Şimdi Ara

Opera 10.51 ADETA UÇUYOR! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
639
Cevap
4
Favori
29.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Gerek Yok

Hatta yapacakların da burda.
    tekrar baştan alıyorum resimli
    [simage]tp://i43.tinypic.com/5txaid.jpg[/simage]

silip tekrar kurdum bu sefer kaldir deyince gitti. :) tskler
  • Şu Win7'de altta birden fazla pencere gözükmesini istemeyenler kısayoluna sağ tıklayıp özellikler menüsünden uyumluluk modunu seçin. Uyumluluk modunu Windows Vista SP2 yapın. Kapatıp açın düzelir
  • Opera diğer tarayıcıları zaten aşmıştı, şimdi kendini de aşmış bravo!

Edit: "Bu video dosyasını indir" seçeneğini çıkartabilen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih -- 25 Mart 2010; 1:37:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: core_eye

quote:

Orijinalden alıntı: <flame>

quote:

Orijinalden alıntı: kara duman

reklam engelleme işinin ayrıntılarını soran arkadaşlar önce aşağıdaki siteye giriyoruz aradaki boşluğu kaldırın sitede ad block ismi sansürlenmiş o yüzden
    http://www.fanboy.co.nz/ad block/opera/
    orada türkish kısmına girip içinde yazanların hepsini kopyalayıp kullandığınız işletim göre söylenen yerdeki urlfilter dosyasının içine kopyalayın operayı kapatıp açın tamamdır ben bu şekilde reklamlardan kurtuldum
    (XP/W2K) C:\Documents and Settings\"your username"\Application Data\Opera\Opera\
    (Vista/7) C:\Users\"your username"\AppData\Roaming\Opera\Opera\
    (OSX) /Users/"your username"/Library/Preferences/Opera Preferences/
    (Linux) ~/.opera/

arkadaşım saolasın yardım ediyorsun ama ben bulamıyoum şu operayı çıldırıcam..

benım pc xp..documents and settıng giriyorum.administrator ve all users klasörleri ikisine de baktım..application data yı bulamadım..
    başka yerden girebilir miyim acaba? operayı bulmanın başka yolu varmı ?

ya bunlarla uğraşmana gerek yok operanın süper bi sistemi var.
    sağ tuşla tıkla "block content" tuşuna bas türkçesi neyse artık.
    orda süper bi şekil çıkıyo tek tek seç istemediğin reklamları

Opera 10.51 ADETA UÇUYOR!

bunu yapıyorum zaten ama bu sayfadaki üstteki resımler ve de yandaki resımler engellenmiyor bir türlü..

quote:

Orijinalden alıntı: Gerek Yok

yazmayı unuttum. mesajımı editleyemiyorumda....

application data klasörü gizlidir.
    gizli ve sistem dosyalarını göster demen lazım.

biraz altında "korunan işletim sistemi dosyalarını gizle (önerilen)" seçeneğindeki tiki de kaldır.
    uyarıya EVET de.
    ondan sonra bulacaksınapplication data klasörünü.

çok teşekkür ederim saolasın buldum..değiştirdim urlfilter sını ama üstteki ve yandaki resımler çakılmış gibi yine duruyor durdukları yerde..neyse çok saolun yine de

• Şu beslemeleri kategorilere ayrıabilsek çok iyi olacak aslında, çoğaldıkça zaptedmesi zor oluyor

@<flame>

urlfilter dosyasında değişiklik yapacağın zaman tarayıcının kapalı olması lazım. Yine de olmuyorsa mevcut dosyayı sil sonra herhangi bir siteyi ''preferences>advanced>content>blocked content'' kısmından ekle (yeni urlfilter dosyasını yaratmış oluyoruz böylece) sonra tarayacıyı kapatıp daha önce verilen engelli içerik listesini ekle dosyana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silver_Sky -- 25 Mart 2010; 1:45:59 >
  • ses kütüphanesini desteklemiyor ama
    metni okutmaya çalıştım okumuyor
    daha doğrusu ses kütüphanesini indirmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

peki bu yer imlerini firefoxda ki gibi yukarıya nasıl dizebiliriz?

Görünüm > Araç Çubukları > Kişisel Çubuk
  • 10.10 dan 10.51 e geçtim. fark muazzam
  • Firefox'daki Eklenti Zenginliği Opera'da olsa 1 dk. beklemem geçerim

quote:

Orijinalden alıntı: ArdilesS

quote:

Orijinalden alıntı: troy

arkdaşlar win7 de böyle çıkıyor bunu sadece tek bi şekilde gösteremez mi ne kadar sekme açarsamo kadar çıkıyor?

+1
    Eski sürümlerinde böyle bir durum yoktu. Eskisi gibi yapamaz mıyız?

Yapılıyor. Kısayol'a Sağ tıkla --> Uyumluluk --> XP SP3 seç. Ama Şeffaflık gider.

• msj bulunsun. Eve dönünce bakarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: TripsinojeN

quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

peki bu yer imlerini firefoxda ki gibi yukarıya nasıl dizebiliriz?

Görünüm > Araç Çubukları > Kişisel Çubuk

teşekkürler oraya kadar geldim de hala ekleyemedim yer imlerini.

ekleme: son denememde sürürkleyince oldu. :)
  • Operacılar yazıların hepsini olmasa da çoğunu okudum.
    Bir firefox ve chrome kullanıcısı olarak operanın aşağıdaki ihtyaçlarımı karşılayıp karşılamadığını belirtirseniz sevinirim.

• Reklam engelleyici olmalı. Her sayfada ayrı ayrı reklam engelleme yapmak istemem. Belirli kelimeleri içeren URL ler otomatik engellenebilmeli. Firefox taki adblockplus bu konuda güzel bir örnek. İstediğiniz engelleme listesini kaydediyorsunuz. Yüzlerce sitede otomatik bir çok reklam engelleniyor.
    • Google translate desteği olmalı. Firefoxda google toolbar kurarak, chromedan ise eklenti ile sayfaları otomatik farklı dillere cevireibliyorum. Bu da benim için cok onemli. Opera da bunu yapabilir miyim?
    • Hızlı açılmalı. Aslında Chrome un en beğendiğim özelliği cok hızlı acılması. Opera da durum nedir?
    • 20 sekme açtığımda chrome daki gibi 20 thread çalıştırıp >300mb ram tüketmemeli. Chrome un en sevmediğim yanı aşırı memory tüketmesi. Opera?
    • Otomatik mail kontrolü gibi eklentiler. Firefox ve Chrome da eklentilerle otomatik olarak mail hesaplarımı kontrol edip uyarı albiliyorum.

Operayı çok önceden kullanmıştım. Genel itibariyle hızlı dursa da kullanışlılık açısından eklentileri hiç bir işe yaramıyordu. Analog saat veya hesap makinası ile browser ın ilişkisini anlayamamıştım. Şimdi durum nedir merak ediyorum. Ama tekrar kurmaya üşendim.

Biri yazarsa sevinirim...

• quote:

Orijinalden alıntı: oppa

Operacılar yazıların hepsini olmasa da çoğunu okudum.
    Bir firefox ve chrome kullanıcısı olarak operanın aşağıdaki ihtyaçlarımı karşılayıp karşılamadığını belirtirseniz sevinirim.

• Reklam engelleyici olmalı. Her sayfada ayrı ayrı reklam engelleme yapmak istemem. Belirli kelimeleri içeren URL ler otomatik engellenebilmeli. Firefox taki ****plus bu konuda güzel bir örnek. İstediğiniz engelleme listesini kaydediyorsunuz. Yüzlerce sitede otomatik bir çok reklam engelleniyor.
    • Google translate desteği olmalı. Firefoxda google toolbar kurarak, chromedan ise eklenti ile sayfaları otomatik farklı dillere cevireibliyorum. Bu da benim için cok onemli. Opera da bunu yapabilir miyim?
    • Hızlı açılmalı. Aslında Chrome un en beğendiğim özelliği cok hızlı acılması. Opera da durum nedir?
    • 20 sekme açtığımda chrome daki gibi 20 thread çalıştırıp >300mb ram tüketmemeli. Chrome un en sevmediğim yanı aşırı memory tüketmesi. Opera?
    • Otomatik mail kontrolü gibi eklentiler. Firefox ve Chrome da eklentilerle otomatik olarak mail hesaplarımı kontrol edip uyarı albiliyorum.

Operayı çok önceden kullanmıştım. Genel itibariyle hızlı dursa da kullanışlılık açısından eklentileri hiç bir işe yaramıyordu. Analog saat veya hesap makinası ile browser ın ilişkisini anlayamamıştım. Şimdi durum nedir merak ediyorum. Ama tekrar kurmaya üşendim.

Biri yazarsa sevinirim...

Eskiden kullanıyodum ben de Opera, bildiklerimi söyleyeyim.

1-
    2-
    3- Evet hızlı.
    4- Ayrı ayrı işlemler yürütmüyo her sayfa için.
    5- Evet Opera'nın çok güzel mail kontrol sistemi var.

• quote:

Orijinalden alıntı: AurorAbeam

quote:

Orijinalden alıntı: Jeune Ottoman

hala 5 para etmez....

Lütfen "neden" belirtin. Forum ortamında nedensiz yorumlar kadar değersiz birşey yoktur.

Veya memnun kalmamaktan ziyade fanatik iseniz lütfen ilk mesajın son satırını dikkatli okuyun.

Hala çoğu sayfayla uyumsuz. Daha düne kadar Haberturkle bile uyumsuzdu.

Eklenti desteği çok yetersiz. Adblockerler gelişmiş değil donanımhaberdeki reklamları bile engelleyemiyor.

Hızlı olduğuna hala katılmıyorum. Hala yavaş.

Kullanım farkı çok fazla , sağ tıkladığımda tümünü seç'i bile göremedim. Bu sorunlarımı çözün anında firefox'u terkedeceğim. 1.0 versiyonundan beri FF kullanıyorum bunu da belirteyim.

• Bir çok arkadaş "Translate" desteği istemiş.Bunu Opera'da script yardımı ile yapabiliyorsunuz.

Aşağıdaki sayfadan "Translate" isimli butonu tıklarsanız.Translate scripti bilgisayarınıza yüklenir.Daha sonra sağ tıklayıp "Türkçe'ye Çevir" diyerek istediğiniz sayfayı Türkçe'ye çevirebilirsiniz.

http://my.opera.com/metude/blog/2010/03/06/my-buttons
  • Arkadaşlar bana pm gönderiyorsunuz ancan gsm onayı yapmadığım içni ben size cevap yazamıyorum.
    O nedenle soracaklarınızı burdan sorarsanız cevap yazabilirim.
    Ne konu açabiliyorum ne de pm gönderebiliyorum.
    O nedenle yanlış anlamayın size cevap veremeyince.

@Fatihhilal
    O kodlar o forumdaki reklamların kodları.
    o kodları urlfilter.ini dosyasına eklersen o foruma girdiğinde reklamlar görünmez.
  • Ben az önce güncelledim ama bir problemle karşılaştım. Programın menülerinde yazılardan eser yok. Hiç yazı falan gözükmüyor Tercihlerde ve diğer pencerelerde. Sorun nedir acaba? Nasıl çözebilirim?
  • Simdi guncelledim bende, gercekten benim hizli dedigimden bile cok daha hizli olmus, hemde bunu 256 ramli bir bilgisayardan soyluyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Superdeve

Ben az önce güncelledim ama bir problemle karşılaştım. Programın menülerinde yazılardan eser yok. Hiç yazı falan gözükmüyor Tercihlerde ve diğer pencerelerde. Sorun nedir acaba? Nasıl çözebilirim?

operaya yeni görünüm ekledin mi? eğer eklediysen onu standart haline getir öyle yazılar görünüyor..bende de öyleydi..yazıların hiç biri görünmüyordu..standart görünüme çevirdim düzeldi..
  • operada geçmişe kaydetmeme gibi bir özellik var mı beyler,malum sitelerde çok gezecem,her girdiğim yeri kaydederse işimiz var
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.