Şimdi Ara

Optoma UHZ66 incelemesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
36
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar boyut dijitalden 20 gün önce Benq TK710 aldım, üründe mercekte toz bulunması sebebi ile değişim talep ettim bu sıradada Amazondan Viewsonic X1-4k projeksiyon cihazını aldım. Sağolsun Boyut dijitalden Kürşat bey TK710 yerine Optoma UHZ66'yı deneme ve incelemem için gönderdi. Kısaca bu üç model deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istedim.

Bu üç modelden Viewsonic led Benq ve Optoma ise lazer, üç üründe 4K ve üç ürününde 4k çözünürlüğünde sorun yok netlik açısından elimde Fullhd Viewsonic 7820hd de var ondan bariz şekilde netlik açısından iyiler. Tabi burada lazer modeller Benq ve Optoma Viewsonic den daha net, bu arada elimde Epson LS1200B'de var ilerleyen satırlarda onunda farkını söyleyeceğim.

Aslında üç ürününde kendine göre artıları var mesela Optoma gözle görünür şekilde daha parlak Viewsonic ise uygulamaları ile geliyor Netflix vs gibi ama dikkat edin YouTube yok ilginç şekilde YouTube kids var uygulama mağazası android değil Viewsonic kendi mağazası buradada YouTube yok güncelleme yapmama rağmen. Aslında Benq ve Optoma benzer cihazlar ama optoma daha parlak benq ise atım oranında daha iyi benim 3,5 mt den kullandığım perdemi optoma doldurmuyor Viewsonic de doldurmuyor. Burada üç cihazda gerçek gerçek native olmadığından ki malum o cihazlar 250.000 bandından başlıyor 60 hz üzerine çıkarıldığında netliğini kaybediyor yani oyun için 3 cihazıda 60 Herz üzeri kullanmayı planlıyorsanız herhangi bir çözünürlükte netliği kaybederek kullanabilirsiniz. Bu tabi Epson LS12000 de bu şekilde değil tabiki onunda fiyat bandı farklı.

Genel olarak yapı kalitesinde Optomayı beğenmedim mesela lensi büyük küçük ayarı yaparken lens oynuyor dış plastik kalitesini de sevmedim gerçi benq da çok çok iyi değildi idare eder seviyede en kalitelisi Viewsonic, burada kumandalardanda bahsedecek olursam optoma bence rezalet durumda resmen ucuz ledlerin kumandası gibi bu fiyatlardaki cihazların ne olursa olsun böyle kumandası olmamalı mesela Viewsonic kumandası gayet güzel elinize aldığınızda ışığı yanıyor hareket duyarlı benq ise klima kumandası gibi basit yani.

Fan seslerine gelince optoma ciddi sesli geldi bana başlarda gayet güzeldi ama ısınınca baya sesli geliyor. Benq'nun fan sesine gelince bi cızırtı var gibi hissettim ondada yine en iyi sesi Viewsonicden aldım ama tabi orada parlaklıkta devreye fazlasıyla giriyor. Bu 3 hatta 4 cihazıda 4k fiber kablo ile pc üzerinden deneyimledim.

Sonuç olarak Optoma parlaklık isteyenler içi güzel bir 4K lazer cihaz ama bence ben ile fiyat farkına değmez viewsonic parlaklık olarak sizi lazer görmüş iseniz tatmin etmez ama kumandası cihazın yapı kalitesi fiyatı ki amazonda ben aldığımda 45.000 civarı idi atım mesafesi fan sesi olarak çok üzmeyebilir tabi YouTube işinin çözülmesi lazım.

• 7820 Hd; / 7827 Hd efsane cihazlardan biri aslında. Siyahlar / kontrasslar müthiştir. Sakın satmayın derim Optoma UHZ66 incelemesi. gerçi ben 7827 yi deneyimlemiştim.

Optoma UHZ66 incelemesi.
  • X1 de extra özel ayarlar yapınca renkler çok canlanıyor, bu videdaki ayarlarda kırmızıyı kısmak lazım biraz ama sonrasında çok iyi sonuç alınabilir :

X1 Renk Ayarı ( Oled Tv Renk Canlılığı )

https://www.youtube.com/watch?v=HnUeMb_MtB4&feature=youtu.be

X1

https://www.youtube.com/watch?v=W9Uhg09NDr8&feature=youtu.be

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.