Şimdi Ara

Orman beyin fırtınası.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, az önce orman Gragas oynuyordum. Yaşadığım ikilemi sizinle paylaşmak istedim. Bir sonuç çıkarsa hem bana hem de aynı sıkıntıyı yaşayan başkaları varsa onlara yardımcı olmuş oluruz.

https://store.donanimhaber.com/3b/ec/5e/3bec5ec582267421109cb558ba14bb95.png

Oyun başladı ve gayet normal gitti, karşı ormancıyı takip ettim, hiç baskın yapmadı bir süre. Ben de kendi ormanımı temizledim, iki tane yampiri yengeci de aldım. Sonra baktım kime yardım gerekiyor diye, soloda Renekton sıkıntı çekiyor gibiydi. Ona doğru giderken karşı ormancı Vi bota baskın yaptı. Ben de hemen o tarafa yöneldim. Vi bu dakikadan sonra sürekli bota baskın yaptı, hiç rahat bırakmadı. Ben de bu nedenle bottan başka yere gidemedim. Bota baskın yaptım, kendi ormanımı temizledim, sonra tekrar bota baskın yapmak zorunda kaldım. Oyun böyle devam etti. Mide ve soloya sadece birer kere baskın yapabildim yanlış hatırlamıyorsam. Sanki botta 3e 3 oynuyor gibiydik yani. Soloya yardım yapamadığım için Renekton, Rengar'a çok fazla ezildi. Vi acımadan kill topladı ve bayağı kastı, bu nedenle baskınları zorluyordu. Ben de bizim adcye yeterince kill sağladım. Ama Rengar tekleyecek kıvama gelmişti. Oyun takım savaşı safhasına geldiğinde de Rengar ve Vi etkisi baya hissedilmişti. Jinx'i yok ediyorlardı resmen.

Şimdi benim sormak istediğim, bu durumda nasıl bir yol izlemeliydim? Siz bu durumda ne yapardınız? Ne yapmamı önerirdiniz? Veya ne yapsaydım oyun bizim lehimize dönerdi? Bu tarz sorular ile beyin fırtınası yapalım istedim. Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler...

https://store.donanimhaber.com/e5/6d/7f/e56d7f8adba8d1092839c194c44d51ac.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oklukk -- 2 Temmuz 2015; 17:54:42 >

• Onu botta gordugun anda karsi jungle i invade etmen lazimdi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resimleri göremiyorum ama vi rengar varsa hemen Janna pickleyecekcisin gg wp ez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi So Good. -- 2 Temmuz 2015; 17:57:03 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resimler görünmüyor nedense ben de anlamadım.
    Aslında botta avantajlı çıktık ama karşıda Rengar etkisi vardı. Ona nasıl engel olacağımı bulamadım.
  • oklukk kullanıcısına yanıt
    red çarp al atınca görünmez olamıyor
  • ilk baskını soloya yapacaksın...En çok kartopu etkisi isteyen rengarı darlamazsan oyun sonu o seni darlar...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Renekton ile ezilen adama gank arsanda bişey değişmezdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Renektonla ezilmiş boşver dert etme

• Red çarp şampiyonlara atılmıyor, herhangi bir şeye atınca mı görünmez olamıyor? Bilmiyordum bunu.

Tam soloya gidiyordum Vi'yi botta gördüm vazgeçtim. Sonuçta oyunu taşıyacak olan adc, en fazla hasar çıkaran o. Ona öncelik verdim.
  • Vi ve rengar ın kasılma kaynaklarını ele geçirmen lazımdı

• Boa safe oynamasini soyleyip mid ve topu kamplardim ve olumune cj yapardim. Dogrusu budur.

• Renektonla rengara ezilen adama gank atsan da pek bir sey degismezdi bence. Midi bilmiyorum, rengar icin supun pembe totem almasi gerekli. Ultini jinxi kurtarmak icin harcayabilirdin. Vi botu rahatsiz edip duruyorsa senin oraya her defasinda gitmene gerek yok, totem koy veya yampiriyi kes botta, tehlikeyi gormelerini sagla. Sen de bu sirada diger koridorlarla ilgilen, vakit kaybetmissin baya. O adam ezilen tek koridora gitmis surekli, sen de ezen tek koridora. Hatan bu bence :)

• Bizde tek ezilen Renekton oldu, diğer koridorlar başa baş gidiyordu. Galiba bizim Jinx'i kastırmak yerine karşıdaki Rengar'ı kastırmamayı tercih etmeliydim. Çünkü karşı mid Diana, Rengar ve Vi, Jinx'i oynatmadılar. Jinx'in farm yaparak kasmasını bekleyip, ondan sonra takım savaşı yapsak daha iyi olurdu galiba.
  • Bak o durumda kendi botuna kule altinda kalmasını söyle ve bota yakın olan karşı jungleı ele geçir. Adam gank attığına pişman olur hem biraz geri düşer kendi monsterlarını kesemediği için hem de geri düştüğü için gank atamaz.(Bak sana çok önemli taktikler veriyorum,bunla mastera bile çıkarsın.) Adam çok mu gank atıyo ? Al 4 lü wardı nehre 2 şer bi tanesini kendi ormanin içine at. Adam çok mu ormanda duruyo? Al yine 4 lü wardı adamın jungleina at. Adamı topta mi gördün ? Hemen botu çağırıp drake yap. Kimse size gaank atmadığınız için suçlayamaz. Sadece üstünüze düşen görevleri yapın. Sürekli bot ya da mide mi gidiceksin soloya uğramadan? At bi soloya ward kendi top lane ini zor durumda bırakma. Bota mı gidemiceksin? At ejder bölgesine ward zor durumda bırakma. Jungle görüşle oynanır. Sadece gank atmakle jungle olunmaz.

• Ralf Jones kullanıcısına yanıt
    Güzel ve mantıklı öneriler. Teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oklukk

Merhabalar, az önce orman Gragas oynuyordum. Yaşadığım ikilemi sizinle paylaşmak istedim. Bir sonuç çıkarsa hem bana hem de aynı sıkıntıyı yaşayan başkaları varsa onlara yardımcı olmuş oluruz.

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1474966/1a6b6d82-3138-497b-8c07-82728ae1b13f.png

Oyun başladı ve gayet normal gitti, karşı ormancıyı takip ettim, hiç baskın yapmadı bir süre. Ben de kendi ormanımı temizledim, iki tane yampiri yengeci de aldım. Sonra baktım kime yardım gerekiyor diye, soloda Renekton sıkıntı çekiyor gibiydi. Ona doğru giderken karşı ormancı Vi bota baskın yaptı. Ben de hemen o tarafa yöneldim. Vi bu dakikadan sonra sürekli bota baskın yaptı, hiç rahat bırakmadı. Ben de bu nedenle bottan başka yere gidemedim. Bota baskın yaptım, kendi ormanımı temizledim, sonra tekrar bota baskın yapmak zorunda kaldım. Oyun böyle devam etti. Mide ve soloya sadece birer kere baskın yapabildim yanlış hatırlamıyorsam. Sanki botta 3e 3 oynuyor gibiydik yani. Soloya yardım yapamadığım için Renekton, Rengar'a çok fazla ezildi. Vi acımadan kill topladı ve bayağı kastı, bu nedenle baskınları zorluyordu. Ben de bizim adcye yeterince kill sağladım. Ama Rengar tekleyecek kıvama gelmişti. Oyun takım savaşı safhasına geldiğinde de Rengar ve Vi etkisi baya hissedilmişti. Jinx'i yok ediyorlardı resmen.

Şimdi benim sormak istediğim, bu durumda nasıl bir yol izlemeliydim? Siz bu durumda ne yapardınız? Ne yapmamı önerirdiniz? Veya ne yapsaydım oyun bizim lehimize dönerdi? Bu tarz sorular ile beyin fırtınası yapalım istedim. Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler...

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1474966/0943b4b1-e1a3-4f89-98f6-f60f9999741a.png

bot lanede katliam oldugunda direk ejdere girmeliydin.Renekton tp almaiydiki bot lanede skor cikarip oyuna donmesi icin.Ayrica middende yardim isteyebilirdin oda renektone yardim edebilirdi.(fotolara bakmadim spelleri bilmiyorum)

• quote:

Orijinalden alıntı: oklukk

Red çarp şampiyonlara atılmıyor, herhangi bir şeye atınca mı görünmez olamıyor? Bilmiyordum bunu.

Tam soloya gidiyordum Vi'yi botta gördüm vazgeçtim. Sonuçta oyunu taşıyacak olan adc, en fazla hasar çıkaran o. Ona öncelik verdim.

Nasıl atılmıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.