Şimdi Ara

Orjinal İncil nüshalarından biri Kıbrıs'ta bulundu....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
5.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Orjinal İncil nüshalarından biri Kıbrıs'ta bulundu....

KKTC'de polisin yaptığı baskında 2 bin yıl önce yazılmış İncil ele geçirildi. El yazması İncil'in, Hz. İsa'nın konuştuğu Aramice'nin Süryanice lehçesiyle yazıldığı bildirildi. Fakat, papirüs üzerine yazılmış İncil'in değeri ve tarihi konusunda görüş birliğine varılamadı. İncil'in kesin yaşını uzmanların belirleyeceği kaydedildi.

Kaynak:
    http://www.sabah.com.tr/2009/02/07/haber,A1B5C7D1C8394F29B255A5D4EAAE1D35.html

• Polis ne baskını yapıyormuş ki bunu bulmuş?
  • Hımmmm...... Olay biraz daha cetrefilli galiba. Aziz Üstel'in haberine bakalım:

Barnabas İncili ve vurulan gazeteci
    "JİTEM’ciler Kıbrıs’ta, Aziz Barnabas’ın mezarını soyar. Veli Küçük ve başka önemli kişilerin bu işe karıştığı söylenir. Bu olayı Gazeteci Kutlu Adalı soruşturmaya başlar. Tehditler alır... ve öldürülür!"
    Reklam

Star gazetesi yazarı Aziz Üstel, Barnabas incili ile ilgili yazılarını sürdürüyor.

Barnabas İncili -Viktoria'nın ihtiharı - vurulan gazeteci

Nedense insanlar bazı şeyler öğrenilsin, araştırılsın istemiyor. Örneğin bu Barnabas İncili ve başına gelenler.

Olay biraz Da Vinci Şifresi, az biraz polisiye, biraz da tarih. İntihar var, cinayet var, talan edilen Kıbrıs'ta Aziz Barnabas'a ait olduğu söylenen mezar var. Var oğlu var!

Her şeyden önce bu İncil, M.S. 325'e kadar İskenderiye Kilisesi'nce resmen kabul edilmiş, elden ele dolaşmış.

Derken M.S. 325'de Kral Konstantin'in başkanlığında şu ünlü İznik Konsülü toplanır. Kaynaklara göre 2 bin 48 dinadamı katılır bu bir dizi toplantıya. Kimileri Hz İsa'nın 'Tanrı'nın oğlu' olmadığını söylerken kimileri buna karşı çıkar. Toplantının asıl amacı, tarihçilere göre, Katolik Kilisesi'ni kurumsallaştırmak. Bu kurumsallaşmanın sonucu da yüzyıllar içinde Vatikan AŞ'nin oluşumu tabii!

Hani kimileri Barnabas İncili 'uydurmadır' diyor ya... İşte İznik Konsülü, bu uydurma ve yine kimilerine göre 'olmayan' İncil'i yasaklıyor! Kilisenin resmi dört İncili var: Matta, Markos, Luka ve Yuhanna... Daha sonra M.S. 366'da, Papa Damasus'u bu İncil'i hepten yasaklıyor. Engizisyon dönemi İspanya'da 'Barnabas' adını fısıldadığınız an ateşte diri diri yakılıyorsunuz! Bu İncil'den ya da Barnabas'ın kaleme aldığı, kimine göre 13 sayfalık mektup kimine göreyse 227 sayfalık İncil'den niye bu kadar korkuluyor?

Çok basit yanıtı:

1. Barnabas İncili, Hz İsa'nın Tanrı'nın oğlu olduğunu kabul etmiyor.

2. Hazreti İbrahim'in kurban olarak adadığı oğlunun Tevrat'ta belirtildiğince ve de Hıristiyan inançlarında vurgulandığınca İshak değil İsmail olduğunu söylüyor.

3. Beklenen Mesih'in Hz. İsa değil Hz. Muhammed olduğunu belirtiyor.

4. Hz. İsa çarmıha gerilmemiş, onun yerine Yahuda İskariyot yani İsa'yı Romalılar'a gammazlayan 13'ncü havari gerilmiştir, diyor!

(bknz. İlim ve Sanat / Mart - Nisan 1986)

Şimdi bunlar Barnabas İncili'nin savları. Kabul et, etme... Bağır çağır. Ne yaparsan yap!

Ama bu incili bulup okuyan, İsrail Cumhurbaşkanı'nın torunu Viktoriya Rabin, bu İncil'i okur, Kelime-i Şahadet getirir ve Müslüman olur. Yaptığı kazı çalışmaları sırasında, 10 Emir ve Zebur'un izini sürerken, Etiyopyalı siyahi bir adam tarafından öldürülür. (Bknz. Apokrifal / Aydoğan Vatandaş-Timaş Yayınları).

Olayları burada alalım Kıbrıs'a taşıyalım. Ve apışıp kalalım. Neden mi?

Çünkü JİTEM'e bağlı kimseler (?) Kıbrıs'ta, Aziz Barnabas'ın mezarını soyar. Veli Küçük ve başka önemli kişilerin bu işe karıştığı söylenir.

Bu olayı KKTC'de, Gazeteci Kutlu Adalı soruşturmaya başlar. Tehditler alır... ve öldürülür!

Eşi, Uluslararası İnsan Hakları Mahkemesine başvurur;

Türkiye'nin bu cinayeti soruşturmada kusurlu olduğu saptanır!! Adalı öldürülmeden kısa süre önceyse, örneğin, Abdullah Çatlı'nın adaya geldiği söylenir. (Bknz. Apokrifal).

Prof Dr Hocagil, bu arada İsrail'e gider, daha sonra öldürülecek olan Viktoria Rabin'le birlikte bu Barnabas İncil'i üzerinde de çalışmaya başlar. Ama Viktoria Rabin öldürülür. Barnabas İncili yine sözünü ettiğim Apokrifal adlı incelemeye göre, 'ele geçirenler tarafından' Yunanistan'a satılmak istenir.

Aracı Kardinal Mario diye birdir. Ama o da, 'açıklanamayan bir nedenle' ölür! Gerisini biliyorsunuz artık. Dünkü yazıyı okuduysanız eğer!

BATMAN CUMHURİYET BAŞ SAVCISI

Şimdi, ben oturmuş, bu Barnabas İncil'i, Kıbrıs'ta soyulan mezar diye yazarken, telefon çaldı. Arayan Batman Başsavcısı Sayın Mustafa Peker. Olayla çok yakından ilgileniyor!

Neden mi?

Barıştepe Köyü Moriyakup Kilisesi Rahibi Edip Gabriyel Savcı'nın kaçırılmasını hatırlıyor musunuz? Bu Rahip, çevrede çok sevilen sayılan bir kişi... Kaçırıldıktan bir süre sonra serbest bırakılıyor.

Ancak, Barnabas İncili'ni çeviren Prof. Hamza Hocagil'le bir ilişkisi var mı? Onunla görüşmüş mü? Çünkü Süryani alfabesini çok iyi biliyor Rahip Efendi. Belki Aramice'yi de... Acaba kaçırılmasıyla bu işlerin bir ilgisi var mı? Rahip Efendi hiç girmiyor bu konulara!

Tabi İncil'in serüveni, Hamzagil'in anlattıkları ve Özel Harp Daire'sine rahmetli Turgut Özal'ca gönderilmiş olması, Kıbrıs'ta talan edilen mezar, ölen Kardinal Maro, öldürülen Gazeteci Kutlu Adalı, Ergenekon bulaşıklığı falan derken... Bu kez de Profesör Dr Hamza Hocagil'e ulaşılamamakta! Bostancı'da bir adresi var... Ama Sayın Savcı burada bulamıyor... Kaybolmuş...ya da bulunamıyor... Ya da yurtdışında... Ya da?!

Bu iş dedim ya, tam bir polisiye romana dönüştü... Bakalım sonu nereye varacak... Ya da varmayacak!! Ha bu arada, eğer Sayın Hocagil, telefona ulaşabileceği bir yerdeyse ve de lütfedip star gazetesini ararsa çok iyi olur. Çünkü kimse bulamıyor koskoca profesörü!! Meraktan kurtuluruz. Hem bendeniz hem de Sayın Savcı Mustafa Peker.

NOT: Star gazetesi yazarı Aziz Üstel'in köşesine taşıdığı olaylar Aydoğan Vatandaş'ın TİMAŞ yayınları arasından çıkan "Apokrifal- Kayıp Kitap, Ergenekon Ve Bir Cinayetin Anatomisi" kitabından alıntılanmıştır

APOKRİFAL'DE ANLATILAN OLAYLAR

Bu kitaptaki olayların ve kişilerin hepsi gerçektir..

1981 yılında Hakkari'de köylüler tarafından bir mağarada lahit içerisinde eski bir elyazması bir kitap bulunur. Aramice uzmanı Doç. Dr. Hamza Hocagil kısa süre sonra söz konusu metnin Arami dilinde fakat Süryani alfabesiyle yazılmış bir İncil metni olduğunu anlar.

Birinci yüzyıla ait otantik İncil'in ortaya çıkması tüm dinleri ilgilendiren bir konudur. Gerek Hz. İsa'nın tarihselliğinin, gerekse de İncil'in Kuran'la ne denli uyumlu olduğunun kanıtlanması çeşitli çevreleri rahatsız etmektedir.Hocagil 1983 yılında Özal'ın girişimleri ve Özel Harp Dairesi'nin kontrolünde İncil'i tercüme etmeye başlar. Ancak tercüme süreci bir süre sonra durdurulur.

Ancak İncil'in son sayfasında Aziz Barnabas'ın söz konusu İncil'i dört nüsha olarak yazdığını fark eden Hocagil, Nahit Şenoğul Paşa'nın yardımlarıyla bu kez diğer 3 İncil'in peşine düşer. Ardından biri hariç diğer 2 İncil de bulunur. Uluslar arası istihbarat örgütlerinin müdahil olduğu bu inanılmaz olaylar dizisinde olaya karışan bazı isimler hayatını kaybeder.

İncil'lerden biri İsrail'de bulunur. İsrail nüshasını bir Alman firmasının sponsorluğunda, İsrail Cumhurbaşkanı İsak Rabin'in torunu Viktoria Rabin ile birlikte çıkarır. Viktoria Rabin, İncil'in gerçek nüshalarını okuduğunda Müslüman olur. Fakat yaptığı kazı çalışmalarında 10 Emir ve Zebur'un izini sürerken, Etiyopyalı bir zenci tarafından öldürülür. İsrail'de bulunan İncil önce Vatikan'a satılmak istenir. Vatikan adına İncil ile igili görüşmelerde bulunan Kardinal Mario, "açıklanamayan bir sebeple" hayatını kaybeder. Olaylar, gizli bir örgütün planlaması ile çok farklı boyutlar kazanır.

İncil bu kez, bir yayınevi üzerinden Yunanistan'a satılır.

Olay, Kıbrıs'ta bulunan güvenlik güçlerinin 1996 yılında Kıbrıs'ta Aziz Barnabas'ın mezarını soymalarıyla farklı bir boyut kazanır. Askerler mezardan ne almışlardır? KKTC'de soygunu araştıran Gazeteci Kutlu Adalı, aldığı tehditlerden kısa bir süre sonra öldürülür. Kutlu Adalı'nın eşi İlkay Adalı cinayeti Avrupa İnsan Hakları mahkemesine götürür ve Türkiye olayın aydınlanması için gereken özeni göstermediği gerekçesiyle mahkum olur. Adalı öldürülmeden kısa süre önce, Abdullah Çatlı'nın Kıbrıs'a geldiği tespit edilir.

Bugün, Aramice Uzmanı Hamza Hocagil'in Genelkurmay Başkanlığı Özel Harp Dairesi'nde özel güvenlikli bir bölümde saklandığını iddia ettiği nüshalar açıklanırsa, dinler tarihi başta olmak üzere, tarih yeniden yazılacaktır.

ARMAGEDON kitabıyla Türkiye'de araştırmacı yazarlığın en önemli eserini veren Aydoğan Vatandaş, bu kez hem Türkiye'yi, hem de tüm dünyayı sarsacak bilgilerle okurlarıyla buluşuyor.
    Star Gazetesi

http://www.haberaktuel.com/Barnabas-Incili-ve-vurulan-gazeteci-haberi-174449.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penguen35 -- 8 Şubat 2009; 20:50:00 >

• Aziz Üstel daha önce de bu konuyla ilgili bir yazı yazmıs. Tamamını okumadım ama hızlıca göz gezdirdim. Son derece ilginc seyler var okumanızı tavsiye ederim.

Barnabas İncili ve illa da Veli Küçük Paşa!

Yıl 1981...Yer Şırnak, Uludere!..Avdan dönen köylüler bir mağaraya giriyor.

Babat Aşiret Reisi Korucubaşı Hazım Babat’ın babası Ferhat Babat bir kitap buluyor bu mağarada. Kitap elden ele dolaşıyor. Derken dönemin Malatya Milletvekili Hakkı Şengüler’in eline geçiyor. Parşömene yazılmış. Hiçbir şey anlamayınca papazlar alıyor ele. Onlar da çözemiyor hangi dilde yazıldığını. Derken filolog Hamza Hocagil’e gidiyor kitap.

Hocagil Aramice dilini sular seller gibi biliyor. Yani Hz. İsa döneminde konuşulan dili! Kitap,Aramice yazılmış ve Süryabi alfebesi kullanılmış. Kitabın ilk sayfası şöyle başlıyor:

‘Ben Kıbrıslı Barnabius. Tespihe layık alemlerin rabbinden bir bütün olarak, Ruhu’l Kudüs’le Meşaha’ya vahyolunan tıpkı İsa’dan duyduğum gibi, sadakatle, 48 gök yılları sonunda, dördüncü nüsha olarak aynen yazıyorum!’

Hocagil, ‘Bu Kitap Barnabas İncili’ diyor!

Yani 2000 yıldır kaybolan Hz. İsa’nın katibi, Aziz Barnabas yazmış.

Hocagil, İncil’le ilgili şunları söylüyor: ‘Lût kavmiyle ilgili bazı uyarıcı bilgiler vardı. Ancak bir ayet dikkatimi çekti: ‘Bir Peygamber gelecek, ona tabi olanlar, dolgun başaklar (!) gibi büyüyüp gelişecek!’

Buraya kadar her şey iyi..

Hocagil, tam İncil’in tümünü çeviriye başlayacakken, Jandarma gelip el koyuyor kitaba. Tam iki yıl kilit altında kalıyor. Sonra Genelkurmay Özel Harp Dairesi gelip alıyor İncil’i Jandarma’dan.

Hocagil işin peşini bırakmıyor; 1986’da Turgut Özal’a gidiyor, anlatıyor olan biteni. Turgut Bey de, özel harpçi Orgeneral Sami Karamısır’a gönderiyor. ‘ Önce beni sorguya çektiler. Amacımın ne olduğunu sordular? Ben saedece çeviriyle ilgilendiğimi söyledim...’

Ve 1987 yılında Özel Harp Dairesi Başkanlığı’nın kapısını çalıyor. Sami Karamısır Paşa’yla Hayri Ündül Paşa’nın bilgileri kapsamında çeviriye oturuyor. Çeviri parasını Harp Akademileri Komutanı Nahit Şenoğul Paşa ödüyor. Ancak İncil’in 19 sayfasını inceleyebiliyor. ‘Başımda Özel Harp Dairesine bağlı subaylar var.’

Ve 19’uncu sayfadan sonra, çeviri bitti yapı paydos diyorlar... Diyenler!

Ancak İncil’in son sayfasına da göz atıyor Hocagil. Aziz Barnabas, İncil’i dört nüsha yazdığını, birinin İsrail’de, diğerinin Arabistan Yarımadası’nda üçüncüsünün ise Kuzey Irak’ta, Zaho taraflarında olduğu belirtilmiş. ‘Bu son sayfada Hz Davut’un kendi eliyle yazdığı Arapça Zebur ve Hazreti Harun’un bakır levhalara yazdığı On Emir’in de nerede olduğuna ilişkin bilgiler de vardı!’

Ve karşınızda Veli Küçük!

Hocagil anlatmayı sürdürüyor: ‘Hz Davut’un sarayında bulunan İncil’i de tercüme ettim. Bu tercümeyi, Almanca ve İngilizce olarak, Yunanistan’daki Markos Yayıncılık için yaptım. Genelkurmay’daki İncil’le İsrail’de bulduğumuzun tek farkı tefsirli oluşuydu. Barnabas, Uludere’de bulunan İncil’e bazı şerhler düşmüştü. Çeviri parası olarak 15.000 dolar aldım!’

Peki, Hocagil’i Markos Yayıncılık ile tanıştıran kim? Adını son günlerde sıkça duyduğumuz, Ergenekon soruşturmasının başlıca kişileriden Adem Taşdemir.

Taşdemir şimdilerin hahamı Tuncay Güney’le birlikte ‘cürüm işlemek için örgüt oluşturmak’ savıyla göz altına alınıp serbest bırakılmıştı. Dahası, Taşdemir, Veli Küçük Paşa’nın yaveriydi.’ Hamza Hocagil’in bir başka savıysa Barnabas İncili’nin hala Genelkurmay’da olduğu!

Bu işi daha iyi çözebilmek için Bağımsız Türk Ortodoks Patrikhanesi’ne bakacaksınız. Hani şu cemaati olmayan, garip yere!

Örneğin Romanya’da büyükelçi’ken Hamdullah Suphi Tanrıöver, bu ‘Patrikhane’ yaşasın, gelişip boy atsın diye, 1935’de, 70 kadar kızlı erkekli Hıristiyan gencini İstanbul’a getirir ve 1943’de bunların nüfus kağıtlarına Hıristiyan Türk Ortodoksu yazılır!

Ama başka kimse bu ‘Patrikhanenin kapısını çalmaz.’ Rum Ortodoks Patrikhanesi varken. Türk Ortodoks Patrikhanesi ne de mene bir gareabettir, bi düşünün hele! Hangi akıllara ziyan asarıdır ve de gelecekte başımıza ne işler açmıştır! Bu 70 Hıristiyan genç de, bir süre sıkılır, toptan Müslüman olur. Tanrıöver köpürür:’Benim yetmiş gencime sahip çıkamadınız! Müslümanlığın kitabında yetmiş kişi mi noksandı!!’ diye sinirlenir.

Bu Türk Ortodoks Patrikhanesi hala var tabi. Var da cemaati yok! Basın Sözcüsü Sevgi Erenol, ‘Ergenekon üyesi’ olmakla suçlanıp tutuklandı! Boğaziçi Üniversitesi’ndeki Ermeni Sempozyumu’nu protesto edenler arasındaydı. Toprağı bol olsun, Hrant Dink’in 301’inci maddeden yargılandığı davaya da müdahil olmak istemişti.

Şimdi, bi yanda Barnabas İncili, öte yanda Veli Küçük Paşa’nın tercüme girişimleri. Ve de üçgenin öbür ucunu bağlayan, emniyet kayıtlarına göre ‘Ergenekon yapılanmasının merkez üssü olarak kullanıldığı’ öne sürülen tuhaf patrikhane. Gerisini siz düşünün...Benim başıma ağrılar girdi çünkü!

http://www.stargazete.com/gazete/yazar/aziz-ustel/barnabas-incili-genelkurmayda-mi-163696.htm

• Tarihi eser kaçakçılığı olabilir.
    quote:

Orjinalden alıntı: Reasonable

Polis ne baskını yapıyormuş ki bunu bulmuş?
  • Hadi bu ergenekonun derdi yönetimi elden kaçırmamak için ellerinden geleni yapmak onu anladıkda hristiyanlığın sorgulanmasına sebep olabilecek bir incil kopyasına neden karışıyorlar ona hiç anlam veremedim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vasago

Hadi bu ergenekonun derdi yönetimi elden kaçırmamak için ellerinden geleni yapmak onu anladıkda hristiyanlığın sorgulanmasına sebep olabilecek bir incil kopyasına neden karışıyorlar ona hiç anlam veremedim.

Valla ben de anlam veremedim. Aziz Üstel de anlam verememis, düsünmekten basıma agrılar girdi diyor. Anlasılan bilmedigimiz cok seyler var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aklıma gelebilen tek bir açıklama var, ergenekon amerika destekli bir örgüt, amerika günümüz hristiyanlık tanımının sarsılmasını sağlıyacak bir incil kopyasının ortaya çıkmasını istemiyor ve bu yüzden darbeci ergenekona yan görev veriyor gibi bir komplo teorisi.
  • daha önce bu konu açılmış, bir arkadaş da şöyle yazmış;

sasha_moss
    internette ufak bir arama yaparsanız , izhak Rabin'in Victoria diye bir torunu olmadığını, böylece kitabı okuyupta müslüman olmadığını görürsünüz.

Tabii böyle biri olmadığı için bir etiyopyalı tarafından da öldürülmüş olamaz.

Eğer bununla ilgili herhangi bir haber linki bulan olursa buraya atsın......

linki

http://forum.donanimhaber.com/m_26342750/tm.htm
  • Değeri çok yüksektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jun.Misugi -- 9 Şubat 2009; 1:14:39 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: as74

daha önce bu konu açılmış, bir arkadaş da şöyle yazmış;

sasha_moss
    internette ufak bir arama yaparsanız , izhak Rabin'in Victoria diye bir torunu olmadığını, böylece kitabı okuyupta müslüman olmadığını görürsünüz.

Tabii böyle biri olmadığı için bir etiyopyalı tarafından da öldürülmüş olamaz.

Eğer bununla ilgili herhangi bir haber linki bulan olursa buraya atsın......

linki

http://forum.donanimhaber.com/m_26342750/tm.htm

"Viktoria Rabin müslüman oldu sonra öldü" diye bir haberi sizce hangi medya kanalı yayınarki? İsrail ve ABD etkisinde kalmıs o kadar cok medya kanalı varken, bunlara haber pompalayan dünya capında görev yapan "haber agları" nın önemli bi bölümü İsrail-ABD, İngilizler ve Rusların elindeyken, yani tüm beslenme kaynaklarımız yabancıların elindeyken böyle bi haber dünyada ses getirirmi sizce?

Aydogan Vatandas gibi Deniz harp okulu mezunu bir arastırmacının yalan yazacagını düsünmek garip olur. Onun 2 kitabını okudum oradan biliyorum. Deniz harp okulu sonrası ayrılıyor ve yazarlık hayatına baslıyor. Hadi Aydogan Vatandas hata yaptı diyelim, onun haberini alıntı yapan yada ona atıfta bulunan diger arastırmacı yazarların "Vicroria Rabin" diye birinin olup olmadıgını mutlaka bilirlerdi. Eger Viktoria Rabin diye biri yoksa o haberi yayınlamaz-alıntı yapmazlardı.

Yinede bu söylediklerinizi düsünerek ufak bi tarama yaptım. Konuyla ilgili bi kac link buldum.
    http://www.haber5.com/haber.php?haber_id=350090
    http://www.birincikuvvet.com/haber_detay.php?id=119202
    http://www.iyibilgi.com/haber.php?haber_id=107115
    http://www.tumgazeteler.com/?a=4094413
    http://www.sicakgundem.com/haberdetay.asp?bolum=5433&uyeid=0
    http://www.stargazete.com/gazete/yazar/aziz-ustel/barnabas-incili-viktoria-nin-ihtihari-vurulan-gazeteci-164127.htm

İlginc bir ayrıntı daha...... Yıllar önce Türkiye'de bulunan ve Hz.İsa 'nın havarisi Aziz Barnabas tarafından yazılan İncili Türkceye tercüme eden Prof. Dr. Hamza Hocagil kayıp. Aziz Üste in dedigine göre kendisine ulasılamamıs. Bu kayıp profesörü görenlerin kendisine ulasmasını istemis.

• Ülke tv de geçenlerde bu konu vardı.Sanırım Hamza Hocagil'de yayına bağlanmıştı.Barnaba incili görüntülenmişti.

http://www.haber7.com/haber/20090129/Barnabas-Incilinin-ilk-goruntusu-Video.php
  • ben başka bir arkadaşın sözünü yazdım, böyle biri yok diyor
    siz ise yazmıyorlar diyorsunuz, tüm dünya anlaşılan gizliyor böyle birini!
    verdiğiniz linkler hep aynı yazı, A.Üstel...siz de yazmışsınız zaten.
    bir de kitap kaynaklı, daha fazla link vermenize gerek yok ne de olsa aynı yazı
  • Hristiyanlar Barnabas İncili diye bir incil olmadıgını söylerler.

'Benden sonra yardımcı gelecek,ben onun çarıklarını bile silemem' gibi bir ayet var Incilde,herkes Muhammed için söylendiğini söylüyor. Bu sözü Isa değil,Sanırım Isa'yı vaftiz eden kişi Isa için söylemiştir ben önemli değilim önemli olan o anlamında. Hz.Isa'nın hayatı ile ilgili çekilmiş her filmde o sahne mevcuttur.Barnabas Incili ise Hristiyanlara göre doğru değildir
    Ayrıca, Yuhanna Matta Markos ve Luka Incil'in bölümleridir.Incil'de yazanları ezberleyen insanlardır bunlar. 4 Incil yoktur,Incil 4 bölümden oluşur. Ayrıca Hristiyanlar kendilerinden önceki dinleri geçersiz saymaz onları tamamladıklarını söylerler . Islama da inanmazlar sahte bir peygamber tarafından getirildiğine inanırlar cunku Isa onlar için sondur ve herşeydir.

Matta 24: 35 ... sözlerim asla ortadan kalkmayacaktır.
    Vahiy 22: 18-19 Uyarıyorum! Eğer bir kimse bu sözlere bir şey katarsa, Tanrı da bu kitapta yazılı belaları ona katacaktır. Eğer bir kimse bu peygamberlik kitabının sözlerinden bir şey çıkarırsa, Tanrı da bu kitapta yazılı yaşam ağacından ve kutsal kentten ona düşen payı çıkaracaktır.
    Luka 21:33 ... benim sözlerim asla ortadan kalmayacaktır.
    Yuhanna 10: 34-35 ... Kutsal yazı da geçerliliğini yitirmez.
    2. Timoteos 1: 11 - 14 ... o güne dek koruyacağına eminim.
    1 Petrus 1:23-25 ...Rab’bin sözü sonsuza dek kalıcıdır.

Incilde zaten kalıplaşmış şeyler yoktur. Bu neden böyle bu neden böyle diye takılırsanız Hristiyan biri bulup sorabilirsiniz.

Sizin bahsettiğiniz değişme ancak Hristiyanların Inanc esasında olabilir. ben bilmiyorum. Fakat Incil değiştirilmemiştir. sevgiler.

• quote:

Orjinalden alıntı: australian

Ayrıca, Yuhanna Matta Markos ve Luka Incil'in bölümleridir.Incil'de yazanları ezberleyen insanlardır bunlar. 4 Incil yoktur,Incil 4 bölümden oluşur.

"İncil, Hıristiyanlığın kutsal kitabı olan Kitab-ı Mukaddes'in, Yeni Ahit kısmının ilk dört bölümünün her birine verilen ad. Matta, Markos, Luka ve Yuhanna tarafından kaleme alınmış olan dört İncil, yazarlarının adıyla anılır."

Yani İncil 4 bölümden oluşmuyor.Yeni Ahit'te 4 farklı incil bulunuyor.

"In Christianity, a gospel (from Old English, "good news") is generally one of the first four books of the New Testament that describe the birth, life, ministry, crucifixion, and resurrection of Jesus. The four canonical texts are the Gospel of Matthew, Gospel of Mark, Gospel of Luke and Gospel of John, probably written between 65 and 100 AD"

Batı kültüründe bile her biri farklı bir incil olarak adlandırılıyor

------

Barnabas ya da Barnaba, Havariler Çağı'nda Pavlos'la anlaşmazlığa düşmüş, dini mektupları heretik sayılmış Hristiyan aziz.

Levi Kabilesi'ndendir ve Kıbrıs'lıdır. Pavlos'a, Kıbrıs ve Anadolu'ya düzenlenen 1. Misyon Gezisi'nde eşlik etmiştir.Kıbrıs Kilisesi'nin kurucusudur.Kıbrıs'ta öldürüldüğüne inanılır.Her yıl 11 Haziran, "Aziz Barnabas Günü" olarak kutlanır

Havari Petrus'un akrabası olan, İncil yazarlarından Markos'un arkadaşı idi. 1. Misyon Gezisi'ne Pavlos'la birlikte çıktılar. Sonra yolları ayrıldı. Sünnet Geleneği'ni savundu, Pavlos'un Yeni Yorumlarını kıyasıya eleştirdi. Gezi anılarını kaleme alan Luka, anlaşmazlık sonrasında Pavlos'un tarafında kaldı.

Çeşitli kaynaklarda Barnabas havarilerden sayılır.Bugün elimizde bulunan incillerden başka "Aziz Barnabas İncili" de bulunmaktadır. Aziz Barnabas incili, Matta, Markos, Luka ve Yuhanna incillerinden biraz farklıdır. İsa'nın kişiliği bu İncilde Tanrı'nın oğlu şeklinden ziyade örnek insan modeli şeklindedir. Teslis inancına ters düşen Monotheist özelliği yüksek bu incil, bugünkü teslis (Trinity) inancına sahip Hristiyanlıkça da kabul görmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 9 Şubat 2009; 17:16:48 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Shady

quote:

Orjinalden alıntı: australian

Ayrıca, Yuhanna Matta Markos ve Luka Incil'in bölümleridir.Incil'de yazanları ezberleyen insanlardır bunlar. 4 Incil yoktur,Incil 4 bölümden oluşur.

"İncil, Hıristiyanlığın kutsal kitabı olan Kitab-ı Mukaddes'in, Yeni Ahit kısmının ilk dört bölümünün her birine verilen ad. Matta, Markos, Luka ve Yuhanna tarafından kaleme alınmış olan dört İncil, yazarlarının adıyla anılır."

Yani İncil 4 bölümden oluşmuyor.Yeni Ahit'te 4 farklı incil bulunuyor.

"In Christianity, a gospel (from Old English, "good news") is generally one of the first four books of the New Testament that describe the birth, life, ministry, crucifixion, and resurrection of Jesus. The four canonical texts are the Gospel of Matthew, Gospel of Mark, Gospel of Luke and Gospel of John, probably written between 65 and 100 AD"

Batı kültüründe bile her biri farklı bir incil olarak adlandırılıyor

------

Barnabas ya da Barnaba, Havariler Çağı'nda Pavlos'la anlaşmazlığa düşmüş, dini mektupları heretik sayılmış Hristiyan aziz.

Levi Kabilesi'ndendir ve Kıbrıs'lıdır. Pavlos'a, Kıbrıs ve Anadolu'ya düzenlenen 1. Misyon Gezisi'nde eşlik etmiştir.Kıbrıs Kilisesi'nin kurucusudur.Kıbrıs'ta öldürüldüğüne inanılır.Her yıl 11 Haziran, "Aziz Barnabas Günü" olarak kutlanır

Havari Petrus'un akrabası olan, İncil yazarlarından Markos'un arkadaşı idi. 1. Misyon Gezisi'ne Pavlos'la birlikte çıktılar. Sonra yolları ayrıldı. Sünnet Geleneği'ni savundu, Pavlos'un Yeni Yorumlarını kıyasıya eleştirdi. Gezi anılarını kaleme alan Luka, anlaşmazlık sonrasında Pavlos'un tarafında kaldı.

Çeşitli kaynaklarda Barnabas havarilerden sayılır.Bugün elimizde bulunan incillerden başka "Aziz Barnabas İncili" de bulunmaktadır. Aziz Barnabas incili, Matta, Markos, Luka ve Yuhanna incillerinden biraz farklıdır. İsa'nın kişiliği bu İncilde Tanrı'nın oğlu şeklinden ziyade örnek insan modeli şeklindedir. Teslis inancına ters düşen Monotheist özelliği yüksek bu incil, bugünkü teslis (Trinity) inancına sahip Hristiyanlıkça da kabul görmez.

Hristiyanlara sorarsın 4 incil yoktur 4 bölüm vardır derler Müslümanlar 4 incil vardır değiştirilmiştir Hristiyanlar cehennneme gidecektir derler.

• quote:

Orjinalden alıntı: as74

ben başka bir arkadaşın sözünü yazdım, böyle biri yok diyor
    siz ise yazmıyorlar diyorsunuz, tüm dünya anlaşılan gizliyor böyle birini!
    verdiğiniz linkler hep aynı yazı, A.Üstel...siz de yazmışsınız zaten.
    bir de kitap kaynaklı, daha fazla link vermenize gerek yok ne de olsa aynı yazı

Evet yazıların büyük bir kısmı aynı kaynaktan. Digerleri de yazarların kendilerine ait yorumları ve haberleri. Acıkcası ben yazara cok güveniyorum. Bugüne kadar 2 kitabını okudum ve kitabında yazanlar oldukca güzel tespitlerdi. Akla, mantıga ve verdigi bazı teknik detaylar bilime uygun seylerdi. Soner Yalcın gibi deli sacması seyler ve cok ucuk komplo teorileri üretmiyordu. Harp okulu mezunu birinin arastırmadan, incelemeden Victoria Rabin adını uyduracagını hic sanmıyorum. Zaten bu konuda İsrailden bir yalanlama da gelmedi ben hic görmedim. Suskunluklarını korudular. Bu durum böyle birinin varlıgını ve yasananların gercekligini gösteriyor gibi.....

• quote:

Orijinalden alıntı: australian

Hristiyanlar Barnabas İncili diye bir incil olmadıgını söylerler.

'Benden sonra yardımcı gelecek,ben onun çarıklarını bile silemem' gibi bir ayet var Incilde,herkes Muhammed için söylendiğini söylüyor. Bu sözü Isa değil,Sanırım Isa'yı vaftiz eden kişi Isa için söylemiştir ben önemli değilim önemli olan o anlamında. Hz.Isa'nın hayatı ile ilgili çekilmiş her filmde o sahne mevcuttur.Barnabas Incili ise Hristiyanlara göre doğru değildir
    Ayrıca, Yuhanna Matta Markos ve Luka Incil'in bölümleridir.Incil'de yazanları ezberleyen insanlardır bunlar. 4 Incil yoktur,Incil 4 bölümden oluşur. Ayrıca Hristiyanlar kendilerinden önceki dinleri geçersiz saymaz onları tamamladıklarını söylerler . Islama da inanmazlar sahte bir peygamber tarafından getirildiğine inanırlar cunku Isa onlar için sondur ve herşeydir.

Matta 24: 35 ... sözlerim asla ortadan kalkmayacaktır.
    Vahiy 22: 18-19 Uyarıyorum! Eğer bir kimse bu sözlere bir şey katarsa, Tanrı da bu kitapta yazılı belaları ona katacaktır. Eğer bir kimse bu peygamberlik kitabının sözlerinden bir şey çıkarırsa, Tanrı da bu kitapta yazılı yaşam ağacından ve kutsal kentten ona düşen payı çıkaracaktır.
    Luka 21:33 ... benim sözlerim asla ortadan kalmayacaktır.
    Yuhanna 10: 34-35 ... Kutsal yazı da geçerliliğini yitirmez.
    2. Timoteos 1: 11 - 14 ... o güne dek koruyacağına eminim.
    1 Petrus 1:23-25 ...Rab’bin sözü sonsuza dek kalıcıdır.

Incilde zaten kalıplaşmış şeyler yoktur. Bu neden böyle bu neden böyle diye takılırsanız Hristiyan biri bulup sorabilirsiniz.

Sizin bahsettiğiniz değişme ancak Hristiyanların Inanc esasında olabilir. ben bilmiyorum. Fakat Incil değiştirilmemiştir. sevgiler.

arkadaŞım Sen örneklerini bizim değiştirildiğine inandıgımız inciLLerden veriyosun değiştirilmiŞ haLLerinden veriyoSun yahu zaten değiştirenLer oraya sözlerim ortadan kalkacaktır yazar mı o güne dek korunmayacak yazar mı o zaman değiştirmenin ne anlamı var ki zaten tahrifinde en çok geleceği saptıracak cümleleri sen bize örnek vermişin bu da manidar... Bir diğer nokta da Rab bin Sözü eLbette değiŞmez ama insanLar görüntüde değiştirir ama Rab'bin SözLeri aSLoLandIr Kur'an da orjinaL inciLden farkLı mesajLar yok hoŞ bire bir olmaSa da inSanLIğa geneL öğretiLeri aynIdIr...

• quote:

Orijinalden alıntı: tutunsatar

quote:

Orjinalden alıntı: vasago

Hadi bu ergenekonun derdi yönetimi elden kaçırmamak için ellerinden geleni yapmak onu anladıkda hristiyanlığın sorgulanmasına sebep olabilecek bir incil kopyasına neden karışıyorlar ona hiç anlam veremedim.

Valla ben de anlam veremedim. Aziz Üstel de anlam verememis, düsünmekten basıma agrılar girdi diyor. Anlasılan bilmedigimiz cok seyler var.

Cok karisik bir mesele

• Öncelikle Tutunsatar hocam sizi aramızda görmek gerçekten mutluluk

Çok karışık bir mesele, bence kesin hüküme varmak yanlış olur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.