|
Bildirim
|
Kesinlikle öyle. Far Cry 5'i yarısında sildim attım. Shadow of The Tomb Raider o kadar uzun olmamasına rağmen yarısına gelince artık baydım, klişe hikaye, zorlama bulmaca ve ruhsuz karakterler yüzünden onu da sildim attım.
Resmen şu sıralar sonunu görebildiğim oyun yok. O kadar cıvık ve cebindeki parayı harcatmaya yönelik sistemin içine işlemiş, tamamen velet magneti bir piyasa var ki. Birde pixel fetişistlerinin peydah olması bu nesilde. Yüzlerce saat, kaynak, yapımcı gücünün, şaka gibi oyunlara aktarılması. Geçen Dragons Dogma Dark Arisen'i yükledim. Uzun zamandır aklımdaydı, xbx360'ı sattığım döneme denk geldiğinden bitirememiştim. Oyun aktı ya bildiğin aktı. O kadar sınıf, alt sınıf, yaratık, dungeon, detay var ki... Xbox 360'dan bahsediyoruz, 512 mb ramli aletten bahsediyoruz. Ne oyun yapmış adamlar. Şimdi tekrardan Dragon Age Origins'i modlayıp, yeni bir serüvene atılacağım. Ps3, Xbox 360 döneminin kıymetini bilememişiz. Şimdi görüyorum. Witcher, Bloodborne, Red Dead Redemption 2, Divinity 2, God of War dışında bu neslin hakkını veren oyun çok ama çok seyrek. |
Benim gibi çöp sisteme sahipsen zaten hiçbir oyunun içine girip kendini kaptıramıyorsun İstesen de olmuyor
|
Atari salonlarında ve ps1-ps2 oynadığım zamanlardan en çok keyif almışımdır gerisi tırıvırı.Hiç bir zaman o keyfin üstüne çıkmayacağımı biliyorum...
|
Eskiden oyun zevki bambaskaydi nedeni ise oyunlarin sayisi azdi, internet kisitliydi hatta yoktu, oyunlara erisim zordu ve yapimlar kaliteliydi ve oyunlar ciddi zordu.
Simdi oyunlar 7 yasindaki cocugun bile oynayacagi cinsten. Neden herkes age of mutlaka oynamistir cunku strateji alaninda cok oyun yoktu.p133 4mb ram 16bit ekran karti ile oynardim ve cok zevk alirdim. Dikkat ediyorumda dusuk sistemleri olanlar daha cok oyun meraklisi iken iyi sistemlere sahip olanlar daha cok youtube,twitch,dh,dizi,film meraklisilar. Kisaca yapimlar kalitesiz, cok fazla cesit var, herseye hizli erisim var zevk baltalaniyor. Hl1 de takildigim yeri gecmek icin gunlerce ugrastigimi bilirim.Simdj bi oyunda takildim mi ac youtubedan bak izle devam et.Oda zevk vermiyor. |
Zamanında half-life 1, nfsmw, nfsu2, crysis gibi oyunları oynarken aşırı zevk almıştım. Hiçbirini zamanında 60 fps de ve yüsek grafik kalitesinde oynayamadım. Yıllar sonra güçlü donanımlar elde edip bu oyunlara geçince eski tadı alamadım. Sebebini de eskimelerine bağlıyorum. Hele Nfsmw'da polislere yakalanmamak için harcadığım adrenalin yok mu, beni benden alıyordu.
Dipnot: Oyunda ekranın sağ üst köşesinde görünen FPS değeri, bütün zevki parçalamaktadır. |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartasal1973 -- 2 Ağustos 2019; 0:5:25 > |
|
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aterikasedi -- 2 Ağustos 2019; 16:23:34 > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|