Şimdi Ara

Orta Öğretim Başarı Puanı Hesaplaması Nasıl Oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben şu anda lise 2 deyim hazırlık okudum ve 2008de öss ye gireceğim..hocalar filan sürekli bize not ortalamanızı yüksek tutunki orta öğretim başarı puanınız yüksek olsun vs diyorlar..benide şu anda bir telaş sarmış durumda geçen seneki(lise 1 deki) not ortalamam 3.58 bu sene ve bir dahaki senede 4 ve 5 yapabilirsem diploma ortalamam 4 ün üzerinde olacak..sınıfımızda 13 kişi var(yani öss ye o sene 13 kişi sadece bizim sınıf girecek) ve sınıf ortalaması aşağı yukarı 4 şimdi benim ortalamam 4 olunca ne değişecek 4.50 olunca ne değişecek aradaki puan farkı bu kadar sıkıntı çekmeme değecek türden mi????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charlienever -- 29 Kasım 2006; 13:43:46 >

• hep söylerler ya 1 puan sana birçok yeri kaybettirir diye. gerçekten de öyledir. o yüzden lisede çekeceğin sıkıntıların karşılığını görüceksin. ayrıca okulunun başarısı yüksekse senin puanını da yukarı çeker, ama kötüyse düşürebilir de
    yani hem arkadaşlarınla yarışcaksın, hem de arkadaşlarını çalışmaya teşvik ediceksin. sistem bu şekilde yürüyo çünkü. fen liselerindeki en düşük puan alan öğrencinin puanının düz lisedeki iyi öğrencilerle kıyaslanabilecek düzeyde olduğunu görmüştürsün. bu da bahsettiğim olayın en iyi örneği
    o yüzden bu kadar çalışsam olur mu filan diye düşünme, karşılığını alıcak olan sensin çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 29 Kasım 2006; 14:13:48 >
  • wayy.sen benim kopyam gibisin.aynıyız walla.ama zor işler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: serhat_h_fb

wayy.sen benim kopyam gibisin.aynıyız walla.ama zor işler.

belkide aynıyızdır
  • sen ortalamanı okul ortalamasından yüksek tutmalısın...!

okulun başarısı çok önemli..mesela okkulun türkiyede 100. ise ortalaman 4.5 ise 75 puan gelir..okulun türkiyede 1. ise ortalaman 4.5 ise 78 puan gelir..

onu kısacası şöyle hesaplıyorlar..senin diploma notunu(1.2.ve 3. sınıf) 16 yla çarp..ortalama ondan gelir..ama okulunu öğrenmem lazım..

bu arada bi soru da ben sorayım..

ben de hazırlık okudum ve şuan lise 2 deyim..diploma notumun 4.70-4.80 gelmesini bekliyorum eskişehir anadolu lisesinde okuyorum(and. liseleri arasında ilk 5te) sizce kaç puan gelir..?

mesela bizim okul sonuncusuna 72 puan geliyor...!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BetaMode -- 29 Kasım 2006; 16:09:13 >
  • geçen sene mezun olan öğrencilerden tanıdığın warsa en iyi onlar bilir...
  • hocalara hem notlarınız yüksek tutun diyo hemde zor soruyo ne ayak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.