Şimdi Ara

Profilinden Atatürk resmi eksik olmayan kardeşim; zinanın yasaklanması 1926 yılında gerçekleşmiştir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Profilinden Atatürk resmi eksik olmayan kardeşim; zinanın yasaklanması 1926 yılında gerçekleşmiştir.

Atatürk, zinayı toplumsal çürümeye neden olacağı için sosyolojik nedenlerle yasaklatmıştır. Zina, 1926 tarihli Türk Ceza Kanunu’nda (440 ve 441. madde) suç olarak tanımlanmıştır.

Profilinden Atatürk resmi eksik olmayan kardeşim; zinanın yasaklanması 1926 yılında gerçekleşmiştir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir şey, Atatürk tarafından yapıldı diye otomatik "mutlak doğru" statüsüne kavuşmuyor. Kendi düşüncesidir, o devir için normal olarak görülebilir ama bu çağda böyle zinayı yasaklamak gibi işlerle uğraşmak zaman kaybıdır. Atatürk, içki de içerdi. O zaman Atatürk'ün izinden gitmek isteyen kişiler de içki içmek zorunda mı oluyor?

• Bu konu şu an neden açıldı? Bir olay, bir tartışma mı oldu zina üzerine?

• solun ve dincilerin kabul etmeyeceği gerçek Atatürk. Nasyo sosyalizmin ete kemiğe bürünmüş halidir Atatürk. lakin iş buraya gelince nedense solcular ve dinciler birden birlik olup "nazi yahışdırmazı" diye boşa palavra okuyorlar.

Hayır. Nazizim: sufizm ve yahudilikten etkilenmiş bir katolik kilise fikridir. Nasyo Sosyalizm ise bizde ilk Göktürk yazıtlarında geçer.

"çıplak olanı giydirdim, aç olanı tok tuttum" "baş kaldıranın başını, diz kalıdrana diz çöktürttüm" "Türk bodunu yaşasın diye gece gündüz uğraştım".

yani acı gerçekler bunlar. bana göre Atatürk gibi Mou-Tun Şanyü, Emir Timur, Bilge Kültigin gibi liderler tarihte bu yönden çok ayrı yerleri olan liderlerdir.

@Hopdediks-Dediğimdediks

Alıntı

metni:
    Nedir bu sizdeki Nasyoyal Sosyalizm sevdası? Hadi sen Nasyobal Sosyalistsün diyelim. Neden Atatürk 'ü alet ediyorsun? Atatürk Nasyonal Sosyalist' im demiş mi? Hangi yaptığıyla NSP ile bir tutuyorsun Atatürk 'ü? Peki bu ideolojiyi benimseyen ilk siyasal parti kim? Hitler 'in partisi Naziler. Bunu her söylediğinde Atatürk' e hakaret ediyorsun fakat bunu da anlamıyorsun.
    Atatürk ulusçu, milliyetçi, anti emperyalist, pragmatik bir liderdi. Adını lekelemeyin artık.

Atatürk'ü solculuk gibi bir sığ görüşten göstermeye çalışmayı bırakmalısınız solcu arkadaşlar. yani islamcının bile liberalini görebilirsiniz ama islamcının nasyo sosyalistini göremezsiniz. Çünkü NS temelinde millet kimliği vardır. Yani Atatürk'ün yaptıkları ortada. Ata, maraş'ın oraya bayrak tutan bozkurt heykeli 100 yıl önce dikmiş, 100 yıl sonra ülkücüler kazara iyi birşey yaptılar Atatürk'ün izinden gittiler. ama Atatürk'ün kurduğu chpli belediye 80 yıl sonra tekrar o heykeli kaldırdı.

bu en basit anlamda nasyo-sosyalizm'in ülkem adına özetidir.

Almanlar da biliyorlar Atatürk'ün onların rom modeli olduklarını ama cesaret edemeyecek kadar keçiler. Atatürk'e gönderdikleri Mercedes zırhlısını ancak generaller kullanabiliyordu alman ordusuna.

neyse daha 500 600 satır yazılır ama özetle: Almanya'da nasyo sosyalist hareketin yaptıklarına naziler çöktüler ve gerisini herkes biliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 5 Aralık 2024; 14:41:41 >

• Bir şey, Atatürk tarafından yapıldı diye otomatik "mutlak doğru" statüsüne kavuşmuyor. Kendi düşüncesidir, o devir için normal olarak görülebilir ama bu çağda böyle zinayı yasaklamak gibi işlerle uğraşmak zaman kaybıdır. Atatürk, içki de içerdi. O zaman Atatürk'ün izinden gitmek isteyen kişiler de içki içmek zorunda mı oluyor?

• Almanayda yaşayan üyeyi okumadan güne başlayamiyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Atatürk devrinin adamıydı yaptığı her şey doğru değil bu zaman için ,bunu kemalistlerde anlamadı gitti zaten kafaları hala 1930 larda yaşıyor kimisinin.

Erkeklerin ihtiyaçları var demirelin muhteşem bir sözü var bu konuda gidin neymiş bakın osmanlıda bile yapılıyordu el altından umumi mekanlar vardı yakalanmadığın sürece problem yok yasak olsa ne olucak? ha evlilik yaşı çok düşük olduğu için bu zamanki kadar değildir tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 5 Aralık 2024; 13:4:0 >
  • Haftalık gündem değiştirme konusuna hoşgeldiniz, cevap yazmayın unutulsun

• Dünyada kimin kimi dürttüğünü, ne yediğini, ne giydiğini islamcılar dışında umursayan kimse yok

Şu cümleye neremle güleceğim bilemedim.

Vay be. Sokaktaki dinozor kamalist kadınlar, kapalı kadınlara saldırırken birileri gözlerini kapatmış demek ki.

Diyemiyor ki biz müslüman değiliz ama nasıl giyineceğinize ve nasıl ibadet edeceğinize ancak biz karar veririz...Yukarıda ki cümleye sığınmak ne acı...

• Hukuksal anlamda zina halkın kullandığı anlamıyla evlenmeden ilişki yaşamak değil evliyken eşini aldatmaktır. Zinayı yasaklamak dindarlık alametiyse, zinayı yasak olmaktan çıkaran akp hükümeti dinsiz midir?

• Dindeki zina ile kanunlardaki zina farklı ... Gerçi 1926 yılında Türkiye İslam devletiydi bir bakıma . Akp zinayı suç olmaktan çıkardı ama boşanma gerekçesi olduğu için boşanmak erkek için en büyük cezadır zaten yok nafaka yok tazminat yok altınların gitmesi vs Bu nedenle boşanmak isteyen kadını erkekler öldürüyor nasıl olsa hayatım bitiyor kadınında bitsin diyor

• Zina ile ilgili bir gündem de yok fakat başlığı açanın aklı fikri zinada galiba.

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

Nedir bu sizdeki Nasyoyal Sosyalizm sevdası? Hadi sen Nasyobal Sosyalistsün diyelim. Neden Atatürk 'ü alet ediyorsun? Atatürk Nasyonal Sosyalist' im demiş mi? Hangi yaptığıyla NSP ile bir tutuyorsun Atatürk 'ü? Peki bu ideolojiyi benimseyen ilk siyasal parti kim? Hitler 'in partisi Naziler. Bunu her söylediğinde Atatürk' e hakaret ediyorsun fakat bunu da anlamıyorsun.

Atatürk ulusçu, milliyetçi, anti emperyalist, pragmatik bir liderdi. Adını lekelemeyin artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 5 Aralık 2024; 13:45:48 >
  • Merak etme Atatürkçüler sizin kadar sapkın ve beyni küçük değil rahat ol.Toplum içinde zinayı kimse desteklemiyor sizin için zina Erkekle bayanın el ele tutuşması kalkıta evlilik dışından birbirlerine aşık olması medeni kanunlara göre bunlar zina değil Toplum içerisinde cinsel ilişkiye tabiki girilmez aklı başında olan hiçbir insanın böyle bir düşüncesi yok onun için ev var otel var biz Atatürkçeler neyin ne olduğunun ayrımını çok net yapabiliyoruz sizin gibi örümcek kafalar böyle konular açaraka Cumhuriyeti laikliği kötülüyorsunuz küçücük beyninizle Atatürküde kullanmaya başlamışsınız bakıyorum.Örümcek fikirlerinizi kendinize saklayın.Neyin doğru neyin yanlış olduğunu herkes ayırabilecek mantığa ve beyne sahip.Birşeyleri ayırmıyorsunuz bile tanım yapmıyorsunuz sizin için insanlara mutluluk veren herşey yasak zaten.İslam insanların oyun oynamasını bile yasaklamış haram diyor İslamın haram demediği hiç eğlenceli birşey yok."İslam= Mutlu olma sakın bu dünya bir sınav ahireti kazan." Formül bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 5 Aralık 2024; 13:52:47 >

• Buradaki tiplerden birisinin yan hesabıdır. Bunlar tam bir korkak! Kendi hesabından yazamayıp başka hesaplardan yazmaya uğraşıyor. Hatta sahte hesaptan kendisine cevap bile yazıyor. Profilinden Atatürk resmi eksik olmayan kardeşim; zinanın yasaklanması 1926 yılında gerçekleşmiştir. 

• Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

Cevap verdiğin kişi muhtemelen 16-17 yaşında, hayatında ilk kez siyaset ve ideolojilerle tanışmış birisi.

Bende bloklu zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ggreyhame -- 5 Aralık 2024; 14:28:32 >
  • Kayrabey kullanıcısına yanıt

👏🏻 Kemalist ideolojiye göre "ideal insan, makul vatandaş" anlayışı vardır, herkes hem fiziki, hem ruhsal olarak (yani hem giyim kuşamıyla, hem düşünce ve inanç yapısıyla) o ön tanımlı "çağdaş" profile dönüşmek, dönüştürülmek zorundadır. Tek tip "çağdaş" insan profili oluşturmak ana amaçlardan biridir. Nasıl karışmıyor olabilirler ki?

Ya bu ülkede "çatal tabağın soluna, bıçak sağına konur öyle yenir" eğitimini bile okullarda verdiler. Sanki dini tebliğ yapar gibi ikna odaları kuranlar, insan hayatında karışılmadık yer bırakmayanlar İslam'a sataşıyor.

• aykut291 A kullanıcısına yanıt

"İslam= Mutlu olma sakın bu dünya bir sınav ahireti kazan."

İslam bunu demiyor. Bu dünyada, meşru dairede her şey keyfe kafidir, mutluluk için yeterlidir. O yüzden harama bulaşmaya gerek yoktur" diyor. "Zina yapamadım, alkol içemedim" vs diye mutlu olamıyorsan o senin sorunun. Cinselliği de yaratan Allah. Kuran sana bunu meşru şekilde yaşamanın yolunu göstermiş. Alkol desen binlerce farklı helal içecek var. Kuran'da haram kılınan şeyler aynı zamanda toplumsal düzen için de zararlı şeyler, yani ahireti bırak önce dünya için zararlı.

Mesela zinanın bir çok sosyal, toplumsal, ruhsal olumsuz sonuçları var. İnsan hayvan değildir, geçmiş ve gelecek bağıyla yaşar, o yüzden hayvanlar gibi yaşamaya kalktığında en başta psikolojik boyutta ağır sonuçlarıyla karşılaşır. Alkol desen keza öyle. "Alkollüydüm" diye işlenen sayısız cinayet, trafikte ölümğne sebep olunan sayısız insan var. Üstüne "alkollüydüm" indirimiyle adaletin sulandırılması gerçeği var. Veya kul hakkı yemek, kul hakkına girmek, hırsızlık yapmak, yalan söylemek vs dinen haram olan, büyük günah sayılan her şey toplumsal düzeni ağır şekilde bozacak şeyler.

Yani İslam dini iddia ettiğin gibi "bu dünyada işkence yaşayın, ahiret var" gibi bir anlayış sunmuyor gördüğün üzere. "Hem dünyanızı, hem ahiretinizi güzelleştirin, ikisini de kazanacak şekilde yaşayın" diyor. "Kainatı, yaratılanları Allah'ın adıyla okuyarak inceleyin, keşfedin, boş durmayın" diyor. Bir gününüz diğeriyle aynı olmasın diyor. Ayrıca dünya sebep sonuç ilişkisi üzerine yaratılmış, sonuç almak istediğiniz her işte sebebe müracaat ederek gereğini yapın, çalışın diyor. Günümüz insanlarının yanlış ve hastalıklı düşünceleri İslam'daki öğretilerle örtüşmüyor.

• Sonic.Storm kullanıcısına yanıt
    Yoo ben Alkol kullanarak gayette mutlu olabiliyorum Dünyanın en mutlu edici içeceklerinden birtanesi.Bugüne kadar Alkol içipte birtane kötülük yapmadım kimseye bugüne kadar işe gitmemezlikde yapmadım.Ne yapalım gidip kolamı içelim şekerli gıda veya zem zem suyumu içelim.Herşey mantıkla iyidir Mantığımı kullanabilmem için Dine ihtiyacım yok benim.Yazdığınız şeylerin hepsi algı yönetimi.Ben Din olmadan bu Dünyada ahlaklı düzgün doğru insan nasıl olunur bunun mantığını biliyorum Dine hiç gerek yok herşey bilimle belli mantıkla belli zaten.Sapıtmadan keyifli bir şekilde içersem alkolü kimseye zarar vermeden başkasının özgürlük alanına girmeden kimsenin bana birşey söylemeye hakkı yok.Ben Alkol içtim sarhoş oldum gidip başkasına salça oldum veya Alkollüyken araba kullandım bu bir suç başkasının özgürlük alanını gasp etme bu noktadan benim özgürlüğüm askıya alınır.Mantık kullanmak yeterli!

• ggreyhame kullanıcısına yanıt

Keşke o yaşlarda olsa. 39 yaşında, sanalda Türkçü etnik ırkçı, Atatürkçü takılıp, gerçekte de askerliği yapmamış, güldürürken düşündüren bi arkadaş :) "Ben safkan Türküm, siz Ermeni, Rum, Arap kırmasısınız" diye önüne gelene sallayan, forumdaki tanımadığı anonim profillere "benim genim x ben Türküm, senin genin yumuşak g o yüzden sen Tür k değilsin" diye derin analizleri olan birinin mesajlarını ciddiyetle okumazsanız çok eğlenceli aslında. "Ben Karamanoğlu hanedanındanım, ben safkan Türküm, ben Atatürkün akrabasıyım, Bulgaristanda çete liderliği yaptım kartelleri iyi bilirim, İngilterede master yaptım, Arap şirketler peşimde koşuyor mail atıyorlar, 160 IQ'm boşuna değil" gibi esprilerle bizleri güldüren bir arkadaşımız. Amacı insanları eğlendirmek.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.