Şimdi Ara

Orijinal Lightning Kablosu Alev Aldı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
285
Cevap
4
Favori
12.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Simone1912

Siz olayı yargıya taşıyın ne demek istediğimi anlayacaksınız. Gelişmeleri de bizimle paylaşırsanız seviniriz. Tekrardan geçmiş olsun.

https://support.apple.com/tr-tr/guide/iphone/iph301fc905/14.0/ios/14.0

Telefonu kullanırken burda yazan tüm riskleri göze almis oluyorsunuz. Karsinizda dünyanın en buyuk şirketlerinden birisi var ve elektrikli cihazlar üretiyor. Aldıkları sorumluluğun farkında olmadıklarını ve kendilerini yasal olarak korumayacaklarini mi düşünüyorsunuz. Yoksa herkes sizin gibi dava açıp tazminat pesinde koşmuş olsa şirketi çoktan kapatır giderlerdi. Maalesef elektrikli cihazları evinizin yaşam alanınızın icine sokuyorsaniz hele ki bu şekilde tüm yasal önlemleri almis bir firmanın ürünüyse bu tarz üretim hatasi dışında onlarca farklı nedeni olabilecek bir duruma karşı hazırlıklı olacaklarını da göze almis oluyorsunuz. Hakkınızı arayın aramayın demiyorum ama bence durum ortada. Bazı şeylerin önlemini de
    Kendiniz almalısınız yangın icin yangın alarmı elektrik kaçakları icin kaçak akım rolesi vs bilmem anlatabiliyor muyum. Zaten ev veya araçlar icin sigorta kasko vs bunlar da sizin ve üreticinin dışında gelişen olaylardan mağdur olmamanız icin var olan seyler. Her sabah uyandığımızda binlerce riski göze alarak yaşıyoruz. Apple gibi bir firma kırık bir kablonun kısa devre yapması sonucu size tazminat falan ödemez kusura bakmayın.

Dostum ben ürünü görseldeki kurallara uygun kullandım, başıma bir kaza gelmesin diye orjinal ürün tercih ettim. Ve cihaz YANDI YANDI. ANLATABİLİYOR MUYUM. ısınmadı, üstüne oturmadım, durduk yere YANDI. uzun süre ısıyla cildimi temasta bulundurmadım kablo YANDI, hani ateş var ya böyle sürtünmeden falanda oluşur heh işte ondan oldu ALEV in tanımını mı yapayım sana. Cihazımın yanında bulunduğum için BÜYÜK BİR FACİADAN DÖNÜLDÜ. Olayı idrak edemediğini düşünüyorum. Şöyle düşün;telefonunu şarja takıp duşa girdiğini ve bu sırada koltuğa koyduğun kablodan dolayı yangın çıktığını ve o banyodan çıkamayıp dumandan boğularak ÖLDÜĞÜNÜ düşün. Ya da yanmamak için kendini 4. kattan aşşaya atmak zorunda kalabileceğini düşün. ya da kendin kaçıp ailenin o yangında ÖLDÜĞÜNÜ düşün. Daha nasıl ifade edebilirm bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: orduluomer

1. derece yağın tanımını yaşadığım için sizden daha iyi biliyorum merak etmeyin rapor almamın nedeni yanığın derecesini öğrenmek değil hukuki süreçte başıma gelen olayı resmileştirebilmektir.

İnsanlar panik halindeyken mantıklı kararlar alamazlar, tencerede yanan yağa su dökülmemesi gerektiğini o anda düşünememeleri gibi, panikle kablonun neresinden tutacağımı düşünemediğim için özür dilerim. Apple marka şarj kablolarının telefona giren kısmında oluşan kopmaların önüne geçmek için insanlar kablonun en uç kısmından tutup çekmeyi tercih ederler, bunu yıllarca Apple kullanıcısın kablo çekme alışkanlığını göz önünde bulundursak mahkemede bunun gerçekçi bir tepki olduğu gayet anlaşılabilir bir durum.

Hak aramanın ufak şeyler olarak gören birinin hak arayan kişiye kendini Ata sözündeki eşşek olarak görüyor musunuz diye sorması da ayrı bir ironi gerçekten.

Kablo kırık değil fotoğraflarda görebilirsiniz. Olaya şahit olmadan bulunduğunuz kabloya parmağımı bilinçli şekilde yanan yere değdirdiğimi düşünmenizde sizin iç dünyanızı açığa vurmuş, bunun için bir şey söyleyemeyeceğim.

Orjinal Apple şarj kablolarının arıza çıkarmayacağını Apple ın garanti ettiğini sanmıyorum, siz böyle bir şey biliyorsanız paylaşırsanız sevinirim.

Beklentinizi sormuştum yanlış mesajı mı alıntıladınız?

• orduluomer O kullanıcısına yanıt
    Anlattıklarınızı anlayabiliyorum zeka seviyemin çok ta dusuk olduğunu düşünmüyorum. Benim size anlatmak istediğim ise siz telefonu açıp hüküm ve koşullar adı altında bir bildirim çıkıyor ve onu okumadan tamama basıyorsunuz ya veya okuyorsunuz farketmez orda tüm bu riskleri de kabul etmiş oluyorsunuz. Dediğim gibi apple gibi buyuk firmalar milyonlarca müşterisi olan firmalar bu tarz olaylarda başı ağrımamasi icin sizin aklınıza dahi gelmeyecek ihtimalleri göz önünde bulundurup size sözleşme onaylatıyor. Siz de bu ürünü ne zamandır kullanıyorsunuz bilmiyorum ama kabul et tuşuna bastığınızdan beri bu riskleri bilerek kullanmış olarak sayılıyorsunuz. Ha eğer bu anlattığınız yangın vs gibi olaylar olmuş olsaydi ve inceleme sonrasında apple in sattığı üründen dolayı olduğu İSPATlanmis olsaydi firma müşteri memnuniyeti olarak eğer ki elinde yeterli delil yoksa size tazminat ödemeyi kabul ederdi. Bilmem anlatabiliyor muyum. Eğer ki adaptör sağlamsa kendilerini haklı çıkarabilirler. Ben ne bileyim sizin ne adaptör kullandığınızı der geçer mesela anlatabiliyor muyum. Benim size anlatmak istediğim sizin haksız olduğunuz vs değil tamamen farklı bir durumdan bahsediyorum. Gerçekçi olmak diyebiliriz buna.

• Kovalenko kullanıcısına yanıt

İnsan yerine koyulup usturuplu bir özür, zaten göndermek zorunda olduğu kabloyu bana bir lütufmuş gibi sunulmaması.

• Hocam tam olarak istediğiniz nedir anlamadım. Sanırım Apple’dan sağlam bir tazminat almaya çalışıyorsunuz ama ordan size ekmek çıkmaz onu söyleyeyim öncelikle. Bildiğim kadarıyla telefon satan büyük firmalar cihazlarımız asla yanmaz, patlamaz vs gibi taahhütlerde bulunmuyorlar zaten. Bir ara Galaxy Note 7 serisinde kronik patlama olayları vardı hatırlar mısınız bilmem. Hemen hemen tüm Note 7’lerin bataryaları patlıyordu Samsung her bataryası patlayana tazminat vs vermedi. Elektronik aletleri satın alarak aslında bu tür riskleri kabul etmiş olarak alıyorsunuz. Bunu bir kaza olarak değerlendirmeniz gerekir. Ha tüm iPhone cihazların şarj aletleri, USB kabloları yanarsa orası ayrı o zaman evet firmayı suçlayabiliriz. Anlık yüksek akım çekip yanmış ise o zaman elektrik dağıtan şirketi suçlayacak mısınız? Suçlarsanız muhtemelen diyecekler ki akım korumalı priz kullanıp önleminizi alın. Apple’ın size en fazla yapacağı yeni kablo vermek ki bunu da yapmış zaten. Siz de tüketici olarak yapacağınız şudur ki; Apple ürünü kullanmayarak tepkinizi koyabilirsiniz. Başınıza bir kaza gelmiş Allah beterinden korumuş geçmiş olsun.

• Hayatta bol şans dostum sana. Yaşadığımı yaşamadan beni anlayacağına inanmıyorum. Hayatta markalardan daha önemli şeyler var İnsan sağlığı gibi, bir şey savunurken fanboyluk yapmamanı önerebilirim sana. Sevdiğin birine gelebilecek bir zararda da 'zaten hükümlülüğü kabul etmiştin' diyeceğini sanmıyorum. Olaylara gerçekçilikle değil duygusal baktığın çok açık yoksa burada bana bir markayı savunmak ve beni yalancılıkla itham etmek yerine yol gösterebilirdin sen ve senin gibilerin başına aynı şey gelmeden empati kurabileceğine inanmıyorum. Rasyonalist yaklaşımınla mutluluklar sana.

• galaxyg kullanıcısına yanıt
    Sanırım kabloyu kabul etmesi dava açmasına engel oluyor. Tazminat olarak kabul etmiş hükmüne geçiyor
  • Cemo94 kullanıcısına yanıt

Türkiye'de yasanın nasıl işlediğini gayet iyi biliyorum, marka da bunu gayet iyi biliyor zaten o yüzden sadece zarar gören envanteri değiştirmeyi öneriyorlar. Coğrafya kaderdir sözünü iliklerimize kadar yaşıyoruz bunun farkındayım. Açtığım konuda başıma geçen olayı paylaştım ve sizin başınıza da geldiğinde neyle karşılaşacağınızı anlatmak istedim. Dediğim gibi Avrupa vatandaşı birinin başına gelseydi Apple bu durumu öyle bir incelerdi ki gerekirse o seriden çıkan tüm kabloları geri bile toplardı ama bizim gibi hakkını arayan insanlara ''daha ne istiyorsun alsaydın' diye tepki gösteren bir topluluğa global standartları uygulamak için neden görmüyor, bu durumun tek suçlusu bizi. Önümüze konulanı kabul etmemiz isteniyor, hayır etmiyorum ve seninde dediğin gibi hayatımdan tüm Apple marka cihazları çıkartarak tepkimi gösteriyorum ve yakın çevremden hiç kimseye Appla marka ürün almamaları için elimden geleni yapacağım.

1. derece yağın tanımını yaşadığım için sizden daha iyi biliyorum merak etmeyin rapor almamın nedeni yanığın derecesini öğrenmek değil hukuki süreçte başıma gelen olayı resmileştirebilmektir.

İnsanlar panik halindeyken mantıklı kararlar alamazlar, tencerede yanan yağa su dökülmemesi gerektiğini o anda düşünememeleri gibi, panikle kablonun neresinden tutacağımı düşünemediğim için özür dilerim. Apple marka şarj kablolarının telefona giren kısmında oluşan kopmaların önüne geçmek için insanlar kablonun en uç kısmından tutup çekmeyi tercih ederler, bunu yıllarca Apple kullanıcısın kablo çekme alışkanlığını göz önünde bulundursak mahkemede bunun gerçekçi bir tepki olduğu gayet anlaşılabilir bir durum.

Hak aramanın ufak şeyler olarak gören birinin hak arayan kişiye kendini Ata sözündeki eşşek olarak görüyor musunuz diye sorması da ayrı bir ironi gerçekten.

Kablo kırık değil fotoğraflarda görebilirsiniz. Olaya şahit olmadan bulunduğunuz kabloya parmağımı bilinçli şekilde yanan yere değdirdiğimi düşünmenizde sizin iç dünyanızı açığa vurmuş, bunun için bir şey söyleyemeyeceğim.

Orjinal Apple şarj kablolarının arıza çıkarmayacağını Apple ın garanti ettiğini sanmıyorum, siz böyle bir şey biliyorsanız paylaşırsanız sevinirim.

Hocam eskilerden aşağıdaki gibi bir habere denk geldim. Apple patlayan iPhone 6’yı incelemeye alacağını ve sahibine yeni bir telefon vereceğini söylemiş. Sanırım ABD’de de süreç böyle işliyor. Durumun akıbetini bilmiyorum ancak Apple’ın tavrı heryerde aynı gibi.
    https://www.log.com.tr/11-yasindaki-cocugun-elinde-patlayan-iphone-6-gundemde/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cemo94 -- 18 Ocak 2021; 18:14:20 >
    Madem tüm dünyadaki kullanıcı haklarını ve kanunları bu derece iyi bildiğinizi düşünüyorsunuz acın davayı da görün bakalım kim gerçekçi kim duygusal. Size anlatmaya çalışıyorum ama anlamamakta ısrar
    Ediyorsunuz. Davanızda haklıysanız kazanırsınız koyarsınız dava sonucunu biz de öğreniriz neyin doğru neyin yanlış olduğunu. Kusura bakmayın da laf salatasından ibaret sözleriniz. Ben size kabul ettiğiniz hukum ve koşullardan bahsediyorum siz burda evim yanabilirdi diyorsunuz. Evet eviniz yanabilirdi bu cihazları kullanarak bu riskleri goze almis oluyorsunuz anlamak istemeseniz de. Eğer yüksek voltajdan korunmak istiyorsanız önlemini siz alacaksınız yangından korunmak istiyorsanız önlemini siz alacaksınız. Çaydanlık üstünüze devrilse bacağınız yansa çaydanlık üreticisine mi dava acacaksiniz. Elektrik çarpsa dağıtım şirketine mi dava acacaksiniz. Mizmizlanmayi bırakıp elinizde dava açabilecek bir kanıtınız olmadığını kabullenin. Eğer ki tazminat alabileceğinizi düşünüyorsanız acın davayı sonucunu görün bir de mahkeme dava giderlerini ödeyin siz de rahatlayın biz de. Yaşadığınız ve aşırı buyuk bir olay olarak gördüğünüz durum hemen hemen herkesin başına başka markalarla en az
    Bir kez gelmiş bir durum. Abarttiginiz kadar buyuk değil. Hoş ne kadar abartsanız da yasa ve kabul ettiğiniz kullanım koşulları yüzünden kusura
    Bakmayın ama hiç bir şey olmaz Apple firmasına. Deneyin ve görün. Öyle basit değil hemen dava açayım tazminat alayım bakayım hayatıma. Sizin gibilerin neler yapabileceğini önceden öngörüp önlemini alan firmalar bunlar. Benim de başıma gelse yapacak bisi yok. Neyse konuyu daha fazla uzatacak cevaplar vermeyin bana ki cevap hakkı doğmasın. Gidin acın davanızı veya gidin bir avukat ile görüşün sırf danışmanlık icin sizden 1500 lira para alsın ve kusura bakmayın dava açabilecek bir açık yok cevabını alın ve anlayın demek istediğimi.

• Hiç zannetmiyorum Amerikan yasalarında öyle bir hoplatırlar ki firmayı kendini bir anda 50 milyon dolar tazminat öderken bile bulabilir firma. Yeni cihazı kabul etmek kullanıcın tercihi. Bu tip olayların akıbetini öğrenemiyoruz maalesef.

• Amerikada yasiyor olsaydin ayfonun donunu bile alirdin
    Burada kablo alabildigine sükret bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesele bu işte dostum firma bunu bildiği için kullanıcıyı insan yerine koymuyor.

• Dostum fanboyluk dışında yapıcı söyleyeceklerin varsa dinleyeyim ama bir araba laf edip cevap almayacağını düşünüyorsan yanılıyorsun.

• quote:

1. Derece yanık dediğiniz yanık kategorisinin en hafif olanı yani sadece üst deri hasarında oluşuyor ki max 1 saat içinde sızlamasi geçiyor. Adaptör ve kablo varken kalkıp yanan yerden tutmanız kusura bakmayın da biraz sizin tercihiniz olmuş. Telaşla ordan tuttum diyebilirsiniz fakat mahkemeye bunu delil olarak sunduğunuzda hele ki karşınızda apple avukatları varken Amerika’da bile yaşasanız size o düşündüğünüz hayatınızın devamında çalışmadan geçinebilecek parayı vermezler çünkü o yanan bölgenin elinizi yaktığını ispatlamanızı isteyecekler. Bence hayatınızı kendiniz kazanmaya bakın böyle ufak şeylerle uğraşmak yerine. Kendinizi eşşek olarak görüyorsanız bilemem fakat ben kendime o tabiri yakıştırmıyorum. Dediğim gibi mahkemeye gidebilirsiniz ama sonuçta
    Birsey çıkmayacaktır. Hele ki bir de kablo kırıksa ve kullanıcı hatasıysa mahkeme masraflarını da ödemek zorunda kalacaksınız. Parmağınızın ucunu yanan yere değdirip heh şimdi parmağım yandı hemen gidip rapor alayım da karşı taraftan para koparayım mantalitesi bana çok ucuz uğraş olarak geliyor kusura bakmayın. Tekrar geçmiş olsun. Elektrikle ilgili problemlerde tahmin edemeyeceginiz kadar fazla etmen var. Türkiye yasalarında bir elektrik motoru aldığınızda ve şebeke gerilimi verdiğinizde motor alev alev yansa bile garanti kapsaminda onarım değişim veya tazminat talep edemiyorsunuz. Çünkü sizin bina İci tesisatınıza kadar buna sebep olarak onlarca etmen var. Mahkemeyi açtığınızda bu dediklerimi hatırlarsınız. Hakkınızı arayabilirsiniz tabi ki en doğal hakkınız fakat her zaman üretici suçlu çıkmıyor
    Bu durumlarda bilin istedim. Üretim hatasi olduğunu ispatlamanız gerekiyor ama Apple orijinal kablodan bahsediyoruz. Dünya üzerinde kaç milyon adet olduğunu siz düşünün.

Applein avukatisiniz sanirim  

• hayır. büyük bir apple hayranı kendisi, kutsalına küfür edilmiş gibi hissediyor şuan.

Farkındaysan Apple firması haklı demiyorum. Fanboyluk değil bu. Diyorum ki elindeki veriler ile apple dan tazminat vs alamazsın. Bunu anlaman icin gidip dava açacaksın ve göreceksin. Davayı kaybettin mi git Avrupa insan hakları mahkemesine ordan da al cevabını. Ben sana olacakları söylüyorum. Bana giren çıkan yok amiyane tabirle. Adamlar sana en başında kardeşim bak bu ürünü kullanırken bu riskleri göze alıyorsun kabul ediyor musun diye Soruyor sen de evet diyorsun ondan sonra yapacak birsey kalmıyor bilmen anlatabiliyor muyum. Yarın üşenme git
    Bir avukatlık bürosuna anlat derdini. Bizim hukuksal olarak bir dayanağı yok söylediklerimizin ama sanırım ordan alacağın cevap seni tatmin eder.
  • Firmayı savunmuyorum yasal olarak elinde bir koz olmadığını firmanın kendini bu konuda güvence altına aldığını anlatmaya çalışıyorum ama maalesef başaramıyorum. Hiç bir zaman firmayı korumadım ve savunmadım. Sadece su telefonları vs kullanmadan önce kabul ettiğimiz koşullarda aslında bizi gerekirse suçlu çıkaracak maddeler olduğunu anlatmaya çalışıyorum. İnsan anlamak istemeyince çok zor.
  • quote:

1. Derece yanık dediğiniz yanık kategorisinin en hafif olanı yani sadece üst deri hasarında oluşuyor ki max 1 saat içinde sızlamasi geçiyor. Adaptör ve kablo varken kalkıp yanan yerden tutmanız kusura bakmayın da biraz sizin tercihiniz olmuş. Telaşla ordan tuttum diyebilirsiniz fakat mahkemeye bunu delil olarak sunduğunuzda hele ki karşınızda apple avukatları varken Amerika’da bile yaşasanız size o düşündüğünüz hayatınızın devamında çalışmadan geçinebilecek parayı vermezler çünkü o yanan bölgenin elinizi yaktığını ispatlamanızı isteyecekler. Bence hayatınızı kendiniz kazanmaya bakın böyle ufak şeylerle uğraşmak yerine. Kendinizi eşşek olarak görüyorsanız bilemem fakat ben kendime o tabiri yakıştırmıyorum. Dediğim gibi mahkemeye gidebilirsiniz ama sonuçta
    Birsey çıkmayacaktır. Hele ki bir de kablo kırıksa ve kullanıcı hatasıysa mahkeme masraflarını da ödemek zorunda kalacaksınız. Parmağınızın ucunu yanan yere değdirip heh şimdi parmağım yandı hemen gidip rapor alayım da karşı taraftan para koparayım mantalitesi bana çok ucuz uğraş olarak geliyor kusura bakmayın. Tekrar geçmiş olsun. Elektrikle ilgili problemlerde tahmin edemeyeceginiz kadar fazla etmen var. Türkiye yasalarında bir elektrik motoru aldığınızda ve şebeke gerilimi verdiğinizde motor alev alev yansa bile garanti kapsaminda onarım değişim veya tazminat talep edemiyorsunuz. Çünkü sizin bina İci tesisatınıza kadar buna sebep olarak onlarca etmen var. Mahkemeyi açtığınızda bu dediklerimi hatırlarsınız. Hakkınızı arayabilirsiniz tabi ki en doğal hakkınız fakat her zaman üretici suçlu çıkmıyor
    Bu durumlarda bilin istedim. Üretim hatasi olduğunu ispatlamanız gerekiyor ama Apple orijinal kablodan bahsediyoruz. Dünya üzerinde kaç milyon adet olduğunu siz düşünün.

Siz piyasada ki tüm ürünleri sorunsuz falan mı zannediyorsunuz ? kim bilir hangi markaların neleri patlıyor neleri yanıyor firmalar mağdur kişiye para ödeyip,hediyeler gönderip dava açtırmıyor olay basına yansımadan kapanıyor firma eğer tüm ürünler kusurluysa sessizce revizyona gidiyor insanlar farkında olmadan hatalı ürünleri kullanmaya devam ediyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.