Şimdi Ara

Opera sürekli çöküyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha sabaha kadar hiçbir sorun yoktu. Operayı kapattım, Google'ı açtım sakin sakin geziniyordum. Tekrar birkaç şeye bakmak için Opera'yı açtığımda, Opera çöktü. Açtığım anda çöktü, kendi kendine 3 saniye sonra tekrar açıldı ve ekranda "Opera çökmekten kurtarıldı." yazıyordu yukarı kısımda. Sonra tekrar çöktü. Bu birkaç kere tekrarladıktan sonra, Opera kendini temelli kapadı. Birkaç kere açmayı denedim, hep aynı şeyi yaptı. Üstüne söylediğim gibi, açtığım anda çöküyor 1 saniye falan sürüyor maksimum çökmesi. Yani çok fazla sekme açmam vb. ile ilgili bir durum olduğunu düşünmüyorum çünkü ana sayfada çöküyor direkt.
    Yarım saattir bununla ilgili birkaç şeye baktım (Ki çok az bilgi vardı.) ve bu bana hiç yardımcı olmadı. Opera'yı silip tekrar yüklemek de istemiyorum, çok fazla yer imlecim var ve bunları kaybetmemem lazım. Nasıl bir şey yapmalıyım bununla ilgili? Opera sürekli çöküyor. Opera sürekli çöküyor.
    (Kusura bakmayın, resimler pek iyi çıkmamış olabilir ancak yer imlerim vb. gizli kalsa benim için daha iyi olur.)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Opera Tarayıcısı Çökme Sorunu: Nedenleri ve Çözümleri

Opera tarayıcısı kullanıcıları sıklıkla tarayıcının çökme sorunuyla karşı karşıya kalıyorlar. Bu sorun, hem Opera hem de Opera GX tarayıcılarında ortaya çıkabiliyor.

Opera çökme sorununun nedenleri şunlar olabilir:

• Eski tarayıcı sürümü
    • Bozuk uzantılar veya eklentiler
    • Bellek sorunları
    • Donanım uyumsuzlukları
    • Virüs veya kötü amaçlı yazılım bulaşması

Çöken Opera tarayıcısını kurtarmak için şu adımları uygulayabilirsin:

• Tarayıcıyı yeniden başlat.
    • Bozuk uzantıları veya eklentileri kaldır.
    • Tarayıcı önbelleğini ve çerezleri temizle.
    • Tarayıcıyı en son sürüme güncelle.
    • Bilgisayarını virüslere ve kötü amaçlı yazılımlara karşı tarat.
    • Donanım sürücülerini güncelle.
    • Opera GX kullanıyorsan, özel GX özelliklerini kapatmayı dene.

Bu adımlar sorunu çözmezse, Opera destek ekibiyle iletişime geçmek gerekebilir.

Opera tarayıcısı çökmeleri can sıkıcı bir sorun olabilir, ancak yukarıdaki çözümleri uygulayarak sorunu çözebilirsin. Tarayıcını güncel tutmak, uzantıları yönetmek ve kötü amaçlı yazılımlara karşı önlem almak, Opera'nın sorunsuz çalışmasını sağlamanın anahtarıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Birkaç not ekleyeyim: Birinci screenshot Opera çökmeden önce, ikincisi ise 2 saniye falan sonra alınmıştır. İlla silip yükleyeceksem falan dahi yer imlerimi bir şekilde kurtarmam lazım.
  • borakito500 B kullanıcısına yanıt
    dosya gezgini adres çubuğuna %appdata% şeklinde yazın entere basın açılan pencereden Opera Software klasörüne geçiş yapın, bu klasördeki bookmark ve bookmark.bak dosyaları sizin yer-imlerinizdir.
    bir dosya editörü ile içlerin kontrol edin. yer-imleri duruyorsa operayı temiz kurulum yaptıktan sonra opera kapalıyken aynı dosyaları aynı yere geri kopyalayın.
    yedek almayı da unutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lost -- 9 Mart 2019; 3:5:57 >
  • lost kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi, "%appdata%" yazdım ancak Opera ile ilgili hiçbir şey çıkmadı. İlk iki dosyayı kontrol ettim, ikisinin de içerisinde sadece "GroupProviders" isimli bir XML dosyası var.
    Tekrar yardım etmeye çalışırsanız çok müteşekkir olurum.

Opera sürekli çöküyor.
    Opera sürekli çöküyor.

adres çubuğuna %appdata% şeklinde yazın entere basın.
    Siz arama çubuğuna yazmışsınız ve arama yapmışsınız. soldaki uzun çubuğa yazın.
    kalan kısımlar yukarıda yazdığım şekilde.
  • lost kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler dostum. Bilgisizliğimden dolayı bağışla. Gidip yanlış yere yazmışım :d
    Sayende yer imlerimi kurtarabildim, gerçekten çok teşekkürler. Umarım sen de herhangi bir sorun yaşadığında ve çözümünü bulamadığında, senin gibi birisi yardımına yetişir.
    Az önce operayı silip tekrar kurdum ve düzeldi. Birkaç küçük ayarı tekrar yaptıktan sonra tamamen eski haline dönecektir.
    Rica ederim, stresten olur öyle şeyler...
    Sevindim durumu toparladığınıza.

Güzel dua ve temennileriniz için de ayrıca teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lost -- 9 Mart 2019; 19:51:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Opera browser geç açılıyor
    21 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.