Merhaba arkadaşlar. Opencarta ufak bir modül yapmak istersek hangi dosyalardan hangi bilgileri çekmek gerekir? Modülün .ocmod olmasına gerek yok, daha doğrusu modül de değil ufak tefek eklemelerden bahsediyorum.Örneğin bir controller dosyasını başka bir tpl dosyasına include veya require ile çağırınca hata vermekte.Her tpl dosyanın veri aldığı controller dizininde birer php dosyası var.peki bu dosyalar veri tabanından doğrudan mı veri çekmekte? Diyelim ki ben bir tabloya yeni sütun ekledim. bu sütunu tpl dosyasında kullanabilmem için hangi dosyada nasıl bir değişiklik yapmam gerekir? Çalışma mantığına hakim olan birisi varsa adımları yazabilir mi arkadaşlar? Veya herhangi bir şematik anlatımını bilen varsa paylaşırsanız yararlı olacaktır.
Not: (Php bilgim iyi sayılmaz, hala öğrenmeye devam ediyorum.Yazılıma dayalı anlayamadığım yerler olabilir. o yüzden bazı noktaları gözden kaçırıyor olabilirim.)
İyi forumlar...
OpenCart 'a kodlardan müdahele etmeyi düşünüyorsan zor. Sıfırdan istege özel uygulama yaz daha iyi. OC ile bir tekstil imalatçısına site yapmıştım, imalatçı 2 farklı logo kullanıodu ana sayfaya 2 logoyu admin panelden secilebilecek şekilde koymaya calıştım onca kod düzenledim bir türlü tam olmadı sonra gidip template üzerinden HTML ile çaktım oldu fakat bu sefer de admin panelli - yönetilebilir site mantığı bozulmuş oldu. Firmanın adresini alta koymak bile uğraştırdı. Bu tür CMS ve hazır paketlerin en b***** yanı bu, pek birşeyi değiştiremiosun. Ondan sonra OC Magento falan bi daha hiç yapmadım zaten.