Otomobillerde yüksek aydınlatma sağlayan xenon farların yaygınlaşması, Emniyet Genel Müdürlüğü'nü harekete geçirdi. Kısa far durumunda bile uzun far gibi sürücülerin gözünü alan farlara karşı emniyet yeni bir denetim programı geliştirdi. 81 ilde yapılacak denetimlerde aracın orijinalinde olmayan standart dışı xenon far takanlara 62 lira para cezası verilecek. Standart dışı xenon farlar hakkında yapılan şikâyetler trafik ekiplerinin yeni denetime çıkmasına sebep oldu. Polisler, hız, alkol, emniyet kemeri, cep telefonu gibi denetimlerin yanı sıra artık xenon far kontrolü de yapacak. Standart dışı xenon far taktıran araçlara "Karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde ışık donanımı kullanmaktan" 62 lira ceza kesilecek. Bu farların araçların orijinalinde bulunması halinde ise herhangi bir ceza uygulanmayacak. Bu arada ekipler, xenon farların yanı sıra önümüzdeki günlerde cam filmli araçlara dönük de sıkı bir denetim gerçekleştirecek. Filmli araç kullananlara ilgili kanun maddesine göre cezai işlem yapılacak.
Haberin yeni olduğunu düşündüğüm için yazdım. Eğer daha önce verildiyse pardon.
piyasadaki araçların çogu yandı ozaman
quote:
Orijinalden alıntı: fastforyou
piyasadaki araçların çogu yandı ozaman
oh be sonunda... artık geceleri araba kullanmak eziyet olmuştu
quote:
Orijinalden alıntı: Zanos
Alıntıları Göster
mercek yoksa takılmasın zaten tek gidiş geliş yolda akşam vakti adamın yanından geçerken 50 metre en az allaha emanet hiçbişi görmeden geçiyoruz flaş patlamış gibi oluyor. merceği olana lafım yok ayarını yapsın keyfine baksın.
quote:
Orijinalden alıntı: SchwarzMoto
mercek yoksa takılmasın zaten tek gidiş geliş yolda akşam vakti adamın yanından geçerken 50 metre en az allaha emanet hiçbişi görmeden geçiyoruz flaş patlamış gibi oluyor. merceği olana lafım yok ayarını yapsın keyfine baksın.
Alıntıları Göster
Aracımızda mercek yok. xenon da yok. En üst versiyonunda mercek ve xenon var. artık çıkma bi tane bulup takarız.
Acaba sadece mercek modifiyesiyle orjinal olup olmadığını anlarlarmı?
hele sukur en sonunda
quote:
Orijinalden alıntı: hakaniko
Aracımızda mercek yok. xenon da yok. En üst versiyonunda mercek ve xenon var. artık çıkma bi tane bulup takarız.
Acaba sadece mercek modifiyesiyle orjinal olup olmadığını anlarlarmı?
Alıntıları Göster
Aracımda sonaxın 1 numara cam filmi ve sonradan taktığım mtec xenon var,trafik için hiçbir tehlike oluşturduğunu düşünmüyorum lakin 12000K Xenonu takıpta ortalıkta dolaşan apaçiler içinde iyi olur
Sorun şu ki neye göre orjinal olup olmadığını anlayacaklar?Ben şahine mercek+xenon taksam kimseye bir kötülüğü yok ama polis ne diyecek?
quote:
Orijinalden alıntı: Mriya
Aracımda sonaxın 1 numara cam filmi ve sonradan taktığım mtec xenon var,trafik için hiçbir tehlike oluşturduğunu düşünmüyorum lakin 12000K Xenonu takıpta ortalıkta dolaşan apaçiler içinde iyi olur
Sorun şu ki neye göre orjinal olup olmadığını anlayacaklar?Ben şahine mercek+xenon taksam kimseye bir kötülüğü yok ama polis ne diyecek?
Alıntıları Göster
mercekli farı zaten çevirmezler ancak güzel bir uygulama olacağı kesin takdir ettim
quote:
Orijinalden alıntı: impress
mercekli farı zaten çevirmezler ancak güzel bir uygulama olacağı kesin takdir ettim
Alıntıları Göster
Bu işin biraz suyu çıkar gibi geliyor bana. Baz modellerde olmayıp, donanımlı modellerde Xenon bulunan araçlarda sorun çıkartan polis modelleri de ülkemizde mutlaka vardır. "Benim amcaoğlunda var bu araçtan, onda yok beyaz far. Bu kesin sonradan taktırmış... çevir hasan çeviirr..."
quote:
Orijinalden alıntı: atartutar
+1671909874190
quote:
Orijinalden alıntı: vozer
Bu işin biraz suyu çıkar gibi geliyor bana. Baz modellerde olmayıp, donanımlı modellerde Xenon bulunan araçlarda sorun çıkartan polis modelleri de ülkemizde mutlaka vardır. "Benim amcaoğlunda var bu araçtan, onda yok beyaz far. Bu kesin sonradan taktırmış... çevir hasan çeviirr..."
Alıntıları Göster
bence bir o kadar gerekli, bir o kadarda saçma uygulama sonuçta bu xenon işinden ekmek yiyen dünyanin adami var bir şekilde bu uygulamada hallolur, unutulur..bu arada salı günü istanbul-izmir arası körfezden geldim bursa'da çevirmeye girdim polis amirine kadar vardı aracımda solamatrix gp serisi film var hiçbirşey demediler..
quote:
Orijinalden alıntı: areena34
bence bir o kadar gerekli, bir o kadarda saçma uygulama sonuçta bu xenon işinden ekmek yiyen dünyanin adami var bir şekilde bu uygulamada hallolur, unutulur..bu arada salı günü istanbul-izmir arası körfezden geldim bursa'da çevirmeye girdim polis amirine kadar vardı aracımda solamatrix gp serisi film var hiçbirşey demediler..
Alıntıları Göster
çevirmeye niyetleri olduktan sonra bişey bulur yine çevirirler...ben geçen ağustosta izmirden gelirken manisada çevirdiler..hiç birşey bulamayınca kar zinciri sordular....
quote:
Orijinalden alıntı: ezbiderli
çevirmeye niyetleri olduktan sonra bişey bulur yine çevirirler...ben geçen ağustosta izmirden gelirken manisada çevirdiler..hiç birşey bulamayınca kar zinciri sordular....
Alıntıları Göster
isabet olmuş yerinde bir uygulama
quote:
Orijinalden alıntı: hunter06
Alıntıları Göster
Bravo,kekolar merceksiz fara xenon takıyor.Aklınca artistlik yapacak,milletin gözüne veriyor ışığı.İyi laf yiyorlar ama benden.
quote:
Orijinalden alıntı: hunter06
Alıntıları Göster
quote:
Orijinalden alıntı: S Line
Alıntıları Göster
iki arabamda var geçmiş olsun bana
quote:
Orijinalden alıntı: MZR34
Benimde var yandık
quote:
Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE
quote:
Benimde var yandık
Alıntıları Göster
bende de var
quote:
Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE
quote:
Benimde var yandık
Alıntıları Göster
62 lira ceza çok az kalmış. en az 1000 lira olmalı. sadece bu değil. diğer cezalarda..
şöyle cezayı yedikten sonra acıtması lazım ki bir daha yapamasın. farına , sisine xenon takıp trafikte artist artist dolaşmanında bir bedeli olmalıydı zaten.
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-0C8FEE75E
62 lira ceza çok az kalmış. en az 1000 lira olmalı. sadece bu değil. diğer cezalarda..
şöyle cezayı yedikten sonra acıtması lazım ki bir daha yapamasın. farına , sisine xenon takıp trafikte artist artist dolaşmanında bir bedeli olmalıydı zaten.
Alıntıları Göster
62 lira ceza hiçte caydırıcı değil. şöyle 300, 500 lira falan kesseler bari.