Şimdi Ara

Orijinal Yada Film Ayrımı Yapılmıyor, Koyu Camlı Araç Cezayı Yiyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
9.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: 34hkn34

bu yasak ın sebebi.sadece ve sadece polisin asayişte ,kontrollerde araç içini net olarak görememesinden kaynaklanan sorundan dolayıdır.herkes bir yorum yazmış ama yanlış.bu istek içişleri bakanlığına emniyetten gelmiştir.kazaymış,sürücüler birbirini görmüyormuş böyle bir şey yok arkadaşlar..

Camlar ön cam hariç full filmli şuana kadar birçok gece çevirmelerinde yavaşlatıp aracın içine ön camdan yani tam karşıdan bakarak bir görememe sıkıntısı olduğunu göremedim ,birde hiçbir çevirmede camlardaki filmler ile ilgilenen polis görmedim bence abartılıyor Şuana kadarki bütün araçlarımız filmli idi hiç kimse söktürde demedi.Bence bu kadar abartılacak bir durum yok eften püften kanunlarla her zamanki gibi karışıklık çıkartıyorlar başka yaptıkları iş yok

Bu çakma xenonlar için sonradan takma fazlası ile ışık veren ampül kullanan kaç tane araca ceza kesmişlerdir.Bu film işide aynı şekilde olcak kesinlikle...

• quote:

Orijinalden alıntı: insomnia__

quote:

Orijinalden alıntı: dranov

Daha önce de konuşuldu,siyah film siyah olduğu için değil,kaza anında camı tutup dağılmasını önlediğinden yaralanma riskini artırdığı için yasaktı,koyu cam bu riski taşımadığından serbestti..

Yanlış bilgi. Ülkemizde arka camlarda cam filmi yasak değil. Dediğiniz gibi olsa onlarda yasak olurdu.
    Sürücüler arasında temas kaybolduğundan ve olay anlarında şoför görünmediğinden cam filmi yasak.

Dünyanın pek çok yerinde koyuluk derecesine göre belirleniyor cam filmi yasağı.

Arka camın serbest olduğunu kim söyledi,hiç duymadım..Ayrıca dediğim sebeplerin dışında polisin çevirme esnasında araca yaklaşırken içerisinde kaç kişi ve ne yaptıklarını görememesi,silahlı olup olmadıklarını anlayamamasu gibi sebepler de var.Polis,haberler ve forumda yazılan şeylere dayanarak söylüyorum bunları,göz temasını hiç duymadım,arka camların serbest oluşunu da,bunlar yanlış bilgi olmasın..

• quote:

Orijinalden alıntı: bende345

quote:

Orijinalden alıntı: peugeot-406

quote:

bu yasak ın sebebi.sadece ve sadece polisin asayişte ,kontrollerde araç içini net olarak görememesinden kaynaklanan sorundan dolayıdır.herkes bir yorum yazmış ama yanlış.bu istek içişleri bakanlığına emniyetten gelmiştir.kazaymış,sürücüler birbirini görmüyormuş böyle bir şey yok arkadaşlar..

+1 herkes kendi açısından düşünmemeli. örnek 1. Geçen yıl Samsun Terme ilçesinde hayvanhırsızları camları koyu siyah bir aracı durduğunuda, arka koltukta oturan ve elinde uzman jandarmanın gelmesini bekleyen şahıs jandarmayı şehit ederek kaçıyorlar..doğu ve GDA da normal illere nazaran hiç camları filmli araç yoktur..bu şekilde yapıyan saldırıların sayısıda çoktur..bu açıdan da düşünün o yüzden derim ki en güzelifabrika çıkışlı gizlenebilen perdeler..Renault ve opellerde var..

kişisel fikrim..bence filmil camlar yasaklanmalı..devletin para politikası falan değil yani..

Peki o perde de içerinin görünmesine engel değil mi?Ya da kapalı kasa panelvanları ne yapacağız?
    Bence arkasında hiç bir ışık olmayan traktörleri ve de brandasız kamyonları halletsinler de önce...(Bende film yok)

Aynen stop lambası yanmayan traktörler kadar tehlikeli başka birşey yok trafikte.Bundan 3 sene önce böyle bir kaza atlatmıştık Karamanda ışıksız köy yolunda önümüzdeki stopları yanmayan traktörü son anda farkettik yoksa Allah korusun can verebilirdik orada. Trafik düzenlemelerinde denetlemelerinde malesef insanların can güvenliğini sağlayacak düzenlemeler getirilmiyor varsa yoksa para dinleri imanları para olmuş vatandaş traktöre çarpıp can vermiş mi hiç önemseyen yok.Para için yapmadıkları şey kalmadı bakalım biz ne zaman satılığa çıkacağız.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: peugeot-406

quote:

+1 herkes kendi açısından düşünmemeli. örnek 1. Geçen yıl Samsun Terme ilçesinde hayvanhırsızları camları koyu siyah bir aracı durduğunuda, arka koltukta oturan ve elinde uzman jandarmanın gelmesini bekleyen şahıs jandarmayı şehit ederek kaçıyorlar..doğu ve GDA da normal illere nazaran hiç camları filmli araç yoktur..bu şekilde yapıyan saldırıların sayısıda çoktur..bu açıdan da düşünün o yüzden derim ki en güzelifabrika çıkışlı gizlenebilen perdeler..Renault ve opellerde var..

kişisel fikrim..bence filmil camlar yasaklanmalı..devletin para politikası falan değil yani..

Peki o perde de içerinin görünmesine engel değil mi?Ya da kapalı kasa panelvanları ne yapacağız?
    Bence arkasında hiç bir ışık olmayan traktörleri ve de brandasız kamyonları halletsinler de önce...(Bende film yok)

perde derken megane 2 ve Opel Vectra elegance da olduğu gibi şeffaf tarzda kapı içine gizlenebilen perdeleri kastettim. Ayrıca o traktör işinde kesinlikle haklısınız. aslında biliyorsunuz, traktörün trafiğe hiç çıkmaması lazım ki kaldı ki lambasının yanıp yanmamasına sıra gelsin..ki ben pek yollarda traktöre rastlamıyorum..görsem dikkatimi çeker..

• Ben şimdiki görev yerim ve önceki işim dolayısıyla köy-kasaba yollarında çok km yapıyorum. Traktörlerin arka çamurluğundaki stopların ampülleri hep patlaktır. Arkaya bağladıkları römorklarda reflektör bile yoktur.
    2 sene önce Denizli'den Alaşehir istikamtine gidiyordum. Buldan'dan sonra Güney sapağına doğru bir rampa vardır. Bölünmüş yol...Ben de yol boş diye bastım. Meğer tepeleme saman balyası yüklü iki traktör rampada yarışıyormuş. Az kalsın arkadan çarpıyordum.
    Aslında sarı tepe lambası zorunlu ama adamlar traktörü alınca o lambayı söküp atıyorlar. Gece ava falan gidince engel olur diye.
    Onu bırakın bir seferinde Karacabey'de ,öndeki tırdan koca bir şeker pancarı uçtu geldi. Ön cama çarpmasın diye Kangoo ile yolda zikzag yaptım. Anayol olduğu için hep polis vardır ama...

• quote:

Ben şimdiki görev yerim ve önceki işim dolayısıyla köy-kasaba yollarında çok km yapıyorum. Traktörlerin arka çamurluğundaki stopların ampülleri hep patlaktır. Arkaya bağladıkları römorklarda reflektör bile yoktur.
    2 sene önce Denizli'den Alaşehir istikamtine gidiyordum. Buldan'dan sonra Güney sapağına doğru bir rampa vardır. Bölünmüş yol...Ben de yol boş diye bastım. Meğer tepeleme saman balyası yüklü iki traktör rampada yarışıyormuş. Az kalsın arkadan çarpıyordum.
    Aslında sarı tepe lambası zorunlu ama adamlar traktörü alınca o lambayı söküp atıyorlar. Gece ava falan gidince engel olur diye.
    Onu bırakın bir seferinde Karacabey'de ,öndeki tırdan koca bir şeker pancarı uçtu geldi. Ön cama çarpmasın diye Kangoo ile yolda zikzag yaptım. Anayol olduğu için hep polis vardır ama...

Hocam bunun tek bir nedeni var eğitimsizlik. Başka açıklaması yok.

Eğitimsiz bir toplum birde aman boşver bişi olmaz düşüncesiyle birleşti mi trafik terörü kol geziyor yollarımızda. Avrupadaki taşımacılığa , yol inşaatlarına, yol kalitesine bakıyorum ama avrupalaşma sevdası içinde olan Türkiye daha avrupalı olabilmesi için yaptıkları %50 bile değil.

Avrupada insanlar aman bişey olmasın, başımıza bişey gelmesin, emniyet önce gelir derken. Ülkemizde boşver olm 2 adım yol zaten şurdan şu köye gideceğiz bişey olmaz , mantığı ile hareket ediyorlar. Çiftcileri ve köylüleride aynı düşüncede , milyarlar kazanan büyük şirketlerin nakliyecileride böyle.

Topraklarımız niye gidiyor,niye bitiyor tarım hayvancılık. Köylümüz cahil bırakıldı eğitimsiz bırakıldı eskiden tarım toprakcılık hakkında eğitimler verilirken usta çırak ilişkisine dönüldü herşey. Eğitimsiz bir toplum kandırılmaya mahkumdur.

• Malesef öyle köylülerimiz çok eğitimsiz,bilinçsiz,cahil kaldı.Kasıtlı olarak zaten öyle kalmalarını isteyenlerin yüzünden bu haldeler.Köylüler bilinçsiz olsun ki gün geldiğinde bize karşı ayaklanmasın diye gelen her hükümet köylülerin gelişmesi için bir çaba göstermedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DemirAtlı

amoled gelsin ben görücem cam filmini ozaman.
    millet camında xxx film oynatıcak isterse karartıcak isterse morartıcak camlarını istersede tık normale çevircek.ah amoled vah amoled gelde bitsin şu çile artık

bu mesajı saklayın yaklaşık 5 sene sonra bu konuyu konuşuyor olacaksınız

hem esnek hem ışık geçirgen hemde kendinden aydınlatmalı.ve üretim maliyetinin geleneksel lcd lere kıyasla daha düşük olduğundan bahsediliyor 2015 lerde üretim hacmi 4 katına çıktığında ilk etapta cep telefonlarında kullanılmaktan çıkıp hayatımızın her alanında sıkça görmüş olacağız.Buna araç camlarıda dahil olacağını düşünüyorum.

Orijinal Yada Film Ayrımı Yapılmıyor, Koyu Camlı Araç Cezayı Yiyor

Orijinal Yada Film Ayrımı Yapılmıyor, Koyu Camlı Araç Cezayı Yiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemirAtlı -- 16 Şubat 2011; 18:50:35 >

• bu konunun her bir tarafı o kadar çetrefilli ki..

bende çareyi siyah renkli parıl parıl parlayan aracıma film yaptırmayarak ürettim.

gerisi klima vs.

kimseyle bir problemim olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: historiyst_45

Önce milletin gözünü oyan çakma xenonlara ve sislerle gezenlere karşı önlem alsınlar ...

kesinlikleeeeeeeeeeeeee....
  • Sis farlarının sarı olması gerekirken bunun fiziksel kural olduğunu bile bile o farlar sis için varken kalkıp onlara zenon veya beyaz far takanada ayar oluyorum.Ha sarı olupta sabah akşam ön arka sisler açık gezenede aynı şekilde..
  • Ruhsatın arasına 100 lira sıkışmıştır belki.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.