Şimdi Ara

Organik Kimyadan Her Yıl Banko Çıkan Beleş Soru Tipleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
47
Cevap
98
Favori
6.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ösym paylaşacağım soru tiplerini her yıl soruyor.Eğer kimya hedefiniz çok yüksek değilse belli başlı soru tiplerini öğrenek organikten 10 sorunun 5 ini garantileyebiliriz

---1. Soru Tipi Grignard İle Alkol Sentezi(4 YILDA 6 SORU)

2015: Organik Kimyadan Her Yıl Banko Çıkan Beleş Soru Tipleri

2014:Çıktı Fakat Elimde Yok Malesef

2013- Organik Kimyadan Her Yıl Banko Çıkan Beleş Soru Tipleri

2012- Organik Kimyadan Her Yıl Banko Çıkan Beleş Soru Tipleri

2011-Çıkmadı

2010- Organik Kimyadan Her Yıl Banko Çıkan Beleş Soru Tipleri

ŞİMDİ SORULARIN YAPILIŞ MANTIĞINI ANLATIYORUM:

1.Sİ GRİGNARD BİLEŞİĞİNİ ÇOK İYİ TANIMALIYIZ GENEL FORMÜLÜ R-MG-X(R ALKİL,,MG MAGNEZYUM,,X HALOJEN)

DAHA SONRA BİLMEMİZ GEREKEN TEMEL BİLGİLER ŞUNLAR:

1)GRİGNARD BİLEŞİĞİ FORMALDEHİTE KATILIRSA PRİMER(OHIN BAĞLI OLDUĞU KARBONDA 2 HİDROJEN)ALKOL OLUŞUR
    2)GRİGNARD BİLEŞİĞİ FORMALDEHİT HARİÇ ALDEHİTLERE KATILIRSA SEKONDER(OHIN BAĞLI OLDUĞU KARBONDA 1 H)ALKOL OLUŞUR
    3)GRİGNARD BİLEŞĞİ KETONLARA KATILIRSA TERSİYER(OHIN BAĞLI OLDUĞU KARBONDA HİÇ H YOK)ALKOL OLUŞUR

--Şimdi Bilgiler Işığında Çıkar Soruları Çözelim

--2015:Arkadaşlar burda grignarda keton katıyor ne demiştik ketonla tepkimesinden tersiyer alkol oluşur yanlız 3 der geçeriz

--2013:Arkadaşlar bu soruda 2 bütanolun sekonder alkol olduğunu anlamamız gerek başta bileşiği açarsak çok rahatlıkla görülüyor zaten.Şimdi bizden 4 KARBONLU SEKONDER ALKOL İSTİYOR O HALDE GİRENLERİN KARBON SAYILARI TOPLAMI 4 OLACAK(Zor birşey değil mantıken anlaşılabilir) VE GİREN MADDE ALDEHİT OLACAK
    O Halde D şıkkına baktığımız zaman istenilen cevap bulunmuş olur

--2012:Yine aynı şey değişen birşey yok ne istiyor bizden sekonder alkol o halde formaldehit harici bir aldehit kullanacağız onun da yalız 2 olduğu aşikar :)

--2010:Bu soru alkol değil de alkan eldesiyle alakalıhttp://forum.donanimhaber.com/m_116928764//tm.htm#116928764 şuradan gerekli bilgiyi görebilirsiniz fakat sonuçta grignard sorusu .Neyse çözüme geldiğimizde 1. öncülde bize izopropil bromdan grignard elde edileceğini söylemiş o halde izopropil bromu aklımızda canladırmalıyız.NEYDİ İZO EKİ 2. KARBON ATOMUNDA BİR DALLANMA VARSA İZO EKİ GETİRİLİR,Grignardın da R-MG-X Olduğunu zaten biliyoruz O halde A Şıkkı olduğu aşikardır

2.BELEŞ SORU TİPLERİ:ELEKTROFİLİK-NÜKLEOFİLİK-KATILMALAR

---Arkadaşlar hazırladığım şu konudanhttp://forum.donanimhaber.com/m_116927861//tm.htm#116927861 Gerekli bilgiyi temin edebilirsiniz çıkmış soruları atayım

3.Beleş Soru Tipi:Adlandırmalar,Arkadaşlar adlandırmayı burada anlatmak öyle kolay değil fakat konu anlatımlı kitaptan birazcık çalışsanız kesin 1 yada 2 sorunuz banko demektir bide başta yazdıklarımı yaparsanız yarsını halletiniz demektir

------------Bilmeyenler İçin Aldehit Keton ALKOL SSLİ

ALDEHİT

KETON: Organik Kimyadan Her Yıl Banko Çıkan Beleş Soru Tipleri

PRİMER SEC TERSİYER ALKOL

--Ayrıca Kesinlikle Bilinmesi Gereken Basit Bilgiler:

--Alkene su katarsak alkol oluşur(SU KATMA SU ÇEKME İŞLEMLERİNDE H2SO4 KULLANILIR)

--Alkine su katarsak keton oluşur(Asetilene katarsak asetaldehit)

--Primer Alkol Yükseltgenirse Aldehit,Aldehit Yükseltgenirse Karboksilli Asit Oluşur,(ÖNEMLİ NOT:YÜKSELGENME TEPKİMELERİNDE OK ÜZERİNDE KMN04 VE YA DA K2Cr2O7 KULLANILIR SORUDA GÖRÜNCE DİREK ANLAMANIZ GEREK)

--Sekonder Alkol YÜKSELTGENİRSE KETON,KETONLAR YÜKSELTGENMEZ

--TERSİYER ALKOLDE Bİ NUMARA YOK

--2 MOL ALKOLDEN 1 MOL SU ÇEKERSEK ETER,ALKOL İLE KARBOKSİLLİ ASİDİN TEPKİMESİNDEN ESTER OLUŞUR,

--AMİNLER YÜKSELTGENİRSE AMİD,AMİD İNDİRGENİRSE AMİN OLUŞUR(İNDİRGENME TEPKİMESİNDE LİALH4 YADA NABH4 KULLANILIR ÇOK ÖNEMLİDİR)

Çıkmış bir soru  Organik Kimyadan Her Yıl Banko Çıkan Beleş Soru Tipleri

--------------------------------------------------------------AKLIMA GELEN BİRŞEY OLURSA EKLECEĞİM UMARIM FAYDAM DOKUMUŞTUR -----------------------------------------------

Organik Kimyadan Her Yıl Banko Çıkan Beleş Soru Tipleri Organik Kimyadan Her Yıl Banko Çıkan Beleş Soru Tipleri Organik Kimyadan Her Yıl Banko Çıkan Beleş Soru Tipleri Organik Kimyadan Her Yıl Banko Çıkan Beleş Soru Tipleri Organik Kimyadan Her Yıl Banko Çıkan Beleş Soru Tipleri Organik Kimyadan Her Yıl Banko Çıkan Beleş Soru Tipleri Organik Kimyadan Her Yıl Banko Çıkan Beleş Soru Tipleri Organik Kimyadan Her Yıl Banko Çıkan Beleş Soru Tipleri Organik Kimyadan Her Yıl Banko Çıkan Beleş Soru Tipleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1A0FF2924 -- 17 Mayıs 2016; 13:26:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 221B baker street

Bu mesaj silindi.
    Arkadaşlar attığım görsellerin hepsinin aynısı altta birikmiş silemiyorumda siz orayı aldırmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1A0FF2924

Arkadaşlar attığım görsellerin hepsinin aynısı altta birikmiş silemiyorumda siz orayı aldırmayın

Alıntıları Göster
    Aklınızda çıkacağını düşündüğünüz soru tipi varsa burada paylaşabiliriz
  • Hobaaa hedefim 10 net zaten organiksiz eğer bu dediğiniz doğruysa 3 bile yapsam kafi kral adamsın behlül işe yararsa görürüm seni

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • foruma eski ruhu getirecek adam gibi adam behlul bey👏

• Bastim artiyi

• Hocam konuya nerden calistin acaba.ben isin icinden cikamiyorum bir turlu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bihterle geçireceği zamanı forumdakilere yardım için kullanan koca yürekli BEHLÜL

• WWalker kullanıcısına yanıt
    hocam organiğin öğrenme mantığı şu:geçmiş konuları gelecek konular ile bağdaştırmadır mesela küçük bir örnek vereyim alkil halojenürün alkollü ortamda KOH ile tepkimesinden alken oluşur fakat alkolsüz ortamda olursa alkol oluşur.şimdi bu tepkime ilk olarak alkenlerde anlatılır daha sonra tekrar etmeden alkollere gelindiğinde sanki tepkimeyi ilk defa görüyormuş gibi olursunuz o yüzden sürekli sıkı tekrar ve yeni konulara çalışırken eski konular ile bağdaştırmalısın.Ayrıca bi tüyo daha konuyu çalıştıktan sonra kitapa bakmadan öğrendiğin herşeyi bir kağıda yaz.mesela aldehit eldeleri sen buna çalıştıktan sonra kitaba bakamdan tüm eldeleri yazabiliyorsan ozaman konu tamamdır demektir.Ayrıca konuya kitap olarak femin organik k.a kitabı ve palme organik soru bankasını hallederek çalıştım.Tabi burada dershane hocamın katkısı çok büyük
  • Ya hocam soyle diyim.su anda alkan alken isimlendirme vs biliyorum fakat tepkimeleri kafama oturtamadim bir turlu.fem organik k.a ve palme elimde mevcut ama verim alamadim kitaplardan.bir reaksiyonda ne olusur nasil olusur onu ogrenip diger tepkimelere gecince kafamda konu butunlugunu saglayamadigim icin eski calistigim tepkimeyi unutuyorum.masadan kalkip yeniden oturdugumda ise sanki hic calismamis gibi oluyorum nasil calismak lazim yazarak mi test uzerinden giderek mi isin icinden cikamadim hocam bi turlu ya

• quote:

Orijinalden alıntı: WWalker

Ya hocam soyle diyim.su anda alkan alken isimlendirme vs biliyorum fakat tepkimeleri kafama oturtamadim bir turlu.fem organik k.a ve palme elimde mevcut ama verim alamadim kitaplardan.bir reaksiyonda ne olusur nasil olusur onu ogrenip diger tepkimelere gecince kafamda konu butunlugunu saglayamadigim icin eski calistigim tepkimeyi unutuyorum.masadan kalkip yeniden oturdugumda ise sanki hic calismamis gibi oluyorum nasil calismak lazim yazarak mi test uzerinden giderek mi isin icinden cikamadim hocam bi turlu ya
    Behlül Bey, sizi seviyorum.Çok öptüm sevgiler :)
  • quote:

Ya hocam soyle diyim.su anda alkan alken isimlendirme vs biliyorum fakat tepkimeleri kafama oturtamadim bir turlu.fem organik k.a ve palme elimde mevcut ama verim alamadim kitaplardan.bir reaksiyonda ne olusur nasil olusur onu ogrenip diger tepkimelere gecince kafamda konu butunlugunu saglayamadigim icin eski calistigim tepkimeyi unutuyorum.masadan kalkip yeniden oturdugumda ise sanki hic calismamis gibi oluyorum nasil calismak lazim yazarak mi test uzerinden giderek mi isin icinden cikamadim hocam bi turlu ya

hocam sanırım sadece okuyup altını çizerek çalışıyorsunuz.tavsiyem önemli noktaları sürekli yazarak,sürekli soru çözerek çalışmanız yoksa bir ton ezber isteyen tepkime var başka türlü akılda kalmaz.ben mesela hiçbir derse yazarak çalışmam fakat bu organiği sadece yazarak çalıştım.ha ayrıca önemli nokta yazdıklarını kesinlikle kitaba,herhangi bir kaynağa bakamdan yazmalısın.böyle çalışırsan bir süre sonra tahtada ders anlatacak konuma gelirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1A0FF2924

quote:

hocam sanırım sadece okuyup altını çizerek çalışıyorsunuz.tavsiyem önemli noktaları sürekli yazarak,sürekli soru çözerek çalışmanız yoksa bir ton ezber isteyen tepkime var başka türlü akılda kalmaz.ben mesela hiçbir derse yazarak çalışmam fakat bu organiği sadece yazarak çalıştım.ha ayrıca önemli nokta yazdıklarını kesinlikle kitaba,herhangi bir kaynağa bakamdan yazmalısın.böyle çalışırsan bir süre sonra tahtada ders anlatacak konuma gelirsin

Alıntıları Göster
    Eline, emeğine sağlık. Önceki başlıkta sert çıkmıştım hakkını helal et.

• Emeğine sağlık hocam

• +rep saol

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • rez

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Isengardlı

rez
    başarılı

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: p4sific

up
  • Favladım eyv

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.