Şimdi Ara

Organlarınızı Bağışlamayı Düşünüyor musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öldükten sonra bi işinize yaramacak ve böcekler kurtlar yiyecek.
    Öldükten sonra bir işimize de yaramayacak, şahsen ben ailemden gizli olarak bu anlaşmayı imzalamayı düşünüyorum.
    Elbette 45-55 gibi olgunluk yaşıma geldiğimde bir daha düşünücem.
    Düşünsenize, oldunuz ama sizin sayenizde birisi yaşayacak. Önemli olan şu dünyada iz bırakabilmek. Elbette bu aman aman bir İş değil ama şunu da unutmamak lazım.
    Hiç Bi şey insan hayatından değerli değildir.

Fikirlerinizi, düşüncelerinizi bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Beyin ölümü gerçekleştiği anda organlarını alacaklar yani. Bide o olayın şöyle bir yanı var öyle bir şey imzalamasan bile beyin ölümü gerçekleştiğinde ailene gelip soracaklar organlarını bağışlamak istermisiniz diye. Ben şahsen öyle bir şeye hayatta imza atmam psikolojik olarak kötü etki eder gibi geliyor bana.
    Ve ailenden gizli iş yapma. Bugün sen, yarın kardeşin gizli iş yaparsa ailede güven kalmaz. Ailenle otur tartış derim. Sonuçta hepsi aklı başında insanlar ve senin kötülüğün asla istemezler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrTux -- 2 Ocak 2015; 18:36:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrTux

Beyin ölümü gerçekleştiği anda organlarını alacaklar yani. Bide o olayın şöyle bir yanı var öyle bir şey imzalamasan bile beyin ölümü gerçekleştiğinde ailene gelip soracaklar organlarını bağışlamak istermisiniz diye. Ben şahsen öyle bir şeye hayatta imza atmam psikolojik olarak kötü etki eder gibi geliyor bana.
    Ve ailenden gizli iş yapma. Bugün sen, yarın kardeşin gizli iş yaparsa ailede güven kalmaz. Ailenle otur tartış derim. Sonuçta hepsi aklı başında insanlar ve senin kötülüğün asla istemezler.

Hocam bunu büyüyüp evlenince eşimle beraber konuşup karar vericem.
    Şahsen ben, Bi insanı hayatta tutabilirsem çok mutlu ve huzurlu olurum.

• Ben de bagislamak isterim ama oldukten sonra belki lazim olur diye korkuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Glp107Oa

Ben de bagislamak isterim ama oldukten sonra belki lazim olur diye korkuyorum.

Hocam kurtlar yiyecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: satıcı12

quote:

Beyin ölümü gerçekleştiği anda organlarını alacaklar yani. Bide o olayın şöyle bir yanı var öyle bir şey imzalamasan bile beyin ölümü gerçekleştiğinde ailene gelip soracaklar organlarını bağışlamak istermisiniz diye. Ben şahsen öyle bir şeye hayatta imza atmam psikolojik olarak kötü etki eder gibi geliyor bana.

Bir insanı hayatta tutabilirsen mutlu ve huzurlu olursun demek. Sana şunu söyleyeyim ozaman hayatta olduğun sürece kimseyi hayatta tutamayacaksın. Şimdi mutsuz ve huzursuzmusun? Kimseyi hayatta tutamıyorum diye vicdan azabımı çekiyorsun? Bence çekmiyorsundur
    Bu benim fikrim tabi senin olaya hangi açıdan baktığını bilemem ama bence bu çok saçma bir olay.

• quote:

quote:

Hocam kurtlar yiyecek.

Dini olarak organ bagislama hakkinda bir sey var mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hayır

• quote:

quote:

quote:

Bir insanı hayatta tutabilirsen mutlu ve huzurlu olursun demek. Sana şunu söyleyeyim ozaman hayatta olduğun sürece kimseyi hayatta tutamayacaksın. Şimdi mutsuz ve huzursuzmusun? Kimseyi hayatta tutamıyorum diye vicdan azabımı çekiyorsun? Bence çekmiyorsundur
    Bu benim fikrim tabi senin olaya hangi açıdan baktığını bilemem ama bence bu çok saçma bir olay.

Hocam yani kabrimde mutlu olurum.

• quote:

quote:

quote:

Hocam kurtlar yiyecek.

Dini olarak organ bagislama hakkinda bir sey var mi?

Hocam dinde herhangi bir yasaklama yok.

• Asla.
  • Kim ne yapsın benim beni bile ayakta tutamayan leş organlarımı.
  • O kadar yaşanmışlık benle beraber son bulmalı.

• Şöyle ki, çok sevdiğin bir insanı düşün ve beyin ölümü gerçekleşti. Bir umut onu yaşatma çabasına girersin, zamanla dönmeyeceğini anlarsın belki ama anlaşmayı yaparsan o süreci yaşamana izin verilmeyecek, organları alacaklar ve belkide hayatın boyunca belki bir umut yaşardı diyeceksin. Bu yüzden yalnız başına alınmayacak bir karar, oturup ciddi düşünmek gerek
  • Sagligimda parayla satabilirim.

• En kısa sürede fırsat bulduğumda gidip organ bağışı kartımı alacağım. Öldükten sonra çürümesin boş yere bir işe yarasın hatta kadavra için bile bağışlayabilirim ikisi arasında kaldım açıkcası :)
  • Bağışlıcam tabikide ne işime yarıcaklar öldükten sonra

• Öldükten sonra organ bağışı yapmayı düşünmüyorsanız, yaşarken hasta olduğunuzda da organ nakli beklemeyin.
  • gözüm dışında her yerimi bağışlayabilirim

ama gözsüz olmaz yani.
  • Kesinlikle. İnsanları bu konuda bilinçlendrimemiz lazım. Organ bağışı çok önemli.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.