Şimdi Ara

OSD Başkanından Çin uyarısı: 'Sadece elektrikli araçlara tedbir yetmez' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Mesajlara bakılırsa anlaşılan haberdeki esas önemli noktayı kimse farketmemiş.Bakınız OSD başkanı diyen şeytanın sağ kolu ne diyor?

Yalnızca elektrikli otomobillere konulan birtakım uygulamalarla hasarı engellemek mümkün olmayacak gibi duruyor çünkü otomobil ithalatının yüzde 78'i içten yanmalı"

Bu cümleden anlaşılacağı gibi adam Togg satılsın diye sadece Çin'in elektrikli araçlarına engel konması yetmez.Aslında yapılması gereken hala %78 oranla satılan içten yanmalı araçlara yasaklama,vergi,satışını zorlaştırma vs ile çare bulun diyor Yani sırf Togg denen ucube satılsın diye ne var ne yok engelleyin diyor Aferin siz böyle faşist ve nazi kılıklı davranmaya devam edin.Siz böyle yaptıkça biz togg'dan daha çok nefret edeceğiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Madem Çinli otomobiller ile yarışmak istiyor, o zaman yerli araçlarda ötv oranlarını düşük tutup dışarıdan gelenler için yüksek olsun. Ama bu kafa ile anca var olanın üzerine daha çok vergi koyup engellemeye çalışırlar. Birileri har vurup harman savuracak diye tüm yükü halka mal etmeye çalışmaktan vazgeçmeleri lazım.

• hangi yerli malı korumak için bi tane var sözde yerli olan TOGG oda abartı zamlarla bide üstüne vergi indirimi çalışan sigortasından teşvik vergi ödememe gibi indirimlerle deli kar yapıyo yerli malını korumak güzelde Yerli halkımızı korumak daha önemli değilmi tenekelere binmese insanlar güvenli araçlara binse

• zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım ikinci el fiyatları 3-4 kat derken çok iyimser davranmışsın. Geçenlerde bir video seyrettim, bir Youtuber iki aracı karşılaştırıyor 2024 Range Rover'la 2004 Range Rover. 2004 modeli 2000 Pound'muş İngiltere'de. TL'ye çevirsek 76,000 yapar, sarı sitede EN UCUZU 850,000 TL idi. Yani 11 katından fazla. Aslında çevirme yapmamamız lazım.Alım gücü olarak karşılaştırdığımızda 2000 Pound ortalama bir asgari ücret İngiltere'de ( Asgari ücret saatlik hesaplandığından değişkenlik gösterebiliyor ) yani 1 aylıkla alabiliyor ama Türkiye'de 17,000 X 50 = 850,000... 50 ay= 4 yıldan fazla...
    Çok acı bir durumdayız, çoook...

• Acil Stop kullanıcısına yanıt
    herşeyi güzel yazmışsın da halk güvenli araca binmesin mi yerli dediğin daha ucuz olmazmı TOGG ötv yi geri alır çalışanın sigortasını geri alır teşvik alır üstüne zam yapar zamanında vestel kazığı yedik şimdide togg kazığı yiyoruz ne kadar saçma ya cari açıksa açık evet çözüm bu değilki ithalat yap o zaman bana ne ben neden maaş veriyom baştakilere beni zora sokması için ekonomimi zora sokması için maaş almıyo onlar ekonomiyide onlar düzeltecek çine vergi koyuyosan ulaşılabilir bi alternatif olması lazım vamrı yok bizimkiler ötv siz vergisiz hatta maaşını bile benim vergimle ödenen TOGG kaç para yazık ya

• :)

Avrupalı firmaların korunması için verdiği çabayı, Çinli şirketlerin buraya gelip, ülkemizi Avrupa'nın en büyük üreticisi yapmak için göstermenizi kimse beklemiyordu zaten

Sonuçta bizim ülkemizde köşe başlarını tutan hiç kimseden bu halkın çıkarına bir cümle kurduğunu görmek nasip olmadı daha :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 16 Ocak 2024; 19:56:0 >
  • faniseyler kullanıcısına yanıt

Avrupa ile gümrük birliği anlaşması olduğu için ek vergi getiremiyorlar diye biliyorum, o yüzden ABD ve Çin ürünlerine daha fazla vergi koyuyorlar.

• astegon kullanıcısına yanıt

Gerçekten okuduğunu anlayamıyor musun yoksa demogoji yapmak için konuyu çözümsüz bir yere çekmeye mi çalışıyorsun?

Alıntı yaptığın paragrafta ne yazıyor?

Ek: Konu gereği Çinlilerle mücadele etmek gerekiyor yazdığım için şimdi ithal edilen her mal ve ülke ile mücadele etmemiz gerektiğini anlayamayanlar çıkacaktır. Türkiye'de üretilebilen her ne ürün varsa yerlisini tercih etmediğiniz sürece dış ticaret açığı kapanmaz ömür boyu Avrupa'nın alım gücü çok iyi filanca partiye oy atarsak düzelir, onlar işi bilmiyor, bunlar işi bilmiyor der durursunuz..

Diş fırçası, çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı, tşört, ayakkabı, kalem, su ısıtıcısı, tv, buzdolabı ve sayamayacağım kadar çok kalemde mal Türkiye'de üretiliyor. Kalkıp konuyu telefona indirgeyerek kendince haklı çıkmaya çalışıyorsun. Tamam sen haklı ol peki laf cambazlığı yapmanın cari açığın kapanmasına bir faydası olacak mı?

Samsung'un ilk dokunmatik ekranlı modelleri çıktığında ben satışını yapıyordum. Satılan telefonların en az üçte biri arızadan dolayı geri geliyordu. Hatta bazı sorunlu modellerde bu oran %50'yi geçtiği için satıştan kaldırıldı.

Xiaomi telefonlar da ilk çıktığı dönemde uzak ara en çok arıza çıkaran markaydı...

Ancak ülkeleri bu şirketlerin arkasında durdu hatta teşvikler vererek ayakta tuttu ve şu anda Dünya'nın önde gelen şirketleri haline geldiler. Kimse ulaştığı noktaya kolay gelmedi.

Konuya yazılanları okudukça bu ülkenin en büyük sorunun ekonomi değil eğitim olduğu konusunda emin oldum. Ekonominin nasıl düzelebileceği konusunda kimsenin bilgisi yok ama herkesin fikri var.

• Bizim vatandaşa 1.3 milyona '0 km' 2022 model polo müstehak diyecek başka bir şeyim yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunların yerliyi falan düşündüğü falan yok derleri kendileri arasında paylaşılan pasta küçülüyor.Avrupali markalar soyuyor bizi onlara değinen yok cıkar ilişkisi

• Onların satığı fiyata aynı özelikte araba satın osd çiler,siz çinle falan uğraşacağınıza dünyanın hiçbir yerinde olmayan ÖTV denen bir kazık var bunun kaldırılması için uğraşında delikanlısınız diyeyim ,hep bana rebanadan caz geçin

• Bu kafaya çok bile. Bizi kıskanan coni sıfır Ford Mustang 2.3L olanı 26 bin dolara alıyor, ortalama memurun 4-5 aylık maaşı. Türkiyede 2. el 13 milyon lira. Adamların fakir mustangi dediği 2.3L mustang. O da son model de değil. Var mı aranızda 4-5 maaşıyla alabilen?
    Daha Çinliye ekstra vergi koyalım diyor, sanki Alman Fransız bizim kankimiz ya...Sanki dünyanın en fahiş vergisi bizde değil... Bu kafayla daha çok düdüklerler. Sırf 1 yılda Türkiye'de arabadan alınan ÖTV vergisi kaç yüz milyar, her sene auidi firmasını fabrikasıyla isim hakkı patentleriyle komple satın alabilir Türkiye. Ama onun yerine her yıl kelli felli siyasilerimize A8 almaya mercedes s class almaya gidiyor o paralar. En dandik ilçe belediye başkanı altında superb 4x4 olmazsa hizmet veremiyor Allah muhafaza. Bu kafa değişmeden bi cacık olmaz.

• şu haberi bile togg a bağlayan gezi zekalılar var ,togg satışları , fabrikası Türkiye için stratejik yatırım , hala nasıl baltalarız onun peşindeler ..

şunu soran yok vw nin bir gram yatırımı var mı Türkiye de yok , vw yede ek vergi gelsin

peugeotun yatırımı var mı yok ona da vergi gelsin

citroen yok ona da vergi gelsin

dacia yok ona da gelsin

tesla nın var mı yok , banane avrupa da üretiliyorsa

bmw var mı yok ona da gelsin neden bu yabancı markalar korunuyor ???

Türkiyede fabrikası olmayan hepsine gelsin osd başkanı , hatta Türkiyede fabrikası olmayanlardan 2 kat fazla ötv alınsın

Çinliler sayesinde avrupalıların ne kadar fahiş gelir elde ettiklerini canlı öğrenmiş olduk , ek vergiye rağmen ek yol-taşıma giderlerine rağmen ne kadar kazançlı olduklarını gördük

avrupalılar vergi avantajına rağmen Çinlilerden pahalı o zaman devasa kar yapan ,eksik donanım sunan avrupaya neden bu kadar vergi avantajı ???

O halde sadece Çinlilere Tedbir Yetmez Avrupalılara da Tedbir Şart , Türkiye de fabrikası üretimi olmayanlara gelsin

peugeot 408 avrupa da en çok satılan ülke Türkiye ne fabrikası var ne yedek parça üretimi , buna da Tedbir alınsın OSD başkanı ..

• tahir40 kullanıcısına yanıt

Hocam bu kafa her zaman böyleydi böyle kalacak.600 yıl önceye gitsek gene böyleydi.Sütte leke vardır bunların devletinde yoktur.Adamlar avrupadaki krallıklara,devletlere olmadık seyleri söylüyorlar fakat saltanat için oğlunu kardeşini gelinini,sülalesini boğduran osmanlı devletine tek laf söyletmiyorlar.Eğer kanuninin şehzade mustafayı boğdurduğu gibi bir avrupa kralı kendi öz oğlunu boğdursaydı bunlar insanlıktan,merhametten vicdandan dem vururlardı

• Onu bunu bilmem Reis, Çinlilere kafayı takmışa benziyor. .daha da bafiler yakında..Çinden gelen araçların vergisini iki katına çıkardım dese kim ne diyebilir?? O yüzden temkin gitmeli

• Osd başkanı kime hizmet ediyor acaba avrupa ya amerika ya çinli hariç herkese serbest sebebi belli vatandaşlar uygun bir araç almasın olan gariban vatandaşlara oluyor

• Adam Avrupa Birliği üye ülkelerde kurduğu fabrikadan Türkiye ye ihracat yaparsa nasıl önlem alacakmış beyefendi? Ben de yarısı vergi olmayan araba almak istiyorum ama alamıyorum değil mi? Beyefendiler az karla çalışmayı öğrensinler. 5 senede milyar dolar amorti etmeye çalışmasınlar.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.