reklam engelleme işinin ayrıntılarını soran arkadaşlar önce aşağıdaki siteye giriyoruz aradaki boşluğu kaldırın sitede ad block ismi sansürlenmiş o yüzden http://www.fanboy.co.nz/ad block/opera/ orada türkish kısmına girip içinde yazanların hepsini kopyalayıp kullandığınız işletim göre söylenen yerdeki urlfilter dosyasının içine kopyalayın operayı kapatıp açın tamamdır ben bu şekilde reklamlardan kurtuldum (XP/W2K) C:\Documents and Settings\"your username"\Application Data\Opera\Opera\ (Vista/7) C:\Users\"your username"\AppData\Roaming\Opera\Opera\ (OSX) /Users/"your username"/Library/Preferences/Opera Preferences/ (Linux) ~/.opera/
arkadaşım saolasın yardım ediyorsun ama ben bulamıyoum şu operayı çıldırıcam..
benım pc xp..documents and settıng giriyorum.administrator ve all users klasörleri ikisine de baktım..application data yı bulamadım.. başka yerden girebilir miyim acaba? operayı bulmanın başka yolu varmı ?
@flame
opera adres satırına opera:about yaz. orda YOLLAR bölümünde gösterir sana hangi klasörde olduğunu
yazmayı unuttum. mesajımı editleyemiyorumda....
application data klasörü gizlidir. gizli ve sistem dosyalarını göster demen lazım.
biraz altında "korunan işletim sistemi dosyalarını gizle (önerilen)" seçeneğindeki tiki de kaldır. uyarıya EVET de. ondan sonra bulacaksınapplication data klasörünü.
Bu arada operayı internet kullanıcıları tam olarak bilseler kesinlikle bırakmazlar.Besleme(feed) adresi ekleyip takip edebiliyorsunuz,Mail özelliği desen süper bir özellik,opera link,unite,turbo....Bütün tarayıcının görünümünü değiştirebilme (istediğiniz herhangi biryeri istediğiniz yere taşıma).....
Yaşasın opera ve opera kullanıcıları
CTRL + 12 bende calismiyor ama onu buldum öntanimli arama mootoru olarak kullan isareti kaldirdigim halde kutucuk hala orda bir tulu gitmiyor. :S Bug mi?
işim gereği her tarayıcı yüklüdür ve kullanmak mecburiyetindeyim.. fakat operanın yeri ayrı tabiki.. yalnız şöyle bir sorun var 10.51 sürümünü yükledim güzel evet biraz hızlanma varmı var.. fakat mouse orta tuşunu görmüyor. ne auto scroll yapıyor nede yeni tab açıyor ayarlardan ayarlı, mouse ayarlarından ayarlı.. mx600 mouse var bende.. eğer fix varsa söleyin düzelteyim teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: <flame>
quote:
Orijinalden alıntı: kara duman
reklam engelleme işinin ayrıntılarını soran arkadaşlar önce aşağıdaki siteye giriyoruz aradaki boşluğu kaldırın sitede ad block ismi sansürlenmiş o yüzden http://www.fanboy.co.nz/ad block/opera/ orada türkish kısmına girip içinde yazanların hepsini kopyalayıp kullandığınız işletim göre söylenen yerdeki urlfilter dosyasının içine kopyalayın operayı kapatıp açın tamamdır ben bu şekilde reklamlardan kurtuldum (XP/W2K) C:\Documents and Settings\"your username"\Application Data\Opera\Opera\ (Vista/7) C:\Users\"your username"\AppData\Roaming\Opera\Opera\ (OSX) /Users/"your username"/Library/Preferences/Opera Preferences/ (Linux) ~/.opera/
arkadaşım saolasın yardım ediyorsun ama ben bulamıyoum şu operayı çıldırıcam..
benım pc xp..documents and settıng giriyorum.administrator ve all users klasörleri ikisine de baktım..application data yı bulamadım.. başka yerden girebilir miyim acaba? operayı bulmanın başka yolu varmı ?
ya bunlarla uğraşmana gerek yok operanın süper bi sistemi var. sağ tuşla tıkla "block content" tuşuna bas türkçesi neyse artık. orda süper bi şekil çıkıyo tek tek seç istemediğin reklamları
@rache saolasın dostum. Gerçekten insanlar operayı tarafsız gözle biraz kullansalar bir daha bırakmazlar. Şu konuda bile yeni geçenlerin "aa ne güzel özellikleri varmış" dediği tüm özellikler 2 sene önceki sürümlerde de vardı. yeni eklenen yalnızca presto ve carakan adlı java motoru. diğer özellikeri 2 yıldır var zaten. (unite ve turbo 6 ay falan oluyor)
@arhaus. CTRL + F12 standarttır, mutlaka olmalı. Araçlar / Seçenekler kısmına giden kısayoldur o.
Arama motorundaki öntanımlıyı kaldırırsan bir diğeri otomatik öntanımlı oluyor olabilir. hepsine çift tıklayıp kontrol eder misin?
quote:
Orijinalden alıntı: Gerek Yok
@arhaus. CTRL + F12 standarttır, mutlaka olmalı. Araçlar / Seçenekler kısmına giden kısayoldur o.
Arama motorundaki öntanımlıyı kaldırırsan bir diğeri otomatik öntanımlı oluyor olabilir. hepsine çift tıklayıp kontrol eder misin?
dedigini yapiyorum hepsinden on tanimli isaretini kaldiriyorum kutu gitmiyor ve kendiiginden tekrar ontanimli isareti geliyor. Sen kutuyu yok etmeyi basarabildin mi?
Gene olmadıysa o zaman şunu yap o arama mmotoruna sağ tıkla ve özelleştir de gelen menüden "araç çubuğundan kaldır" de. böylelikle gider. bu da olmazsa keserim kendimi
quote:
Orijinalden alıntı: kara duman
bunu yaparken urlfilterin içini silicekmiyiz yoksa bütün kopyaladıklarımızı altına mı yapıştırıcaz..
bu arada ana sayfadaki herşeyi engelledim ama ara forumlarda bazıları yine çıkıyor üstteki 2 pencereyi engelleyemedim içindeki resimleri engelledim ama..
firefox ad b l o ck ta bunu çerçeveyi engelle diyordum burda yok mu öle bişey..
quote:
Gene olmadıysa o zaman şunu yap o arama mmotoruna sağ tıkla ve özelleştir de gelen menüden "araç çubuğundan kaldır" de. böylelikle gider. bu da olmazsa keserim kendimi
onu daha once denedim maalesef onunla da olmuyor. :SS Bir turlu gitmiyor su kutu. Diger herkeste de boyle mi yoksa sadece bende mi? ya da bir bug??
dehşetengiz
o listedekileri sendeki listenin altına eklemen yeterli. aslında öyle tablo engelleyen bir sistem daha var ancak 10.51 ile uyumsuz oldu. şu an yazılımcılar bunun üzerinde çalışıyorlardır (forumlarında bu sorunu bildirmişlerdi)
Ya da ben buraya komplesini ekleyeyim. aşağıdaki listeyi tamamını kopyala ve sendeki ile değiştir.
Opera Preferences version 2.1 ; Do not edit this file while Opera is running ; This file is stored in UTF-8 encoding
ben ie fanatiğiydim aşırı bi şekilde ev arkadaşımda firefoz fanatiğiydi çok fena.sürekli kavga eder dururduk sen bilmiyosun anlamıyosun felan diye şu an ikimizde opera kullanıyoruz:)tek kelimeyle harika
@arhaus
inanamıyorum gerçekten yaa.... nasıl olur. sağdaki arama motoruna sağ tıkla özelleştir / Araç çubuğundan kaldır. bu yolla olmak zorunda..
Cidden anlamadım yaa.
Hatta yapacakların da burda. tekrar baştan alıyorum resimli [simage]tp://i43.tinypic.com/5txaid.jpg[/simage]
quote:
@qUAreSma17
ek bir programa ihtiyacın yok. opera adres satırına opera:cache yaz. Gelen ekranda video uzantılarını işaretle ve tümünü listele de. ordan sağ tıkla ve hedefi kaydet dersen indirirsin.
@banzai
CTRL+F12 yap Gelişmiş sekmesine git. Soldaki ilk seçim olan SEKMELER de iken sağda en altta "ek sekme seçenekleri" göreceksin. ona bas ve gelen ekranda en alttaki seçimi işaretle.
Teşekkürler.Ama her defasında bunları mı yapcaz.
peki bu yer imlerini firefoxda ki gibi yukarıya nasıl dizebiliriz?