ORUCUN SÜRESİ ÇOK UZUN.
-
-
tutma hocam ben ateist oldum rahatım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
çok çabuk geçiyor şuan 3. haftayı dolduruyoruz kaldı 1 hafta
bunu Allah rızası için yapıyoruz dosdoğru kararlı ol emirlerine uy her türlü 11 ay sonra yine tutacaz ve her gün 5 vakit namazı eksiksiz kılmalıyız ezan okunduğunda max 5 dk nı alıyor çok da zor değil
öteki taraftaki sonsuzluğa odaklan
-
3 gün tuttum bıraktım. Allah kabul etsin. Bence de ibadet konusunda bu kadar zorlamak mantıklı gelmiyor. Birileri daha çok sevap kazanırız ayağına utanmasa 6 ay oruç tutturacak.
odatvKuran'da oruç nasıl anlatılıyorhttps://www.odatv.com/guncel/kuranda-oruc-nasil-anlatiliyor-116465 -
1 ay olsun her nimetin sahibi olan Allahü teala için gece kalkmak ve uyku düzenini bozmak çok mu zor geliyor? Ekmek parası için veya yüksek maaşlı bir iş olsa, sahura vakti işbaşı yapsan, uyku düzenim bozuldu deyip de işi bırakmazdın ama.
Sahura kalkmak sünnettir. Çok zorluyorsa uyumadan önce yer ve içersin, sahura kalkmazsın. Sen yeter ki oruç tutmak iste, kolaylık var.
Ayrıca cennete kazanmak kolay değildir. Elbette meşakket olacaktır. Cehenneme giden yol otobandır ama cennete giden yol dikenlerle kaplıdır, zordur. Şu 3 günlük dünyada biraz uyku düzenin bozulsun, ahırette bunun ecrini sevabını alırsın.
3 günlük dünya için sonsuz cehennemi göze almış ahmaklara kanma, onların cümleleri zehirleyici ok gibidir...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 29 Mart 2024; 12:24:57 > -
Yıl olmuş 2025 hala oruç tutan var mı ya?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kardeş o imkansız, çünkü ay 30 gün, bu arada Allah kabul etsin inşallah 10 gün daha sabret
Ben de aynı soruyu düzeltetek senin gibi cahilllere soruyorum : Yıl olmuş 2024 hala oruç tutamayan nefsinin esiri olmuş tutamayanlar mı var ? ALLAH'ın son dini zamana ve tarihe bağlı değildir ve kıyametin kopmasına kadar geçerliliği devam eder
Muhterem ve mübarek kardeşim Allah razı olsun, çalıştığım yer İstanbul'un Kadıköy ilçesinin Kozyatağı mahallesi, mahallmizdeki ortam tam bir cahil yuvası, Allah'a baş kaldırmış zavallı insanlarla dolu, beni oruç tutmak değil de bu bedbahtların arsızlığı sinirlerimi bozuyor, hatta dün namazla, niyazla, oruçla işi gücü olmayan ve bize her gün uğrayan müdürüm erkek kardeşinin kız arkadaşı bana kahve içermisin diye utanmadan soru sordu benim de zaten canım burnumda ben Allah'tan korkarım dedim hemen yanında ki kankisi bayan müdür yardımcımda pişkince biz Allah'tan korkmuyormuyuz dedi ? Ben de Allah'tan korksanız böyle davranmaz oruç tutarsınız diye tersledim hiç bir şey diyemediler
Bu kadar saçma bir yazı görmedim, Ramazan ayı her yıl 10 gün yürür, yani peygamberimiz 8 yıl oruç tuutu diye biz de mi kışın tutacağız, artı peypamber ve sahabeler zaten nefislerine hakim olmuş insanlar yani yaz aylarında da rahatlıkla tutablirlerdi
Sahur yaparsan evet ramazan ayı zulüm olur. Sahura kalkınca uyku düzeni bozulur ve ayrıca daha çok acıkır, susarsın.. evet mekanizma böyle.
Ancak sahura kalkmazsan hem uyku düzenini bozulmaz, hem de yeme içme daha rahat olur. Ayrıca 24 saat bir şey yemezsen otofaji ile vücut kendini yeniler, normalden daha fazla orucun yararını görürsün.
Ramazan boyunca tutmanız lazım niye bıraktınız?
yav Telecikli neden bu kadar agresifsin senin yüzünden konu uçacak. oruç başına vurdu galiba sakin ol kardeş. tamam biz cahiliz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet nedense bu doğru birkaç yıla kadar hep sahura kalkar oruç tutardım ve susuzluk başta olmak üzere gerçekten zorlardı, birkaç yıldır sahur bile yapmadan tutuyorum, bu yılda öyle. Çok rahat oluyor üstelik bu yıl faydasını gördüm, kilo da vermişim. Zorlananlar bir de böyle denesinler.
-
Nicki numaralardan oluşan dinsizin oruçun sağlığa zararlı olduğu iddiası tamamen bir yalandan ibarettir.
Vücuda zararlı olan oruç değil, açlıktır. Oruç öncesi beyin mideye, " sana bu saatten akşama kadar sıvı ve besin gitmeyecek" talimatı gönderir. Bu talimatı alan mide kendini ona göre hazırlar, sıvı salınımı olmaz ve vücud kendini bakıma alarak rahatlar.
Aç vücudda ise böyle bir talimat sözkonusu olmayıp, mide, beyin sürekli yiyecek arar ve bu esnada mide özsıvıları salgılanmaya başlar ve oruç esnasındaki o faideler meydana gelmez.
Bir ateistin zaten oruç çok faidelidir demesi beklenemez, bu yüzden kendisi gibi oruça attığı çamurların da kıymeti harbiyesi yoktur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 29 Mart 2024; 15:41:4 > -
Sinirlerim bozuldu ya artık dayanamıyorum
Başka şubede çalışmak için girişimde bulun...
-
Oruç zaten İslamiyet'den binlerce yıl öncesi farklı kıtalarda da uygulanmaktadır. Uzun olması bence de anlamsız ... Belli dönemlerde ardışık en az 3 gün 18 saat mümkünse susuz veya sulu açlık diyeti şifası bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
Otofaji ...
Vücutta eskimiş zararlı ne var otofaji ile yok edilir ...
Açlık sürecinde mahrum kalınan mineral ve vitaminleri de doğru zamanlarda doğru şekilde doğru dozlarda takviyesi mühimdir .
İslami bir gelenek olmuş ... İsteyen istediği zaman başlayabilir ve kısa da tutabilir ...
İslami görüşte maneviyat kadar maddi faydaları açlığa dayanıklılık ki doğrudur . Maneviyatlı olan kısmı ama dünyevi olanı da fakirin halini anlamak için ...
İslami Oruçlu olup iftarda sahurda abanılması zeytin hurma ile başlanılsa da devamı Halil İbrahim Sofrası misali kuş sütü eksik olmayan masaların mümkün mertebede hedeflenildiği bir Yaşanılan İSlamiyet tekilerin fark etmemeleri de vahim ... Buna bir de Semazan de sanki dansözlermiş gibi oynatılması İftar Vaktinde .. Hatta Kadın Semazen bile türettiler! Kadın Erkek eşitliği filan mı özünü anlamadan uygulanan dini ve güncel poltikilar ve politik doğruculuk gerek yerel gerek dini gerekse global de tam bir saçmalık . Oruç için de uzun süre olması yersiz ...
Benzer içerikler
- trio tedavi paketi kullananların yorumları
- kurtlar vadisi kirve kimdir
- değişik çantacı isimleri
- have had kullanımı
- evde para kaybolması ne anlama gelir
- sodyum iyon batarya
- çay emojisi
- 5g nedir zararları
- exxen de neler var
- dünyanın en büyük vinci
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X