Şimdi Ara

Optoma HD600-XL İzlenimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar Hd600-Xl aldım ve izlenimlerimi paylaşayım istedim, alacak arkadaşlara fikir edinir.

Cihazı bilgisayarıma bağlayıp tüm modlarda test ettim. oyun ve filmleri 1280x800 16:10, 1920x1080 16:9 modlarda kullandım.
    Standart mod ve eco mod arasında bir fark yok. o yüzden kesinlikle ekonomik modda kullanmanızı tavsiye ederim, ekstra 1000saat tasaruf etmiş olursunuz ve en önemlisi daha sessiz çalışarak gürültüyü azaltırsınız. inanın arada hiçbir fark yok.

Film performansı;

Kesinlikle film konusunda çok başarılı, izlediğim filmler 720p, 1080p kalitesindeydi ve çok başarılı olduğunu söyleyebilirim. Kesinlikle gökkuşağı efekti felan yok, sırf gökkuşağı efektini görebilmek için bir yerimi yırttım ama yok öyle bir şey, bu açıdan almak isteyenler rahat olsun. 16:9 modda filmler daha iyi göründü gözüme, 16:10 modda daha büyük alanda izleyebiliyorsunuz. gün ışığında filmlerin karanlık kısımlarını görmekte zorlanıyorsunuz ama bu tvde de monitörde de aynıdır, bunlardan çok farklı olmadığını söyleyebilrim. o yüzden gündüz film izlemek için perdeyi kapamanız yeter ve biraz daha aydınlık ortamda geçen filmler tercih ederseniz sorun olmadan izlersiniz.

Oyun performansı
    Test ettiğim oyunlar: Diablo 3, Mass Effect 3, Battlefield 3, Batman Arkham City ----Hepsi AA açık full detay 1280 x 800 ve 1920 1080

Evet en büyük sorun burda çıkıyor. ne yazıkki oyun performansı hiç iyi değil. oyunları her iki çözünürlükte de test ettim 1280x800 doğal, 1920x1080 ve tüm oyunlar aa açık full detaydı. ama ne yazıkki oyunlarda renkler çok soluk ve karanlık geldi bana. Yine anti-aliasing(AA) açık olduğu halde gözüme çok takılıdı. Ama tüm bunlara rağmen ben PJ de oyun oynamaya devam ediyorum. Yani durum oynanmayacak kadar kötü değil ama yıllardır oyunlarınızı monitörde oynuyorsanız istediğiniz detaylarını bulamıyorsunuz. Devasa görüntü de oyun keyfi bir başka oluyor ah birde şu detayları iyi yansıtabilse...

Diablo 3 çok canlı renkleri olan bir oyundur, monitörde oynadığnız zaman cam gibi bir görüntüsü vardır ama PJ ye geçince ne yazıkki bu canlılıktan eser kalmadı. eğer çözünürlüğü Full Hd yaparsanız yani 1920x1080 o zamanda yazılardan solukluk olmaya başlıyor o yüzden tavsiyem doğal çözünürlük olan 1280x800 16:10 modda kullanmanız. sonuç: diablo gibi karanlık bir ortamda canlı renkler kullanan bir oyun için kötü olduğunu söyleyebililrim. defasa görüntüde niyeyse AA gözünüze çok batıyor.

Battlefield 3 için ise diablo kadar kötü olmadığnı söyleyebilirim. battlefieldteki sıkıntı eğer sniper oynuyorsanız uzaktaki hedeflere baktığınızda ne yazık ki hedef karanlık görünüyor ama daha yakındaki hedeflerde bu sorun yok. yani kısaca detayları göremiyorsunuz. monitöre göre kıyaslarsak renklerde yine bir solukluk var, ve aa açık olduğu halde niyeyse AA sanki açılmamış gibi geliyor. Bu sorunu çözemedim.

Mass Effect için bir sıkıntı yaşamadım. Gayet devasa bir görüntüde oynamak eğlenceliydi. renklerde bir sıkıntı yaşamadım. aslında burdan oyunun çok detaylı bir grafik motoru kullanmadığını da çıkarabiliriz

Batman için AA sorunu yaşamadım, ama renkler bana burda yine çok soluk geldi, monitörde batman kostümü siyah cam gibi normalde ama PJ de bu siyahlık ne yazıkki yok. O cam gibi parlama yine yok ama hiç oynanmayacak kadar kötü değil. sadece renkler canlılığını yitiriyor.

• dostum birde şu yazdıklarıı fotolar ile süslendirenilseydin daha iyi anlamış olurduk..yine de oneri ve bilgiler için teşekkürler. optoma gt 750xl 3d projeksiyonu almam artık farz oldu :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.