< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Oruç sağlıksız birşey (2. sayfa)

-
-
evet bu doğru. önceki eleman gibi düşük zekalı yorumlardansa bunu duymayı bekliyodum
-
aralıklı oruç da kalp risklerini artırıyo
-
“Oruç tutunuz, sıhhat bulunuz”
Sual: Oruç tutmanın, insan sağlığı için zararlı olduğunu söyleyenlere karşı ne demelidir?
Cevap: Peygamber efendimiz bir hadîs-i şeriflerinde; (Oruç tutunuz, sıhhat bulunuz) buyurmuştur. Orucun, sıhhate zararlı değil, bilakis çok faydaları vardır. Orucun, vücut için faydalarından bazıları şöyle bildirilmektedir:
Oruç, bir sene boyunca durmadan çalışan mide ile beraber bütün sindirim sisteminin istirahate sevk edilmesi ve insan vücudunun bir tasfiyeye tabi tutulmasıdır. Böylece, sindirim sistemi dinlendirilmiş olur. İnsanlarda en çok görülen rahatsızlık, hazım, sindirim bozukluğudur. Şişmanlık, kalp ve damar hastalıklarına, şeker hastalığına ve tansiyon yüksekliğine sebep olmaktadır. Oruç, bütün bu hastalıklara karşı koruyuculuk vazifesi yaptığı gibi, bir de tedavi vasıtasıdır. Bugün birçok hastalıktan kurtulmak için, perhiz lazım olduğunu doktorlar bildirmektedir.
Oruç, vücuttaki karbonhidrat, protein ve bilhassa yağ depolarının harekete geçirilmesini sağlar. Oruç sayesinde madde süzmekten kurtulan böbrekler, bir revizyona, tamire girerek, dinlenme ve yenilenme imkânı bulurlar.
-
Açlık sınırı altında geliri olanlar bile oruç tutuyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çünkü bizi bize bıraktığında hep "HAZ" üzerineyiz....
-
Bu söylediğin doğru değil. "Bambaşka şeyler" diyip manipülasyon yapma. Yeterince su içildiğinde Ramazan orucunda da autophagy mekanizması bal gibi çalışır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hedonizmin kölesi olmuş insanlara gelip bunları anlatmak çok zor. Gözleri vardır görmezler, kulakları vardır işitmezler.
Ramazan orucu hem bedenen hem ruhen insana çok iyi gelir. 21. yy da dopamin detoksu denilip paketlenen nefis terbiyesinin bizatihi kendisidir oruç.
Çalışmaz.
-
Sağlıklı veya sağlıksız sonucu kişinin kendi düşüncesi ve yaşam standardı ile alakalıdır. Zaten oruç tutan birisi patlayana kadar yiyip içmemesi gerektigini de bilmelidir.
-
hocam oruç zararlı yani biz de oruç faydalı diye duyarak büyüdük ama yalan bu.
su konusunu kenara bıraksan bile olacak gibi değil çünkü aralıklı oruç adı üstünde aralıklı yapılır. sen 30 gün aç yaşarsan vücut sadece birkaç günde kıtlık kodunu aktif eder. kıtlık modu OHAL gibi bi şeydir vücut için. tüm süreçler değişir, vücut artık hayatta kalmak için daha önce yaptığı şeyleri yapmayı bırakıp, daha ince yapmadığı şeyleri yapmaya başlar.
su konusunu da küçümseme. vücudun temizlenmesi için açken bile su içmenin ciddi etkisi var.
ayrıca akşama kadar su içilmeyen vücutta zaten tüm kimyasal süreçler zora giriyor ve vücut zaten yapacağı biyolojik şeyi yapamaz duruma geliyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
+1
Öncelikle davul işine bende karşıyım çünki bu işi eski usülüne göre yapan yok. Çingenler dangur dungur çalıyor tam rezillik. Kaldırılmalı bu haliyle.
Oruca gelirsek. Oruç bedenen sıhhat veren bir ibadettir ama şartlarına uygun tutarsan. Yoksa görmemiş gibi ye iç yat bu sıhhati bozar. İslamiyet bir paket program sen işine gelene uy işine gelmeyene uyma elbette fayda göremezsin.
Ek olarak oruç sadece mideye tutturulmaz. Gözüne, kulağına diline de oruç tutturmazsan faydasını yine göremezsin, açlıktan ibaret olur.
Asıl faydası da nefsi hizaya getirmek, maddi sıkıntı yaşayan, açlık sıkıntısını yaşayanların halini birebir yaşayarak hissetmektir. İnsan kendi yaşamadığı sürece açlık ne kadar zor birşey tam manasıyla anlayamaz ve açlık çeken maddi sıkıntı çekenlere hakiki manada yardım etmek arzusunu taşıyamaz.
Dünyada ki sistemde herkesin zengin olma ihtimali yok. İlla fakirler ihtiyaç sahipleri olacak. Sende onları yardım edip etmemekle imtihan olacaksın. Etmeyen hesabını Huzur-u İlahi'de verecek. Bu dünyada da illa ceza görüyürlar ama biliyorsunuz ki büyük cezalar ağır ceza mahkemesine gider. Dünyadaki tüm cezalar böyle zalimlerin yaptığı zulümlere karşılık çok yetersiz olacağı için Büyük Mahkeme de asıl cezayı görecekler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Professor Ohsumi Tokyo Institute of Technology'den bildirdi.
Aralıklı oruçtaki aralık ara sıra yapmak değil.
Uzun süren aralıkta vücudu aç bırakmak sonra yemek yemek demek. Ki bu da 16 saat de olabilir 3 güne kadar da çıkabilir. Ramazan orucu IF'in uzun versiyonlarının yanında hafif bile kalır.
Bana cübbemi giydirip Pubmed makalelerini çıkarttırmayın.
öyle birşey yok. aralıklı oruç dediğin şeyin en temel özelliği HERGÜN YAPILMAMASI GEREKLİLİĞİ dir.
bide muhaha koymuş sanki gören de laf sokuyor zannedecek. o muhaha yı sana iade ediyorum.
bide saman adam yapmış benim yazmadığım şeyi ben iddia etmişim gibi gösterip bana cevap veriyo utanmadan da muhaha koyuyo, kendi çok zeki biz aptalız ya.
git intermittent sözcüğünün İngilizce'de başka hangi yerlerde kullanıldığını gör, belki yazdığın şeyin komikliğini anlamanı sağlar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X