Şimdi Ara

Osmangazi Köprüsü - Körfezi dolaşmak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
83
Cevap
2
Favori
24.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bildiğiniz üzere osmangazi köprüsü 70 tl den 103 tl ye çıktı.

Körfezi dolaşdığımızda ise 90 km farkediyor. Körfezi dolanma maliyeti ;

Ortalama dizel bir araç için 90*30= 27 tl
    Ortalama benzinli bir araç için 90*40=36 tl yapıyor.

Sizce 1 saat yoldan tasarruf için 2 veya 3 katı para ödeyip köprüden geçmeye değermi ?

Osmangazi Köprüsü - Körfezi dolaşmak ?

• ido feribotu 71 tl olmuş. Geçtiğimiz günlerde 55-60 lira bişeydi. Yalova pendik için.

Ben sık sık İzmir İstanbul yapıyorum . Genelde ido yalova pendik veya yalova yenikapı yapıyorum. Eğer vaktim varsa zaten direk körfezi dolanıp devam ediyorum .

Paralı otoyolu uzun zamandır kullanmıyorum , içine radar koymuşlar, zaten bomboş bir de radar yerleştirip ceza kesiyorlar girenlere.

Bu sebepten uzun zamandır girmiyorum hiç.

İzmir - İstanbul otoyolu açılınca da muhtemelen köprü ile birlikte 260-280 TL bir tutarı olur. Yaktığın yakıtın fazlasını otoyol kullanma ücreti olarak ödemen gerekir. Çöp proje resmen. Çöpün çöpü.
  • arabalı vapura biner deniz keyfi surerim.
  • Körfez de doğru düzgün bir yol olsa o kadar çok ışık olmasa sorun değil fakat dur kalk yapmak ve yoğun trafik yol masrafını ikiye katlıyor. Boylece köprüden geçmekle arasında bir fark kalmıyor pek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AO

Körfez de doğru düzgün bir yol olsa o kadar çok ışık olmasa sorun değil fakat dur kalk yapmak ve yoğun trafik yol masrafını ikiye katlıyor. Boylece köprüden geçmekle arasında bir fark kalmıyor pek.
    Kilometrede 50 kuruş yaksan 45 lira yapıyor hadi 50 lira yaksın (yakmazda) nasıl köprüden geçişin 2 katına geliyor anlamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Knock0uT_

Kilometrede 50 kuruş yaksan 45 lira yapıyor hadi 50 lira yaksın (yakmazda) nasıl köprüden geçişin 2 katına geliyor anlamadım

Adam köprüden geçişin 2 katına geliyor yazmamış dikkatli oku 😅

Konu sahibi arkadaş için de. Ben geçen hafta gebze gişelerden Bursa Kuzey Gişelere 33 dakikada geldim. Vakit konusunda endişen varsa tabiki köprü geçişini kullanın bence. Körfezi dolaşmak tam bir eziyet bir sürü trafik ışığına ilçe merkezi geçişlerinde şehir trafiğine maruz kalacaksın. Feribot kullanilabilir fakat bazen hava muhalefeti dolayisiyla feribotla geçişte tatsız olabiliyor. Aklinizda olsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • negmar feribot gidiş dönüş 90 tl iken gerisi boş çabadır.
  • quote:

Alıntıları Göster

Bu hesabın 2 katına geliyor anlamında.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    antalya - avsallar arası ulaşım
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • asıl düşünülmesi gereken, Dünyanın hangi ülkesinde devlet vatandaşına bu zulmü yapar.
  • Birde hayatının extra 1 saatini trafikte dur kalka harcamak var. Ha köprü bu paraya olmalımı hayır, fiyatını uygun yap herkes geçsin şu haliyle Körfez Zenginler Köprüsü olmuş durumda. İnsanlar sürekli bir üçlemde kalıyor, Her gün İzmit'e gittiğimden tam köprü yol ayrımında karar değiştirip İzmit yoluna aniden kıranlar görüyorum sık sık.
  • körfezi dolaşmak tam bir işkence

yılda bir iki kere tatile çıkan adam için köprü en güzel alternatif. gidersin günaydında yemeğini yer sonrasında starbuckstan kahveni alırsın yoluna devam edersin. iş ve her hafta kullananlar için en güzel alternatif feribot
  • Yenikapı - Yalova feribotu 3 yolu + araç 114 liraya bilet satılıyor. Tek araç 80 lira falan. Evimden cıkıp feribota binip yalovaya 80 liraya gidebiliyorum. Adamlar 2 km köprüden geçmek için 103 lira istiyor. Ek olarak oraya gidene kadarda 50 lira falan yakıcam. Kafayı yemişler.

Ek olarak körfezi sürekli kullanan birisi olarak, izmit etabı otoban, yalova tarafı şehir içi %30 ancak oralara köprülü kavşak yapıyorlar. Bittiğinde gayet rahat yalovadan geçilerek gidilebilir. Muhtemelen 1.5 saat civarı sürer ortalama trafikte körfezi dolasmak.

3. alternatif feribot, topcular-eskihisar 55 tl , git gel alırsanız 100 tl. HAtta kış tarifesi 80 tl git-gel. Yani köprü git gel 206 lira iken feribot 80 lira. Hatta ve hatta feribotta bi ara arac basına yemek kuponu veriyolardı atıştırmalık bişeyler alabilyiordunuz. Çay tost gibi.
  • quote:

Birde hayatının extra 1 saatini trafikte dur kalka harcamak var. Ha köprü bu paraya olmalımı hayır, fiyatını uygun yap herkes geçsin şu haliyle Körfez Zenginler Köprüsü olmuş durumda. İnsanlar sürekli bir üçlemde kalıyor, Her gün İzmit'e gittiğimden tam köprü yol ayrımında karar değiştirip İzmit yoluna aniden kıranlar görüyorum sık sık.
    hayatının ekstra 1 saati mi?
    insanlar o bir saatlik para için hayatının ekstra 1 gününü harcıyor. Bir de bu açıdan bakın.
  • köprü ücreti vermekle iş bitmiyor birde otoban kullanılıyor diye ayrı ücret isteniyor
  • İDO akar :)
  • Feribot kuyrukları oluşmaya başlamış yine. Ama yol yabdı..
  • quote:

Bu hesabın 2 katına geliyor anlamında.

Alıntıları Göster
    Ortalama yeni nesil bir dizel araç 4.5-5 litre yakıyor, o güzergahı sık kullanan biri olarak söyleyeceğim; 6-6.5 litreden fazla yaktırmak beceri ister. Hadi en kötü şartlarda 7 yaksın..

7x5,70 = 40 lira x 0.9 = 36 lira yapıyor.

2 katı çok abartı olmuş. Ben o yolu 5 litre mazotla rahatlıkla bitiriyorum. 30 lira bile yakmıyor yani.

• cbascan kullanıcısına yanıt
    Hayırlı yolculuk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erka1907

negmar feribot gidiş dönüş 90 tl iken gerisi boş çabadır.
    Gidiş-dönüş 90TL.

Gerçekten var mı böyle bir seçenek. Bu varken Osman Gazi köprüsü, körfez falan hikayedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pro-black

quote:

Adam köprüden geçişin 2 katına geliyor yazmamış dikkatli oku 😅

Konu sahibi arkadaş için de. Ben geçen hafta gebze gişelerden Bursa Kuzey Gişelere 33 dakikada geldim. Vakit konusunda endişen varsa tabiki köprü geçişini kullanın bence. Körfezi dolaşmak tam bir eziyet bir sürü trafik ışığına ilçe merkezi geçişlerinde şehir trafiğine maruz kalacaksın. Feribot kullanilabilir fakat bazen hava muhalefeti dolayisiyla feribotla geçişte tatsız olabiliyor. Aklinizda olsun

Alıntıları Göster
    Yaptığım hesapta kafa kafayada gelmiyor zaten köprü yine 2 kat pahalı fazla hesaplamama rağmen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Knock0uT_ -- 4 Ocak 2019; 14:34:3 >

• Yol, köprü, geçitler vatandaşa hizmet ve kolaylık olsun diye yapılır. Ama biz hala köprü pahalı, körfezi mi dolaşsak, avrasya çok pahalı köprüden geçelim bari durumundayız. Demek ki neymiş? Bize kolaylık sağlanmamış. Zengine koymaz zaten. Yakında arabaya binmeyiz. Tamam olur
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.