Aklıma ufak bir kısım takıldı, metil ekleyince ortaya koyduğumuz karbonu saymıyoruz ama sec-propil eklerken ortaya koyduğumuz karbonu sec propilden kabul ediyoruz. Ekstradan bir karbon daha ekleyip onları da hidrojene doyurmak gerekmiyor mu? ![]() < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Organik Kimya Sorum

-
-
"Sec-propil eklerken ortaya koyduğumuz karbonu sec propilden kabul ediyoruz."
Bu kısmı anlamadım. Sec-propil 3 karbonlu zaten.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam ortada ki karbona 3 tane daha karbon eklememiz gerekmiyor mu?
1 + 3 carbon yapmak gerekmiyor mu yani? Sonuçta karbona ekliyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sehoka -- 18 Ocak 2024; 12:15:39 >
Up.
Hocam attığınız resimdeki soruda dediği bir karbon şekildeki 3. karbona denk geliyor sanırsam. Bu karbona bir sec-propil ekleniyormuş önce. Sec-propil demek propanı ortadaki karbonu bağ yapabilecek şekilde ayarlamamız sonucu oluşan molekül. Bunu şekildeki 3. karbona eklemişiz sec-propilin ortasındaki karbonla bağlayıp. Sonra yine bu 3. karbona iki metil grubu ve bir etil grubu ekliyoruz. Ortadaki karbondan kastınız 3. karbon mu hocam? Anlamadığınız kısım tam olarak neresi
-
Evet hocam 3.karbon.
Aklıma takılan 3. Karbonu zaten biz yazıyoruz. Sek propil yapabilmek için ayriyetten resimdeki 3. Karbonat harici eklememiz gerekmiyor mu?
Yok hocam gerekmiyor. Zaten sec-propil aynı bir etil ya da metil gibi bağlanmış oluyor 3. karbona. Neden bir karbon daha eklenmesi gerektiğini düşündünüz? Bir de bu soru aydından mı acaba :D Ben de emin olmak için bakayım dedim alkillerin adlandırılmasının yanında bu sorunun aynısını gördüm
-
Tamam hocam şimdi anladım ben propili 4 karbonlu olarak alıyordum. Butik 4 karbonlu. Teşekkürler, çok güzel oturdu kafamda; böyle sorguladıkça yorum yeteneği artıyor.
Hocam soru aydının organik fasikulunden ama kendim cozmuyorum, kimyabilenden izliyorum.
Tamamdır hocam her şey yerli yerine oturmuş oldu böylece
Daha başlangıçtaysanız normal bu tarz hatalar. 4 karbonlu olan da bütan eğer hidrojenini koparırsak da bütil oluyor aman karışmasın hocam :D Ben de ders işleyiş modülüne bakmıştım aydında dediğiniz gibi aynı soru mevcuttu. Ben de aydından çalışıyordum büyük oranda ve oldukça iyi buluyordum sorularda karşıma çıkan detayları konu anlatımında hep okumuş oluyordum çünkü
-
Sınavda çıkan sorular temelinde temeli oluyor genelde, fasikül çözsem mi Organikten bilemedim. Sizin düşünceniz ne?
-
Evet hocam genel itibarıyla konuyu ana hatlarıyla irdeliyorlar. Ben yine de detayına inip sebepleriyle öğrenmeye çalışıyordum o yüzden aydını oldukça iyi bulmuştum. Bence sizin kişisel tercihinize kalmış eğer fayda göreceğinize inanıyorsanız bakabilirsiniz ama nihayetinde fasikülün diğer kaynaklardan farklı olduğu kısımlar varsa oralar size net bir şey katacak sadece
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X