Şimdi Ara

OSMANİYE nasıl bir yer beyler :D (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
19.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ben orda 8 ay askerlik yaptım ve 2 ay önce geldim henüz ordan :) :)

Osmaniye'yi bir uçtan bir uca gitmek 1 saat falan sürer yürüyerek heralde o kadar ufak :)

Sosyallik adına bir tane avm'si var o kadar sağda solda 3-5 kafe var başkada hiç bir şey yok..Düşünün askerdim hafta sonları sıkıntıdan dışarı çıkmazdım çünkü yapacak hiç bir şey yoktu çarşıda kışlada kalmak daha eğlenceliydi :)

Fıstığı çok meşhur diyorlar ama ben çokda bi fark göremedim :) Simidi çok değişik hiç yemezdim acayip şekerli gibi bir tadı var..Bi şalgam suyu güzeldi :)
  • Fakıuşağın'da 2 yıl oturdum.(Toki'lerde).

üniversitede memur idim ne zaman kurtulacamda başka bir yere geçiş yapacam diye az kafa patlatmadım..berbat bir yer
  • kadirli osmaniyeden güzel la

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

quote:

Orijinalden alıntı: Sacramental

Adana işte,Adanadan bir farkı yok,10-12 sene önce Adanaya bağlıydı.O şekilde değerlendir.

Sosyal ortam büyükşehirlere göre çok kısıtlıdır.

Yuh be adam gibi salla.iki şehre gitmemişsin çok belli.Adana Paris gibi kalır osmaniye yanında

Şakamısın sen güzel kardeşim.

Öğlen saatlerinde küçük saate uğrada büromuzda kendimi ve kimliğimi göstereyim,yanında çay kahvede ikram ederiz.

O zamanda salladığımı düşünecek misin..

• Ne çok osmaniyeli varmış forumda :D
    ben de osmaniyeliyim.

Şehir küçük bişey.
    2 sene önce 328 diye avm açtılar ondan başka büyük bir yer yok diyebilirim.
    Yaşlıların çoğu köylü diye nitelendirebileceğiniz insanlardan. Zaten gelişmekte olan bir yer o yüzden öyle.
    Apaçi görmek mümkün yalan söylemeyeceğim Ama her yerde görmezsiniz fazla değiller.
    Fakıuşağı zenginlerin mekanı oldu.
    Türkiyedeki en büyük bayrak burda

• gezip eğlenme konusunda pek umutlu olma ama şöyle bir avantajı var adanaya trenle 1 saat uzaklıkta yani üniversite falan okuyacaksan eğlenmek için haftada 1 gün adanaya gelebilirsin aslında adanayı tamamen 2 farklı yere bölen bir seyhan nehri var bir tarafta sürekli gazetere çıkan tecavüz haberleri adam kesme haberleri cono haberlerinin olduğu yer diğer tarafta normal insanların yaşadığı yer tabi artık conolar seyhan taraflarınada gelmeye başladı ancak otobüs saatlerine göre geri gidiyorlar akşamları rahatız :) sana tavsiyem osmaniyeyi yaz insanları uyanıktır ama iyi insanlardır yardıma ihtiyacın oldumu yardım ederler
  • quote:

quote:

quote:

Adana işte,Adanadan bir farkı yok,10-12 sene önce Adanaya bağlıydı.O şekilde değerlendir.

Yuh be adam gibi salla.iki şehre gitmemişsin çok belli.Adana Paris gibi kalır osmaniye yanında

Öğlen saatlerinde küçük saate uğrada büromuzda kendimi ve kimliğimi göstereyim,yanında çay kahvede ikram ederiz.

Valla lafımın arkasındayım adana nere osmaniye nere ya insaf, osmaniye dediğin yerde merkezinde sıkıntıdan patladım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Valla lafımın arkasındayım adana nere osmaniye nere ya insaf, osmaniye dediğin yerde merkezinde sıkıntıdan patladım

quote:

Ne demişim ? Sosyal ortamı,gezilecek yerleri çok kısıtlıdır,çünkü sonradan şehirleşmiş ilçeler bütünü diye bu mesajımda belirtmişim.

Konudaki bir diğer mesajımda ise;

quote:

Öyle bir yazmışsınki bir an ben başka şehirde yaşıyorum sandım..

Adanalıyım,Adana Osmaniyeden daha berbat apaçi ve cono konusunda.

Önceki mesajımda dediğim gibi sosyal yerler tabiki çok kısıtlı Osmaniyenin,o yönüyle Adanayla boy ölçüşemez.

İnsanı aynıdır,biraz cinlik vardır Osmaniyelilerde özellikle Kadirlililer bu konuda fenadır.

Demişim değil mi ? Bak normalde bu kadar uğraşmam yazmaya,iyi günüme denk geldin.

İstediğin hangi yer olursa sor,tarif ederim.

Ha gene inanmadıysan büroma gel çay kahvenin yanında şırdan da ikram edeyim.

O zaman tatmin olursun heralde.

• osmaniye korkutata üni(OKÜ)'den bayan arkadaş var mı?
  • SystemEnable S kullanıcısına yanıt
    kardeşim gittin mi osmaniyeye gittiysen yorumlarını alalım? baba tarafından osmaniyeliyim. her tatilde osmaniyeyii özleyerek gelirim akrabalarım burda diye fakat yere tüküren insanları bagırarak haberlesen kişisel bakımı sıfır insanları, herseye uzaylı görmüş gibi bakanları gördükçe onlar adına üzülür ve geri dönüş gününü saymaya baslarım. Allah Osmaniyeye yardım etsin. altından avmsi olsa neye yarar insanlar bişey görmemiş ki
  • suriyeli vatandaşlardan geçilmiyor ufak bir parkı var başkada yok ne tarımda nede sanayileşmede gelişememiş bir yer
    meşhur fıstıkların yetiştirildigi tarlalar arapların elinde çok kolay zengin oluyorlar hepsinin kendilerine ayit evlerin altında fıstık mazası var
    kadirlileler osmaniyeyi sevmezler osmanye ilçe iken kadirli adanaya baglıyıdı il olunca kadırlı osmanıye sınırları içine alındı
    kadirlini mali yönden fakirleşip hizmetleri aksamış
    simitin tadı kaçtı şalgam bildiginiz turşu suyu eski ustaları mayalayıp çok güzel yapardı
    her yerde açık büfe ayak üstü tatlı çeşidi tanesi 50krş tatlı yiye bilirisniz ama önce imaletenesin de kızartma yağına
    bakın gres yagı gibi simsiyahtır
    yeni yapılan otogar yetersiz yıkılıp tekrara yapılması gündeme geldi sekiz oniki katlı apartmanlar mantar gibi bitiyor
    arada çürük diş gibi mustakil evler var düzenli bir şehirleşme planı yok yollar berbat çok fazla çıkmaz sokak var
    kanalızazsyon yapısı yok her yerde lagım faresi var şu büyük olanlar 30cm boylarında gece yolardan karşı karşıya geçerken
    görürsünüz karaçayın suyu denize akıtılıyor yüz yılık bir poreje varmış akan çay taşıdı toprakla bir yeri doldurup delta olacakmış
    yani tarımda kullanılmıyor. İnsanları havası gibi sıcak hiç kavgaya rastlamadım trafik kazasında bile cinayetle sonuçlanan olay az oluyor
    hırsızlık yok denilecek kadar az evin dış kapısnı kitlemeyi gerek duymuyorum hemen yanında tavuk dolu kümes olmasına ragmen
    yarısını tüketilmiş bir şişe suyu paylaşmaktan geri kalmazlar aç kalmazsınız her hangi bir eve adabıyla girin yemeginizi çayınızı verirler
    fakıuşagından nefret ediyorum osmaniyenin asıl merkezi gebeli karatepedir fakıuşagında osmaniyenin izleri esintileri kültürü yok
    osmaniyede öyle apaci siviri tarafı olan ön yargınıza uyan insan yok üniversitede ezilen yerli ögrenciler oluyor kimseye tepeden bakmıyorlar
    bildiginiz tipik saf anadoluçocukları

• Başarısız bir belediye tarafından idare edilen, köy gibi, gelişime karşı bir küçük şehir. Özellikle üniversitenin olduğu mahalleyi amiyane tabirle b.k götürüyor. Bir yağmur yağar karşıdan karşıya geçmek için kayık kiralamak zorunda kalırsınız. Öyle lüks yerleri yok. Sadece bir adet AVM yapıldı ne kadar insan varsa orada takılır. Üniversite civarında çokça kafe bulunur. Birçok artısı da mevcuttur. Mesela 2 kişi bir olup ev kirasını ucuza getirebilirsiniz. Apart fiyatları talep düşük olduğu için gayet uygun. Otogara direk araba bulabilirsiniz. Hafta içi çarşıya ulaşım gayet kolaydır. Hafta sonları akşamları araçlar seyrek bulunur. Bunun yanında BİM, A101 ve ŞOK market bulunur. Uygun fiyata birçok ihtiyacınızı alabilirsiniz. En önemlisi kafe tarzı veya çakma lokantalarda gayet uygun fiyata yemek yiyebilirsiniz.

Gece acıkırsanız bir alo ile ek ücret ödemeden yemek sipariş edebilirsiniz.

Apart kiralarken dikkat etmeniz gereken hususlar var. Özellikle kızlar için olan apartlar var. Namus anlayışı olan kızlar bu tarz apartları tercih edebilir.

Fuhşun bir numaralı merkezidir ayrıca.
    Erkek apartlarında erkekten çok kız bulunur.

Okul girişinde Camiisi de mevcuttur. (mahalle Camii) Ancak Cuma namazına gidedekseniz en az yarım saat önce gitmelisiniz. Camii, Cuma günleri talebi karşılayamıyor. Dışarıda namaz kılmak zorunda kalabilirsiniz. Güneşli günler sıkıntı olmaz ana yağmurlu havalarda zor olabilir.

Şehrin gezip görülecek yerleri yok diyen arkadaşlara itibar etmeyin çünkü var. Ancak tanıtım ve ulaşım sıkıntısından ötürü özel araba ile gezmeniz gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: miryokefalon

Başarısız bir belediye tarafından idare edilen, köy gibi, gelişime karşı bir küçük şehir. Özellikle üniversitenin olduğu mahalleyi amiyane tabirle b.k götürüyor. Bir yağmur yağar karşıdan karşıya geçmek için kayık kiralamak zorunda kalırsınız. Öyle lüks yerleri yok. Sadece bir adet AVM yapıldı ne kadar insan varsa orada takılır. Üniversite civarında çokça kafe bulunur. Birçok artısı da mevcuttur. Mesela 2 kişi bir olup ev kirasını ucuza getirebilirsiniz. Apart fiyatları talep düşük olduğu için gayet uygun. Otogara direk araba bulabilirsiniz. Hafta içi çarşıya ulaşım gayet kolaydır. Hafta sonları akşamları araçlar seyrek bulunur. Bunun yanında BİM, A101 ve ŞOK market bulunur. Uygun fiyata birçok ihtiyacınızı alabilirsiniz. En önemlisi kafe tarzı veya çakma lokantalarda gayet uygun fiyata yemek yiyebilirsiniz.

Apart kiralarken dikkat etmeniz gereken hususlar var. Özellikle kızlar için olan apartlar var. Namus anlayışı olan kızlar bu tarz apartları tercih edebilir.

Okul girişinde Camiisi de mevcuttur. (mahalle Camii) Ancak Cuma namazına gidedekseniz en az yarım saat önce gitmelisiniz. Camii, Cuma günleri talebi karşılayamıyor. Dışarıda namaz kılmak zorunda kalabilirsiniz. Güneşli günler sıkıntı olmaz ana yağmurlu havalarda zor olabilir.

Şehrin gezip görülecek yerleri yok diyen arkadaşlara itibar etmeyin çünkü var. Ancak tanıtım ve ulaşım sıkıntısından ötürü özel araba ile gezmeniz gerekir.

Belediye çöp zaten

Valiliğin yaptığı karaçay yürüyüş yolundn örnek alıp azıcık biseyler yapsalar iyi olacak, ama nerde belediye yapmıyor valilik yapıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ele7en

quote:

Orijinalden alıntı: miryokefalon

Başarısız bir belediye tarafından idare edilen, köy gibi, gelişime karşı bir küçük şehir. Özellikle üniversitenin olduğu mahalleyi amiyane tabirle b.k götürüyor. Bir yağmur yağar karşıdan karşıya geçmek için kayık kiralamak zorunda kalırsınız. Öyle lüks yerleri yok. Sadece bir adet AVM yapıldı ne kadar insan varsa orada takılır. Üniversite civarında çokça kafe bulunur. Birçok artısı da mevcuttur. Mesela 2 kişi bir olup ev kirasını ucuza getirebilirsiniz. Apart fiyatları talep düşük olduğu için gayet uygun. Otogara direk araba bulabilirsiniz. Hafta içi çarşıya ulaşım gayet kolaydır. Hafta sonları akşamları araçlar seyrek bulunur. Bunun yanında BİM, A101 ve ŞOK market bulunur. Uygun fiyata birçok ihtiyacınızı alabilirsiniz. En önemlisi kafe tarzı veya çakma lokantalarda gayet uygun fiyata yemek yiyebilirsiniz.

Belediye çöp zaten

Valiliğin yaptığı karaçay yürüyüş yolundn örnek alıp azıcık biseyler yapsalar iyi olacak, ama nerde belediye yapmıyor valilik yapıyor

Bunu da yeni öğrenmiş oldum, valilik yapıyor belediye yapmış gibi gösteriyor sosyal medyada :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.