Şimdi Ara

Profilinden Atatürk resmi eksik olmayan kardeşim; zinanın yasaklanması 1926 yılında gerçekleşmiştir. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben dedim ki "alkol içmeyince mutlu olamıyor musun?". Çünkü senin tezine göre "İslam'da haram olan şeyleri yapmayınca insan mutlu olamıyor, bu dünyada işkence çekiyor, ahireti düşünerek ot gibi yaşıyor". Ben bu iddianı çürütüyorum, "alkol içen mutlu olamaz" diye bi şey demedim ki bunu yazmışsın. İslam ne bilimden, ilimden, ne çağa uygun yaşamaktan uzaklaştırmıyor insanı, tam tersine yaklaştırıyor.

Sen bilimsel keşiflere "her şey kendi kendine oluşmuş" gözüyle bakarken, o keşifleri yapanları "tanrı" gibi görürken, bir Müslüman Yaratıcının mucizesi, gücü, kudreti penceresinden yaratılana bakıyor, kainattakileri okuyor ve gözlemliyor.

Ayrıca ateizme göre "neye göre, kime göre ahlak" sorgulaması vardır. Yani "ahlaki sınırları insanlara dinler çizdiği için o sınırlar vardır" der ateizm. Bu durumda sana iyi-kötü, ahlaklı-ahlaksız ayrımı yaptıracak bi şey yok ki? Sen atıyorum "ensest ilişki çok çirkin bi şey" diyosun diyelim, başka bi ateistte çıkıp sana "neye göre çirkin? Bak hayvanlarda bile var, insan da bir hayvandır" der. Hoş pedofiliyi bile "insani bir eylem" olarak sıradanlaştırmaya çalışan gruplar var aynı mantıkla. Bu durumda ne cevap verebilirsin ki? Adam "insan da bir hayvandır, güçlü olan kazanır" der ve gasptan, adam öldürmeye her şeyi meşrulaştırabilir. Ne diyerek engel olacaksın böyle bir adama?

Hz.Adem dine göre bi peygamberdi ama ilk insanlara ensest haram olsaydı nasıl çoğalacaktı insanlık? İnsanlığın gelişimi, seviyesi belirli bi noktaya ulaştıktan sonra rehber de ona göre güncellendi. Bu durumda din rehberliği olmasaydı insanlık için ensest yanlış bi şey olmayacaktı mesela. Bunun gibi örnekler çoğaltılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 5 Aralık 2024; 16:14:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Zina, Fuhuş zirve yapmış, insanlar fuhuşta yapmasa aç kalacak, çoğu da çaresizlikten yapıyordur, Sözcü Tv dün akşam Arena programında bu konu anlatıldı, çarpıcı başlıklar aşağıda;

*Birincisi, bu mağdure kız çocuğu ifadesinde zaten 1024 ajans olduğunu belirtiyor. Bunun gerçekliğine nasıl ulaşabildik -Burada şimdi yol yordam göstermeyelim bu bataklık için ama İnternet üzerinden kısaca bir arama yaptığınızda, gerçekten adı fuhuşla alakalı olmayan ya da işte seks içerikli olmayan bir sürü site var. Ve o sitelere girdiğiniz zaman bir katalog görmüş oluyorsunuz elinizde.

*Aslında o site dediğimiz şey kızın bahsettiği ajans; sizi o ajansın gönderdiği numaralardan o kızdaki "Bende var o numaralar" dediği numaralarda onlar. O numaraya ulaşıyorsunuz; karşınızda artık bir muhatap oluyor. O muhatap sizinle fuhuş pazarlığı yapıyor.

*Daha çarpıcı olanı bu kızdan bir buçuk yaş küçük kız kardeşi kızdan daha önce fuhuşa düşüyor. Yani kız 16 yaşında başlıyor fuhuşa. Kız kardeşi 14 buçuk yaşındayken Antalya'da fuhuş bataklığına düşmüş zaten.

*Ancak yine de bu sistemde de ajanslar devrede. Bazı ajanslar, kızları bu uygulamalardan alıp Dubai’ye ya da Arap ülkelerine götürerek fuhuş bataklığına sürüklüyor. Dört yıl önce bu bağlantıları tespit etmiştik.

*Mağdurenin ifadesine göre, günde 150-180 kişiyle birlikte olduğunu söylüyor. Talep ise 300-400 kişi civarında. Kızlar, bu iş yüküne dayanamayıp yalvararak rakamı düşürmeye çalışıyorlar.

www.sozcu.com.tr
    Arena kan donduran detaylara ulaştı! Küçük kızları ağlarına böyle düşürmüşler - Sözcü Gazetesi
    https://www.sozcu.com.tr/arena-kan-donduran-detaylara-ulasti-kucuk-kizlari-boyle-aglarina-dusurmusler-p108366

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Osmanlı İmparatorluğu'nda ilk yerleşik genelev 1812 yılında II. Mahmut döneminde açılmıştır. Resmi olarak ise 1884 yılında dönemin padişahı II. Abdülhamit'in kerhane yönetmeliği izniyle Galata ve Pera'ya açıldı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • selamivural kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    insanlar fuhuşta yapmasa aç kalacak

Bu ne çirkin bi söz yaa. Fuhuş yapmayan herkes aç o zaman? Bu iş aç kalma korkusuyla yapılsaydı, refah düzeyi yüksek ülkelerde bu tarz işler zirve yapmazdı. Bu aç kalma korkusu değil para hırsıdır, zengin olma hırsıdır, paraya tapmaktır bu işlerin ana motivasyonu. Hiç "aç kalma" vs diye kendinizi kandırmayın. Marketlerde vs çalışan, boyundan büyük kolileri taşıyan kızlar enayi mi size göre aç kalmamanın yolu fuhuşsa?

• freezzer kullanıcısına yanıt

İlk bira fabrikası da Abdulhamit’in döneminde açılmıştı sanırım. Bizim dinciler abdulhamit’i dinci olduğu için severler mesela ama ilginçtir yani abdulhamit döneminde hem kerhanelerin hem de alkol kullanımının yaygınlaşması

Gerçi eskiden 1 veya 2 olan rakı da başka bir dinci olan AKP döneminde 10 küsür çeşit rakıya dönüştü. Sanırım işin püf noktası da bu...cahile kendini dindar olarak tanıt sonra din dışı ne varsa yapmaya devam et hatta çoğalt :D

• Sonic.Storm kullanıcısına yanıt
    Herşey kanunlarla belli Bu Dünyada Kuranıkerim Kanunlardır hukukdur.Hakimlerde yargı dağıtan kişilerdir.Sen kendin bir Tanrıya inanıyor olabilirsin bu senin kendi tercihin başkasının tercihi olmak zorunda değil.Herkes birşeylere inanmak veya inanmamak konusunda özgür ve hürdür.Birşeye inanmak veya inanmamak bir insanı iyi veya kötü yapmaz.İyi ve kötü kavramını kanunlar bellirler.Gerçek olan kanundur bu Dünyada ve kanunda öyle herkes kafasına göre yapamaz bir kanun çıkartmak için bilimle ve Toplumsal organizasyonla çalışılmalıdır.Toplum tarafından genel olarak kabul edilirse o kanununun geçerliliği olur.İnsanlara Alkol içmek yasakdır die kanun çıkaramassın mesela Her alkol içen sapıklık yapmıyor her alkol içen suça karışmıyor. Dünya böyle güzel Dine ihtiyaç yok ben böyle yaşıyorum isteyen istediği gibi inanabilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Gelişmiş ülkelerde fuhuş, genelde uyuşturucu parası temin etmek için yapılır.

Burada ise, küçük yaşta kızlar, çeteler tarafından tehdit, zorbalık, kandırma yoluyla yapılır, yetişkinler de kirasını, çoluk çocuğa bakma, yani geçimi için yapar, yani çaresizlikten ve işsizlikten, yoksa sokakta kalacak, destekleri yok!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'nin kuruluş belgesi Lozan bile müslim vs gayrimüslim temeli üzerinedir. Bu devleti ve toplumu ayakta tutabilmek için temel bazı dini değerlerin kültür olarak topluma kabul ettirmekle mümkün olabilirdi ve öyle de yapıldı. Zina olgusu da bu kapsamda ele alınmalıdır. Yani dini bazı kavramlar devleti ve toplumu kontrol altında tutmak için araç olarak kullanılmıştır. Zina yasağı da bu anlamda ele alınmalıdır.
    Hemen ayaklanmanıza gerek yok. Atatürk bir şeriat yasasını uygulamaya geçirmiş değildir. Dinsiz Sovyet ve Dinsiz Çin'de bile bu tür yasalar vardı. Konu tamamen dünyevi bir konu, dini konu değil.

• aykut291 A kullanıcısına yanıt

Niye böylesiniz ki arkadaş? Her şeye garip bi şekilde tetikleniyorsunuz. Ben ne diyorum sen ne anlatıyorsun? Sen "din bu dünyada mutlu olmayı yasaklar" yazmışsın, ben de sana akıl, mantık ve somut veriler ışığında bunun iftira olduğunu anlatmaya çalıştım. Bana ne senin alkolünden ki? Osmanlı'da alkol yok muydu? Müslümana haramdır bu zaten, Müslüman olmayanı bağlamıyor.

Alıntı

metni:
    Gerçek olan kanundur bu Dünyada ve kanunda öyle herkes kafasına göre yapamaz bir kanun çıkartmak için bilimle ve Toplumsal organizasyonla çalışılmalıdır.

Buna sadece gülüyorum :) Bilim dediğin bi şahıs mıdır? Nedir bu sizdeki çarpık bilim algısı anlamak zor. X bilim insanına göre pedofili kötü bi şey değildir, önceki mesajımda yazdığım gibi "hayvanlarda da var, insan da bir hayvandır" diyen bilim insanı da var, tam tersini söyleyende. O insanların algısı da insanlık tarihine göre şekillendi. "Neye göre, kime göre ahlak" diyen bir bilim insanı "neye göre, kime göre" kanun yapacak. Arkadaş biraz önünü arkasını, mantıklı olup olmadığını düşünerek yazın.

Neyse konuyu saptırmaya gerek yok, "din insanlara bu dünyada mutlu olmayın der" hayali iddianın gerçekle hiöbir bağı olmadığını göstermek için yazmıştım. Senin tercihlerinden bana ne ki? İstediğini yap.

O zaman 16-17 yaşında bir çocuk beynine sahip diyelim. Bloklu kalsın, hiç uğraşamam.  

• selamivural kullanıcısına yanıt

Hayır, refah düzeyi düşük ülkelerde de kolay yoldan çok para elde etmek içindir bu işlere yönelenlerin sebebi. Dediğim gibi angarya işlerde çalışıp ailesinin, çoluk çocuğunun rızkını kazananlar size göre "enayi" o zaman. Resmen "para elde etmenin tek yolu fuhuş" diyorsunuz. "Yapmazlarsa aç kalırlar" demek rezillik.

Allah bunları aç bırakmasın diye dua edelim üstadım :) Elimizden ancak bu gelir :)

• Kayrabey kullanıcısına yanıt

Hay ağzına sağlık hocam. Bu mantığı taşıyanlara yapılabilecek en hayırlı dua bu olsa gerek :)

Bilim insanları herşeyi tartışabilir.Bunun doğru olduğunu bilimsel olarak kanıtlaması gerek.Biri ortaya birşey attımı bu böyledir demiyor kimse zaten Akademik olarak bunu bütün Dünyaya ispatlaması lazım.Bilim Din gibi dogma değildir birşeyi kesin hükmetmez bir bilim insanı birşey çıkartır bunu kanıtlar yarın birgün başka bir bilim insanı bunun yanlış olduğunu ortaya sürer kendi bulmuş olduğu şeyi kanıtlarsa bu geçerli olur. İnsanlar herşeyi düşünebilir düşünmek özgürldür fakat bunu İnsanlara yaymak için çalısması çabalaması gerek öyle ben düşündüm astım kestim yok oldu bitti yok he bizim gibi Ülkelerde var orası ap ayrı konu çünkü Ülke yöneticileri bilimden uzak malesef zaten bu yüzden bu Ülke herzamanda fakir kalmaya mahkum olucak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 5 Aralık 2024; 17:5:56 >
  • Konuyu biri gereksiz yere açmış, 2 ağır dinci konuyu sahiplenip millete laf atmaya çalışıyor. Yönetim artık bunlara bu kadar izin vermeyi bırakmalı

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

Bahsedilen zina normal zina değil zaten evli iken başkasıyla zina yapmak suçmus.

Tamam da konumuz ahlak. Ve "neye göre, kime göre ahlak" dendiği noktada işin içinden kimse çıkamaz. Kimisi "eşcinsel evliliklerin resmileşmesi toplumun dengesini bozar, insanlığın sonunu getirir" diyor, kimisi de tam tersini savunuyor. Nasıl çıkacaksın işin içinden. Kendin de dedin önceki mesajda, Kuran kanundur, toplumsal fayda zarar denkleminde emirler içerdiğini objektif olarak bakan herkes rahatlıkla görür. "X bilim insanı kanun yaptı" diyince oluyor, "Allah yarattığı insanın fıtratını ve kainatın yapısını bilerek makul düzen için olması gereken kanunları bildirmiş" diyince bunlar "dogma" oluyor. Herkes işine nasıl geliyorsa. Çifte standart.

Kaldı ki ilahi kanunlar da bilimsel ve toplumsal açıdan fayda, zarar denkleminde incelenebilir. İslam hırsızlığı, savaşta karşılıklı bir durum haricinde adam öldürmeyi yasaklıyor mesela. Aynı şeylere "bilimsel kanun" diyince oluyor, dini hüküm olunca olmuyor. Üstelik bire bir aynı içerikler. Fark adaletin uygulanması noktasında ortaya çıkıyor. Kuran masum insanın canına kıyma ve benzeri bir çok suça kısas uygularken, seküler-ateist hukuk bariz suçluya, katile, tecavüzcüye dahi avukat verip, üstüne belirli şartlara göre ceza indirimi uyguluyor. Bunlardan biri de alkollü olma bahanesi mesela. Suçlu alkollğyse yırttı. Veya adamın mahkemedeki giyimine, taktığı kıravata göre ceza süresini belirliyor. Bu mu adalet? Masum, savunmasız insanı öldürüyor, 5 yıl yatıp çıkıyor. Ondan sonra dünya niye böyle deniyor...

Yok bu senin tamamen kendi şahsi düşüncelerin. İslamı burda çok iyi birşeymiş gibi anlatıyorsun ama uygulanan tam tersi.İslam Ülkelerine bakıcaksın insanların çoğu nasıl yaşıyor birde Allahsız Ateist Ülkelerine bakıcaksın nasıl yaşıyorlar öyle senin anlattığın gibi olmuyor herkes senin gibi başkalarına saygı göstermiyor adamların derdi bizi kafir ilan edip başımızı kesmek mesela örnek.Adama inanmıyorum kardeşim diyorum bana sen nasıl allaha inanmassın kafirmisin sen die saldıran kendine müslüman dien insanla çok oldu senin anlattığın güzel sözlerin insanlarda gerçekliği yok bu yüzden ya dini terk ediceksin yada onlar gibi olucaksın bu ayrım yapılmalı artık.Ilımlı islam bu Ülkede daha önce denendi olmadı sonra yerine siyasal islam almaya başladı dertleri bize siyasal islamı yedirtmek ama yemiyecez kusura bakmasınlar araplaşmıyacaz!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 5 Aralık 2024; 17:36:51 >

Alıntı

metni:
    Adama inanmıyorum kardeşim diyorum bana sen nasıl allaha inanmassın kafirmisin sen die saldıran kendine müslüman dien insanla çok oldu senin anlattığın güzel sözlerin insanlarda gerçekliği yok bu yüzden ya dini terk ediceksin yada onlar gibi olucaksın

Bak bu konuda haklısın ama sorun da bu zaten. Ben de bunu anlatmaya çalışıyorum. Benim sana yazdıklarım doğrudan İslam dininin hükümleri, şahsi yorumlarım değil. Bahsettiğin 20., 21.yy insanları dinini öğrenmiyor, çünkü öğrenemiyor, çünkü dünya değişti ve artık böyle bi düzen var.

İslamı değerlendirmek için bu topraklardaki 1000 yıllık İslam medeniyetine bakacaksın, Avrupa'nın göbeğinde asırlarca varlığını sürdürmüş Endülüs İslam medeniyetine bakıcaksın. "Müslüman değil" diye kafa kesilseydi bir tane gayrimüslim kalmazdı. "Müslüman değil" diye kafa kesme olsaydı ne Osmanlı, ne Endülüs Emevi Devleti, Avrupada baskı ve zulüm gören Yahudilere sahip çıkıp himayelerine alıp korumazdı. Aynı şekilde Osmanlı olmasaydı Katolikler, Vatikan Ortodoks Hristiyanları çoktan yok ederdi. Ben sana burada bunun gibi sayısız örnek sayarım. Aç gerçek bir Müslüman olan Sultan Fatih'in Bosna Fermanı'nı oku en basitinden.

Şimdi Osmanlılar, Endülüslüler, Eyyubiler vs gibi İslam medeniyetinin büyük temsilcileri İslamı bilmiyordu, haşa hz.Peygamber İslamı bilmiyordu, ama senin "Müslüman" diye örnek gösterdiğin 21.yy profilleri mi İslamı doğru biliyor.

Bu mantıkla sadece kendinize yapıyorsunuz. Kaldı ki şöyle de bi durum var. Sovyet Rusya'nın, Çin'in vs acımasız soykırımcı, katil diktatörleri ateistti, oluk oluk kan akıttılar. 1. Ve 2.Dünya savaşlarının faili Hristiyan Batı'ydı. Hepsi de milyonlarca insanın vahşice ölümğne sebep oldu. Ama bak onlara rağmen ateist olmuşsun, Müslümanlar dışında kimseye laf etmiyorsun. Ya da doktorluk mesleğini alçak emelleri için kullananlara bakıp doktorluğa düşman olmuyorsun. Ya da paranın milyonlarca kötü işe kapı açtığını bildiğin halde para düşmanı da değilsin. Bunlar çok net niyet göstergeleridir. Senin mantığındakiler daha çok İslam düşmanlığı yapmak için bahane oluyor gibi duruyor bu açıdan bakınca. İslam temel ve özet olarak adaleti ve iyiliği, doğruluğu, dürüstlüğü emrediyor.

Burada sayfalarca ayet paylaşsam, hz.Peygamber'in hayatından somut örnekler paylaşsam yine "şöyle yapanlar var, kafamızı kesmek isteyenler var" diyeceksin. Ben sana somut olanları yazarken iman et diye yazmıyorum, o karar senin. Sadece saygı görmek istiyorsan saygı göster, doğruları da öğren ki iftira atma diye yazıyorum. Benim Müslüman olarak görevim buraya kadar, gerisinde senin tercihlerin beni ilgilendirmez, İslam senin tercihin konusunda bana bi sorumluluk yüklememiş. Ayet gayet açık, "senin dinin sana, benim dinim bana". Her Müslüman sadece iman ettiği doğruları anlatmakla mükelleftir, tercih kısmına karışamaz.

TÜRKİYE BİRLEŞİK DEVLETLERİyoutube
    400 yıl bölgede hüküm süren Osmanlı'yı 'Tanrının lütfu olarak nitelendiren Petroviç, 'Osmanlı bölgede olmasayda Batı Hristiyanlığı bizi yakardı' dedi.
    https://www.youtube.com/watch?v=EIsgNq4n-KY

YBT Haberyoutube
    Kuzey Yunanistan Athos dağı Manastırı röportaj ve Osmanlı belgeleri Yunanbasını Dışbasın Yabancıbasın
    https://www.youtube.com/watch?v=BDtKdf7rnsU

TRT Haberyoutube
    Yunanistan'da, papaz Evangelos Papanikolaou, ''Ayasofya'yı koruyan Türkler olmasaydı, #Ayasofya çoktan düşerdi.'' dedi. https://www.trthaber.com/haber/dunya/yunan-papazdan-ayasofyanin-cami-olmasina-ovgu-504966.html Daha Fazla Bilgi için; https://www.trthaber.com/ Mobil uygulamalar Android ➤ https://play.google.com/store/apps/details?id=com.TRT.TrtHaber&hl IOS ➤ https://apps.apple.com/nl/app/trt-haber/id509983402?l Abone olmak için ➤ https://www.youtube.com/user/trthaber?sub_confirmation=1 TRT Haber Sosyal Medya adresleri Twitter ➤ https://twitter.com/trthaber Facebook ➤ https://www.facebook.com/trthaber Instagram ➤ https://www.instagram.com/trthaber Linkedin ➤ https://tr.linkedin.com/company/trthaber Medium ➤ https://medium.com/trthaber Pinterest ➤ https://tr.pinterest.com/trthaber Dailymotion ➤ https://dailymotion.com/trthaber Telegram ➤ https://t.me/trthaberdijital TRT Haber İletişim için; https://www.trthaber.com/iletisim.html
    https://www.youtube.com/watch?v=ixN29J7DJTo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 5 Aralık 2024; 18:23:19 >

Bal gibide karşıyorlar ama.Eskiden üstünlük onlardaydı Toplumun çoğu ben müslümanım ama senin dediğin gibi kimseye karısmam diyordu bu Mustafa Kemal Atatürk sayesinde oldu Bu Ülkenin resmi dini İslamdır dedi ama gerçek olan kanundur dedi ve bize laikliği ve Cumhuriyeti verdi.Öteki türlü olsa başımıza gelecekleri herkes biliyor kimse kandırmasın kendini boş hayellere kapılmasın.Dinciler gücü ele geçirsinler ne yapıyorlar görürüz hep birlikte ki Avrupada görüyoruz.Hümanistliğin bedelini fazlasıyla ödüyorlar.Kabul ettiler aralarına aldılar orayada şeriat getirmek istiyorlar ordaki insanlarada musallat oldular yani.Keşke herşey senin dediğin gibi olsa sorun olmaz ama değil işde yobazlar anlamaz malesef. Şimdi ise durum tam tersi bütün Dünyada Ataizm Deizm çoğalıyor die iyice saldırganlar Dinin yavaş yavaş sonu yaklaşıyor dertleri bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 5 Aralık 2024; 18:39:1 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.