Şimdi Ara

OpenAI, kendi yapay zeka çipini tamamlamak üzere

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • OpenAI, kendi yapay zeka çipini tamamlamak üzere
    OpenAI, kendi yapay zeka çipini geliştiriyor. Şirketin, çipin tasarımını tamamlamak üzere olduğu ve önümüzdeki birkaç ay içinde test üretimi için TSMC'ye göndermeyi planladığı belirtiliyor. Seri üretime ise 2026 yılında geçilmesi hedefleniyor.

TSMC'nin 3nm teknolojisiyle üretilecek

OpenAI böylece, yapay zeka modellerini eğitmek ve çalıştırmak için Nvidia çiplerine bağlı kalmak zorunda olmayacak. Reuters'in aktardığına göre yeni çip, yüksek bant genişliğine sahip belleğe (HBM) ve kapsamlı ağ yeteneklerine sahip olacak ve TSMC'nin 3nm teknolojisiyle üretilecek.

Ayrıca Bkz.ChatGPT’ye yeni rakip Fransa’dan geldi

OpenAI'ın başlangıçta çipini sınırlı sayıda üreteceği ve çoğunlukla yapay zeka modellerini çalıştırmak için kullanacağı belirtiliyor. Şirketin, gelecek için daha gelişmiş çipler planladığı da aktarılıyor.

İlk olarak geçtiğimiz yıl, OpenAI'ın Broadcom ile iş birliğine giderek özel bir çip geliştirdiği haberleri ortaya çıkmıştı. OpenAI'nin bu amaçla eski Google TPU mühendisi Richard Ho'yu tasarım ekibinin başına getirdiği ve son aylarda ekibin 20 kişiden 40 kişiye çıktığı belirtiliyor.

Kaynak:https://www.reuters.com/technology/openai-set-finalize-first-custom-chip-design-this-year-2025-02-10/

• Güzel olur Nvida'da bu fahiş fiyatlarıyla güzel bir darbe alır ve ucuzlamaya gider.

• Darısı AMD

• Hesap açma sorunluluğu neden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vuslatmihman -- 11 Şubat 2025; 7:16:51 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yaa bunlar herkesin isini alirsa ilk secimlerde anti yapay zeka partisi gelir abdye. 3 büyükler yalan olur

• Daha 3-5 nesil sonra anca bir işe yarar hale gelebilir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çok hızlı ilerliyor inanılmaz hızlı hemde 2020 de gpt 3 çıktığında ai çipleri konu olmuştu en az 10 sene deniyordu çip derlemesine üretime geçmesi gene 15 seneyi bulur deniyordu..

Şu hale bak 5 sene geçti adamlar derlemeyi bırakıp üretim aşamasına geçmişler .. aşırı hızlı ilerliyor bu ai olayı ..
    Ben hep 2040 gibi meslek dalları falan kalmaz diyordum yapay zekalı Humanoid robotlar ve yapay zekalı akıllı makinalar artık bu işleri yapar diyordum bu iş bu kadar hızlı giderse bırak 2040 , 2030 da pek çok iş dalları tarihe karışır ..

Heleki Humanoid ai robotlar adam akıllı evlere kadar girerse yani normal satışları başlarsa bu işler aşırı hızlanır..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

Çin'e giderler onlarda o zaman? ASI'ı geliştiren ilk kim olursa dünyayı cidden gerçek zamanlı yöneten o olur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.