Şimdi Ara

Ortakları Ölen Şirkete Bütünüyle Sahip Olma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese Merhaba..Söz konusu maruzatım, üniversite derslerimden olan, Makro İktisad dersinin ödevi olup, final sınavıma %50 etki göstereceğinden, benim için çok önemli.Bilirkişilerce cevaplanmasını rica ediyorum.Şimdiden çok teşekkür ediyorum..

XYZ A.Ş 1964 yılında kurulan ve üzerinde çok kıymetli gayrimenkuller bulunan 5 ORTAKLI bir ŞİRKETTİR. Şirketin ödenmiş sermayesi 50 Milyon TL ( Eski Parayla) olup, en son 1991 yılında genel kurul toplantısı yapılmıştır. 91'den sonra genel kurul toplantısı yapmadığı gibi, Ticaret Sicilinde herhangi bir işlemde görülmemektedir. Şirketin Ticaret Sicil memurluğuyla ilan edilen son genel kurul toplantısına ilişkin kayıtlarında, 5 ortaktan oluştuğu ve hisse dağılımı aşağıdaki gibidir;

- Ahmet Tuna %50

- Süleyman Kuş %10

- Kemal Ay %20

- Ayşe Çelik %19.5

-Gülten Kara %0.5

Yapılan incelemede bu kişilerin tamamının ÖLDÜĞÜ ve ŞİRKET YÖNETİMİ anlamında sahipsiz kaldığı ancak ölen kişilerin tamamının çocuklarının varolduğu tespit edilmiştir.Bu Şirket adına tapuda kayıtlı gayrimenkul değerleri bugünün parasıyla 20 Milyon Tutarındadır.Şirket ortaklarından %0.5 paya sahip olan Gülten Kara, 1992 yılında ölmüş, kendisinden geriye kalan Şule ve Gaye isminde 2 çocuğun varlığı tespit edilmiştir.Şirketin diğer ortaklarına ait veraset ilanları elimizde varolmasına rağmen çocuklara ulaşılamamaktadır.Mehmet Sağlam, şirket ortaklarından Gülten Kara'nın kızı Şule'yi bulmuş, şirketteki hissesini 10.000 TL bedelle satın Almıştır. Mehmet Sağlam, bu hisseyle şirketin bütününü ele geçirebilir mi ?

Sorunun cevabı " evet, geçirebilir." fakat benim öğrenmem gereken asıl mesele, söz konusu şirkete, nasıl bi yol izleyerek tamamen sahip olacağıyla ilgili..

• Bu soru makro iktisattan çok hukuk ve işletme karışımı gibi olmuş.
  • tek haber alınan mirasçı Şule olsa bile, diğer mirasçılar çıkmadığı zaman devlet diğer mirasçılar adına el koymuyor mu taşınır yada taşınmaza?
    ayrıca diğer mirasçılardan bir müddet sonra haber alınsa dahi yine şirket sahibi olamaz ki Mehmet.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.