|
OSD Başkanından Çin uyarısı: 'Sadece elektrikli araçlara tedbir yetmez'
-
-
Hadi açık açık söyleyin abi % kaç ötv ekleyecekseniz çinden ithal edilen araçlara?
-
Sanki her avrupalı markası ülkemizde devasa yatırım yapmış ama çinliler yapmamışda önlem alalım. Bu tarz uygulamalar yerli Togg u korumuyor pazarda Togg 20bin sattı. Araç satış adedi 1 milyonu geçti. Çinliler daha ucuza araç ithal edince cari açık büyüyor avrupadan daha pahalı alınca cari açık kapanıyor mu?
Çok değil 1-2 yıl sonra çinlilerin avrupada kurduğu ve üretitiği fabrikalardan aynı araçlar gelecek o zaman ne olacak?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faniseyler -- 16 Ocak 2024; 14:02:29 >
-
Resmen halk kazıklansın demektir bu !
Benimle mi kazandın ki kazancıma ortak oluyorsun başkan ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Meali; Sizi hep biz ......yapıoduk. Çinlilere yaptırtmayız. Gene biz yapcaz sizi. Demek. Mafya-devlet her halukarda yapıcak. Onun ilk gece hakkı var. Siftah ondan.
-
Tamamen Togg a zaman kazandırmak o bir iki yılda ama bu sene er meydanına çıkacak seneye de Avrupa ya bakalım şurada kaldı 4 gün çekilişsiz 66 bin dolara millete satabilecekler mi görelim hocam
-
O kadar ÖTV'den sonra bile Çin araçları ucuz kalıyorsa diğer araçlarda kar marjı nedir yahu? Sanırım asıl kavga buradan çıkıyor. Düşük gelirli ülkemizde ne gariptir ki araçlar Avrupa ve Amerika'dan daha pahalı satılıyor. İkinci el fiyatları ise neredeyse 3-4 katı buralara göre. Neden?
-
avrupada togg'un satış yapma şansı yogg. ancak koyu fanatik akp'liler satın alır. yoksa 50-55 bin eurolara BYD seal, Tesla Model X, Y gibi otomobiller varken, togg'u alan olmaz.
-
Valla ben daha TR den otomobil almayacağım zaten yurt dışından alıp 2 sene binip tekrar satıp yenisini alacağım 2. elde değer çok düşüyor ama vergi tasarrufları ile çokta koymaz...
-
Türkiye'de otomotiv sektörü sadece TOGG'dan mı ibaret sanıyorsunuz?
Ford, Hyundai, Toyota, Fiat, Karsan ve diğerlerine üretilen parçaların bir çoğu bizim ülkemizde üretiliyor. Bu markaların satışlarının azalması bizim ülkemizin otomotiv sanayisi için de ekonomimiz için de kötü bir durum.
Bu ülkede üretim yapan ana firmaların yabancı olması sorun değil alt yükleniciler ve çalışanlar Türk olduğu sürece ülke ekonomisi de kazanmış oluyor.
Yurt dışından ithal gelen bir otomobil ise tamamen cari açığa neden oluyor.
Çinlilerle sadece otomotiv alanında değil Türkiye'de üretilebiliyorsa her alanda mücadele etmemiz gerekiyor.
Markete gittiğinde yabancı malları seçip, ithal kıyafetler giyip, ithal araçlar kullanıp sonra da bu ekonomi neden bu halde? Bizim alım gücümüz neden düşük diye yakınan, vergi alınmayınca herşeyin ucuzlayacağını düşünen, ülke yönetiminin başka bir partiye geçince ekonominin düzeleceğini veya mevcut yönetim değişince ekonominin bozulacağını zannedenlerle başımıza az bile geliyor.
İşin ilginç yanı iki tarafta kendini bilgili sanıp diğerlerini cahil olmakla suçluyor ama %95'inin bir halt bildiği de yok.
Ek: Konu gereği Çinlilerle mücadele etmek gerekiyor yazdığım için şimdi ithal edilen her mal ve ülke ile mücadele etmemiz gerektiğini anlayamayanlar çıkacaktır. Türkiye'de üretilebilen her ne ürün varsa yerlisini tercih etmediğiniz sürece dış ticaret açığı kapanmaz ömür boyu Avrupa'nın alım gücü çok iyi filanca partiye oy atarsak düzelir, onlar işi bilmiyor, bunlar işi bilmiyor der durursunuz..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 16 Ocak 2024; 15:0:14 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
56bin euro'ya BMW i4 varken hele :D
-
Bana ne faydası var bunun ? Sözde beni kollayacak bana geçiriyor. 31 ocaktan önce aklınızda chery varsa alın. Fiyatlar zamlanacak demek ki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esxici -- 16 Ocak 2024; 15:33:0 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Çin'in tepesinin tasını arttırmayın tüm ambargolara rağmen en ucuza satar yine satar haa..
hadi oradan milleti çarptınız, araç fiyatı dışında elden aldığınız vergisi ödendiği belli olmayan paraların hesabını verin önce. chery gibileri daha çok gelsin, boş araçları millete kakalamayı bırakırsınız belki
O yüzden zaten ilk satışlar Almanya da başlayacak ama dediğim gibi tek motorlu eski teknoloji olan bir araca kimse 66 bin dolar vermez bu arabanın o donanımlı hali 45 bin ile 54 bin dolar arası olmalı daha bunun 4x4 ü satışa çıkacak onu da vergiler den dolayı satışa sunamıyorlar göze batacak diye onun içinde belki vergi düzenlemesi yapmaları gerekecek
-
avrupalı firmalardan yüzbinlerce aldığınızı bu kadar bariz etmeyin be hocam.. kanunen serbest piyasa diye bir şey var, serbest piyasaya müdahale ediyorsan tamamen edeceksin veya dokunmayacaksın; bu ne adaletsizlik arkadaş, rekabet ortamı bu
-
DERNEKLER KAPATILSIN
-
Her alanda nasıl mücadele edeceğiz pardon?
Öncü olarak vestel, sonra da GM'nin patronu sağolsun mobil cihazlardan alınan vergileri ne yapacağız peki?
Samsung gibi Apple gibi bir marka çıktı da biz destek mi vermedik yerli ürüne. Anca bizleri kazıklamak için 3 liralık mala 13 lira fiyat çektiler. Hem de tel tel dökülen bir cihaza, yalan yanlış bilgileri web sitesinde ifşa olmuş bir marka bile.
Y.dışından her şey cari açığa neden oluyor da y.içi üreticiler çok mu dürüst, çok mu ahlaklı?
Efendim?
-
Sorunun cevabı zaten yazıyor. Bir daha okuyup anlamayı dene.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 16 Ocak 2024; 17:15:45 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Alıntı
metni:Ek: Konu gereği Çinlilerle mücadele etmek gerekiyor yazdığım için şimdi ithal edilen her mal ve ülke ile mücadele etmemiz gerektiğini anlayamayanlar çıkacaktır. Türkiye'de üretilebilen her ne ürün varsa yerlisini tercih etmediğiniz sürece dış ticaret açığı kapanmaz ömür boyu Avrupa'nın alım gücü çok iyi filanca partiye oy atarsak düzelir, onlar işi bilmiyor, bunlar işi bilmiyor der durursunuz.. Yukarıdaki cümlenizden ne çıkaralım? Türkiye'de otomobil üretimi mi var sizce yoksa montaj sanayii mi?
Ben bunu daha farklı bir alana çektim ve yerli ve milli diye başımıza vurulan Vestel, GM, Reeder gibi markalara dikkat çektim. Neden insanlar gidip Samsung gibi, Apple gibi, Xiaomi gibi markaları alıyor da yerli markaları tercih etmiyor?
Yerlisi varken tercih edelim peki diyorum ben de, ama kalitesi ne alemde? Yok.
Tel tel dökülen bir mala, arkasında durmayan bir firmaya ben neden para kazandırayım.
Serbest piyasa var. İsterlerse vergileri artırsınla, yerli malların kalitesi artmadıkça gram almam kimse kusura bakmasın.
Sanki her avrupalı markası ülkemizde devasa yatırım yapmış ama çinliler yapmamışda önlem alalım. Bu tarz uygulamalar yerli Togg u korumuyor pazarda Togg 20bin sattı. Araç satış adedi 1 milyonu geçti. Çinliler daha ucuza araç ithal edince cari açık büyüyor avrupadan daha pahalı alınca cari açık kapanıyor mu?
Çok değil 1-2 yıl sonra çinlilerin avrupada kurduğu ve üretitiği fabrikalardan aynı araçlar gelecek o zaman ne olacak? |
Resmen halk kazıklansın demektir bu !
Benimle mi kazandın ki kazancıma ortak oluyorsun başkan ? |
Meali; Sizi hep biz ......yapıoduk. Çinlilere yaptırtmayız. Gene biz yapcaz sizi. Demek. Mafya-devlet her halukarda yapıcak. Onun ilk gece hakkı var. Siftah ondan.
|
Her alanda nasıl mücadele edeceğiz pardon? Öncü olarak vestel, sonra da GM'nin patronu sağolsun mobil cihazlardan alınan vergileri ne yapacağız peki? Samsung gibi Apple gibi bir marka çıktı da biz destek mi vermedik yerli ürüne. Anca bizleri kazıklamak için 3 liralık mala 13 lira fiyat çektiler. Hem de tel tel dökülen bir cihaza, yalan yanlış bilgileri web sitesinde ifşa olmuş bir marka bile. Y.dışından her şey cari açığa neden oluyor da y.içi üreticiler çok mu dürüst, çok mu ahlaklı? Efendim? |
avrupada togg'un satış yapma şansı yogg. ancak koyu fanatik akp'liler satın alır. yoksa 50-55 bin eurolara BYD seal, Tesla Model X, Y gibi otomobiller varken, togg'u alan olmaz. |
O kadar ÖTV'den sonra bile Çin araçları ucuz kalıyorsa diğer araçlarda kar marjı nedir yahu? Sanırım asıl kavga buradan çıkıyor. Düşük gelirli ülkemizde ne gariptir ki araçlar Avrupa ve Amerika'dan daha pahalı satılıyor. İkinci el fiyatları ise neredeyse 3-4 katı buralara göre. Neden?
|
Hadi açık açık söyleyin abi % kaç ötv ekleyecekseniz çinden ithal edilen araçlara?
|
DERNEKLER KAPATILSIN |
56bin euro'ya BMW i4 varken hele :D
|
Benzer içerikler
- hatasız çeviri
- whatsapp durum video kalitesi düşüyor
- whatsapp neden açılmıyor
- whatsapp aramaları sessize alma
- st ne demek
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X