Şimdi Ara

Oruç sağlıksız birşey (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

İslam Peygamberinin bugün popüler olan "Vegan" orucunu neden kimse ibadet olarak yerine getirmiyor?

Üstelik veganları eleştirenlerin çoğunluğu kendilerine Müslüman diyen zümre...

• Valla normalde su içen biri değildim su içmeyi unuturdum ramazan sağolsun iftardan sahura normalde içmediğim kadar su içer hale geldim. İnsana günde 2.5 litre yetiyor bardak sulardan iftarda 4 yaklaşık 800 ml sahurda 4 800 ml içiyordum iftar sahur arası yine 2 -3 bardak içerim 2.4 2.8 litre su içer hale geldim kısaca iftarda içtiğim ayranlar, çaylar, kahveler dahil değil sahurda içtiğim çay vsde dahil değil. Sağlam şekilde sıvı tüketmeye başladım. Oruç tutmadığım zamanlarda belki 1 litre bile ancak içiyorumdur. Üstelik iftar çadırlarında ramazan boyu doyan aç fakir fukaranın haddi hesabı yok. Sabah akşam sigara alkol yuvarlanan yürüyen tekeller gelip burada orucu eleştirmeye çalışmış kendilerini komik duruma düşürmüşler haberleri yok. Uyku düzenine gelirsek neye göre bozuyor kime göre bozuyor sen kapitalist sistemin dayattığı düzene göre yaşayan biriysen zaten islami sistem sana uymaz cuma tatil günü olması lazım sen kapitalizme göre çalışıyorsun, öğle tatili 12de sabit değil öğle namazı saatine göre ayarlanması lazım sen kapitalizmin robot sistemine uyuyorsun ondan sonra gelip buralarda hebele hübele yok uyku saatim bozuldu yok susuz kaldım yok mide fesatı geçirdim diye ağlarsın işte. Sen islamı eleştireceğine önce bir kendi ekonomik özgürlüğünü eline al kendi sistemini kur ondan sonra bak bakalım eleştirecek yeri kalıyor mu sen gevurun kurduğu düzenden islamı eleştirmeye çalışıyorsun adam kendi dinine göre ayarlamış sabah mesai saatini tatil gününü yılbaşını cumartesi pazarını saatini faizini kumarını alkol saatini sende ekonomik özgürlüğü olmayan herkes gibi buna uymak zorundasın. Dubaideki müslüman bir adamın bu sistemi ne kadar iplediğini düşün bir de öyle gel. Bu kafayla sen her şeyi eleştirirsin çünkü sen kurucu oyuncu değilsin sen sistemin basit bir çarkısın, önce çark olmaktan kurtarman lazım kendini hadi eyw.

• OptikForm kullanıcısına yanıt

Aslında suyun da olmadığı aralıklı oruç daha etkili. Bu konuda bilimsel araştırmalar var ama aklımda kalanları yazdım.

Klasik İslami Oruçta 18 saat yoktur. Daha kısadır. Ayrıca yeme alışkanlıkları iftar ve sahurda hatalılar ...

Dehidrasyon kendi başına anlamlıdır lakin halihazırda sorunlu hücrelerin dokuların yok edilmesinde otofaji de aksine faydalıdır.

Ola biraz da kalori düşürmek kadar yemeklerin öncesinde ve yerken ve sonrasına göre hareket etmemizle de bağlıdır.

Yemeden önce pastörize organik sirke çorba kaşığı bir bardak suya konur içilir. 1-2 saat sonrasına kadar yemek yenir ama yemedeki sırada : Önce lifli bitkisel besinler sonra protein ( işlenmemiş ) ve sonrasında pek önermediğim şekerli şeyler yenmesi ... Şeker her türlü yasaklanmalı ... Bir de yemek sonrası hafif kendinizi yormayacak hafif tempolu bir yürüyüş .

Olay aslında şudur : Popüler İslami Oruç zararlıdır ...

Ek olarak Müslüman değilim ama merak tan Kur'an okumuşluğum vardır genel kültür babında : Bir hastalık varsa oruç tutmayın deniliyor. Tanımı çapı açılımı yoktur ve güncel bilimle nasıl anlaşılmalı inanilmalıdır nasıl yapılmalıdır nedir bilmiyorum.

Oruç Tutma İslamiyet öncesi dünyada farklı kıtalarda da yaygındır vardırlar .

Bir ara Aralıklı Oruç un bilimsel faydalarını Siyasal İslam ideolojisi için algısal olarak Aralıklı Orucun sağlıksal faydalarını kasıtlı İslami Oruç yapanlar içindir diye medyada yıllardır haber yapmaktalardır.

Zaten hurma veya zeytin ile başlanan ama sonrasında Halilibrahim Sofrası veya Kuş Sütü bile eksik olmayan yemek masaları filanla orucunu açan zaten sağlıklı değillerdir ...

Bilimsel Açlık ile bazı hormonal değişiklikler de sağlanır olumlu manada .

Sağlam ayırt etmek için aslında Aralıklı Oruç yerine SU ORUCU denilmektedir .

• Yukarıda, ifade özgürlüğüne inanmayan ve kendince sansür yapan ve bana cevap vermeyip bloklayan 01001101 nicknameli boomer karakterli arkadaş ve onun gibi düşünen herkese tekrar söylüyorum.

IF bir yaşam tarzı olarak sürdürülebilir. Ara sıra IF yapıp daha sonra modern hayatın dayattığı günde 3-5 öğün yemek yemenin hiçbir faydası yoktur hatta ve hatta zararlıdır. IF istediğiniz ve dayandığınız kadar sürdürülebilir. Hayatınız boyunca 16/8 20/4 gibi diyetler yapabilirsiniz. Hatta evrimsel olarak bunun atalarımızın diyetine de uygun olduğu düşünülmektedir.

Ramazan orucundaki dehidrasyon iddiası ayrıca çok komiktir. Insan vücudu için 12-16 saatlik susuzluk yüksek efor gerektiren bir iş yapmıyorsa ciddi bir soruna yol açmaz.

IF'teki aralığı dahi yanlış anlayanlara bilimsel gerçekleri daha fazla anlatmayacağım. Cevap verebilmekten aciz, tartışmaktan ve bilimsel gerçekleri öğrenmekten kaçınan, blok fasilitesini kişisel tatmin mekanizması olarak kullanan hazımsız elemanların böyle public ortamlarda yazması kendilerini rezil etmesine sebep oluyor.

Gün Oksay abimden özel olarak forumdaki blok fasilitesini kaldırmasını rica edeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eaststreetz kullanıcısına yanıt

Kaynak yok. 

• Bu konu uzar gider.
    Maksat belli gibi.
    Kendimden bahsedim.Orucluyken baya iyi hissediyodum.Midem ve vucudum rahatti.
    Bayramin ilk gunu iyi degilim maalesef.

• Ülser mide sorunum var.Ramazan boyunca hiçbir rahatsızlık çekmedim.ilacta kullanmadım Ama herseye saldirmadan kararında yenmeli

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Konu sahibinin cehaletine biraz olsun ışık tutabiliriz umarım, hani en ufak umut varsa da şansımızı deneyelim yoksa böyle cahillerin sayısı artacak.

Böyle tiplerin batı hayranlığı ve eziklik kompleksi olduğunu bildiğimden yabancı doktor tarafından hazırlanmış bir video paylaşıyorum.

Öğrenmeye niyeti olanlara.. buyrun izleyelim :

Dr. Eric Berg - Türkçe Kanalıyoutube
    Oruç Hakkında Gerçekler: Vücudunuzda Aslında Neler Oluyor? | Dr.Berg Türkçe Oruç tuttuğumuzda neler olur? Yeni ve şaşırtıcı gerçekler Oruç tutmanın bu inanılmaz sağlık yararlarına göz atın Orucun bu etkilerinin neden oluştuğunu öğrenin. Zaman damgaları 0:05 Oruç açıklaması 0:42 12 saat sonra oruç tutmanın etkileri 1:22 18 saat sonra oruç tutmanın etkileri 2:46 24 saat sonra oruç tutmanın etkileri 6:23 48 saat sonra oruç tutmanın etkileri 6:36 72 saat sonra oruç tutmanın etkileri 7:34 Oruç tutmanın bu inanılmaz etkileri nasıl elde edilir Bu videoda oruç tutarken vücudunuzun içinde neler olduğundan bahsedeceğiz. Oruç tutmanın vücuda birçok faydalı etkisi vardır. Uzun bir süre boyunca insan vücudu gelişti ve açlığa adapte oldu. Ancak vücudumuz sık yemek yemeye henüz uyum sağlayamamıştır. Oruç tuttuğumuzda ne olur? 12 saat sonra aç kalmanın etkileri—Büyüme hormonunda bir artış var. Büyüme hormonu şunlarla ilgilidir: • Yaşlanma karşıtı • Yağ yakıcı • İyileştirici eklemler • Protein sentezi 18 saat sonra oruç tutmanın etkileri - Otofaji geliştirirsiniz. Otofaji şunlarla ilgilidir: • Eski ve hasarlı proteinlerin yanı sıra mikropların geri dönüştürülmesi • Azalmış amiloid plak oluşumu 24 saat sonra aç kalmanın etkileri—Glikojen rezervinizi gerçekten tüketmeye ve ketonlarla koşmaya başlarsınız. 24 saat sonra oruç tutmanın faydaları: • Azaltılmış açlık • Azalmış istekler • Artan antioksidan rezervi • Artan oksijen • Daha iyi yakıt verimliliği • Azaltılmış inflamasyon • Bağırsak iyileşmesi • Gelişmiş kardiyovasküler fonksiyon • Gelişmiş bilişsel işlev 48 saat sonra oruç tutmanın etkileri: • Kök hücreleri uyarın • Azalan kanser/tümör riski • Daha fazla mitokondri yapın 72 saat sonra oruç tutmanın etkileri—Periyodik olarak yapın • Kök hücrelerin daha fazla uyarılması • Daha iyi bağışıklık fonksiyonu Oruç tutmanın bu inanılmaz etkileri nasıl elde edilir: • Düzenli aralıklarla aralıklı oruç tutun • İyi bir ortalama aralıklı oruç modeli, 6 saatlik yemek yeme aralığı ile 18 saatlik oruç tutmaktır. • Ek oruç faydaları elde etmek için periyodik olarak uzun süreli oruç tutun • Oruç sırasında mineraller alın (besinlerle birlikte su) • Sabahları egzersiz yapın • LDL'niz yükselmiş olabilir (Bu endişelenecek bir şey olmayabilir) Bu, Dr. Berg'in kişisel onayı ile tek resmi Türkçe kanalıdır. Kanalın e-posta adresinden veya bu kanalın sosyal medya hesaplarından bizimle iletişime geçebilirsiniz. 56 yaşındaki Dr. Berg, Sağlıklı Ketozis ve Aralıklı Oruç konusunda uzmanlaşmış bir kayropraktik uzmanıdır. En çok satan Sağlıklı Keto Planı kitabının yazarıdır ve Dr. Berg Nutritionals'ın direktörüdür. Artık pratik yapmıyor, sosyal medya aracılığıyla sağlık eğitimine odaklanıyor. Bizi Facebook üzerinden takip edin: https://www.facebook.com/DrbergTR Bizi Twitter üzerinden takip edin: https://twitter.com/DrbergTR Sorumluluk Reddi: Eric Berg, Kayropraktik Doktoru derecesini 1988 yılında Palmer Kayropraktik Koleji'nden aldı. “Doktor” veya “Dr” kelimesini kullanması kendisi ile ilgili olarak sadece bu dereceye atıfta bulunur. Dr. Berg, Virginia, California ve Louisiana'da lisanslı bir kayropraktik uzmanıdır, ancak artık hiçbir eyalette kayropraktik uygulamamaktadır ve hastaları görmemektedir, bu nedenle insanları tam zamanlı bir faaliyet olarak eğitmeye odaklanabilmektedir, yine de aktif bir lisansa sahiptir. Bu video sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Kendi kendine teşhis koymak için kullanılmamalıdır ve tıbbi muayene, tedavi, tedavi, teşhis ve reçete veya tavsiye yerine geçmez. Dr. Berg ile aranızda doktor-hasta ilişkisi oluşturmaz. İlk önce bir doktora danışmadan ve tıbbi muayene, teşhis ve tavsiye almadan önce sağlık rejiminizde veya diyetinizde herhangi bir değişiklik yapmamalısınız. Tıbbi bir durumla ilgili tüm sorularınız için her zaman bir hekimin veya başka bir nitelikli sağlık kuruluşunun tavsiyesine başvurun. Health & Wellness, Dr. Berg Nutritionals ve Dr. Eric Berg, D.C., bu video veya site aracılığıyla edindiğiniz herhangi bir tavsiye, tedavi süreci, teşhis veya diğer herhangi bir bilgi, hizmet veya üründen sorumlu değildir. Dr Berg Türkçe Dr Eric Berg Türkçe drbergtr İzlediğiniz için Teşekkürler!
    https://www.youtube.com/watch?si=crbc9bTUsu8Egzeh&v=vfkjIb7lH0g&feature=youtu.be

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

Bence veganlığı eleştiren müslüman zümre değil. Aklı başında olan herkes veganlığı eleştirir.  

Veganlık 21. yy'da malesef gerici leftist liberal ideolojinin bir aygıtı haline gelmiştir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.