Şimdi Ara

Dünyanın en iyi sistemine de sahip olsan önemli olan oyunun seni içine çekebilmesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
2
Favori
6.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dünyanın en iyi sistemine de sahip olsan önemli olan oyun seni içine çekebilmesi.Eğer bir oyun seni ilk on dakikada seni kendine bağlayamıyorsa oyun deneyimi adına hiçbir keyif alınamıyor.İster 4k oyna ister 144hz ,istersen dev projeksiyonda oyundan alınan keyfi donanım belirlemiyor.Donanımın oyun iyiyse tecrübeyi ve alınan keyfi arttırdığı bir gerçek fakat oyun kötüyse hiçbir anlamı olmuyor.

Zamanında Gta 4'ü 15fpsde ,Crysis'i 7-8 fpsde takıla takıla oynadım ama yaşadığım tecrübe , aldığım keyif mükemmeldi.Sonrasında donanımı yükselttim fakat aynı keyifle oynadığım oyun sayısı azdır.Zamanında Gta San Andreas ile yaşadığım tecrübeyi hiçbir oyunda yaşamadım.Bu zevki bana sağlayan ekran kartı mıydı , monitör müydü, yüksek fps miydi ? Tabiki hiçbiri değil.

Katılmayan arkadaşlar olacaktır.Donanımdan tek başına keyif alan da vardır.O donanımı kullanarak , sonuna kadar sömürerek verdiği paranın karşılığını alınca zevk duyan arkadaşlar.Ona da saygı duyarım.Ben de öyle bir dönem geçirdim.Ama oyun tecrübesi , atmosfer, hikaye , senaryo ayrı bir tat.Tıpkı çok iyi bir filmin düşük kalitede izlenmesi gibi.Film içine çekiyor mu çekiyor , aynı duyguları yaşatıyor mu yaşatıyor.Aynı filmi bluray olarak izlediğinde değişen tek şey görsel tat.Avrupa yakasını her defasında eski tv kalitesinde izliyorum fakat her defasında aynı zevki alıyorum.Görselliğin hiçbir önemi yok.Çünkü senaryo iyi , oyuncular ve oyunculuklar iyi , bölümler keyifli.Bölümleri full hd de olsa 4k da olsa bir süre vayy ne iyi gözüküyor diyip aynı şekilde izleyecek ve güleceğim.Oyunlar da ona benzer bir tecrübe işte.

Böyle birşey yazasım geldi nedense.Oyunlardan eskisi kadar keyif almıyorum sanırım.

• Kesinlikle öyle. Far Cry 5'i yarısında sildim attım. Shadow of The Tomb Raider o kadar uzun olmamasına rağmen yarısına gelince artık baydım, klişe hikaye, zorlama bulmaca ve ruhsuz karakterler yüzünden onu da sildim attım.

Resmen şu sıralar sonunu görebildiğim oyun yok. O kadar cıvık ve cebindeki parayı harcatmaya yönelik sistemin içine işlemiş, tamamen velet magneti bir piyasa var ki. Birde pixel fetişistlerinin peydah olması bu nesilde. Yüzlerce saat, kaynak, yapımcı gücünün, şaka gibi oyunlara aktarılması.

Geçen Dragons Dogma Dark Arisen'i yükledim. Uzun zamandır aklımdaydı, xbx360'ı sattığım döneme denk geldiğinden bitirememiştim. Oyun aktı ya bildiğin aktı.

O kadar sınıf, alt sınıf, yaratık, dungeon, detay var ki... Xbox 360'dan bahsediyoruz, 512 mb ramli aletten bahsediyoruz.

Ne oyun yapmış adamlar. Şimdi tekrardan Dragon Age Origins'i modlayıp, yeni bir serüvene atılacağım.

Ps3, Xbox 360 döneminin kıymetini bilememişiz. Şimdi görüyorum.

Witcher, Bloodborne, Red Dead Redemption 2, Divinity 2, God of War dışında bu neslin hakkını veren oyun çok ama çok seyrek.
    Eskiden oyun zevki bambaskaydi nedeni ise oyunlarin sayisi azdi, internet kisitliydi hatta yoktu, oyunlara erisim zordu ve yapimlar kaliteliydi ve oyunlar ciddi zordu.
    Simdi oyunlar 7 yasindaki cocugun bile oynayacagi cinsten.
    Neden herkes age of mutlaka oynamistir cunku strateji alaninda cok oyun yoktu.p133 4mb ram 16bit ekran karti ile oynardim ve cok zevk alirdim.
    Dikkat ediyorumda dusuk sistemleri olanlar daha cok oyun meraklisi iken iyi sistemlere sahip olanlar daha cok youtube,twitch,dh,dizi,film meraklisilar.
    Kisaca yapimlar kalitesiz, cok fazla cesit var, herseye hizli erisim var zevk baltalaniyor.
    Hl1 de takildigim yeri gecmek icin gunlerce ugrastigimi bilirim.Simdj bi oyunda takildim mi ac youtubedan bak izle devam et.Oda zevk vermiyor.
    Zamanında half-life 1, nfsmw, nfsu2, crysis gibi oyunları oynarken aşırı zevk almıştım. Hiçbirini zamanında 60 fps de ve yüsek grafik kalitesinde oynayamadım. Yıllar sonra güçlü donanımlar elde edip bu oyunlara geçince eski tadı alamadım. Sebebini de eskimelerine bağlıyorum. Hele Nfsmw'da polislere yakalanmamak için harcadığım adrenalin yok mu, beni benden alıyordu.

Dipnot: Oyunda ekranın sağ üst köşesinde görünen FPS değeri, bütün zevki parçalamaktadır.
  • Katılıyorum. birkaç yıl önce aldığım ilk yarım saatini oynayıp daha sonra oynamaya fırsatım bulamadığım a brother tale of two sons oynuyorum şu sıralar, çok güzel bi hikayesi var.

Grafikler çamur gibi olmasın, animasyonlar idare etsin ama atmosfer ve oynanabilirliği iyi olsun yeter.
  • gta 4ü 5 sene boyunca oynadım. hatta o kadar zevkliydi ki, bir sürü modlar oluşturdum. grafik modlarım çok tutuldu GTAinside sitesinde. bilen varsa icenhancer grafik modu vardır. en az onun kadar güzel ve tutulan bi modum olmuştu ve bu işten baya bi gelir elde etmiştim. ama artık bıraktım ve gta 5 e geçtim. gta 5 e ise 1 ay dayanamadan sildim. fizik iğrenç ötesiydi.

san andreas ve vice city başka bi efsaneydi.
  • kanalında da tanıtımını yapmıştın biliyorum. senin modunla aylarca oynadığımı bilirim. neredeyse 2 kat FPS ve görüntü zevki alıyordum. birçok moddan daha efsaneydi seninki ama 2 hesapla gitmen sıkıntı oldu biraz. keşke 1 hesaptan gidebilseydin daha çok tanınırdın belki. GTAinside gibi sitede 2 tane modunun da o kadar sayfa içerisinde ilk 3 sayfada yer alması güzel bişey

merak edenler için link atıyorum denemek isteyen özellikle son link sürümünü denesin orjinalınden kat kat güzeldir.

ilk sürüm:https://www.gtainside.com/en/gta4/mods/105925-natural-graphics-1-0/
    ikinci sürüm:https://www.gtainside.com/en/gta4/mods/124377-gta-4-realistic-natural-graphics-mod/
    üçüncü sürüm:https://www.gtainside.com/en/gta4/mods/125855-gta-4-selar-on-graphics-natural-and-realistic/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartasal1973 -- 2 Ağustos 2019; 0:5:25 >

• kartasal1973 kullanıcısına yanıt
    2 hesabın sebebi, şifresini unuttum.

ama teşekkür ederim bi nevi fanım olduğun için

keşke çok daha fazla kişiye duyurabilseydik.
  • Haklısın :) Eskiden Commodore 64'e kafa ayarı yapıp saatlerce oyunun açılmasını beklerdim. Açıldığı zaman ki mutluluğumu şu an yaşayamıyorum. CS go zar zor bıraktım. Ben bu tür şeylere oyun diyemem, daha çok bağımlılık gibi bir şey. Son oynadığım oyun Starwars battlefront2. Bayağı sardı :) Tomb raider fln..Bilmiyorum yani o kadar çok oyun var ama senin dediğin gibi içine çekmiyor
  • Benim gibi çöp sisteme sahipsen zaten hiçbir oyunun içine girip kendini kaptıramıyorsun İstesen de olmuyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Atari salonlarında ve ps1-ps2 oynadığım zamanlardan en çok keyif almışımdır gerisi tırıvırı.Hiç bir zaman o keyfin üstüne çıkmayacağımı biliyorum...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden oyun zevki bambaskaydi nedeni ise oyunlarin sayisi azdi, internet kisitliydi hatta yoktu, oyunlara erisim zordu ve yapimlar kaliteliydi ve oyunlar ciddi zordu.
    Simdi oyunlar 7 yasindaki cocugun bile oynayacagi cinsten.
    Neden herkes age of mutlaka oynamistir cunku strateji alaninda cok oyun yoktu.p133 4mb ram 16bit ekran karti ile oynardim ve cok zevk alirdim.
    Dikkat ediyorumda dusuk sistemleri olanlar daha cok oyun meraklisi iken iyi sistemlere sahip olanlar daha cok youtube,twitch,dh,dizi,film meraklisilar.
    Kisaca yapimlar kalitesiz, cok fazla cesit var, herseye hizli erisim var zevk baltalaniyor.
    Hl1 de takildigim yeri gecmek icin gunlerce ugrastigimi bilirim.Simdj bi oyunda takildim mi ac youtubedan bak izle devam et.Oda zevk vermiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Imzada ki sisteme sahibim hani günümüz de orta seviye sayılabilir Ama oyun yok. Akşam eve gelip açıp cs oynuyoruz sınır küpü olup çıkıyoruz.

• crysis 3 'te o çalıların arasında tek kalıp ekipmanın bozulduğu sahne ve cod 4 'teki sniper görevinden aldığım hazzı daha bir oyundan alamadım

64bit 520mx ekran artı ile birde..

haklısınız oyun kaliteli değilse donanım pek işe yaramıyor.. ama gönül istedi ki o sahneleri full hd yada 2k çözünürlükte yasaydım
  • Yazılanlar doğru ama bazı yanlışlar da var. 7-8 FPS cidden çok dğşük ve oyun zevkini ciddi derecede öldürüyor 15 fps bişe düşük aslında ama 7-8 demek resim demek.

2. yalnış filmin görüntü kalitesi çok kötüyse izlemen. Film görsel şölen sunmasa bile baltalanıyor. Yani senaryosu her şeyi güzel olsa da gidip onu sinema çekimi izlersen o filmden haz alamıyorsun. Zaten görselliğin ön plana çıktığı filmse onu hiç izleme daha iyi. Anlatılmak istenen doğru örnekler yanlış.

• Tersi durumlarda Witcher 3 ü ilk oynadığıma hiç içine çekmemeişti,1 yıl hesapta yattı bukadar kişi beğeniyorken sorun bendedir diye düşünerek biraz zorladım yan görevleri fln atladım ana konuya odaklandım,oyun sardı şuan yapılmış en iyi hikayeli single oyun. R6 Siege ilk gameplay izlerken aşık oldum oyunu aldım alalı müptelası oldum diyebliirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

Yazılanlar doğru ama bazı yanlışlar da var. 7-8 FPS cidden çok dğşük ve oyun zevkini ciddi derecede öldürüyor 15 fps bişe düşük aslında ama 7-8 demek resim demek.

2. yalnış filmin görüntü kalitesi çok kötüyse izlemen. Film görsel şölen sunmasa bile baltalanıyor. Yani senaryosu her şeyi güzel olsa da gidip onu sinema çekimi izlersen o filmden haz alamıyorsun. Zaten görselliğin ön plana çıktığı filmse onu hiç izleme daha iyi. Anlatılmak istenen doğru örnekler yanlış.
    Evet 7-8 fps slayt gösterimi gibi oluyor ama yine de keyifle oynanıyordu.Kısıtlı imkanlarla oynayabilmek daha çok keyif veriyordu hatta.

Görüntü kalitesi kötüyse film izlenmez diye birşey mi var ? Anamızın karnından blurayle mi doğduk? Yaşınız kaç bilmiyorum ama bizim çocukluğumuzda filmleri tvde anten ile karıncalı şekilde izlerdik.Geleceğe dönüşler, terminatörler , rambolar , rockyler , jurrasic parklar , polis akademileri hepsi standart sd kalitede , karıncalı gösteren anten ile ve tüplü tvde izlendi.En çok keyif alarak izledğim filmler de onlardı.Ondan sonra da leş kalitede vcdlerde izledik.Babamın döneminde vhs kasetlerde izleniyordu.Adamlar bluray kalitesi yok diye o dönem film izlemese miydi yani.Şimdi indir 4k filmi aç izle aynı keyfi alamıyorum film çok iyi gözükse bile.Çok nadir yani kendimi kaptırdığım film sayısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aterikasedi -- 2 Ağustos 2019; 16:23:34 >

• Online oyunlara çok alıştık. Tek sorun bu. İnternet bağlantımın olmadığı bir dönem normal oyunlara yönelme fırsatı buldum. Gerçekten zevk aldım bu dönem. Tabii şu an her akşam arkadaşlarla toplanıp birlikte oynadığımız için bilgisayarda onlarca oyun duruyor öyleysine.

Valla bilemiyorum ya, bana online kültürü yüzünden bu haldeymişiz gibi geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-57554940B

gta 4ü 5 sene boyunca oynadım. hatta o kadar zevkliydi ki, bir sürü modlar oluşturdum. grafik modlarım çok tutuldu GTAinside sitesinde. bilen varsa icenhancer grafik modu vardır. en az onun kadar güzel ve tutulan bi modum olmuştu ve bu işten baya bi gelir elde etmiştim. ama artık bıraktım ve gta 5 e geçtim. gta 5 e ise 1 ay dayanamadan sildim. fizik iğrenç ötesiydi.

san andreas ve vice city başka bi efsaneydi.
    hocam ayıptır sorması geliri nasıl elde ettiniz gtainside sitesi para mı ödüyordu ?
  • bir laptobum vardı ona attığım oyunlari mahallede gittiğim yerlerde oynar oyatirdim seyyar oyun salonu gibi arkadaşlar ile oynardık heyecanlanirdik falan. şimdi pc topladım pc duruyor öyle. heyecan yoksa bu hayatın anlamı yok. gençler bunu bilmiyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Birde oynayacak vakit lazım Sabah7 kalk işe git. Akşam 8de eve gel. Yemek aile derken yat uyu. Nerde lise zamanlarım :)
  • Battlefield 1 ve Forza Horizon 4 olmasa bilgisayar bosuna tozlanıyor gibi hissederdim.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.