Bakınız adamların şuanki kadrosunda alt yapıdan pek çok genç var.Takımın diziliş şekli belli ve standart.3'lü forvet.Ve bu takım oyuncularını transfer ederken yada alt yapıdan çıkartırken bu sisteme uygun,takımda yerini alabilecek oyuncuları transfer ediyorlar.Bizim gibi forma satacaz,prestij yapacaz,GURUR POİNT alacaz diyerek amatörce işler yapmıyorlar.
EN BÜYÜK ÖRNEK : Wesley.Şampiyon olduktan sonra bu adamı aldık ve tüm düzenimiz,standartımız bozuldu.Kesinlikle wesley'in kötü olduğunu söylemiyorum fakat sıkıntı şu ki bizim oturmuş sistemimiz yok(Çoğu türk takımları içinde geçerli).Oturmuş sistemimiz olsada bir transferle tüm sistemi egale ediyoruz.Sonra yeni bir sistem oturtmaya çalışıyoruz.Basit takımlara oynarken bile oynatamadığımız oyuncuları denemeye çalışıyoruz oysaki bu oyuncuların ne olduğunu nasıl oynadığını çok önceden bilmemiz ve aslında alt yapıdan oyuncuları denememiz gerekir.
Özet olarak ; Türkiye'deki kulüp yönetimleri profesyonelleşmedikçe ve anlayış değişmedikçe süpriz galibiyetler dışında bi ilerleme kesinlikle kazanamayız.Çoğu yabancı teknik adamlarında dedikleri bu.Bizde sistem YOK!
Doğru noktaya değinmişsin. Bir de Sneijder'i istemedi diye Fatih Terim'i eleştiren adamlar var. Sneijder istenmezmiymişmiş. Sneijder çok iyi bir oyuncu olabilir ama adam takımında istemedi çünkü sistemine uymuyordu. Alındığında da faydalanamadı. Kalsaydı faydalanamamaya devam edecekti. Ne anladım ben bu transferden? Halen bir sistem oturtabilmiş değiliz. Çünkü Sneijder'e uygun bir sistem arıyoruz. 2 senedir. Bu mesajlarımdan Sneijder'i kötülediğimi çıkartanı bloklarım. Sisteme uymadığını söylüyorum.
Yılmaz
kullanıcısına yanıt
Benim hala anlayamadığım nokta şu,biz taraftar grubu yada halktan biri olarak bunları görüyorsak bunlar yöneticiler iş adamları yani para babaları.Kazanmayı bilen insanlar.Bu kadar para verilmeyeceğini ve gelen gideni hesap edebilen insanlar bu hatalara nasıl düşerler?Benim burnuma pis kokular geliyor.Bu yapılan sadece hata olarak değerlendirirsek bu sefer biz yanlışa düşeriz galiba pek çok yapılan şey bilinçli.Menajerlerin geçmişte Stancu olayında bize oynadıkları oyunlar gibi.Biz futbola sadece zevk olarak bakıyoruz fakat olay aslında onlara göre bir fabrika.Yazdıklarımı destelemek için bir örnek veriyorum ; Geçenki Parma-Milan maçı.Sadece özeti izleseniz yeter.
quote:
Orijinalden alıntı: KaRaGuRT
Benim hala anlayamadığım nokta şu,biz taraftar grubu yada halktan biri olarak bunları görüyorsak bunlar yöneticiler iş adamları yani para babaları.Kazanmayı bilen insanlar.Bu kadar para verilmeyeceğini ve gelen gideni hesap edebilen insanlar bu hatalara nasıl düşerler?Benim burnuma pis kokular geliyor.Bu yapılan sadece hata olarak değerlendirirsek bu sefer biz yanlışa düşeriz galiba pek çok yapılan şey bilinçli.Menajerlerin geçmişte Stancu olayında bize oynadıkları oyunlar gibi.Biz futbola sadece zevk olarak bakıyoruz fakat olay aslında onlara göre bir fabrika.Yazdıklarımı destelemek için bir örnek veriyorum ; Geçenki Parma-Milan maçı.Sadece özeti izleseniz yeter.
Şikenin kralını yaptılar hemde oldukça amatörce :)