Şimdi Ara

Osmangazi Köprüsü - Körfezi dolaşmak ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
2
Favori
25.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Gidiş-dönüş 90TL.

Gerçekten var mı böyle bir seçenek. Bu varken Osman Gazi köprüsü, körfez falan hikayedir.

Alıntıları Göster

• Küçük bir hort olacak ama fiyatlar Köprü ücreti hariç güncellenmiş.. (bakınız zam demedim:))

Feribot 75 TL olmuş...

Benzine, mazota keza zamlar sonrasında güncel olarak yaklaşık mazot 6,45, benzin de 7 TL oldu..

Bu durumda; hala körfez dolaşılır mı? Zira 75 TL verip feribota binmektense, 25 TL daha ekleyip köprüden geçmek daha mantıklı gibi gelmeye başladı hız, konfor olarak.

Peki, dh ahalisi ne diyor bu 3 seçenek arasında, malum bayram trafiği öncesi?
  • Parası veya zamanı değerli olan kişiye göre değişir.
  • İDO yenikapı-mudanya için 95 dk 170tl diyor, 1 araç + 1 kişi

Köprü zaten 100tl küsür ve üstüne benzin, bir de arabayı siz sürüyorsunuz

Feribotu deneyeceğim bu bayram para olarak daha makul(aracım benzinli) ve araç kullanmıyorum
  • ido feribotu 71 tl olmuş. Geçtiğimiz günlerde 55-60 lira bişeydi. Yalova pendik için.

Ben sık sık İzmir İstanbul yapıyorum . Genelde ido yalova pendik veya yalova yenikapı yapıyorum. Eğer vaktim varsa zaten direk körfezi dolanıp devam ediyorum .

Paralı otoyolu uzun zamandır kullanmıyorum , içine radar koymuşlar, zaten bomboş bir de radar yerleştirip ceza kesiyorlar girenlere.

Bu sebepten uzun zamandır girmiyorum hiç.

İzmir - İstanbul otoyolu açılınca da muhtemelen köprü ile birlikte 260-280 TL bir tutarı olur. Yaktığın yakıtın fazlasını otoyol kullanma ücreti olarak ödemen gerekir. Çöp proje resmen. Çöpün çöpü.
  • Şahsen hayatım boyunca hiç bir konuda 3 ün 5 in hesabını yapmadım.
    Parasını veriririm geçerim o kadar.

Körfezi niye dolaşayım adam yapmış. süs olsun diye mi yapmış ?
  • MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    Fitili yaktın hocam, birazdan burası gümler..
  • köprü: 103,05
    bursa otobanı: 33,50
    balıkesir otoban: 12,20

genel toplam = 148.75 tl.

gebze-burhaniye arası aslı faslı 330 km gideceğim.
    ödeyeceğim haraca bakar mısınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erka1907

köprü: 103,05

Ayrıca saruhanlı_izmir arası da açıldı , 60-70 km mesafe için 30 TL ödeniyor. Onu da ekleyelim, şu an açık kısımda ödenen 180 Tl .

Açılacak kısımlar da gelince İzmir İstanbul'u 3,5 saate indirdik diyeceğiz :D 280 TL yol parası.

Biri yazmış ya süs olsun diye mi yapıldı diye , bence evet süs olsun diye yapmışlar.

Dersin ki bu otoban güzel oldu hız sınırı koymuyorum , herkes tam gaz gidebilirse belki belki tercih sebebi olabilir. Şu hali ile zaten zamansal bir faydası da yok. Boş iş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ridleyscott -- 30 Mayıs 2019; 16:29:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ridleyscott

Ayrıca saruhanlı_izmir arası da açıldı , 60-70 km mesafe için 30 TL ödeniyor. Onu da ekleyelim, şu an açık kısımda ödenen 180 Tl .

Açılacak kısımlar da gelince İzmir İstanbul'u 3,5 saate indirdik diyeceğiz :D 280 TL yol parası.

Biri yazmış ya süs olsun diye mi yapıldı diye , bence evet süs olsun diye yapmışlar.

Dersin ki bu otoban güzel oldu hız sınırı koymuyorum , herkes tam gaz gidebilirse belki belki tercih sebebi olabilir. Şu hali ile zaten zamansal bir faydası da yok. Boş iş.

Alıntıları Göster
    Hocam hız sınırı hic gormedim yolda .

Daha once 220 - 250 arasi gittim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu bayramda Antalya'dan İstanbul'a gideceğiz. 9 aylık bir bebeğimiz var, 13 yaşında da bir oğlum var. En mantıklı yol herhalde Burdur üzeri Yalova Feribot, ordan yenikapı üzeri Avcılar. Hem zamandan hem de mesafeden kazançlı olacağımı düşünüyorum.. Herkese şimdiden iyi bayramlar, kazasız belasız yolculuklar dilerim..

• MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    hocam adamlar zaten senin gibi zenginler için yapmış onu. gerçi geçiş garantisi için bi kaç milyar tl de biz fakirlerin cebinden gidecek ama olsun, yeter ki siz rahat rahat geçin, reisin dediği gibi -itibardan tasarruf olmaz
  • Bayramlar hariç köprü, otoban v.s kullanmiyorum. Marmara bölgesinin yerlisiyim hep buralarda dolaniyorum. Ama uzak memleketlerde oturanlar için hem pahalî hem zahmetli.

• Firmalarin arasinda danışıklı dövüş var. Öle bi fiyat belirliyolarki kararsız kalıyosun. İzmit körfezinin adı rant körfezi olmuş beyler....

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir kere kullandım istanbuldan - Osmangaziye giderken full otoban ile gitmiştim 140 TL den sonrasını saymadım

Tövbe ettim bir daha kullanmamaya.

Körfresi dolaşa dolaşa geçin köprü parası ile kestane şekeri alın 10 tl olandan değil iyisinden alın
  • Ben de bu bayram yukarıdaki seçenellerdwn birini kullanmak durumunda kalacağım. Hangisini kullanırsanız kullanın, lütfen trafik kurallarına uyalım arkadaşlar.Bizi ne kadar düşman etmeye çalışsa da politikacılar, biz birimize saygı ve sevgi duymaktan vazgeçmeyelim, nihayetinde hepimiz bir bütünün parçalarıyız..Herkese iyi bayramlar..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonsuzluq

Hocam hız sınırı hic gormedim yolda .

Daha once 220 - 250 arasi gittim.

Alıntıları Göster
    3 kere seyyar radar gördüm. Gündüz , 2 tanesi tünel sonrası çıkış gişelerine yakın.

Çatır çatır kesiyorlar cezaları , gişe sonrası çeviriyorlar.

Size denk gelmemiş.

Zaten 3 tane araba giriyor otoyola, onlara da ceza geçirme peşindeler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • köprüyü kullanın ki biz de az ödeyelim. geçen sene 3 milyar 650 milyon garantiden doğan para ödedik. bu gidişle 5 köprü parası ödeyeceğiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erka1907

köprü: 103,05

Aynı varış noktasına gidiyoruz sayılır.. Ben de İstanbul Avrupa yakasından Akçay'a gideceğim, benim alternatifim 4 tane, bir de Çanakkale üzeri var. Lakin, o yol bana sıkıcı geliyor, duracak yer konusunda Yalova, Bursa, Susurluk kadar bol seçenekli değil.

İnanın hâlâ kararsızım, çocuklara bile soruyorum ama onlar da "şoför sensin" diyerek yine topu bana atıyorlar. Son 26-27 saat bakalım hangi güzergahı seçeceğim..

• ridleyscott kullanıcısına yanıt
    hani artık otobanda iki gişe arası hız hesabı yapılacaktı.
    hala pusu kurmaya devam ediyorlar demek ki.
    doymuyorlar cebimizdeki parayı çalmaya...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.