Şimdi Ara

ortamda mp3 çalarlar ile kayıt yapılmasını engelleyebilirmiyiz!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar. Biraz araştırma yaptım fakat konu hep şu çerçevede dönüyor. Anti casus sistemler başlığı. Ve verici cihaz tespiti, şu şu frekans aralığındaki vericileri bulur v.b açıklamalar var. Fakat mp3 çalarlar yada benzeri kayıt cihazları ile ortamda yapılan bir kaydın tespit edilmesi mümkünmüdür acaba. Çünkü bu tür cihazların çalışma mantığı bir transmisyon içermiyor en azından bu ben bu şekilde biliyorum. Bu konuda bilgisi olanların yardımına ihtiyacım var. Teşekkürler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deppocu -- 21 Mayıs 2008; 15:37:11 >

• yapılan kayıt ile olay yerinin bulunması mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: nisso

yapılan kayıt ile olay yerinin bulunması mı?

yok dostum bu değil kaydın yapıldığını ve kayıt yapılmasını teknik olarak engelleyebilme yolunun olup olmadığını sorumuştum.
  • Kapıya bodyguard lazımsa yardımcı olalım... Yok öyle bir teknoloji henüz. Vidyo çekilmesini engelleyen bir sistem var prototip halinde ama ses için henüz yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: thunderwatcher

Kapıya bodyguard lazımsa yardımcı olalım... Yok öyle bir teknoloji henüz. Vidyo çekilmesini engelleyen bir sistem var prototip halinde ama ses için henüz yok.

Doğru diyosun dostum bende bulamadım hiç bi şekilde bi çözüm. Ama insan sesinin bile uzay boşluğunda kaybolmadığını yani bir frekans bandına sahip olduğunu düşünecek olursak, bu tür cihazlarında düşük değerde olsada yaydığı bir transmisyon vardır. Bu transmisyonu o da içinde algılayan bir cihaz ile mümkün olabilir diye düşünüyorum ama bu şekilde bir cihaza rastlamadın henüz bu sanal alemde

• İnsan sesi uzay boşluğunda kaybolmaz çünkü uzayda hava olmadığından ses de olmaz.. Radyo dalgalarından bahsediyorsan onlar da güneş sisteminden dışarı çıktıklarında pek eskisi gibi olmuyorlar.. Kısacası o varsayım çürütüldü. Elektronik veya kulakla olsun her türlü dinlemeyi atlatmak için su kullanılır. İlginç dimi? Mesela gizli kapaklı bir şeyler konuşmak için en iyi yer bir çeşme veya fıskiyenin yanıdır. Osmanlılar bunu bildiklerinden padişah gizli konuşmalarını saraydaki çeşmelerin yanında yaparmış. Konferans salonunun ortasına gobarrak gibi bir fıskiye koyup mikrofon kullanmadan konuşursan sesin büyük ölçüde perdelenecektir. (Hem dinleyenler hem kulak misafiri olanlar hem de kayıt cihazları için). Ayrıca uzaktan dinleme mikrofonlarının da sadece bir casusluk fantezisi olduğu kanıtlandı. Sesin "kanalize edilmesi" pek mümkün değil. Adamın evine, arabasına, telefon hattına, orasına burasına böcek denen mini mikrofonlardan yerleştirirsen o ayrı tabi...

• gayet açıklayıcı bir cevap olmuş kardeş. Eline sağlık. Sanal alemde bulamayışımın bir sebebi varmış demekki. Ama böyle bi sistem bulsak tam süper olurdu...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ses için çok zor dostum.. Bu sinemalarda korsanların film çekimi yapmalarını engellemek için buldukları sistem muhteşem ama... Çok da basit.. Karanlıkta çekim yapma özelliği olan herhangi bir kamera veya fotoğraf makinesi kızıl ötesi ışığa çok duyarlıymış. Adamlar da insan gözünün algılayamadığı kızılötesi bir ışıkla aydınlatıyolar sinema salonunu. Bu ışık kaynakları hemen perdenin yanında. Dolayısıyla o tarafa doğru bakan herhangi bir kamera karanlıkta sadece bir bulanıklık çekebiliyor.. Basit ve etkili Sesi için şöyle bir önlem olabilir "BAAAAAAAAA BAAAAAAAAAA BAAAAAAAAAAAA" diye bağırırsın senin sesinin arkasında ses kaynağının sesi anlaşılmaz.. Ama birileri misal bilimsel bir sempozyum düzenlerken senin millet kaydedemesin diye o bilimsel ortamda BABAAA diye bağırman ne kadar yakışık alır bilmiyorum

• kameralar için güzel düşünmüşler. Ama ses için henüz bi çözüm yok herhalde. Senin çözüm de biraz fazla radikal. Zor olur gibi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.