arkadaşlar ben teknik servislerin format olayını merak ediyorum. Örneğin bir bilgisayar veriyoruz adamlar format atıyor orjinal cd si olmadan ve bize lisanslı olarak geri veriyor laptoplarda bilgisayarın altındaki lisans keyini kullanyor olabilir fakat bunu kasalarda nasıl yapıyorlar veya lisans keyi sökülmüş olan bilgisayarlarda yoksa sahte bir işletim sistemini internetteki programlar sayesinde orjinal yapıptamı veriyorlar. Ve bunu yaparlarsa bir süre sonra update ederken tekrar sahte lisansa düşmezmi bunu merak ediyorum arkadaşlarıma sordum imaj felan dediler ama birde size sorayım. Teşekkürler
loader key yapıcıyı kullanıyorlar ve guncellemelerın hepsini yüklüyorlar o dedıgın guncellemeyı yukluyor sonra key gırıyor daha sonra bir problem cıkmıyor ortaya
yani update etmeyi kapatıyorlar mı ?
hayır her windowsun bir mmc kodu vardır bu kodu bir uygulamayla içinden çıkartarak kuruluu kendi kendine yaprlar yanı usb cd hiç bişi kullan mazlar
quote:
Orijinalden alıntı: Playexata
hayır her windowsun bir mmc kodu vardır bu kodu bir uygulamayla içinden çıkartarak kuruluu kendi kendine yaprlar yanı usb cd hiç bişi kullan mazlar
dostum sanırım aradığım cevap sende bana bunu biraz açar ve nasıl yapıldığını söylersen çok sevinirim
Loaderde endişen olmasın bilgisayarımı ilk aldığımda vista kuruluydu,ben de windows 7 kurdum loaderli kaç senedir böyle bütün güncellemeleri de alıyorum maşallah
servislerde markalara özel ellerinde recoveryleri var. Orjinal kodlu yani sahde değil. O şekilde yüklüyorlar. Laptoplarda buna gerek kalmıyor yeni serilerin hepsinde hdd içinde orjinal geliyor
quote:
Orijinalden alıntı: selfhi
arkadaşlar ben teknik servislerin format olayını merak ediyorum. Örneğin bir bilgisayar veriyoruz adamlar format atıyor orjinal cd si olmadan ve bize lisanslı olarak geri veriyor laptoplarda bilgisayarın altındaki lisans keyini kullanyor olabilir fakat bunu kasalarda nasıl yapıyorlar veya lisans keyi sökülmüş olan bilgisayarlarda yoksa sahte bir işletim sistemini internetteki programlar sayesinde orjinal yapıptamı veriyorlar. Ve bunu yaparlarsa bir süre sonra update ederken tekrar sahte lisansa düşmezmi bunu merak ediyorum arkadaşlarıma sordum imaj felan dediler ama birde size sorayım. Teşekkürler
Merhaba iyi geceler.
Her firma yaptığı ürün için Recovery DVD/USB diski hazırlıyor. Lisans durumuna gelirsek OEM lisanslıdır. Aynı bilgisayara yüzlerce Recovery yapsalar OEM lisanslı olduğu için sorun çıkartmıyor. Her seferin farklı key alıyor. Siz gidip OEM lisanslı Windows 8 DVD'si aldığınızda diğerlerine göre daha ucuz olacaktır. Bunun nedeni bir çok firma ile anlaşmalı olduğu içindir.
Örnek verirsem HP pavilion 15B030ST bilgisayarım çöktüğünde servis tarafından almış olduğu Recovery diski ile kurulum yapıyorum. Kurulum yaparken tüm driver ve gerekli programları kurarak windowsu etkinleştiriyor.
Yeni bilgisayar aldığımızda firma diskin bir bölümünü Recovery alanı olarak ayırıyor. Çökme ve işletim sisteminin zarar görmesi durumunda tek tuşa basarak eski haline getirmek mümkün olabiliyor. Şuanda kullanım olduğum Asus X550VC x0O16H model bilgisayarımda resimdeki gibi alan bırakmış.
Ben bu alanları bozmadan başka işletim sistemi kurmam neredeyse imkansız.. Ne geldiyse bunla devam etmek zorundayım. Eğer format atarsam bu alanlar bozulur ve servisten yardım istemem gerekir. Windows 8'in şöyle bir dez avantajı var 300 MB'lik bölüme resimde bakarsak EFI, bu demek oluyor ki 8'den alt işletim sistemi (Win 7) kurmama izin vermiyor. EFİ'yi bozara kurulum gerçekleşebilir.
eğer sorun güncellemelerinse windowsun orjinalliğine bakar etikete değil önemli olan koddur eğr orjinalse hiç bir sorun çıkmaz güncellemeleri yapar
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme