< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Oppo Reno 4 [Ana Konu] (65. sayfa)
-
-
Evet ona da baktım beğendim ama hala Türkiye'ye gelmemiş. Ne zaman gelir acaba
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
merhaba arkadaşlar, forumda bu konuya kimse değinmemiş galiba benden başka bu sorunu yaşayan yok, şöyle ki telefonun hava durumu uygulaması wifi ile ev internetine bağlı iken güncelleme yapmıyor (güncelleme başarısız, ağ bulunamadı hatası veriyor), kendi mobil internetime geçiş yaptığımda hemen güncelliyor, bu konuda oppo çağrı merkezini aradım onlarda ayarlardan bir kaç şey yaptırdılar (uygulama veri temizleme, ağ ayarları sıfırlama, sistem ayarları sıfırlama, factory reset v.b.) fakat sorun devam ediyor. tecrübeli arkadaşlardan yardımcı olmalarını rica ederim.
-
Siz söyleyince wifi ile hava durumu güncelleme denedim oldu konum bilgisi açmadan güncelleme yapmıyor konum aktiflesince direk wifi veya mobil hat ile güncelleme gerçekleşti sizin sorun garip olmuş
quote:
Orijinalden alıntı: Tardis*Siz söyleyince wifi ile hava durumu güncelleme denedim oldu konum bilgisi açmadan güncelleme yapmıyor konum aktiflesince direk wifi veya mobil hat ile güncelleme gerçekleşti sizin sorun garip olmuş
aynı telefondan eşime de aldım onun telefonunda da aynı sorun var, çözemedim gitti.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Sedat.Müsait zamanda cevaplarsan çok iyi olur valla, Benimde bu aralar aklımda Reno 4 Pro var, acilen bir telefon almam gerekiyor ve her an gidip eve reno 4 pro ile dönebilirim belli olmaz..
Telefonda şikayet ettiğin şeyler neler, zamanında fotoğraf video kalitesi eleştiriliyordu..
Yazılım ve arayüz olarak çok fazla özelleştirmeye izin vermiyor gibi bana biraz saçma gelen yorumlar okumuştum, doğru mu.. Yani mantıken farklı güzel bir launcher kurulur sorun çözülür ama Yinede sormak en iyisi..
Telefon hızlı şarj oluyor ona tamam ama gün boyunca standart kullanımda bataryası yetiyor mu.. Hem şarj işlemlerinde, hemde günlük kullanım esnasında ısınma donma v.b.v.b sorunlar yaşadın mi.. En sevmediğin ve en sevdiğin tarafı ne sence telefonun..
Alıntıları GösterKutlubey adlı arkadaş çok net anlatmış cihaz çok başarılı ısınmayan donmayan bir cihaz yapmışlar stereo hoparlör olsa daha iyi olurdu ama ses şiddeti gayet yüksek.Ekran hafiflik dizayn şarj tercih sebebidir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: -KuTLuBeY-
Konuya bende dahil olmak isterim bir kullanıcı olarak.
Birçok telefon deneyimim oldu hatta hastalık derecesinde sürekli model değiştiyorum 1-2 ayda.. En son artık bu duruma, çok uçuk kaçık fiyatı olmayacak ama tasarım ve donanım olarak da beni mutlu edecek bir model bakıyordum. Araştırmaya koyuldum. Oppo daha önce hiç kullanmadım fakat, Oneplus deneyimim çok oldu. Bu sebeple Oppo'nunda en az Oneplus kadar stabil olduğunu biliyordum, çünkü Oppo ve Oneplus aynı çatı altında firmalar ve teknolojileri, yazılımı birlikte yapıyorlar. Reno 4 Pro nun yerli, yabancı tüm incelemelerini izledim ve mağazaya giderek inceledim.
Elime ilk aldığım da çok tuhafıma gitti hafifliği, inceliği ve malzeme yapısı farklıydı, ekran kalitesi cezbetti. Menü akışı gayet stabil idi..
Plastik materyal elde ki hissiyatı ile metal ve cam alaşımlı bir materyal kadar premium hissiyat veremiyor. Fakat bu Reno 4 Pro için geçerli değil. Oldukça kaliteli plastik materyale sahip.
Gelelim reel kullanıcı fikirlerine;
Reno 4 pro nun en çok eleştiri aldığı noktalar işlemci ve batarya..
İşlemci; SD 720G: birçok modelde kullanılan orta üst segment olarak adlandırılan bir çip. Günümüz de yapamadığı açmadığı oyun ve işlem yok. SD nin en başarılı olduğu çiplerden biridir 720G.
Elbette, neticede orta segment bir işlemci, tabi ki üst düzey işlemci performansı beklememek lazım. Fakat şunu belirtmem gerekir ki, olay tamamen yazılımdadır. Yazılım yeterince iyi ise işlemci ömrü ve stabilitesi o kadar çok olur.
Ben oyun oynamıyorum ve dolayısıyla 720G bana uzunca bir süre tam performans gidecektir.
Batarya; 4000mah: işte Reno 4 Pro ya hayret ettiğim nokta.. bataryası kesinlikte yoğun kullanımda bir günü dolu dolu çıkarıyor. 4000mah gözünüzü korkutmasın, 5000mah üzeri çok model kullandım 5 - 5.30 saat ekran suresi veriyordu. Reno 4 Pro en kötü hali 6 saat veriyor ve bunu 4000mah ile yapıyor. Kaldı ki 65w şarj tadı bambaşka :) akşamları şarja takma derdim yok sabah takıyorum çoğu zaman, sabah kalkınca takıyorum, hazırlanana kadar evden çıkana kadar yarım saat geçiyor zaten, bir bakıyorum %100 :)
Yazılım; Color OS: özelleştirilebilir birçok şey var. Simgelerin boyutunu bile degiştirebiliyorsunuz (en sevdiğim özelliktir).
Android 11 ile bazı FPS düşüşleri yaşanıyor cihazda hala.. güncellemeler ile aşılabilir basit hatalar.. Sistem arayüzünde ben hiç sorun yaşamadım, hata almadım, kasma-donma görmedim.
Ses-hoparlör: Stereo hoparlör olsaydı keşke dedirtiyor.
Isınma: Ne yaparsanız yapın, cihaz ısınmıyor.
Biraz uzunca yazdım. Biraz kişisel biraz da deneyim anlatımı oldu, teşekkürler iyi forumlar.
Edit: imlaKusura bakmayın geç cevap veriyorum, çook güzel anlatmışsınız, merak ettiğim bi çok konuda çok güzel bi cevap olmuş.. Android 11 telefonlarda tam stabil olmadiğini neredeyse tüm modellerin yerli yabancı konularında görüyorum.. Emin değilim ama galiba GSMarenadaydı, ilk and11 yayınlayacaği zamanlarda düşük işlemcili telefonlarda stabilite sorunlarına yol açabilir gibisinden bi makale vardı çünkü yeni özellikler yeni sistem sorun çıkarabilir diyordu ama ne kadar doğrudur bilemiyorum.. Android 12 bence dahada sorun çikarabilir diye düşünüyorum çünkü onda baya özellikte eklenince ne olur onuda bilemiyorum..
Benim için telefonda EN önemlisi ses performansı ve akıcılık.. Hele bluetooth ile saat ve kulaklık bağlantısının asla sorun çıkarmaması lazım.. Telefona öyle çok program kuran eden biri değilim ama F/P olarak işimi görsün yeter artık kafasındayım.. Zamanında bende sizin gibi çook paralar akıttım telefona ve artık sadece işimi görsün, instagram akıcı olsun, youtube akıcı olsun, donma takılma yapmasın yeter bana..
Bu konudan ayrı geçen günlerde benim başıma şöyle bi şey geldi, mevcut telefonum şantiyede yere düşünce artık bir şekilde yeni bir telefon almak zorundayım artık.. Bugun A72 inceledim yani tamam arayüz güzel akıcı v.b. ama o kasa kalitesini görünce kii aldiğimiz telefon elden düşmüyor birazda hissiyat önemli, bildiğim elimde oyuncak plastiğinden bir telefon tutuyor gibi hissettim, bi nebze kılıfla kullanılınca çokta rahatsiz etmez diye düşünüyorum ama bilemiyorum... Su geçirmez v.b. tamam ama ne bileyim rahatsiz etti beni. Oppo reno 4 pro vardı 4999 fiyat eklemişlerdi hem A72'e hemde Oppoya, arada bariz kasa kalite farkı vardı.. yani 5.000 TL verilecekken 2 telefonuda yan yana koydum baktım şöyle Oppo reno 4 pro bariz albenisi daha fazla..
Şimdilik aklıma daha çok yatan Reno 4 pro oldu.. Eğer ki A72'nin fiyatı baya düşerse veya opponun fiyatında güzel bi fiyat yakalarsam ikisinden birini alacağim gibi duruyor
-
Arkadaşlar merhaba. Oppo Reno 4 Pro kullanıcılarına sormak istiyorum. Videonun 11:13 dakikasında anlatılmaya başlanan sohbet balonları özelleği Reno 4 Pro da var mıdır acaba? Bu özellik benim Samsung kullanırken çok kullandığım bir özellikti...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CE32AA123 -- 14 Nisan 2021; 11:34:13 >
Arka kapak çizilmiş başına gelen varmı yada arka kapak değişiyor mu
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bunun için
Ayarlar /Bildirimler ve durum çubuğu/Bildirimleri yöne e girin. Balon secegini aktif edin,sonra alt taraftan WhatsApp, mesaj, instqgram vs. Yani hangi uygulamada bu özelliği kullanmak istiyorsanız onu seçin ve açılan ekranda 'balon' seçeneği aktif edin. 👍
quote:
Orijinalden alıntı: artakalanBunun için
Ayarlar /Bildirimler ve durum çubuğu/Bildirimleri yöne e girin. Balon secegini aktif edin,sonra alt taraftan WhatsApp, mesaj, instqgram vs. Yani hangi uygulamada bu özelliği kullanmak istiyorsanız onu seçin ve açılan ekranda 'balon' seçeneği aktif edin. 👍
Teşekkürler cevabınız için. Güzel bir özellik... Reno 4 Pro yu araştırıyorum almak için. Normalde Samsung A72 almaya gittim ama beğenmediğim için vazgeçtim. Nasipse biraz daha araştırıp alacağım. Tavsiye eder misiniz?
selamlar herkese. bu ara bir telefon alma düşüncem var. şuan redmi note 6 pro kullanıyorum. 2016 dan beri çoğunlukla xiaomi kullandım. arada bir lg v30 maceramda oldu. yeni xiaomi ler çok kalın ve kaba geldiği için alternatiflere bakmak istedim. oppo reno4 çok ilgimi çekiyor. sormak istediğim bir kaç soru var;
1-netflix lisans seviyesi problemleri okudum cihazın l3 seviyesine gerilediğiyle ilgili sorun devam ediyor mu hala?
2-rom atılamıyor root atılamıyor gibi görüyorum her yerde. htc wildfire s den beri sürekli bir özel rom ile kullanma durumum var. rootsuz romsuz da düzgün çalışıyor aramazsın diyor musunuz yoksa benim gibi adamlara sıkıntı mı oppolar?
3-genel olarak 3600tl seviyesinde bulunuyor cihaz bu fiyatlara redmi note 10 pro ve mi 11 lite da gelecek türkiyeye. onları beklemek mi daha mantıklı sizce yoksa oppo üzmez mi ?
-
Mi 11 lite bekle derim eğer acelen yoksa.
Yaklaşık bir ay önce oppo Reno 4 aldım ve genel olarak memnunum sadece şarj durduğu yerde çok gidiyor o biraz can sıkıcı ama aldığım ekran süreleri 7 saatin altına düşmedi daha yüzde 30 seviyelerinde şarja takmama rağmen, sormak istediğim soru şu telefon kutudan android 11 güncellemesi ile çıktı fakat hâlâ yapmadım pili daha kötü duruma getirdiğini ve stabil olmadığını okudum çoğu yerde bunlar doğru mudur yoksa duzeltildi mi ?
Selamlar ben de telefonu yaklaşık 1 hafta önce aldım ve alır almaz direkt Android 11'e güncelleyip hard reset attım.
İlk günler beklemede aşırı pil tüketimi yaşadım ancak sonradan bu durum düzeldi artık en fazla %3 felan gidiyor.
Pil tüketimi konusunda oldukça iyi oyun harici normal kullanımda minimum 7 max 11 saat arasını görüyorum.Herhangi bir problemle karşılaşmadım yani.
Yalnız diğer arkadaşlarda olduğu gibi ben de bildirim sorunu yaşıyorum.Telefon elimde değilken bildirim gelmediği oluyor.Gelecek bir güncellemeyle sorunun çözüleceğini umarak pek endişelenmiyorum umarım düzelir.Bunların haricinde herhangi bir sorunla karşılaşmadım telefon yağ gibi akıyor .Android 11'e yükseltmenizi tavsiye ederim.
netflix hd sorunu devam ediyor mu arkadaşlar ? reno2z de netflix hd diye ya reno4 veya reno4pro ya geçmek istiyorum
-
Netflix HD sorunu bende hiç olmadı, bazı cihazlarda neden böyle bir sıkıntı var bilemiyorum ancak bende android 10 sürümünden beri hd.
android 11 sürümünü kullanıyorum ve netflixle alakalı lisans sorunu hiç yaşamadım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: BlackMamba97
Yaklaşık bir ay önce oppo Reno 4 aldım ve genel olarak memnunum sadece şarj durduğu yerde çok gidiyor o biraz can sıkıcı ama aldığım ekran süreleri 7 saatin altına düşmedi daha yüzde 30 seviyelerinde şarja takmama rağmen, sormak istediğim soru şu telefon kutudan android 11 güncellemesi ile çıktı fakat hâlâ yapmadım pili daha kötü duruma getirdiğini ve stabil olmadığını okudum çoğu yerde bunlar doğru mudur yoksa duzeltildi mi ?Müsait bir zamanında telefona hard format atmayı denermisin. Şarj sorununa belki çözüm olur. Android 11'de yazılımsal sorunlar olabiliyormuş ve hard formatla düzeliyo gibisinden videolar vardı youtube'da. Deneyebilirsen en azından herkes için cevap olur.
Bende Oppo Reno 4 Pro ve A72 arasında gidip geliyorum, ikiside pek içime sinmedi ama bakalım birini alacağim gibi duruyor. Oppo kasa ekran hızlı şarj olarak öne geçiyor ama yazılımı sorunlu deniyor, a72 ise çamaşır leğeni plastiğinden hallice kasası dışında kamera ve yazılım olarak çok akıcı.. Artı eksi kıyaslaması yaptığımda ikiside eşit gibi geliyor bana..
-
Yedeklemem lazım bazı şeyleri o yüzden bir süre hard reset yapamam fakat şarj olarak biraz daha alıştım günü her türlü kurtardığı sürece sıkıntı yapmıyor sadece durduğu yerde gidiyor ama kullanınca daha iyi gidiyor ve eğer android güncellemesi ile çözülüyorsa birkaç gün içinde ben de sürüm guncelleyebilirim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X