Şimdi Ara

Orta Dünya Hakkında Sorularınız [Ana Konu] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.982
Cevap
150
Favori
93.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: -Roland Deschain-

Hocam Feanor tam olarak nasıl bir yemin ediyor? Burada Valara karşımı geliyor.

Silmarilleri kim ele geçirmeye çalışırsa çalışsın, ister kendi ırkı ister valar; hanedanının silmarilleri onlardan geri almak için her şeyi yapacağına dair bir yemin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eorl

İnsanların orta dünya üzerinde dağılma bilgisi varmı?. Gondor halkı numenordan geliyorsa harad ve rhun halkı nerden geldiler?. Eski doğuluların elflerin yanında savaştıklarını da biryerde okumuştum ama hatırlamıyorum şimdi, aydınlatısanız sevinirim.

Onlar Ered Luin'in batısına hiç geçmeyen insanlar.Bu dağların batısına, yani Beleriand'a gelen üç insan hanedanı elflerin çok iyi dostu olmuş ve Morgoth'a karşı savaşmışlardır.Son savaştan sonra ise Numenorian olmuşlardır.Bu insanlardan sonra Beleriand'a yeni insanlar geldi.Bunlar doğululardı.İlk başta elflerin ve insanların yanında olmuşlardır.Beşinci muharebede savaş sırasında taraf değiştirerek Morgoth'un yanında savaşarak bu savaşın kaybedilmesinde büyük rol oynamışlardır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Roland Deschain-

Hocam Feanor tam olarak nasıl bir yemin ediyor? Burada Valara karşımı geliyor.

Yukardaki açıklamaya ek olarak, bu yemin Feänor ve yedi çocuğu tarafından Eru-Ilúvatar'ın adına Manwë ve Varda şahit gösterilerek büyük bir intikam ve nefretle edildi.Amaç silmariller kimde olursa olsun geri almaktı ve bu yemin asla bozulamazdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 25 Aralık 2012; 22:15:25 >
  • Minas Trith savaşında, Witch King nasıl Gandalf'ın asasını kırabiliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Dathka Graush

Minas Trith savaşında, Witch King nasıl Gandalf'ın asasını kırabiliyor

Yok öyle birşey kitaba göre.İkisi Minas Trith cümle kapısında karşı karşıya gelirler.Fakat aralarında birşey yaşanmadan Rohan boruları çalar ve Witch King geri çekilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 25 Aralık 2012; 22:49:06 >
  • Peki bu Nazgûllerin kurtulma ihtimalleri vs. yok mu, ne biliyim yüzükleri takıyorlarsa çıkarsalar ..

Bir de Feanor'un yemini karşısında Eru birşeyler yapıyor mu, bahsedilen birşeyler varmı bu konuda ?
  • Nazgul'ler yüzüğü kullandığı için öyleler zaten, tamamen ruhani bir varlık konumunda, Sauron'un kontrolündeler.

Eru bir şey yapmıyor da, Feanor öldüğünde daha önce hiç görülmemiş bir şekilde ölümü ile esnasında yanlış hatırlamıyorsam vücüdu yanıp, kül oluyordu.
  • benim sorularım

Sauron kaybettiği yüzüğü tekrar ele geçirse ne gibi şeyler değişecekti? Oysaki o yüzük daha önceden ondaydı ve yüzük ondayken bile kaybetmişti yüzyıllar önce savaşı? yani yüzük varken son ittifak savaşını kaybeden sauron, tekrar ele geçirse bile garanti değildi ozaman zafer? ozaman yüzüğün ne gibi bir etkisi var saurona, çünkü yüzük varken kaybetti, yüzük yokken de kaybetti.demekki tekrar ele geçirse yüzüğü birşey değişmeyecekdi.

saruman, gandalf gibi biri değil mi? neden ihanet etti o da oysaki bir insan.sauron ona ne vaat etti ve ya saruman ona nasıl güvendiki sauronun tarafına geçti?

gandalf mı daha üstün bir kişi yoksa sauron mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gøalkeepe®

benim sorularım

Sauron kaybettiği yüzüğü tekrar ele geçirse ne gibi şeyler değişecekti? Oysaki o yüzük daha önceden ondaydı ve yüzük ondayken bile kaybetmişti yüzyıllar önce savaşı? yani yüzük varken son ittifak savaşını kaybeden sauron, tekrar ele geçirse bile garanti değildi ozaman zafer? ozaman yüzüğün ne gibi bir etkisi var saurona, çünkü yüzük varken kaybetti, yüzük yokken de kaybetti.demekki tekrar ele geçirse yüzüğü birşey değişmeyecekdi.

saruman, gandalf gibi biri değil mi? neden ihanet etti o da oysaki bir insan.sauron ona ne vaat etti ve ya saruman ona nasıl güvendiki sauronun tarafına geçti?

Sauron o zaman kaybetti.Çünkü elfler o zamanlar çok güçlüydü ve nüfus olarakta fazlaydılar.Yine Gondor'un en iyi dönemleriydi ve Gil Galad ve Elendil gibi çok yüce kişiler vardı ordunun başında.Fakat çok zaman geçti ve elflerin çoğu Orta Dünya'dan ayrıldı.Gondor zayıf düştü.Sauron yüzüğü ele geçirmeseydi bile büyük ihtimalle her yeri işgal edecekti.Yüzüğü ele geçirmesi halinde olacakları düşünemiyorum.

Saruman bir Maia'dır.İlk başta tek yüzüğü kendisi için istiyordu ve onu kullanarak diğerlerine hükmetme düşüncesi vardı.Daha sonra ise Palantir sayesinde Sauron'un kuklası oldu.

Gandalf ve Sauron'da birer Maia'dır.Güç konusu tam net değilsede Sauron'un çok daha güçlü olduğunu düşünüyorum.Nedenlerini yazmıştım önceki sayfada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 25 Aralık 2012; 23:19:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Oromë

quote:

Orijinalden alıntı: Gøalkeepe®

benim sorularım

Sauron o zaman kaybetti.Çünkü elfler o zamanlar çok güçlüydü ve nüfus olarakta fazlaydılar.Yine Gondor'un en iyi dönemleriydi ve Gil Galad ve Elendil gibi çok yüce kişiler vardı ordunun başında.Fakat çok zaman geçti ve elflerin çoğu Orta Dünya'dan ayrıldı.Gondor zayıf düştü.Sauron yüzüğü ele geçirmeseydi bile büyük ihtimalle her yeri işgal edecekti.Yüzüğü ele geçirmesi halinde olacakları düşünemiyorum.

Saruman bir Maia'dır.İlk başta tek yüzüğü kendisi için istiyordu ve onu kullanarak diğerlerine hükmetme düşüncesi vardı.Daha sonra ise Palantir sayesinde Sauron'un kuklası oldu.

Gandalf ve Sauron'da birer Maia'dır.Güç konusu tam net değilsede Sauron'un çok daha güçlü olduğunu düşünüyorum.Nedenlerini yazmıştım önceki sayfada.

teşekkürler

bu ilk sorumu çok merak ediyordum, yüzüğü bulması demek ozaman bir facia olacakmış

• Hocam bu elfler nasıl ürüyor peki ? çoğu orta dünyadan ayrıldı demişsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zombie26

Hocam bu elfler nasıl ürüyor peki ? çoğu orta dünyadan ayrıldı demişsiniz

Orta Dünya'dan ayrılıp Aman'a gitti çoğu, diğer elflerin bulunduğu yere. (9.maddeye bakabilirsiniz.)Çok azı Orta Dünya'da kaldı.Yüzük Savaşlarından sonra ise hemen hemen hiç elf kalmıyor Orta Dünya'da.Nasıl ürüyor derken ne demek istediğinizi anlamadım.

• quote:

quote:

Orta Dünya'dan ayrılıp Aman'a gitti çoğu, diğer elflerin bulunduğu yere. (9.maddeye bakabilirsiniz.)Çok azı Orta Dünya'da kaldı.Yüzük Savaşlarından sonra ise hemen hemen hiç elf kalmıyor Orta Dünya'da.Nasıl ürüyor derken ne demek istediğinizi anlamadım.

Yani çoğalma insanlar gibi
  • quote:

quote:

quote:

Yani çoğalma insanlar gibi

Evet öyle.

• quote:

[DHT UBE=http://www.youtube.com/watch?v=f7egAVqmH4Q]

Aslında kıramaz, kıramaması lazım. Kaldı ki kitapta da böyle bir şey yok. Filme eklenme yapılmış ve en gereksiz eklemelerden biri budur sanırım.
  • Oromë güzel konu olmuş, tebrik ederim..

Naçizane sorularınız olursa bende cevaplamaktan mutluluk duyarım arkadaşlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHI

quote:

Aslında kıramaz, kıramaması lazım. Kaldı ki kitapta da böyle bir şey yok. Filme eklenme yapılmış ve en gereksiz eklemelerden biri budur sanırım.

Niye kıramaz ya da niye kıramaması lazım? Bununla ilgili kesin bir bilgi yok. Ya da Gandalf'ı çok büyütüyorsunuz?

Gandalf, Denethor ile konuşması esnasında hani belki bilerek yapıyor, belki değil, ama Witch King ile kapışmasının sonuçlarını oda bilmiyor. Ki kapının önünde karşı karşıya geldiklerinde, Witch King hiç tereddüt etmeden saldırı pozisyonuna geçiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: melkor23

quote:

quote:

Niye kıramaz ya da niye kıramaması lazım? Bununla ilgili kesin bir bilgi yok. Ya da Gandalf'ı çok büyütüyorsunuz?

Gandalf, Denethor ile konuşması esnasında hani belki bilerek yapıyor, belki değil, ama Witch King ile kapışmasının sonuçlarını oda bilmiyor. Ki kapının önünde karşı karşıya geldiklerinde, Witch King hiç tereddüt etmeden saldırı pozisyonuna geçiyor.

Kırabileceğine dair de bir bilgi yok. Sonuçta Gandalf da Sauron da birer Maia. Nazgul'lar ve Witch King ise Sauron'un hizmetkarları ve eskiden insandılar. Sauron'dan güç alıyorlar bir yerde. Yanılıyor muyum?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Witch King ile Gandalf arasındaki olası karşılaşmanın ne olacağını söyleyemeyiz.Ama Witch King'in filmdeki gibi tek hamlede Gandalf'ın asasını kıracağını sanmıyorum.Ancak uzun bir düellodan sonra Gandalf'ın yenilmesi daha mantıklı olur.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: melkor23

quote:

quote:

Kırabileceğine dair de bir bilgi yok. Sonuçta Gandalf da Sauron da birer Maia. Nazgul'lar ve Witch King ise Sauron'un hizmetkarları ve eskiden insandılar. Sauron'dan güç alıyorlar bir yerde. Yanılıyor muyum?

Hayır hocam yanılmıyorsunuz..

Witch-King Gandalf'ın hemde ak haliyle asasını kırması imkansız bir şeydi. Sauron'un kudreti ile vuku bulmuş bir İNSAN, bir MAIA'nın hele ki görevini tamamlamak üzere geri gönderilmiş bir MAIA'nın asasını asla kıramaz..

PJ bu tarz hataları ya bilerek yada bilmeyerek yapıyor ama sonuçta kimin ne olduğunu bilen biliyor..

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.