31 Ocak’ ta stopaj artacak sanırım, peki yatırım fonlarında da artmaz mı? En iyisi Cuma günü fona kaçmak. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
OrtakApp Günlük %48 Faiz [İlk Mesajı Okuyun] (107. sayfa)
-
-
fonlarda en yüksek stopaj %10 du. 1994 den beri en yükseği buymuş. ama fonlarında niyeyse %15 veya %12.50 olacakmış gibi bir hisse kapıldım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM -- 29 Ocak 2025; 16:39:30 > -
Peki mevduat faizlerinde en yüksek kaçtı?
Piyasada çok fazla TL var, bunu önlemek için stopaja yönelecekler gibi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
eskiden fonlar 10 , mevduat 15 di.
-
Bugün RPP %0,20 ve NJR de %0,27 getirmiş. Stopaj artmazsa Ortak’a geri dönmeyi düşünüyordum ama artık hiç avantajlı gelmiyor.
Mrb bu ppf lerin gün gün getirilerini düzenli takip edebileceğim bir yer varmı.
Merhaba,
Ben Odeabank uygulamasından ve Fintables isimli siteden kontrol ediyorum. Ortak’a da yakında fon desteği gelecekmiş. Belki onlar da analiz özelliği eklerler. Hisse için zaten fiyat bilgisi veriyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Triplxt. -- 30 Ocak 2025; 11:3:20 >
Teşekkürler peki bu ppf getirilerini mevduat karşılığıni olarak nasıl gorebilirim.bir formülü varmi
AppStore’ da Tefaş uygulaması var.
Akbank’tan Ortak’a para göndermek ücretsizmiş. Papara gibi para transferi için anlaşması olması güzelmiş. Para transferi için kullanırsak acaba kötüye kullanıma girer mi? Giren paradan en azından 15 lira para transferi ücretini Ortak’ta bırakırım en kötü.
Limit var mı acaba? Bgp fon alımı için kullanılabilir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam bir iki sayfa öncesini okuyun formül dahil tüm bilgiler var
-
Ortak’a yapılan her transfer ücretsiz.
konu biraz ortak'tan çıkıp diğer risksiz yatırım araçlarına döndü özellikle benim yüzümden ama biz buraya da mevduattan/ppfden fazla getiri için geçmiştik. forumdaki toksik konuda burada olduğu gibi değerli bilgiler paylaşınca 3 ay vadeci müritler tarafından mesajlarımız siliniyor, burada daha rahatım.
konudan sapma için kusura bakmayın günü gelince burası için de konuşuruz.
ortak'a fonlar geldikten sonra "ppfleri satınca anında hisse alımı" için kullandırsa çok güzel bir kullanım alanı sağlamış olur. zaten para takasbankta, gelmeme ihtimali de yok. yani gün için kredi gibi. bu özellik sanırım kimsede yok
-
Bir ay vadede bile bileşik faiz yok diye bir ton faiz geliri kaybı oluyor. Üç ay vade korkunç olur.
Ortak’a fon gelirse masraf almaması iyi olur ama N Kolay varken pek bir avantajı olmayacak. Daha nemalandırmaya para yatırmak veya nemalandırmadan para çekmek için emir bile giremiyoruz. Saat 09:00-15:00 arası meşgul olursak bir günümüz boşa gidiyor. Özellikle geç saatlerde uyanık kalanlar ve gündüz saatlerinde uyuyanlar ya da yurt dışında olanlar için oldukça sinir bozucu bir durum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Triplxt. -- 30 Ocak 2025; 12:2:41 >
Ortak konusundan sapma oluyor ama verdiğin bilgiler doğrultusunda aydınlanıyoruz örnek fon detayinda yıllık ücret konusunda pek bilgim yoktu paylaştığın bilgiler doğrultusunda öğrendim teşekkürler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ortak fondan masraf almaz ama fonun yıllık yönetim ücreti varsa o otomatik kesilir tabi ki. böyle girişimler çıktıkça rekabet artacak ve günün sonunda kazanan biz olacağız
-
Bence “Ortak ile daha az kazanmak yerine şurada daha fazla kazanabilirsiniz. Şu daha iyi getiriyor.” demek de Ortak ile alakalı. Tabii ki konuyu tamamen fona boğmak ayrı bir konu. Ortak’ın sürekli olarak faizi düşürdüğüne dair gelen mesajlardan yine iyidir. Şu anki oran %48. Stopaj artarsa ve faiz azalırsa azalırsa Ortak’a toprak atmaya ortak olacağız gibi duruyor.
MKK üzerinde yatırımların gözükmemesi ve ekstre üretiminde zayıf kalması gibi basit sorunları çözebilseler keşke. Konsolosluk gibi bir yerde işimiz olsa havadan gelen bir ton parayı açıklamak ile uğraştıracaklar. Ortak ile iletişime geçince yardımcı oluyorlar ama uygulamada olmaması garip.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X