Şimdi Ara

Orta - Üst Seviye Ekran Kartları??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, bilgisayara hem ekonomik hem de uzun süre 1080p de yetebilecek bir ekran kartı almak istiyorum yakın zamanda.
    GTX 960 (4 gb), r9 280x ve r9 380 (4 gb) şu anda düşündüğüm seçenekler. Bundan daha yukarısına çıkamıyorum (gtx 970, r9 290 vs) çünkü hem darboğaz yapmaması için işlemciyi de değiştirmem gerekecek hem de o kadar bütçem de yok.
    Düşünceleriniz nedir hangisi daha karlı ve uzun süre yeterli olur? Belirteyim : Uzun süre her oyunu ultrada vs açsın diye bir beklentim yok. Belirli bir süre triple A oyunlarda beni medium-high dan düşürmesin yeter.

Sistem :
    Anakart : Asus H81-plus serisi (modelini tam bilmiyorum)
    İşlemci : Intel i3-4130 3.4 ghz
    Gpu : Gtx 750
    Bellek : 4 gb (+4 daha eklenecek)
    Bir de iyi bir psu eklenecek.

• r9 380 gtx 960'a kıyasla oldukça iyi duruyor ya. 960, 970'den fark yiyor ama r9 380 970'la çok yakın. Özellikle 4 gb versiyonu çok iyi gibi.
  • Bir de benim monitörüm 1920x1080 çözünürlükte ama sadece vga girişi var. r9 380'de vga çıkışı yok. Sıkıntı olmaz değil mi içinden çevirici çıkıyor diye biliyorum?
  • Hdmi dan dvi a yada dvi dan vga ya donusturuculer var onlarda kullanabilirsn

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ryder1511

Merhabalar, bilgisayara hem ekonomik hem de uzun süre 1080p de yetebilecek bir ekran kartı almak istiyorum yakın zamanda.
    GTX 960 (4 gb), r9 280x ve r9 380 (4 gb) şu anda düşündüğüm seçenekler. Bundan daha yukarısına çıkamıyorum (gtx 970, r9 290 vs) çünkü hem darboğaz yapmaması için işlemciyi de değiştirmem gerekecek hem de o kadar bütçem de yok.
    Düşünceleriniz nedir hangisi daha karlı ve uzun süre yeterli olur? Belirteyim : Uzun süre her oyunu ultrada vs açsın diye bir beklentim yok. Belirli bir süre triple A oyunlarda beni medium-high dan düşürmesin yeter.

Sistem :

Bence R9 280x al diycem ama. Simdi net butce verirsen daha iyi olur...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: DarqSWorD

quote:

Orijinalden alıntı: Ryder1511

Merhabalar, bilgisayara hem ekonomik hem de uzun süre 1080p de yetebilecek bir ekran kartı almak istiyorum yakın zamanda.

Sistem :

Bence R9 280x al diycem ama. Simdi net butce verirsen daha iyi olur...

Gtx 750'yi satacağım (yaklaşı 200-250 tl'ye) Üstüne de maksimum 600 tl falan ekleyebilirim. Yani maksimum 850 tl falan harcayabilirim gpu'ya. Hadi 900 olsun. Psu ve bellek de alacağım çünkü. Ama belki gpu'yu 2. elden de alabilirim. Özellikle r9 280x olursa mesela 2. el olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryder1511 -- 2 Temmuz 2015; 4:21:45 >

• Ryder1511 R kullanıcısına yanıt
    bro 750ti ı 200-250tlye satacaksan 20gun sonra kapındayım bilesin :))

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ALINIK - ORTA-ÜST SES KARTI
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hozeis. kullanıcısına yanıt
    ti değil kart. Normal gtx 750 versiyonu. ti yazmadım zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar başka fikir verecek olan yok mu?
  • ben de 850 civarına ekran kartı bakıyorum. ben de r9 285, r9 280x arasında kalmıştım. gtx 960 r9 285 ile benzer performans veriyor. r9 280x %10-20 daha güçlü diğerlerinden. zaten r9 380 çıktığı için 285'i eledim. ancak 380 de 285'in yeniden isimlendirilmiş hali bir nevi, o yüzden yine 280x daha iyi performans veriyor. yani en iyi performansı net şekilde şu an için 280x veriyor. benim derdim psu'mun kaldırıp kaldırmayacağı 280x'i. çünkü diğerlerinden daha verimsiz bir kart. çok güç tüketiyor. psu alacaksanız bu dert olmayacaktır. o yüzden 280x derim. ancak şu da var: dx12 ile ne olacak? 380 ve gtx960 daha yeni mimarili kartlar. dx12 destekleri daha sağlam olabilir. ileride 280x'ten daha performanslı olabilme ihtimalleri düşündürüyor beni. bu mümkün mü, ne olacak hiç bilmiyorum yalnız. yeterince bilgi bulamadım buna dair. zaten 380'in incelemesi bile çok az sayılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Chandler Bing

ben de 850 civarına ekran kartı bakıyorum. ben de r9 285, r9 280x arasında kalmıştım. gtx 960 r9 285 ile benzer performans veriyor. r9 280x %10-20 daha güçlü diğerlerinden. zaten r9 380 çıktığı için 285'i eledim. ancak 380 de 285'in yeniden isimlendirilmiş hali bir nevi, o yüzden yine 280x daha iyi performans veriyor. yani en iyi performansı net şekilde şu an için 280x veriyor. benim derdim psu'mun kaldırıp kaldırmayacağı 280x'i. çünkü diğerlerinden daha verimsiz bir kart. çok güç tüketiyor. psu alacaksanız bu dert olmayacaktır. o yüzden 280x derim. ancak şu da var: dx12 ile ne olacak? 380 ve gtx960 daha yeni mimarili kartlar. dx12 destekleri daha sağlam olabilir. ileride 280x'ten daha performanslı olabilme ihtimalleri düşündürüyor beni. bu mümkün mü, ne olacak hiç bilmiyorum yalnız. yeterince bilgi bulamadım buna dair. zaten 380'in incelemesi bile çok az sayılır.

Ya işte directx 12 durumu çok kritik gözüküyor şu an. O yüzden 280x şu an daha performanslı olsa da yeni mimari yeni tasarım vs olduğu için 960'a da gidiyor aklım. Bi de amd'nin yazılım tarafı cidden çok zayıf nvidia'ya göre, ve üstelik ciddi oranda daha az güç tüketiyorlar. Ama saf güce baktığımız zaman şu anda 280x daha iyi gibi. Valla inanılmaz kararsızım hiçbir zaman bi elektronik üründe böyle kararsız kalmamıştım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.