Şimdi Ara

Çalışıp Bağımsız mı Yaşıyorsunuz yoksa Ailenize Bağımlı mı Yaşıyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
4
Favori
3.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamun aleyküm arkadaşlar, şunu anladım hayatta... Ne zaman çalışmasam ve boş kalsam kendimi çok kötü hissediyorum. Çalışmayıp boş kaldığım zamanlarda babamın verdiği kısıtlı paraya muhtaç olmak ve aile dırdırı çekmek beni daha çok yoruyor. Haa babama şükürler olsun ama gerçekten de insan kendini kötü hissediyor. Ayrıca sosyal olarak ise insanlar, arkadaşlarım, tanıdıklarıma vs. ezik göründüğümü hissediyorum hatta ezik görünüyorum. Asgari ücreti küçümsüyordum belli dönemler ancak bu maaşa ev geçindiren insanlar bile var. Önemli olan yani şu hayatta asıl önemli olan ilk baştaki şey, bağımsız şekilde maddi olarak kendini idame ettirmektir. Aile ile bir yaşamamak lazım. 1+1 daire olmasa bile gerekirse dükkan da olsa harabe de olsa her hangi bir yerde tek başına yaşamaktır. Karnını doyurmak, elektriği, suyu, kirayı ödemek ve kısıtlı da olsa gerektiği zaman üst baş alarak yaşasan bile yine de bu hayatta BAĞIMSIZ olup ilk adımı atmış oluyorsun. İşveren tarafından verilen asgari ücreti küçümsememek lazım. Onlara da mümkün olduğu kadar saygı duymak lazım. Çünkü biz onlarında yerinde olsak %100 emin olun çoğumuz onlardan daha iyi ücret ve daha iyi çalışma şartları sağlayamayız. Biz şikayet ediyoruz şöyle böyle diye tamam ekonomimiz gerçekten de kötü ama en azından bir şeyleri bahane etmeyip bu lanet olası hayatta bağımsız yaşamamız gerekiyor. Bunu yapmadan 2.adımları atmak sayısal lotoda ikramiye kazanmak gibi bir olasılık oluyor. Yani öyle bir Dünya yok. Çalışırken daha iyi para kazanabileceğiniz her zaman daha üste çıkabileceğiniz olanakları da her zaman araştıradurmalısınız.

İlk adımı atmadan, 2. ve 3... adımları gerçekten atamazsınız. İleride bir bayanla tanışıp evlenmek isteseniz bile ne kadar birbirinizi beğenseniz de, kafalarınız uyuşsa bile 2. ve 3. adımları atamadığınız için üzüle üzüle de olsa çok büyük ihtimalle sizi bırakır gider.

İlk adımı atamadan, 2. ve 3... adımları atamadan ne güzel bir pc, ne güzel bir telefon, ne güzel giyecekler, ne bir araba ne de evi hayatta alamazsınız.

Mesela İzmir'den örnek verecem her yer komi, garson arıyor ama çoğu yer asgari ücretin çok az üstünü veriyor. Bu bir seçenek.

B sınıfı ehliyet alıp kargo şirketlerinde çalışabilirsiniz, taksicilik yapıp ay da 12.000'den aşağı olmamak üzere hatta üstü de kazanılabilir, çalışabilirsiniz...

A2 veya direkt A sınıfı ehliyet alıp kurye olarak çalışmak isterseniz sıradan lokanta, restoranlar vb. ay da 24.000, 27.000 arası veriyorlar.
    Trendyol, Paket Taxi gibi firmalarda düzenli 10 saat çalışırsanız ay da en aşağı 30.000 kazanabilirsiniz. O da en aşağı. Bazı aylarda bugünün parasına göre 35.000, 37.000 bile kazanabilirsiniz. Attığınız pakete göre...

Belediyelerin çeşitli kollarında çalışabilirsiniz. Ay da en aşağı 25.000, 32.000 veriyorlar...

Seçenekler çok. Sağlığınız yerinde ve sabıkanız yoksa bu dediklerim ve demediğim bir ton yerlerde çalışabilirsiniz.

Ben komilik yaptım, inşaatta çalıştım, sanayi de çalıştım, bulaşıkçılık yaptım... Sabıkam olduğu için Trendyol'a giremedim, Taksicilik yapamadım ve kurumsal yapıda olan firmalara da giremedim. Ama mutlaka piyasada iş buldum. Ancak bir türlü tutunamadım. Hep daha iyisini aradım ama yanlış aradım. Bir yerde çalışırken net olarak daha iyi fırsat gelmeden işi bırakmamak lazım. Mutlaka çalışmak lazım. Köşeye para koyamıyorsan bile yine de çalışmak lazım. Dediğim gibi... ne zaman daha iyi fırsat net olarak gelir işte o zaman işveren abi veya kardeşle güzel şekilde anlaşarak ve açık kapı bırakarak işten ayrılmak lazım. Yoksa ortada kalıyorsun.

Edit: Bazı arkadaşlar isyan etmediğim için ve empati kurup işverenlere hak verdiğim için bana iktidar yanlısı deyip sinir olmuşlar. KENDİLERİ İŞVEREN OLSA O İŞVERENLERDEN ÇOK MU FARKLARI OLUR azıcık düşünsünler bi... Ulen kendim işveren olsam hadi bir yönden hak verecem bu kardeşlerime ama ben de işveren değilim ki. Doğru düzgün azıcık kafama yatan işi bile bulmakta zorluk yaşıyorum ki o kafama yatan iş sağ da solda kuryelik yapmak. Sabıkamdan dolayı herhangi bir kurumsal hiç bir firmaya giremiyorum. Ben Laik, Demokrat ve Atatürk yolundan giden yalnız Milliyetçi değil Hümanist ve Vatansever bir insanım. Türk olmamın bir önemi yok. İnsan olmamın önemi var. Ekonomi çok düzgün de olsa yine de AKP'ye oy vermem çünkü ideolojim çok ters.

Bir de Muhalefetçi kardeşlerime hak veriyorum. Ekonomimiz çapımıza, bünyemize göre gerçekten kötü durumda. Ama bu kadar da isyan duygularınızı belli etmeyin. Akıllı olun. Tepkinizi yerinde gösterip hatta çevrenize de göstertip İktidar Partisine ve aynı zihniyetteki gelecek partilere iktidar yüzü göstermeyin. BURADA LAGA LUGA yapmayın!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mutlu.Dal.95 -- 21 Şubat 2024; 0:0:34 >

• 17 yıldır güvenlik işi yapıyorum bir zamanlar kış zamanı iş olmadığı için koltuk döşeme işlerini bırakmıştım geri döndüm 9 yıldır 2 iş yapıyorum bu arada 2009 da evlendim 2021 de ayrıldım baya bi birikim yaptım ayrılınca 2 yıl aile evime döndüm o ara araba satıp ev almıştım kredi ile onu ödüyorum aile evinde yaşarken de rahatım yerindeydi ama 12 yıl kendi evimde hür yaşarken aile evinde daha fazla yaşayamadım ve kiracıyı çıkarttım kendi evime geçtim sıfır eşyam vardı 2 ayda bütün eksikleri aldım yaşayacak kadar yani şimdi aylık 11 k ödemem var ama çalışıyorum ödüyorum

burdan gençlere tek tavsiyem iş bulun ve aile evinden çıkın ne kadar erken çıkarsanız o kadar çabuk hayata tutunursunuz ve o kadar güçlü olursunuz her anlamda

bunu şöyle düşünün bi balık akvaryumda ne kadar büyüyebilir denizde ne kadar büyüyebilir

aile evi akvaryum gibidir bir yere kadar evet iyi güzel ama size pek faydası olmaz

• Haklısın aile evinden çıkıp birey olarak yaşamanın adımları geç kalınmadan atılmalı

Yaş ilerledikçe ve aile ile kalmaya devam ettikçe psikoloji çöküyor aga aksi durumda mücadele ruhu gelişir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRI CLICK 0.7 -- 4 Nisan 2023; 22:16:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalışıp aileme bağımlı olarak yaşıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30 a kadar aile ile yaşayan adam bu hayatta birey olamamıştır, yaşamayı öğrenememiştir.

Donunu anasına yıkatıyor, yatağını da anasına toplatıyordur

• Marcus Glory kullanıcısına yanıt

Aslında o da bir adım. Peki ne iş yapıp ne kadar para kazanıyon?

• Zaten bu adımı yakın zaman da atamazsam ileri de hiç bir şey yapamam...

Sen ne işi yapıp ne kadar kazanıyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mutlu.Dal.95 -- 4 Nisan 2023; 22:42:0 >
  • Konudaki güncellemeleri okudum.

İş konusunda Düşündüğün her şeyi her hesabı zamanında en ince ayrıntısına kadar zamanında çok düşündüm.

2 sene Güvenlik yaptım

Güvenlik yaparken gece çalışıp gündüz 2 yıllık bilg prog. okudum.

Güvenlikken olum dedim senin 3 yıl daha öğrenim hayatın olacak, git a2 ehliyet al, en kötü part time moto kuryelik yaparsın dedim. Kuryelik için A2 ehliyet de aldım.

DGS ile bilg müh geçtim. Okuldan tatmin olmadım, 2. Sınıfta bıraktım. Üstelik linkedin de yazılım sektöründe 2 yıllık ve lise mezunların çalıştıkları konumları görünce amele gibi okul okumayı bıraktım.

Müh bitirene kadar yazılım sektöründe iş arama planım yoktu.

Geçtiğimiz yaz iş aramaya başladım, şimdi remote olarak bir işte çalışıyorum.

1 sene içinde zevklerimden ödün verip birikim yapıp aile evinden çıkmayı planlıyorum.

Bugün senin yerinde olsam, beceri kazanabileceğim bir iş yapardım.

- 5 yıl kuryelik yaptın

- 5 yıl güvenlik yaptın

nereye kadar abi ? 5 yıl sonra cvye yazabileceğin tek şey

5 yıl kapı açıp kapadım

5 yıl motorsiklet sürdüm

5 yıl sanayi işi

5 yıl marangoz işi

5 yıl tesisat işi

5 yıl yazılım işi

insana dükkan açtırır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRI CLICK 0.7 -- 4 Nisan 2023; 23:0:33 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TRI CLICK 0.7 kullanıcısına yanıt
    Mert Demiryoutube
    ÜÇ FARKLI KOŞULDAN BAHSETTİ 🔴 #ekonomi #maaş #meslek #sokakröportajları #keşfet #gelir #enflasyon
    https://www.youtube.com/shorts/4BVNqmTAzoc?feature=share

geçen biri atmıştı bu videoyu koca 9 yıl güvenlik işi sırf asgari ücretin bir tık üstünü almak için…

aynı durum moto kurye için de geçerli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRI CLICK 0.7 -- 4 Nisan 2023; 23:9:40 >
  • Malesef aile yanı kiraya çıkamam en kötü kiralık daire 8k burada aldığım para belli kiracılarımızdan biri çıkarsa oraya taşınacağım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • patatessiz patso kullanıcısına yanıt
    maaş kaç?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • .Ferrum. kullanıcısına yanıt

13k gıda firmasında yazılımcıyım

istanbulda kirada tek yaşayacak birisi için en az ne kadar yeterli olur sence?

• En az 20k onda da sefil bir şekilde yaşanır normal yaşamak için 30-40k

Ben de 30 diye düşünmüştüm  

• Konunun içinde normal bir şekilde okurken patronlardan bahsedip o verdikleri para çok büyük bir nimetmiş gibi bahsetmişsin.

O üç kuruş parayı sana ödeyebilmek için kaç kişiyi işten atıyorlar biliyor musun?

Asgari ücret denen para dünyanın her yerinde vasıfsız işciye verilir biliyor musun?

Bu iki sorunun cevabı da HAYIR. Seçimlere kalmış şurada 38-39 gün, yeni algı yönteminiz bu galiba. Neymiş patronlara şükredecekmişiz. Hadi oradan...

Ekleme: Haşmetli reisiniz seçimi kazanmak istiyorsa tüm tuşlara basmak zorunda, asgari ücreti arttırmak zorunda. Bunu da senden kıdemli büyük ATM memuru abilerine söyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GSACS -- 5 Nisan 2023; 12:8:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • GSACS G kullanıcısına yanıt
    Sen sorunlu bir insansın sanırım. :D Ben Laik, demokrat bir insanım. Erdoğan'a hiç bir zaman oy vermedim ve vermeyeceğim. Patron konusuna gelince sadece isyan etmemek lazım gibisinden söyledim. Ayrıca verdiğim tavsiyeler tamamen vasıfsız büyüklerime ve küçüklerimedir.

• GSACS G kullanıcısına yanıt
    Biraz şükredin. Sen de işveren olsan emin ol ki o patronların verdiklerinden en fazla biraz fazlasını verirsin. Empati yapmasını hiç ögrenememişsin be hocam.

Ver bana 20k yı ben nasıl bir hayat yaşıyorum izle.

• Hocam bağımsız en iyisi ve normali, ama nasıl olacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-98B36D602 -- 5 Nisan 2023; 14:44:34 >
  • 13k aileyle yaşıyorum. Ay sonu para kalmıyor :) Bir de tek yaşıyor olsam neler olur acaba.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.