Babam bana para vermiyor daire veriyor ama daireyle olmuyor işte düzgün bir arabam bile yok |
Çalışıp Bağımsız mı Yaşıyorsunuz yoksa Ailenize Bağımlı mı Yaşıyorsunuz? (4. sayfa)
-
-
Babana soyle sana beyin versin kanka :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hayata dair bakis acin gayet mantikli
Aileye bagimi genc yasta kestim 10 yildir yurtdisinda 4-5 farkli ulkede yasadim yasiyorum. Ailem sagolsunlar yeri geldi her yonden cok yardimci oldular ama rahat diye evden cikmasam bugun bu halde degildim 10 bin lira icin kendimi paraliyordum Turkiyede belki.
Simdi ayda yeri geliyor 2 asgari ucret gonderiyorum ben onlara. Elimden gelse daha fazlasini da yaparim.
Ama suda var benim yasim itibariyle sansliydim, nesil olarak sansliydik. Euro 2.5 liraydi ekonomi cok iyiydi her yere gidebiliyorduk baglantilar vs kurduk kariyer yaptik. Simdiki genc havalanina gidip ucak seferlerine bakip gelemez aldigi maasla bu ekonomiyle.
-
Hocam balkanları gezmek istiyorum turla gitmek mi daha mantıklı yok tek mi?
Ben sahsen hayatimda hicbir yere turla gitmedim, hep tek veya gittigim kisiyle kesfederek plan yaparak vs gezmeyi severim istedigim gibi. Benim gorusum tek olmasi ama girisken biriysen ingilizcen iyiyse vs boylesi daha iyi.
-
Maliyet karşılaştırması yapıp bakacağım. Bağımsız hareket etmek daha iyi dediğin gibi.
Nasıl gideceksin şok markette calismiyor musun ? Hayaller kurma hayaller karin doyurmaz hayatta kalmaya bak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu döşeme işi nasil yapiliyor anlamadim gitti. Uzman cavuslugu birakan biride var dosemecilik yapiyordu ne kadar maas veriyor ? Arabalara suit,elegance tarzi vip doseme mi yapiliyor ? GMG Garage gibi Ankara da varya unlu giydirici
ben ev koltuğu yapıyorum fason çalışıyorum hafta da 3 4 gün kendime iş yapıyorum yeri geliyor 24 saat hiç uyumuyorum non stop devam
bu iş te her işte olduğu gibi lüks oldukça kazançta ona göre
misal sakarya da bu gün dükkan işletecek kadar iş bilen adam aylık 20 k iş bulabilir istanbula gelse 25 30 arası iş bulur
meslekler yavaş yavaş para kazandırmaya başladı
fakat benim başka planım var yılbaşı gibi avrupaya kapak atabilirim şuan düşünme aşamasındayım
-
Şuraya kadar okudum; “İşveren tarafından verilen asgari ücreti küçümsememek lazım. Onlara da mümkün olduğu kadar saygı duymak lazım. ”
Yanlış düşünüyorsun. İşverenlerin cebinde kalan parayı görsen ağzın uçuklar. (Mali müşavirim onlarca büyük firmanın mali verilerni kontrol ediyorum).
Fasondan kastin taşeronluk mu ? Bir dosemecinin dukkanini mi kiraladin ? Doseme isini nasil ogrendin belediyenin kurslarina giderek mi ?
Avrupaya gitmesi zor cok para lazim dolar 20 ye geliyor bide ulkenin dilini ogrenmen gerek oraya gidince buradaki suriyeliler gibi bir hayat yasayabilirsin orada da hayat pahali kiralar falan.
Benim babamda SMMM. İşverenin cebine 70.000 kalsa, sana 10.000'i zor veriyor demeye çalışıyorsun. AA SEN OLSAN 30k mı verirsin çalışanına?
İşte demek istediğim bu. Yani Asgari ücretle çalışan bir kardeş eğer işveren olsa kendisi 70k kazansa emin ol çalışanına 10k zor verir. ;)
İnsanoğlu köprüyü geçene kadar...
Sonra diyorsun ki bir de şuraya kadar okudum... Sen olsan kaç para verirsin çalışanına?
EKLEME: Benim çalıştığım yer Günde 15k ciro yapıyor. Büfede kuryelik yapıyom. Bunun 11.000'i kar olsa, bize düşen günlük 10 saate 400 TL. :)
2 vardiya da 2 şer kişi çalışıyor.
1 Usta sabahçı, bir usta akşamcı..
BEN İSYAN EDİYOR MUYUM?
Ne yapmak lazım. Lanet olsun diyelim sonra onlar tencere ile alırken biz kaşıkla mı alıyoruz diyelim...
İşin gerçeği şu... Senin de eline fırsat geçse sen de kaşıkla verirsin...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mutlu.Dal.95 -- 9 Nisan 2023; 18:33:38 > -
Umarım bağımsız yaşama bir an önce adım atarsın.
-
dükkan kiralamadım başkasının dükkanına gidiyorum elimde bir tek makasım var bu işi çekirdekten öğrenmeden para kazanma işi zor yani minumum 3 yıl çıraklık yapman lazım
avrupa işi senin bildiğin veya milletin tü kaka dediği gibi değil aq köyden tarzanın teki bi arkadaş gitti iş yerinin lojmanında kalıyor 2700 euro maaş alıyor dil falan ı geç türkçeyi zor konuşuyor o derece ama şuan avrupa birliğinde yaşıyor 3 yıl sonra ailesini de yanına alacaklar
-
Gece gece uyku tutmadi be mutlu dertlendim yaktim sigarayi ciktim balkona efkar basti. Belediyeye gittim is icin cv birakmaya adam hukuk mezunlari ozel guvenlik kimligi alip girmeye calisiyorlar demisti dusun piyasanin halini. Ayda 12 bin lira kazaniyorsun kuryelikten canini ortaya koyup yazin sicagi kisin sogugunda calisip kolay degil. Benim hayatta bir B planim vardi da C planim yoktu tsk dan ayrilirken umudum vardi da evdeki hesap carsiya uymadi. Bir anlik psikoloji gafletle hayatim tepetaklak oldu.
Personelci asb. bosuna soylememis bana disarida aranan adam olman lazim, pisman olacan, herseye yeniden baslayacan ah oglum ah diye... hayatta herkesin var pismanligi derdi. Tir ehliyeti alip tir soforu olacagim son care baska napacaksin asgari ucrete hayat gecmez. Ya elektrik uzerine kursa gidip meslek ogrenecegim ya da tircilik aklima gelen alternatifler. Yazdiklarin dogru millet sitem eder ama kendisi isveren oldu mu kepceyle alip kasikla verir. Hayatta kendine bir yol ciz meslek ogrenmeye calis. Yoksa bizim neslin emekli olana kadar calisacagi bir is bulmasi cok zor. Ozel sektor 40 indan sonra kapi onune koyuyor istemiyor meslek ogrenmemiz lazim.
Hayatta dusenin dostu olmuyor sen sen ol dusme muhakkak kenarda kosede paran birikimin olsun gelecegi dusun. 30 yasinda ailesine muhtac hayatini kuramamis 3 tane dandik diplomasi olan biri olarak yaziyorum bunlari. Gencliginde tas tasi yasliliginda ye asi diye bosuna dememisler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Abi astsubaylık iyiydi be neden bıraktın
Kanka, ben simdilik kuryelik, suculuk vb. yapacam. Ileri ki zamanda pazarda satis yapacam nasipse...
Hangi şehirde yaşıyon?
-
Hangi ülkeye gittin kanka?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X