Şimdi Ara

Orjinal Olmayan ROM yüklü Optimus Black'i Servise Götürdüm[Toplanın,Anlatıyorum]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Alır almaz CM7 yüklemiştim. geçen haftaya kadar beni idare etti lakin bildiğiniz ya da duyduğunuz gibi cyanogenmod işi çığrından çıktı,stabilitesi hiç kalmadı. ben de zeus'a geçmeye karar verdim.
    Servise götürdüğümde Zeus v3.2N yüklüydü cihazda.
    Herneyse cihazdaki sorun jack girişinin bozulmasıydı. kulaklık girişi yerine oturmuyordu. Ben de servise götüreyim dedim.
    Ve servise bu şekilde custom rom yüklü şekilde götürcektim.Garanti kapsamıyla alakalı birşey denilirse de "sorun donanımsal, ve gidip fabrika ayarlarına döndürüp de getiririm anlamazsınız" diyecektim.

Ve servise gittim. ilk önce danışmada sim kart ve sd kartı çıkarttırıp kapattırdılar. Danışman bayan bir kaç prosedürü uyguladı telefonla ilgili.
    Ardından "servis kısmından arkadaşlarımız yardımcı olacak" dedi.

Servis kısmında bi beyfendinin masasının karşısına oturdum. telefonun sorununu söyledim. ve telefonu verdim..
    Telefonu aldı, açtı. Açılırken kastı telefon. Zeus ROM açılışta kasıyor ne yazık ki. sonra herhalde adam merak etmiş olacak ki ya da prosedür gereği telefonun yazılımına baktı.

Sonra Servisle aramda geçen konuşmalar :
    {S: servis , B: ben }
    S: 2.3.4 ü nerden yüklettin
    B: kendim yükledim
    S: yüklediğin yeri biliyor musun?
    B: bilmiyorum ( neden böyle dedim bilmiyorum )
    B: sorun donanımsal, yazılımı neden karıştırdınız anlamadım
    S: orjinal olmayan bir rom yüklerseniz cihaz garanti dışı kalır,biliyorsun değil mi?
    B: biliyorum. fakat ben cihazı fabrika ayarlarına döndürürsem birşey anlamazsınız. yani gereksiz bir prosedür.
    S: yok ben zaten garanti kapsamı içinde sorununuzu halledeceğim. ama yine de bilginiz olsun.

Sonra arkadaş gerekli tamir işlemlerini yaparak yeni jack taktı falan.
    Orda denememi de yaptım. Sağlamdı. gayet güzel yaptılar.ellerine sağlık. LG, Yazılım konusunda geride olsalar da Servisleri gayet güzel.

• bende buna benzer bir problemi motorola marka telefonumda yaşamıştım. birkaç yıl oldu. telefon şarz aletini elimde sallayarak gezinirken. e baktım telefon şarz almıyor. sona doğru garantiye. ufacık küçük bir dükkandı. bu köşebaşı dükkanın bir servis olduğuna dahi inanamadım derken şarz aletini yenilediler :))). hem de birkaç saat içinde. ve telefonumu da bozması oldukça zordu. motorla gerçekten sağlam telefon yapıyor ve servisi de gayet başarılı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unflattering -- 24 Şubat 2012; 20:25:05 >
  • Telefon rootluydu bunla ilgili konuşmadım. Soranda olmadı. :D Ben, cyanogen mode yükledim acemiyim başaramadım logoda takıldı dedim. Sorunun düzeltilmesini ve 2.3 rom yüklenmesini istedim. Teknisyen pili çıkarttı sim ve sd kartı verdi telefondaki bilgiler gidecek dedi. Tamam dedim. Telefonu arkaya götürdü geldi sordum en kötü ne zaman alabilirim telefonu diye ve 5 dk dedi. Gerçekten 5 dk sonra tekrar arkaya gitti gelirken telefonuda getirdi. Düzeldi mi diye sordum evet dedi. 2.3 de yüklüydü.

Geldim eve ve cmyi yükledim. Wipe yapmayı unuttuğumu fark ettim. :D
  • Bazı abiler ve ya kardeşler, sadece garanti dışında kalır diye girmiyor bu ROM işlerine. Umarım garantiye birşey olmadığını anlarlar burdaki tecrübelerle
  • Anlaşıldı, korkmaya gerek yok yani
  • Zaten garanti dışı kalması saçmalık.. İnsanlar neden açık kaynak kodlu android telefon alırlar ? İstedikleri romu yüklemek için.. telefonu tamamen kişiselleştiremeyeceksek neden android alalım gider ios alırdık
  • Orjinal lg ama avrupa romlu bir telefon Trde garanti durumu nasıl olur? Tr romda radyo kapalı ve bir suru sacma uygulama var. Avrupa rom temiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Basri Mutaf

Orjinal lg ama avrupa romlu bir telefon Trde garanti durumu nasıl olur? Tr romda radyo kapalı ve bir suru sacma uygulama var. Avrupa rom temiz.

o bahsettiginiz orijinal avrupa romu nasil kuruyoruz acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende farklı rom yüklerken telefonu bozmuştum sonrasında servise verdim şimdi telefon 2.3.4 oldu mutluyum :) Özellikle sensörlerine bayıldım artık eskisindeki gibi bi saat sensörle uğraşmıcam umarım daha iyileri gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vetivet

quote:

Orijinalden alıntı: Basri Mutaf

Orjinal lg ama avrupa romlu bir telefon Trde garanti durumu nasıl olur? Tr romda radyo kapalı ve bir suru sacma uygulama var. Avrupa rom temiz.

o bahsettiginiz orijinal avrupa romu nasil kuruyoruz acaba?

rootlu anlatımı var burada.
    aynı yontemle orjinalide yukleniyor

http://forum.donanimhaber.com/m_57198525/tm.htm#msglink_57198622

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.