mrb arkadaşlar ben oracle ile mysql ve mssql arasındaki farkı öğrenmek istiyorum. otomasyonumuz değişiyor. şu an oracle idi.yeni otomasyonun veritabanı mysql imiş. bizim için artısı ve eksisi ne olabilir . bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
arkadaşlar bilen yok mu .
mysql ücretsiz bir veri tabanı ve küçük ve orta ölçekli programlarda kullanılıyo
oracle ise tamamen ayrı bişey cok güçlü ve pahalı
tşk ederim
acaba niçin oracle dan mysql e geçiliyor ki bu konuyu bi araştırırsan senin için ii olur çünkü oracle çok sağlam bi db dir onun yerine mysql tercih edilmesi biraz maddi kaygılardanmış gibi geldi bana
evet maddi kaygıdan kaynaklanıyor. ama oracle lisansı vardı bizde zaten. bu konuya el atmalıyım .
bu arada oracle'ın sorgularıda mssql'in sorgularından farklı mssql t-sql komutları kullanıyor ve piyasada bu dili bilen daha çok kişi var oracle'ın kullandığı dil ise biraz dha farklı sanırsam ve onu bilende fazla yok. belki o yüzden mssql'e geçmişlerdir.
bu arada oracle'ın sorgularıda mssql'in sorgularından farklı mssql t-sql komutları kullanıyor ve piyasada bu dili bilen daha çok kişi var oracle'ın kullandığı dil ise biraz dha farklı sanırsam ve onu bilende fazla yok. belki o yüzden mssql'e geçmişlerdir.
çok fazla fark yok sadece ek konutlar kullanabileceğin oracle da PL*SQL kullanılıyor
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme