100 sene önce olmuş olay. Bazı manyaklar Atatürk ne yaptıysa şimdi de onu yapmalıyız diye "şeklen" Atatürkçü oldukları için savunabilir ama Atatürk'ün farkı o anda şartlar neyi gerektiriyorsa onu yapmayı iyi bilmesidir. Çekilmesi gerekirken çekilmiş, ilerlemesi gerekirken ilerlemiş, asması gerekeni asmış, değiştirilmesi gerekeni değiştirmiş. O anki şartlar neyi istiyorsa onu yapma iradesi gösterebilmiş. Şeklen Atatürkçü olanlar tabii ki 100 yıl önceyi kopyalamakla meşguller. Bugünün şartları başka. 100 yıl önce 15 yaşında kızlar evlendirilebiliyordu. Bugün evlendirilemez. O günün şartlarında 15 yaşında artık yetişkindi insanlar. Bugün 18 bile bence yetişkinlik için yeterli değil, 20 olması lazım. Zaman ilerliyor, dünya değişiyor, ihtiyaçlar ve normlar zamana göre şekilleniyor. 100 yıl önceki Atatürk'e dünyada neredeyse her toplum saygı ile bakıyordu. Bugün aynı şekilde Atatürk'ün yaptıklarını biri yapsa Putin yanında barış elçisi gibi kalır. Dünya lanetler faşizm diye. Bugün zina diye bir şey yok artık. Kişinin kendi tercihi var. Bireysel özgürlükler var. Şapka takmak zorundasın diyemezsin kimseye. Başını açmak zorundasın memur olacaksan diye dayatamazsın. Böyle bir dünya kalmadı. İdam yok mesela. Sizi temin ederim şu anda Erdoğan, Kılıçdaroğlu, Bahçeli vs parti yönetimleri, DEM'in tamamı darağacında sallandırılıyordu 100 sene önce. Şimdi bir şey olmuyor. O yüzden şekilci tarikatlar gibi Atatürk tarikatı kurup şekilcilik yapanları karşına alıp milletin genelini yargılamayı bırakın. Atatürk ne demiş? Birgün benim sözlerimle bilim ters düşerse bilimi seçin. Daha nasıl anlatsın adam? |
Profilinden Atatürk resmi eksik olmayan kardeşim; zinanın yasaklanması 1926 yılında gerçekleşmiştir. (3. sayfa)
-
-
Valla ben sana doğrudan Kuran'ın net hükümlerinden bahsediyorum, sen "yok öyle değil" diyorsun, tarihten somut örnekler veriyorum "yok İslam o değil, tarihteki İslam devletleri İslamı bilmiyordu" demeye getiriyorsun. Diyecek söz kalmadı zaten. Allah basiret versin ne diyelim.
Ayrıca Atatürk devrimlere kadar sizin tabirinizle bildiğin "İslamcı"ydı. Nasıl bi hayal dünyasına girmişseniz, nasıl bi propaganda esiri olmuşsanız, sanki ülkede kafa kesiyorlardı da Atatürk geldi durdurdu. Sizi bu korku ve paranoya içinde tutup dünyada malı götürüyor birileri ama haberiniz yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 5 Aralık 2024; 19:29:17 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Birilerinin söylemlerine inanmayı bıraktım artık.Eğer gerçekten var ise Allah bu Dünyaya bir kanıt gönderebilir bu onun için zor birşey değil.Böyle filimlerdeki gibi kendini kanıtlasın herkesde ozaman doğrudan inanır ve bütün Dünyadaki sorunuda doğrudan çözülmüş olur ama öteki türlü birileri bu Dünyada cenetti yaşarken bana sen sabret sen öteki tarafta yaşayacan diyorsa ben orda birşey arıyorum artık herkesde bunu aramalı sorgulamalı.Neden bu Dünyada cenneti yaşamıyim hayatımı insan gibi yaşamıyim Amerikadaki benim yaşıtım hertürlü şeyi deneyim ederken ben neden sürünmek zorundayım bunu sormalı insanlar eğer bu dinden çıkmaksa birilerine göre ben dinden çıktım nokta yani ben cenneti bu Dünyada yaşamak istiyorum öteki tarafta ne olucağının bir kanıtı yok çünkü kimse ölüpte öteki dünyadan mesaj yollamıyor bize ne olduğunu ölmeden hiçbirzaman bilemeyicez belki gerçekten sonsuza kadar karanlık olucak belki ruhlar alemine gidicez ne olucağını kimse bilmiyorken kalkıpta bana yazılı metinle bunu açıklayamaz kimse.Kurandaki yazılanların doğruluğunun kanıtını bu Dünyada istiyoruz efendim kısacası yoksa güle güle herkes nasıl yaşamak istiyorsa yaşasın ben öldükden sonra görücem herşeyi bu bana yapılan bir haksızlık.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Mustafa Kemal’e tahammülsüzlük, Türkiye Cumhuriyeti’ne tahammülsüzlüktür. Gerekirse kelleler yine gider.
-
İslam bize "dünyadaki ekonomik ve sosyal adaletsizliğe, yanlışlara sabredin" demiyor. Tam tersine bunlarla mücadele edin diyor. Allah'tan gelen hastalıklara, musibetlere vs karşı sebep çerçevesinde gereğini yaparken sabır gösterin, isyan etmeyin diyor. Senin yazdığınla çok ayrı şeyler. Birisi gelip sana tokat atarsa öbür yanağını dön demiyor. Adalet çerçevesinde hakkını savun diyor. Allah dünyayı sebep-sonuç ilişkisi içinde yaratmış. Sebebe müracaat eden sonucunu alır. Tarlayı eken, hasadı biçer. Bu kötülükler için de geçerlidir. Sen eline tabancayı alıp ateş edip haşa "hadi Allah karşıdakini kurtarsın" diyeceğin bi düzen yok kainatta. Yanlış olan ne varsa sebep dairesinde yapılması gerekenleri yapmakla, düzeltmekle mükellefiz. Tedbir bizden, takdir Allah'tan. Depreme, afete karşı tedbirli iş yapma, sonra "hani Allah varsa niye korumadı" de haşa. Böyle bi mantık İslam'ın hiçbir noktasında yok. Sen tarlayı ekme, sonra "dua edeyim de gökten bi el çıksın bana hasat versin" diyemezsin. Allah bu dünyayı "herkes bana iman edip dünyada cenneti yaşasın" diye yarattım demiyor. Tam tersine dünya hayatı aslında ebedi hayattan bir kovulmadır, bir cezadır. Kimi insanların delice bağlandığı şu hayatta ölüm diye bi gerçek var, hastalıklar dertler kederler var.
İslam alemi birlik değil, sorunlarına kendi eliyle çözüm üretmek için çalışmıyor, çabalamıyor. Aynı şey bu coğrafyanın gayrimüslimlerinde de var. Bir arada adaletle yaşamaya çabalamak yerine onlar da komşuları müslümanlarla uğraşmakla ömürlerini geçiriyor. Sonuçlarını da herkes acı bi şekilde ödüyor. Bu sadece Müslümanlar için geçerli değil yani. Birlik olmayıp suni gündemlerle, cehaletle birbirini yiyen her toplum aynı akibeti yaşadı, yaşamaya da devam ediyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
99 yıl önceki Türkiye ve şartlarıyla günümüzü bir görmek, bilemiyorum Altan.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok doğru bir tespit.Biz Ateistlerin hiçbirzaman inananlarla bir sorunumuz olmadı ben zamanında sırf bu başörtüsünden dolayı Akp ye oy vermiş bir insanım.İlk geldikleri dönemler herkese özgürlük vaad ediyorlardı şimdi ise tam tersini yapıyorlar birilerine yaranmak adına bizim haklarımızı gasp etmeye başladılar ya bunu kasıtlı olarak yapıyorlar yada cahilliklerinden yapıyorlar.100 yıl öncesi gibi olsun bende istemiyorum yani herkesin baş örtüsü takma hakkı var o bir kıyafet banane baş örtüsüyle geziyorsa beni ilgilendirmiyorki kendi tercihleri kendi kararları Bu Ülkede birilerinin yapmış olduğu adaletsizlikden dolayı çok çektik doğru neyse o yapılmalı.Doğru ise dediğiniz gibi her dônemin şartlarına göre değişir Ama yok dertleri onlar gibi olalım onlar gibi yaşayalım bu dertleri yani bunu kimse inkar edemez şu anki politikaları tamamiyle bunun üzerine bu yanlış.Bunu terk etmedikleri sürece hiçbirimiz huzur bulamıycaz bu Ülkede malesef bunu herkes yapıyor bu arada Akp side yapıyor CHP side yapıyor.Herkes kendi fikirlerini zorla dayatma ortamında gerçekten demokrasi hak hukuk adalet sağlanması da mümkün değildir.Ortak paydada doğru yolları bulmaları gerek ama kime söylüyoruz işde malesef.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X