< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
OrtakApp Günlük %48 Faiz [İlk Mesajı Okuyun] (106. sayfa)
-
-
Arkadaşlar tek bir ppfye geçmek riskli mi olur hiç bilgim yok ppfler hakkında? Sizler de takip ettiğiniz ppfleri yazabilir misiniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ppf ler en düşük riskli yatırım fonları. isterseniz bölün isterseniz tek birini alın. aralarında çok büyük fark olmaz. x te fonturkey hesabı her gün 11-12 arası ppf performanslarını yayınlıyor. oradan takip edebilirsiniz.
günlük değil de son bir haftalık ortalamalarına bakmanızı tavsiye ederim. aydan aya sıralamalar değişebilir. eksi yazma ihtimalleri yok gibi bir şey. neo portföyün nrg ve nvb si pek ortalama altında kalmaz bu da dipnot.
https://x.com/FonTurkey
-
çok sağ olun hocam genelde arkadaşlar birkaç ppfli sepet yapın demişler de o sebeple sordum. attığınız hesabı da takibe aldım. bu arada alış satış ve getiri saatleri gibi bilgileri nereden öğrenebilirim acaba? garanti mobil uygulamasını kullanıyorum işlem saatlerinde avantaj vs oluyorsa başka uygulama da kullanabilirim veya sizin önerebileceğiniz bir uygulama varsa
-
kendi bankanızın ppfsi dışındaki ppfleri 13.30a kadar alabilir veya satabilirsiniz. işlemler 14.30 gibi gerçekleşmiş olur. kendi bankanızın fonu için son saat aksi belirtilmedikçe 16.30dur, 13.30 kısıtına takılmazsınız.
bende mesela idl var n kolayın. onu 7/24 istediğim zaman bozabiliyorum belirli bir kısmını (her ppfde bu olmayabilir, araştırınız). ama ağırlıklı olarak cfo ve rpp'deyim. bugünün getirileri de açıklandı. getirileri tefastan takip edebilirsiniz ama bakması biraz zahmetli, ben fon turkey hesabına bakıyorum. güzel grafik şeklinde atıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi victoribarbo -- 29 Ocak 2025; 10:44:27 >
-
peki bu fonlarda stopaj kesintisi yokmu
Çok sağol hocam. ihtiyaç olduğunda yüksek stopajlı olanı satabilmek için 2 ppfye yatırım yapın tavsiyesi gördüm birkaç yerde mantıklı gibi. ama seçmek zor cidden baya seçenek varmış :)
-
evet zaten bazı ppflerin getirileri diğerinden geride kalabiliyor, sırf o yüzden bile 2ye 3e bölüyorum ben. 0 stopajlı fonum uzun süre geride kaldı mesela. illa aynısından almak istiyorsanız stopaj değiştiği takdirde başka bir kurumdan alabilirsiniz. ilk giren ilk çıkar mantığı var fonlarda
-
şu an %10 var. bazı ekonomistlerin görüşü 31 ocakta 15 olacağı yönünde.
-
yatırım fonları nasıl alınır-nasıl satılır vs youtube da bir sürü video var. onları izleyin, hem yazarak anlatacak kadar kısa değil, hem de burası yeri değil.
daha önce yatırım fonu alıp satmayı öğrenmek için ppf lerden başlayın.
bütün ppf lerde işlem saati avantajı var diye yatırım fonları için ben odeabank kullanıyorum, diğer platformları bilmiyorum. diğer bankalarda satarken 14,30da hesaba geçen para odeabankta 10.00'dan sonra anında geçiyor.(sadece ppfler için geçerli bu saat avantajı)
bir de bankaların kendi ppf leri var. diğer kurumlardan alıma kapalı olan. bunları alırken ve satarken anında hesabınıza geçer, bekleme olmaz. bunların saatlerini ancak kendi sayfalarından görebilirsiniz. getirileri diğer ppflere göre daha azdır ama en azından paranız boşta kalmaz. mesela garantinin GTL
kodlu birinci para piyasası fonu gibi.
-
https://forum.donanimhaber.com/yatirim-fonlari-bes-fonlari-ana-konu--147353253#147353253
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
2 hesabı 100er 100er para geçtikçe boşalttım 31 ocaka önlem olarak, para çekiminde sorun yok şu anda
-
Var ama sorun şu; 31 Ocakta stopaj artar da diyelim %15 olursa Ortak gibi mevduat getirilerinde anında %15 stopaj kesmeye başlanacak her gün. Fonlarda ise 31 Ocak öncesi fon alıp, bozmazsan %10 olarak kesmeye devam edecek. Fonların getirisi de bileşik bu arada.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
09.00-13.30
arkadaşlar tek seferde 100 binden fazla çekemiyor muyuz ortaktan?
-
Çekiliyor fakat EFT ile geliyor diye daha yavaş geliyor.
Ortaktaki kripto para getiri yüzdeleri diğer yerlerden neden çok farklı ?
günlük getirilerden bahsediyorsanız getiriyi baz aldıkları zaman dilimleri farklıdır. kimisi son 24 saati yazar kimisi takvim günü olarak 00'dan sonrasını. ath vb ise mh sorabilirsiniz hata olabilir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X