Şimdi Ara

Organik Tavuk Çiftliği Fikir Lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
3
Favori
7.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

20 dönümlük bir araziye organik tavuk çiftliği yapmak istiyorum. En fazla 500 tavukluk küçük çaplı bir çiftlik yapmak istiyorum.

Çiftlik, imkanlarım gereği biraz ilkel şartlarda olacak.
    Kümesi ahşaptan yapacağım.
    Soğuktan korunması için izocam ve ya farklı bir yalıtım malzemesi ile kaplıcam.
    İç kısmı yerden yüksek tünekli yapıcam.
    Tavuğun sağlığı açısından pisliğinin üzerinde yatmaması lazım.

Beni esas korkutan noktası alanın etrafının tel örgü çekilmesi.
    Belki çekilmesede olur.
    Tarlanın çevresinde zarar verebileceği bahçe tarzı bir yer yok.

Bir diğer korkum da pazar.
    Çorum'un Bayat ilçesinde yaşıyorum.
    Bu bölgede organik tavuk yumurtasını tanesini 1 TL den satıyorlar.
    Çorum, Çankırı ve civar ilçelerde satış yapabilirim diye düşünüyorum.
    Ankara'ya 200 km uzaklıktayım, nakliyesi düşündürüyor.

Yayılabildiği sürede bu hayvanların verimi yüzde 60 oluyor.
    Bir de kışın hayvan yayılmayınca verim yüzde 20lere düşebiliyor.

Yem olarak buğday arpa ve mısır öğüttürüp vermeyi düşünüyorum.
    Bu kış dönemindeki kazanç tavukların yem masrafını karşılayabilir mi acaba?

21 yaşında bir kardeşiniz olarak sizinde fikrinizi almak istedim.
    Aklıma gelenleri yazdım.
    Cevap yazan herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hesap19 -- 29 Ocak 2017; 12:16:25 >

• kardes konu disina degilde is guc forumlari var ana sayfadan bul oraya ac.orada daha cok yardimci olurlar.

alenen
    Beybii!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: stiletto009

kardes konu disina degilde is guc forumlari var ana sayfadan bul oraya ac.orada daha cok yardimci olurlar.

alenen
    Beybii!!!

Denizli ye gel horoz tavuk falan

ALENEN!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sitedemi yoksa farklı bir sitedemi?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hesap19

Bu sitedemi yoksa farklı bir sitedemi?

kardes sen bu kafayla tavuk ciftligindeki tavuk olursun anca

Bakın güzel bir tavsiye vermişsiniz sağolun ama şimdi bu yorumu gerektirecek ben size ne yaptım?Baktım göremedim bende sordum.İlla kötümü söylemek lazım.Her zaman şunu söylerim yardımcı olmayacaksan mualefet olma.
  • quote:

quote:

quote:

Bu sitedemi yoksa farklı bir sitedemi?

kardes sen bu kafayla tavuk ciftligindeki tavuk olursun anca

Bakın güzel bir tavsiye vermişsiniz sağolun ama şimdi bu yorumu gerektirecek ben size ne yaptım?Baktım göremedim bende sordum.İlla kötümü söylemek lazım.Her zaman şunu söylerim yardımcı olmayacaksan mualefet olma.

tamam tamam.internette ziraat muhendislerinin takildigi birkac forum var.elbet burda da vardir biraz arastir bulursun.

• hocam iki satır bırakıp paragraflara ayırırsan çok daha rahat okuruz. yazıları renkli ışıklı falan yaparsan yine artısı olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kuzen girdi benim bu gezen tavuk işine.

İzmirde 780 dönümlük zeytin arazisinin 15 dönümünü ayırdı içine tavuk doldurdu . Şuanda 2. Senesi anca kendini garantilemeye çalışıyor diyor . Ama uzun vadeli düşününce çok karlı bir iş eğer elin kolun uzun herkesi tanıyor ve yetenekli isen

• quote:

Orijinalden alıntı: BayRealist

hocam iki satır bırakıp paragraflara ayırırsan çok daha rahat okuruz. yazıları renkli ışıklı falan yaparsan yine artısı olur.

Cahillğimize verin o işıklandırma renk olayını yapamadım paragrafa gelirsek yazı biraz anlamsız oldu ayırmaya kalkarsam temelli tuaf olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Der Leanderturm

Kuzen girdi benim bu gezen tavuk işine.

İzmirde 780 dönümlük zeytin arazisinin 15 dönümünü ayırdı içine tavuk doldurdu . Şuanda 2. Senesi anca kendini garantilemeye çalışıyor diyor . Ama uzun vadeli düşününce çok karlı bir iş eğer elin kolun uzun herkesi tanıyor ve yetenekli isen

Meslek lisesi bitirdim.En azından kendi yaptığım makinayla civciv üretimide yapabilirim.Elime koluma gelirsek yok denecek kadar az.Nasip meselesi.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Der Leanderturm

Kuzen girdi benim bu gezen tavuk işine.

Meslek lisesi bitirdim.En azından kendi yaptığım makinayla civciv üretimide yapabilirim.Elime koluma gelirsek yok denecek kadar az.Nasip meselesi.

Hocam uzun bir araştırma , tecrübeli kişiler ile konuştuktan sonra , pazarlarida ayarlarsanız veya planlayip satın almadan önce gayette tutabilir . Millet organik delisi olmuş. Kakalayacaksin organiki pahali fiyattan miss

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BayRealist

hocam iki satır bırakıp paragraflara ayırırsan çok daha rahat okuruz. yazıları renkli ışıklı falan yaparsan yine artısı olur.

Cahillğimize verin o işıklandırma renk olayını yapamadım paragrafa gelirsek yazı biraz anlamsız oldu ayırmaya kalkarsam temelli tuaf olur.

estağfurullah öyle söyleme hocam.
  • Hocam mesaji düzenle deyip silip şunu yaz:

quote:

Merhaba değerli üyeler;

20 dönümlük bir araziye organik tavuk çiftliği yapmak istiyorum. En fazla 500 tavukluk küçük çaplı bir çiftlik yapmak istiyorum.

Çiftlik, imkanlarım gereği biraz ilkel şartlarda olacak.

Kümesi ahşaptan yapacağım.

Soğuktan korunması için izocam ve ya farklı bir yalıtım malzemesi ile kaplıcam.

İç kısmı yerden yüksek tünekli yapıcam.

Tavuğun sağlığı açısından pisliğinin üzerinde yatmaması lazım.

Beni esas korkutan noktası alanın etrafının tel örgü çekilmesi.

Belki çekilmesede olur.

Tarlanın çevresinde zarar verebileceği bahçe tarzı bir yer yok.

Bir diğer korkum da pazar.

Çorum'un Bayat ilçesinde yaşıyorum.

Bu bölgede organik tavuk yumurtasını tanesini 1 TL den satıyorlar.

Çorum, Çankırı ve civar ilçelerde satış yapabilirim diye düşünüyorum.

Ankara'ya 200 km uzaklıktayım, nakliyesi düşündürüyor.

Yayılabildiği sürede bu hayvanların verimi yüzde 60 oluyor.

Bir de kışın hayvan yayılmayınca verim yüzde 20lere düşebiliyor.

Yem olarak buğday arpa ve mısır öğüttürüp vermeyi düşünüyorum.

Bu kış dönemindeki kazanç tavukların yem masrafını karşılayabilir mi acaba?

21 yaşında bir kardeşiniz olarak sizinde fikrinizi almak istedim.

Aklıma gelenleri yazdım.

Cevap yazan herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

• Dalgınlıktan tuvalet çiftliği diye okuyup konuya girdim kusura bakma

• Der Leanderturm kullanıcısına yanıt
    Bir tavuk normalde yumurtlayacak seviyeye gelebilmesi için 1 - 1.5 yıl geçmesi lazım.

Tavuk çiftliklerinde hayvanlar günlük 2 saat gibi bir süre uyutulup günlük 2 yumurta alabiliyorlar.Yumurtanın grmajını kabuk kalınlığını yemle ayarlıyorlar.Tavukları 40 günde yumurtlayacak seviyeye getiriyorlar.Birde tavuk o yemi yiyince yumurtladı yumurtladı yumurtlayamazsa ölüyormuş.

Organikte durum çok farklı.Tavuk bir gün aralıkla yumurtlayabiliyor.Pahalı olması çok normal.Gramajıda küçük olabiliyor.En çok pazarlamada bu gramaja önem veriyorlar.Yeni yumurtaya gelmiş bir tavuk (ferik) o gramajda yumurtlayamaz.

Yani fiyatı normal gibi.Ben 500 tavuktan günlük 1000 yumurta alamıcam.En iyi ihtimalle günlük 250 yumurta alabilirim.
    Hele kışın yumurta verimi kesinlikle çok daha aşağılara düşecek...

Tavuk sabah dışarı çıkar akşam ezanından önce kümesine girer yemini yer uyur.

Yumurtanın tadı rengi kesinlikle çook fark ediyor.

Kesinlikle fiyatı diğer çiftliklerle kıyaslanamaz.Bu tarz yetiştirilen tavuklar öyle yarım saatte pişirmezsiniz imkansız.Gerçi ben etinden değil yumurtasından faydalanıcam.

Pazar konusunda kesinlikle tereddütüm var.Yumurtanın gramajı sıkıntı olurmu bilemiyorum.Nakiyesi filan büyük sorumluluk.

Müşteriye kesinlikle pahalı gelebilir ama bir kere alıp denerse farkını kesinlikle görür.

En büyük umudum büyük şehirlerde insanların tavuk besleme imkanı olmayabilir.Satış yapılabilir diye düşünüyorum.

• Hocam böyle şeylerle uğraşma restoranda garson olarak işe başla ayda 1400 mis gibi para. Hiç batma riski falan yok. Tek yapman gereken müşterilere yemek taşımak olacak. 4 ay çalışırsan iphone 7 plus 256 gb bile alabilirsin.

Seçim senin

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatih617

Hocam böyle şeylerle uğraşma restoranda garson olarak işe başla ayda 1400 mis gibi para. Hiç batma riski falan yok. Tek yapman gereken müşterilere yemek taşımak olacak. 4 ay çalışırsan iphone 7 plus 256 gb bile alabilirsin.

Seçim senin

İyi demişsinizde yani şimdi konuyu dağıtmaya çalışmanın ne anlamı var?Bakın yukarıda yazdım bir arkadaş yardımcı olmayacaksan mualefet olma...
  • quote:

quote:

Hocam böyle şeylerle uğraşma restoranda garson olarak işe başla ayda 1400 mis gibi para. Hiç batma riski falan yok. Tek yapman gereken müşterilere yemek taşımak olacak. 4 ay çalışırsan iphone 7 plus 256 gb bile alabilirsin.

Seçim senin

İyi demişsinizde yani şimdi konuyu dağıtmaya çalışmanın ne anlamı var?Bakın yukarıda yazdım bir arkadaş yardımcı olmayacaksan mualefet olma...

Sen forum ne demek bilmiyorsun sanırım. Konuyu açarsın başkaları da özgürce fikrini belirtir. Beğenmeyebilirsin ama sen neden bunu yazdın diye şikayetlenmeye hakkın yok.

İyi forumlar.

• Bakın konuyla alakasız içinizden geldiği gibi gereksiz şeyler yazmayın gerek yok düşünün ama yazmayın.Bu iki etti fazlada sınırları zorlamaya gerek yok.Bende içimden geldiği gibi kunuşmaya başlasam kan gövdeyi götürek.Yok sen o kafayla anca tavuk olursun yok bilmem ne....Boş lafın ömre zararı vardır.
  • quote:

quote:

quote:

Seçim senin

Sen forum ne demek bilmiyorsun sanırım. Konuyu açarsın başkaları da özgürce fikrini belirtir. Beğenmeyebilirsin ama sen neden bunu yazdın diye şikayetlenmeye hakkın yok.

İyi forumlar.

Şimdi bende özgürce fikirlerimi belirtiyimmi?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.