabiki en günceli en iyisi değildir ama güncel sürücülerin eski kartların performansını düşürdüğünü sanmıyorum. en kötü ihtimal eski sürücülerin profilini olduğu gibi alır. yani eski karta olumsuz bir etkisi olmaz. özellikle oyunlarda çıkan hataları yeni sürücüler ortadan kaldırıyor. ben ciddi bir sorun ortaya çıkarmadıkça yeni sürücülerin kullanılması taraftarıyım. zaten bir problem olsa o problemi ortadan kaldıran yeni bir sürücü çıkartılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alcohol -- 26 Şubat 2006; 18:12:43 >
  • s.a abilerim ben de de aynı sorun war call of duty 1 açılmıor benim ekran kartı herhal Ati RAdeon 9200 pro family bu sanırım abiler nasıl güncellerim taktım kafaya oynicam bu oyunu 5 saattir bunla uraşıorum bana bi yardım edermisiniz??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.