2 Aydır Pro kullanıyorum 4.800e aldım cihazdan çok memnunum hafif kibar ve dizaynı harika ve hızlı şarjda arşa çıkan bir model. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Oppo Reno 4 [Ana Konu] (64. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Gagavuzz2 Aydır Pro kullanıyorum 4.800e aldım cihazdan çok memnunum hafif kibar ve dizaynı harika ve hızlı şarjda arşa çıkan bir model.
Müsait zamanda cevaplarsan çok iyi olur valla, Benimde bu aralar aklımda Reno 4 Pro var, acilen bir telefon almam gerekiyor ve her an gidip eve reno 4 pro ile dönebilirim belli olmaz..
Telefonda şikayet ettiğin şeyler neler, zamanında fotoğraf video kalitesi eleştiriliyordu..
Yazılım ve arayüz olarak çok fazla özelleştirmeye izin vermiyor gibi bana biraz saçma gelen yorumlar okumuştum, doğru mu.. Yani mantıken farklı güzel bir launcher kurulur sorun çözülür ama Yinede sormak en iyisi..
Telefon hızlı şarj oluyor ona tamam ama gün boyunca standart kullanımda bataryası yetiyor mu.. Hem şarj işlemlerinde, hemde günlük kullanım esnasında ısınma donma v.b.v.b sorunlar yaşadın mi.. En sevmediğin ve en sevdiğin tarafı ne sence telefonun..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Konuya bende dahil olmak isterim bir kullanıcı olarak.
Birçok telefon deneyimim oldu hatta hastalık derecesinde sürekli model değiştiyorum 1-2 ayda.. En son artık bu duruma, çok uçuk kaçık fiyatı olmayacak ama tasarım ve donanım olarak da beni mutlu edecek bir model bakıyordum. Araştırmaya koyuldum. Oppo daha önce hiç kullanmadım fakat, Oneplus deneyimim çok oldu. Bu sebeple Oppo'nunda en az Oneplus kadar stabil olduğunu biliyordum, çünkü Oppo ve Oneplus aynı çatı altında firmalar ve teknolojileri, yazılımı birlikte yapıyorlar. Reno 4 Pro nun yerli, yabancı tüm incelemelerini izledim ve mağazaya giderek inceledim.
Elime ilk aldığım da çok tuhafıma gitti hafifliği, inceliği ve malzeme yapısı farklıydı, ekran kalitesi cezbetti. Menü akışı gayet stabil idi..
Plastik materyal elde ki hissiyatı ile metal ve cam alaşımlı bir materyal kadar premium hissiyat veremiyor. Fakat bu Reno 4 Pro için geçerli değil. Oldukça kaliteli plastik materyale sahip.
Gelelim reel kullanıcı fikirlerine;
Reno 4 pro nun en çok eleştiri aldığı noktalar işlemci ve batarya..
İşlemci; SD 720G: birçok modelde kullanılan orta üst segment olarak adlandırılan bir çip. Günümüz de yapamadığı açmadığı oyun ve işlem yok. SD nin en başarılı olduğu çiplerden biridir 720G.
Elbette, neticede orta segment bir işlemci, tabi ki üst düzey işlemci performansı beklememek lazım. Fakat şunu belirtmem gerekir ki, olay tamamen yazılımdadır. Yazılım yeterince iyi ise işlemci ömrü ve stabilitesi o kadar çok olur.
Ben oyun oynamıyorum ve dolayısıyla 720G bana uzunca bir süre tam performans gidecektir.
Batarya; 4000mah: işte Reno 4 Pro ya hayret ettiğim nokta.. bataryası kesinlikte yoğun kullanımda bir günü dolu dolu çıkarıyor. 4000mah gözünüzü korkutmasın, 5000mah üzeri çok model kullandım 5 - 5.30 saat ekran suresi veriyordu. Reno 4 Pro en kötü hali 6 saat veriyor ve bunu 4000mah ile yapıyor. Kaldı ki 65w şarj tadı bambaşka :) akşamları şarja takma derdim yok sabah takıyorum çoğu zaman, sabah kalkınca takıyorum, hazırlanana kadar evden çıkana kadar yarım saat geçiyor zaten, bir bakıyorum %100 :)
Yazılım; Color OS: özelleştirilebilir birçok şey var. Simgelerin boyutunu bile degiştirebiliyorsunuz (en sevdiğim özelliktir).
Android 11 ile bazı FPS düşüşleri yaşanıyor cihazda hala.. güncellemeler ile aşılabilir basit hatalar.. Sistem arayüzünde ben hiç sorun yaşamadım, hata almadım, kasma-donma görmedim.
Ses-hoparlör: Stereo hoparlör olsaydı keşke dedirtiyor.
Isınma: Ne yaparsanız yapın, cihaz ısınmıyor.
Biraz uzunca yazdım. Biraz kişisel biraz da deneyim anlatımı oldu, teşekkürler iyi forumlar.
Edit: imla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -KuTLuBeY- -- 11 Nisan 2021; 14:45:24 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Arkadaş cevaplamış sağolsun. :) Amma velakin kesinlikle telefon almamak için bir bahane değil, geçici bir şey.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Cenkteas
Arkadaş cevaplamış sağolsun. :) Amma velakin kesinlikle telefon almamak için bir bahane değil, geçici bir şey.Aynen , sağolsun. Siz de sağolun :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: -KuTLuBeY-
Konuya bende dahil olmak isterim bir kullanıcı olarak.
Birçok telefon deneyimim oldu hatta hastalık derecesinde sürekli model değiştiyorum 1-2 ayda.. En son artık bu duruma, çok uçuk kaçık fiyatı olmayacak ama tasarım ve donanım olarak da beni mutlu edecek bir model bakıyordum. Araştırmaya koyuldum. Oppo daha önce hiç kullanmadım fakat, Oneplus deneyimim çok oldu. Bu sebeple Oppo'nunda en az Oneplus kadar stabil olduğunu biliyordum, çünkü Oppo ve Oneplus aynı çatı altında firmalar ve teknolojileri, yazılımı birlikte yapıyorlar. Reno 4 Pro nun yerli, yabancı tüm incelemelerini izledim ve mağazaya giderek inceledim.
Elime ilk aldığım da çok tuhafıma gitti hafifliği, inceliği ve malzeme yapısı farklıydı, ekran kalitesi cezbetti. Menü akışı gayet stabil idi..
Plastik materyal elde ki hissiyatı ile metal ve cam alaşımlı bir materyal kadar premium hissiyat veremiyor. Fakat bu Reno 4 Pro için geçerli değil. Oldukça kaliteli plastik materyale sahip.
Gelelim reel kullanıcı fikirlerine;
Reno 4 pro nun en çok eleştiri aldığı noktalar işlemci ve batarya..
İşlemci; SD 720G: birçok modelde kullanılan orta üst segment olarak adlandırılan bir çip. Günümüz de yapamadığı açmadığı oyun ve işlem yok. SD nin en başarılı olduğu çiplerden biridir 720G.
Elbette, neticede orta segment bir işlemci, tabi ki üst düzey işlemci performansı beklememek lazım. Fakat şunu belirtmem gerekir ki, olay tamamen yazılımdadır. Yazılım yeterince iyi ise işlemci ömrü ve stabilitesi o kadar çok olur.
Ben oyun oynamıyorum ve dolayısıyla 720G bana uzunca bir süre tam performans gidecektir.
Batarya; 4000mah: işte Reno 4 Pro ya hayret ettiğim nokta.. bataryası kesinlikte yoğun kullanımda bir günü dolu dolu çıkarıyor. 4000mah gözünüzü korkutmasın, 5000mah üzeri çok model kullandım 5 - 5.30 saat ekran suresi veriyordu. Reno 4 Pro en kötü hali 6 saat veriyor ve bunu 4000mah ile yapıyor. Kaldı ki 65w şarj tadı bambaşka :) akşamları şarja takma derdim yok sabah takıyorum çoğu zaman, sabah kalkınca takıyorum, hazırlanana kadar evden çıkana kadar yarım saat geçiyor zaten, bir bakıyorum %100 :)
Yazılım; Color OS: özelleştirilebilir birçok şey var. Simgelerin boyutunu bile degiştirebiliyorsunuz (en sevdiğim özelliktir).
Android 11 ile bazı FPS düşüşleri yaşanıyor cihazda hala.. güncellemeler ile aşılabilir basit hatalar.. Sistem arayüzünde ben hiç sorun yaşamadım, hata almadım, kasma-donma görmedim.
Ses-hoparlör: Stereo hoparlör olsaydı keşke dedirtiyor.
Isınma: Ne yaparsanız yapın, cihaz ısınmıyor.
Biraz uzunca yazdım. Biraz kişisel biraz da deneyim anlatımı oldu, teşekkürler iyi forumlar.
Edit: imlaMerhaba, bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Bende almayı düşünüyorum. Benim için sizin deneyiminiz çok önemli.
Yazınızda keşke stereo hoparlörler olsaymış demişsiniz. Biraz daha açıklık getirir misiniz rica etsem? Yani ses çıkışı düşük mü yoksa sizin beklentiniz mi yüksek :) ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hoparlör ses çıkış gücü yeterli gayet, fakat daha iyilerini gördüm mono çıkış olarak. İnsan stereo sese alışınca, mono tat vermiyor.
quote:
Hoparlör ses çıkış gücü yeterli gayet, fakat daha iyilerini gördüm mono çıkış olarak. İnsan stereo sese alışınca, mono tat vermiyor.Anladım, haklısınız tabi stereo bir başka oluyor. Benim için stereo olup olmaması çok elzem bir konu değil. Hafifliği ve kullanılışlığı daha önemli. Samsung A72 almaya gittim ve gördüğüm gibi vazgeçtim :) Sonrasında Reno 4 Pro yu görünce işte bu olabilir dedim. Özellikle ekranı mükemmel olmuş.
A72 canlı görmedim, videolardan izledim fakat ben beğenemedim tasarımını. A71 daha zarif ve şık duruyor.
Bende özellikle incelik ve hafifliğinden dolayı seçtim ama bildirim sorunu yaşıyorum. Ve iş gereği dışarıda sesli ortamda olduğumdan dolayı telefon cebimde çaldığında duymuyorum genelde. Titreşim biraz zayıf geldi belki kılıfın etkisi vardır. iPhone 7 stereo hoparlör olmasından dolayı belkida aynı iş yerinde cebimde çaldığında duymamazlık oranı çok düşüktü ve titreşimi daha hissedilebilir geliyordu
quote:
A72 canlı görmedim, videolardan izledim fakat ben beğenemedim tasarımını. A71 daha zarif ve şık duruyor.Kesinlikle öyle . Tasarım olarak A71 çok daha iyi..
quote:
Orijinalden alıntı: MertcccBende özellikle incelik ve hafifliğinden dolayı seçtim ama bildirim sorunu yaşıyorum. Ve iş gereği dışarıda sesli ortamda olduğumdan dolayı telefon cebimde çaldığında duymuyorum genelde. Titreşim biraz zayıf geldi belki kılıfın etkisi vardır. iPhone 7 stereo hoparlör olmasından dolayı belkida aynı iş yerinde cebimde çaldığında duymamazlık oranı çok düşüktü ve titreşimi daha hissedilebilir geliyordu
Ama sizin telefon Reno 4 , arkadaşın bahsettiği telefon Reno 4 Pro. Belki o sebeple farklılıklar vardır.
Sanırım Reno 4 bildirim sorunu yaşayanlar bir çözüm bulamadılar. Bir güncellemeye bakar düzelmesi ama Oppo oralı değil bu konuda sanırım
Reno 4 ses çıkışının düşük olduğu, cepte zor duyulduğu söyleniyor. Reno 4 Pro'da bu konuda sıkıntı yaşadınız mı?
Oppo reno 4 ile reno 4 pro modeli arasında kağıt üstünde çok fazla fark göremedim. Ama fiyat olarak biri 3600 iken diğeri 5000 lerde. Pro modeli ya da normal reno 4 modeli tercih edenler nelere göre seçim yaptınız acaba?
Zil sesi ve bildirim sesi gayet iyi 4 pro da. Normal hoparlör performansı kötü değil en yüksek ses bir tık düşük kalıyor bana göre. Kim bilir belki de stereo hoparlöre alışınca bana öyle geliyordur. Bu bahsi geçen ses olayı tamamen kişinin kendisi deneyimlemesi gereken bir konu bence..
quote:
Zil sesi ve bildirim sesi gayet iyi 4 pro da. Normal hoparlör performansı kötü değil en yüksek ses bir tık düşük kalıyor bana göre. Kim bilir belki de stereo hoparlöre alışınca bana öyle geliyordur. Bu bahsi geçen ses olayı tamamen kişinin kendisi deneyimlemesi gereken bir konu bence..Teşekkür ederim cevabınız için.
Birinci öncelik tasarım olmakla beraber,
Reno 4 pro kavisli 90hz ekran.
Reno 4 düz 60hz ekran.
Reno 4 Pro 65w şarj.
Reno 4 30w şarj.
Geriye kalan bir çok şey aynı.
Evet bu farklar var. Ram işlemci pil vs. birçok ana özellik aynı. Ama fiyat farkı fazla geldi bana. Gözden kaçırdığım bir şey mi var acaba diye düşündüm. Normal reno 4 de tercih edilebilir yani. Normalde A52 bekleyecektim. Ama yorumları okuyunca ben de biraz renoya kaydım gibi. Teşekkürler cevabınız için
Bence mi 11 lite reno4 ten daha güzel ve zarif inada bakabilirsin
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X