< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-190FFD898 -- 19 Ocak 2021; 10:14:55 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Orijinal Lightning Kablosu Alev Aldı (7. sayfa)
-
-
Sana ilgi falan mı gösterelim git aç davayı sonucunu yaz buraya.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Abd ‘de zengin olmak kolaymış o zaman biz millipiyangoyla uğraşalım -
quote:
Orijinalden alıntı: KrallŞaplakçı
Abd ‘de zengin olmak kolaymış o zaman biz millipiyangoyla uğraşalımÇıkmıyo da zaten :))
Halen boş yapıyorsun. Yaralanma dediği cihazın kendi normal çalışma sıcaklığından olan yaralanma yada düzgün kullanılmamasın olan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dogecoin -- 19 Ocak 2021; 10:53:29 >
Anlık yüksek voltaj gelmesi sebebiyle yaşanmış bi patlama. Bişey çıkmaz.
Adam zaten cihazı “düzgün” kullanmış kendini tavana asmaya çalışmamış. Normal çalışma sıcaklığı diye bir durumdan bahsetmiyor nasıl ki kablo satan firmaların sattığı kablo yandığında sorumluluk sahibi olmaması gibi. Boş yapan kendi Sahsi görüşleri ile veya isine geldiği şekilde olayı yorumlayan sizlersiniz kusura bakmayın. Burda bu isle uğraşan kaç kişi yazdı birsey çıkmayacağını ama elektrikle veya bu tip konularla ilgili ne kadar bilginiz var bilmiyorum sadece yorum yapıyorsunuz. -
Öncelikle geçmiş olsun.
Elektrik mühendisi ve bilirkişi olarak şunları söyleyebilirim;
Fazla detaya girmeden günümüz ülkemizde maalesef binalarda kaçak akım röleleri iptal ediliyor.
Sebebide kullanmayı bilmeyen elektrikçi arkadaşların sürekli TMŞ atıyor yeaa diyerek ya iptal etmesi yada bir üst akım değerine getirmesi.
Sonra bina içerisinde herhangi bir kısa devre durumunda aşırı akımlar meydana geliyor ve elektronik cihazlarda hasar oluşuyor.
En çok hassas olanlar kombi,beyaz eşya vs. Direk kartları yanar.
Sizin durumda ne çıkar bilemiyorum. Dağıtım şebekesinden, iç tesisatınıza kadar kontrol edilmesi gereken bir durum.
Gelelim diğer konuya,
Günümüz ülkemizde bu tür konulara ön yargılı yaklaşıyor ve insanımızı değersizleştiriyoruz.
Keza konuda size yapılanda bu olmuş.
Müşteri memnuniyeti şu an gelişmiş ülkelerde en çok önemsenen şeydir.
Mesela sizin durumunuz için apple zahmet edip bir üst şarj aleti, kılıf , kulaklık gibi bir hediye kutusu yapıp özür mesajı ile size kargolasa ne kaybedecek ?
Sizin de gönlünüze alacak, sizin çevrenizdekilerinde.
Belki de konuyu buraya böyle değilde o şekilde açacaktınız.
İyi forumlar.
-
Katılıyorum hocam size yukarda mesnetsiz palavraları dayamış sahte bilirkişiler.
Burda component ölümü de gerçekleşmiş olabilir. Kullanılan çip ömrünü tamamlamıştır. Voltaj yokselmesi vesaire gerçekleşse evdeki çoğu cihaz zarar görür. Koca Apple düşük ve yüksek voltajda test yapamayacak kadar aciz de olabilir yukarda yazılanlara göre.
Ayrıeten eğer bu kablonun böyle yanma ihtimali varsa gece siz uyuduktan sonra da yanabilir demektir. Buda gerekli önlemlerin ve testlerin bu şarj aleti için alınmadığına dalalet eder.
Bu konudan sonra muhtemelen eşime gece iphoneyi sarja takmamasını isteyeceğim. -
5 v USB voltajına 220 v mi karışmış ahahahahas.
Eğer öyle birşey olsaydı muhtemelen telefon bomba gibi patlardı elinde. -
yine her konu da oldugu gıbı "abd de olsaydı, eu da olsaydı" siz neyin kafasındasınız yahu, abd veya eu gormemıs kısıler bu ıthamları cok basit bulunabılıyor. youtube da ızlıyor dandık abuk subuk övme videoları... yav arkadas eu veya abd bu kadar dünya üzeri uber ınsanlar veya ulkeler değil. bildiğiniz sinop, adıyaman gibi şehirler orada da var. insanlık? orada da yok, suna da emın olun Türk insanı cok daha mert ve dürüst bundan şüpheniz olmasın.
abd veya eu da yasayanları sız adam yerıne konduklarını zannettıgınız ıcın bu durumdasınız. kendınızı dusuk gorme, kucumseme kanınıza ıslemıs veya ısletmısler sıze..
milyonlarca olay cıkıyor elektronık aletler de %0,1 kısmı tazminat alabiliyor.
buraya yazmak ıstemıyorum ama eu da bulundum, abd de bulundum hatta guney amerıka da bulundum.
ancak olaylar bıldıgınız gıbı degıl.
hükümeti sevmiyor olabilirsiniz ben de oy vermıyorum ancak işin dozunu cok kacırdınız, türk milletini ve kendi insanınızı onlardan düşük görüyorsunuz.
kötü de olsa elin ermenisi kadar ülkenizin arkasında durmuyorsunuz.
gerçekten kanınıza işlemiş teröristlerin ettiği, duydugunuz lafları tekrarlamaktan ve popülist bir yaklaşım haline getirmekten.
yazık...
konuya gelecek olursak; cihaz ı bence geri alırlar sıze sıfır acılmamıs kutusunda aynı urunu verırler.
-
Hakkını savunuyorsun ve doğruyu yapıyorsun. Buradakileri fazla umursama. Hakkını ara, büyük veya küçük.
-
quote:
Orijinalden alıntı: orduluomerTeşekkür ederim iyi dileklerin için. Ben büyük bir tazminat bekliyorum demedim bana tuhaf gelen erken önlenmeseydi büyük bir faciaya yol açabilecek hata yüzünden sadece kablo verelim demeleri. Bizim gibi ülkelerde hak aramak dalga geçilir bir şey olmuş ben bunu anladım. Tabi ki gidip rapor alacağım ilerleyen süreçlerde mahkemeye ne sunacağım parmağımın fotoğrafını mı? Bu durum Amerika'da başıma gelmiş olsaydı hayatım boyunca çalışmama gerek kalmayacak büyüklükte bir tazminat alabilirdim ama işte sizin gibi düşünen insanlar yüzünden 3. sınıf ülke olarak kalmaya devam edeceğiz hakkını arayana da önüne sunulan ilk teklife ''ee daha ne istiyorsun alsaydın işte'' diye tepki göstereceğiz. Biz eşşek olduktan sonra bize semer vuran çok olur.
Hocam ben 3 yıl önce bilinmiş bir kitap&müzik store a karşı Tüketici Hakem Heyetine başvurdum beni haklı buldular ardından bu firma olayı mahkemeye taşıdı karar iptali için ve 3 yıldır sürüyor, şimdi bir avukat ile görüştüm muhtemelen sen kaybedersin ve 2000tl civarı bir masraf çıkar onu sana ödetirler dedi.
Şahsen ben bu vakitten sonra hiç bir firmaya dava vs. açmam 3 kuruşun hesabını soracağız diye binlerce liramız gidiyor, ne yazıkki bu ülkede hukuk her zaman güçlünün yanında yer alıyor...
Tavsiyem bulaşma...
-
Birşey çıkmayacağını bende yazdım. Firma yanmış kabloyu kabul etmiş ve yenisini göndermeyi teklif etmiş. Neden halen uzatıp bilgi açıklamaya çalışıyorsunuz. Yazdıklarımı okumadınız çünkü.
@kskgurkan isimli arkadaş bıkmadan usanmadan açıklamış helal olsun.
Adam ısrarla anlamamış.
Konu sahibine tavsiye : dava aç, hiç birşey olmazsa da ayaklarını yere basmayı öğrenirsin. -
Ne gerçeğinden bahsediyorsun kardeşim? Apple'dan bir şeyler koparmak için yaptığın çok belli. Su toplamış yanık için hastaneye gitmişsin o sıralara o uğraşlara girmişsin :D Üstelik adamlar kullanıcı hatası dememiş yeni kablo gönderelim demişler sen kabul etmemişsin. Ki buradan niyetini anlıyoruz. Gerekçen ne diye soruyoruz yatarken olsa ne olacaktı diyorsun bu konuyu açarken üstündeki beton düşse ne olacaktı sonuçta bu da bir ihtimal hadi evi yapanı da dava et :D
Arkadaş çok Starbucks davası haberleri görmüş.
-
Kablolar kullanılırken bir müddet sonra o bölgeden kırılır.
Kırılan kabloyu (yani biz fişi kurcaladıkça şarj bir gelip bir gider ya hani, işte o kablo artık kırıktır) atıp yeni bir kablo kullanmanız gerekir.
Kullanmaya devam ederseniz o kırık kısımda kıvılcım atabilir.
Bu kıvılcımlanma (ark) sürekli olunca orayı ciddi şekilde yakar.
Ha belki diyeceksiniz ki "bunun olmaması gerekirdi".
Malesef bu eninde sonunda olacak.
Kablo kalitesizse birkaç haftada, kablo kaliteliyse birkaç yılda o kırılma ve kıvılcımlanma aşamasına illa ki geleceksiniz.
Bu durum herhangi bir cihazın (elektrikli süpürge, fön makinesi, televizyon, vb.) 220 volt fişinde de böyledir.
Yani ilk defa şarj kablolarında veya ilk defa o markada rastlanan bir durum değil.
70 yıl önce hayatımıza giren siyah-beyaz bir tüplü televizyonun kablosu bile, ömrünü tamamladığında, fişin dibinden kıvılcım atarak bozulur.
Üstelik çok daha büyük bir kıvılcım.
-
Evinin elektrik tesisatında problem olmadığı ne malum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X