|
OpenAI CEO'su: Birkaç yıl içinde “süper zekaya” sahip olacağız
-
-
Bu arada yapay zeka denilince organik zeka diye motivasyonumuz oluyordu da böyle süper zeka denilince, insanlık afedersiniz geri zekalı sınıfına düşecek gibi.
-
1970-1990 arası güzel bir stereo receiver amfi ve güzel bir çift hoparlör kadar heyecan vermiyor bana ,yapay süperiniz sizin olsun.
-
kesin zaman veremiyor cunku bilincin tam olarak ne oldugunu, yapay zekanin arka planda yaptiklarini nasil yaptigini hic kimse bilmiyor. bilinen sey yapay zekayi olusturan algoritmalar ama o algoritmalarin olusturdugu yapi tam nasil calisiyor anlayabilen yok. gelgelim dogal evrimde urettigi yapilarin nasil calistigini bilen bir mekanizma degil, sadece surekli degistiren daha iyisini secen bir algoritma. bu acidan su anki ilerleme hiziyla yasam suremiz icinde insandan ustun bir varlikla tanismamiz cok olasi. soru ondan sonrasinda ne olacagi?
-
Bana da biraz daha ileride Sony SACD receiver ile stereo technics/yamaha hoparlörler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ya bu hypeci ve korsan adamın fotoğraflarını bile görmekten bıktım gercekten bu LLM hype kadar ayar oldugum hicbir sey daha önce internette mevcut olmamıstı.. corona gibi yayıldı..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 25 Eylül 2024; 6:8:18 > -
Bana insan zekasını aşamayacak gibi geliyor sadece insandan daha kolay ve çok bir şekilde veriyi işleyebilecek; hafıza, unutma, psikolojik problemleri olmayacak.Öte yandan görünür bilgi işleme kapasitesinin altında insanda henüz çözülemeyen/netleşmeyen başka şeyler de var. Bunlara da erişebilecek mi göreceğiz. Erişemese bile bunların farklarının ortaya çıkmasını sağlayacağı için kendimizi tanıma konusunda faydası olabilir.
-
İnsanoğlu kendi sonunu getirecek
-
Bunun için LLM'e alternatif birşeyler geliştirilmesi lazım, şu an yapay zeka dediğimiz ürünler büyük birer makine öğrenme dil modeli.
Metod olarak insan zekasının mantık kurması gibi gibi çalışmıyor kısacası.
İnsan zekasını ve beynin çalışma tekniğini taklit etmek için daha farklı bir sistem lazım. O süper zeka da bu yapıldıktan sonra çıkar diye düşünüyorum.
-
Kendi geliştirdikleri şeyi anlayamamaları çok garip ve saçma değil mi? Algoritmayı yazan mantığını, çalışma prensibini de biliyordur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
algoritmayi yazin esas isi yapan kodu yazmiyor. o isi egitim ile ogrenip olusturacak algoritmayi hazirliyor. ornegin santranc oynamasi isteniyor. algoritmaya oyunun kurallari yukleniyor, istenen sonuc belirtiliyor, milyonlarca hamle milyonlarca oyun oyniyarak algoritma kazandiran teknikleir secip eliyor, koduna ekliyor, bu sekilde egitiliyor. bazen tamamen kendine has insanlar tarafindan hic kesfedilmemis dusunulmemis taktikleri stratejileride bulabiliyor. sonrasinda o kod santranc oynadiginda algoritmasini olusturanlar nasil bir strateji olusturdugunu nasil dusundugunu bilmiyorlar, zorlu rakip karsisinda defansif mi oynar, offnsif oyunu mu gecer, nasil bir ana plan olusturur bu kisimlar tamamen kapali kutu.
yani daha bilincin nasil bir sey oldugu bilinmeden makinaya cok cok fazla data yukleyip kodu bu data ile egiterek cevresinde ne olup bittigini anlayabilen bir dusunce seklinin cikmasini umuyorlar. bu yuzden ne zaman basarilabileceginiz, basarildiginda ortaya nasil bir sey cikacagini kimse net olarak soyliyemiyor.
-
milleti boyle hypeliyorlar anlamayan üvvvvvvv o neeee vallah mi bu kesin yapay zekaymis desin diye..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 25 Eylül 2024; 17:56:23 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sony kırmızı çizgim reklam olmaması için söylemedim :)),elimde sayıca baya sony cihaz var özellikle tc-ka7es bir kaset deck benim için paha biçilemez.
-
Başımıza bela olacaklar,biz analog hayatta gayet mutluyduk.
-
Bela oldular bile.. 1997 yılındaki teknoloji maksimum olması gereken sosyal medya yok, cakma yapay zeka yok, elit internet ortamı.. onun daha ilerisi zarar ziyandır..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 26 Eylül 2024; 8:31:30 > -
bilader sen olayı hiç anlamamışsın.
hemde hiç.
konu sence bu olsaydı bu kadar milyarca dolar basılırmıydı?
insan zekası aşılacak. zaman meselesi.
-
Sakız robotu bozar mı hocam
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Bunun için LLM'e alternatif birşeyler geliştirilmesi lazım, şu an yapay zeka dediğimiz ürünler büyük birer makine öğrenme dil modeli. Metod olarak insan zekasının mantık kurması gibi gibi çalışmıyor kısacası. İnsan zekasını ve beynin çalışma tekniğini taklit etmek için daha farklı bir sistem lazım. O süper zeka da bu yapıldıktan sonra çıkar diye düşünüyorum. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X