Şimdi Ara

Orta/üst seviye AMD sistem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, i5 6600k işlemcili, 1070 ekran kartlı, z170 anakartlı sistemim dar boğaz ve miadını doldurduğu için güncelleme kararı aldım.

Öncelikle anakart ve bileşenleri değiştireceğim, ekran kartı ve motinör alma işini sonraya bıraktım. Anakart seçerken daha sonradan küçük boy kasaya geçebileyim diye düşünerek mATX'de karar kıldık. Sizce anakart, ram ve soğutucu ile ilgili doğru karar verebilmiş miyim? Ramleri bilerek kassız ve düşük boyutlu olanından seçtim ama yine de CPU soğutucunun boyutu ile ilgili bir sorun yaşarmıyım? Sizin eklemek istediğiniz görüşünüz varsa mutlaka öğrenmek isterim. Teşekkürler

Araştırmalarım sonunda almaya karar verdiğim parçalar:

İşlemci :

AMD Ryzen 9900X İşlemci

Anakart:

MSI MB B650M GAMING PLUS WIFI AM5

İşlemci soğutucusu:

Thermalright Peerless Assassin 120 SE TL-C12C

Ram:

Patriot 32GB(2x16) Viper Venom RGB EXPO 6000mhz CL36 DDR5 Ram

Mevcut PSU:

FSP FSP700-60AHBC 700W 80+ PFC Aktif Power Supply

Mevcut kasa (temsili):

Orta/üst seviye AMD sistem tavsiyesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ordic -- 31 Aralık 2024; 17:34:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ordic O kullanıcısına yanıt
    Kasanin boyutu atx mi mini atx mi bir bilgin varmi ve ekran kartini degismeyeceksin anladigim kadariyla

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kasaya sigiyorsa sorun yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toloski T kullanıcısına yanıt

Şu anki mevcut kasa bildiğim kadarı ile atx ancak ilerleyen dönemde kasayı ve ekran kartını değişeceğim, 50 serisinin çıkmasını bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ordic -- 31 Aralık 2024; 17:10:2 >
    Atx ise sigar diye dusunuyorum ileride upgrade edecekmissin zaten ona gore bakarsin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

CPU sogutucu profil olarak 155mm yukseklikte, olabilecek en dusuklerden birisi, sorun cikartmaz Ram montaji icin de, mevcut kasaya da uyar diye tahmin ediyorum, bu da uymuyosa zaten baska modeller de uymayacaktir.

Ram olarak CL30 urunlere bakabilirsin hocam, yine expo destekli 600-700 lira daha pahaliya urunler var, 9900x yatirimi yapiyosan Ram'den gol yeme en azindan, gecikmeleri iyi bir model alabilirsin. diger secimlerde bir sikinti yok, isinizi gorur hepsi.

• CCaaNN kullanıcısına yanıt

G.Skill 32GB(2x16) Trident Z5 Neo RGB EXPO 6400mhz CL30 DDR5 Ram

Bu ürün hakkında bilginiz var mı hocam ? Dediğiniz gibi cl30 ve Expo desteği mevcut.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Orta Halli Sistem Önerisi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 9900x alınır da x870 yongalı anakart alınmaz mı

Ayni ram'in 6000Mhz olanini kullaniyorum, memnunum. Teknik detaylari cok iyi bilmiyorum ama 6000 mhz kullanirsaniz daha stabil olur deniliyor, sanirim fclk ratio'su 6000mhz olunca birebir calisiyor islemci ile.

• Tasarruf tedbirleri kapsamında bütçe buna yetti. Arada 2 katı fiyat farkı var Orta/üst seviye AMD sistem tavsiyesi 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.