Şimdi Ara

Optik çıkıştan ses alamadım yardım eder misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

SAMSUNG HT-D550 ev sinema sistemini aldım.

Optik çıkıştan ses alamadım yardım eder misiniz?

Bunu evde kullanmakta olduğum bilgisayarımın optik çıkışına bağladım. Bilgisayarımın anakartı Gigabyte GA-965P-DS3 ve onboard optik çıkışı var.

Bilgisayarımda monitör olarak ise Samsung PS-51d550 kullanmaktayım. TV olarak değil sadece PC monitörü konumunda. Bilgisayarım bu panele hdmi ile bağlı.

Yukarıda almış olduğum ses sistemini de hdmi ile panele bağladım.

Şimdi;

- Sistemin dvd player ından dvd oynattığımda normal sesleri alıyorum.
    - Fakat bilgisayarımdan optik kablo ile bu cihazın optik girişine takmış olmama ve cihazı D.IN moduna almış olmama rağmen (manual de öyle yapın yazıyor) bilgisayarın hiçbir sesi ses sisteminden çıkmıyor.
    - Optik kablodan kırmızı ışık görüntüsü de geliyor.
    - Bir mp3 ya da avi yürüttüğümde kayıttan yürütme aygıtlarında ses göstergesi inip çıkıyor, yani hareketlilik var ve çalışıyor görünüyor.

Başka yapmam gereken bir ayar mı vardır yoksa optik çıkışım mı sorunlu acaba?

- Ayrıyeten bu sistem için bi tane creative ses kartı almamı tavsiye eder misiniz yoksa onboard da aynı işi görür mü?

• Win7 kullandığınızı var sayıyorum ses simgesinden sağ tık yapıp kayıttan yürütme aygıtlarında digital çıkışı varsayılan yaptınız mı? Genelde 3 seçenek gelir cihaza göre değişir ama analog çıkış, dijital çıkış ve ekran kartının HDMI çıkışı. Dijital çıkışı seçip varsayılan yapmanız lazım. O zaman ses çubuğunda da onun nsimgesi çıkacak ve analog çıkıştan ses gelmeyecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burc

Win7 kullandığınızı var sayıyorum ses simgesinden sağ tık yapıp kayıttan yürütme aygıtlarında digital çıkışı varsayılan yaptınız mı? Genelde 3 seçenek gelir cihaza göre değişir ama analog çıkış, dijital çıkış ve ekran kartının HDMI çıkışı. Dijital çıkışı seçip varsayılan yapmanız lazım. O zaman ses çubuğunda da onun nsimgesi çıkacak ve analog çıkıştan ses gelmeyecek.

burc ustam bu forumda benzer başlıklarda daha önce yazdıklarınızın hepsini uyguladım. Zaten bilgisayarcıyım ama ilk defa optik çıkış kullanıyorum. Yanlış yaptığım birşey olmadığını biliyordum. Makinamda hem xp hem win7 var, 2 gün ikisinden de netice alamadım. Bugün servis kuruluma geldi. Her zamanki gibi teknik bilgisi pek olmayan tiplerdi :)

Kabloyu pc den çıkardık ucuna baktı bu bozuk dedi. Neden dedim, ışık gelmiyor dedi, ışık olması lazım dedi.

İyi de dedim ışık çıkışta olur, girişte olmaz ki. Kablonun ucu ses sistemine takılıydı. Pc de olsa ışık geliyor. Her neyse diğer ucu da çıkardı bi baktı falan... Sonra TV nin optik çıkışına takıp usb den mkv oynattık (defalarca oynattım netice yoktu) ilk filmde ses çıktı uyuz oldum

Meğer optik kabloyu biraz hayvanımsı güç ile takmak gerekiyormuş. Öyle "tık" sesini duymak yetmiyormuş, "takırt" sesi çıkacakmış. Tabii onlar bu detayı farketmediler o ayrı

Her neyse sorun çözüldü çok şükür... İlgin ve yorumun için teşekkürler ustam...

Edit: 2. bir soru, onboard optik çıkış ile kaliteli bir extra ses kartının optik çıkışının kalitesi farkeder mi? Bana göre mantık olarak etmez. Çünkü sesi sistem çözüyor ama...?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaVaLieRe -- 24 Mayıs 2012; 18:30:07 >

• Bende Epox MF4-Ultra var (baya eski bir kart ama köpek gibi valla) AC97 ile oldukça hoş bir ses alıyorum pcm ses için. DD ve DTS seste zaten ses kartının bir fonsiyonu yok onları pas ediyor. Ama diğer ses biçimlerini ses yongası işleyip veriyor. Ben AC97 sesini Atinin HDMI çıkışındaki yongadan daha çok beğendim. O yüzden hep dijitalden kullanıyorum özellikle müzik dinlerken.
  • Yaa ustam sorma... Bende ati 5850 vardı. İhtiyaçtan 9600 GT si olan bir arkadaşla takas yaptım. Önceden ati ile hdmi dan ses alıyordum. Geçen akşam baktım ki ayarlarda hdmi çıkışı göremiyorum.! Bir yığın kurcalama, driver kurma-kaldırma, google araştırmasından sonra öğrendim ki Nvidia kartların üzerinde ses çözecek çip yokmuş ati deki gibi. O yüzden onboard sound çipinin çözdüğü sesi ekran kartına bir kablo ile spdif out dan aktarmak gerekiyormuş. Tam bir bullshit yani...

Kardeşim ha anakarttan vga ya aktarmışım, ha spdif den tv ye ya da ses sistemine kablo ile aktarmışım. Nvidia kartlardan bir kez daha soğudum.

Velhasıl bir 9600 GT kullanıcısı olarak hdmi dan TV ye ses taşıyamıyorum. Ses sisteminde de sadece optik giriş var zaten. Dediğiniz gibi bir tek PCM ses için kartın fonksiyonu kalıyor. Ben neredeyse hiç mp3 dinlemiyorum. Beni bağlayan tek nokta oyunlar. Crysis 2 ya da Hot pursuit vs...

Anlaşılan onlar için de ekstra bi ses kartı masrafına girmeye gerek yok.

Netice; oboard optik ile devam... Paylaşım ve bilgilendirme için teşekkürler ustam.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.