Şimdi Ara

OSMANİYE nasıl bir yer beyler :D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
1
Favori
18.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba beyler osmaniye nasıl bir yer mağaza sosyal ortam bakımından ? çarşısı nasıl ? gezilecek yerleri var mı

• Yapay Zekanın Yanıtı

Osmaniye: Tarihi ve Kültürel Bir Mozaik

Osmaniye, Türkiye'nin güneyinde yer alan, tarih ve kültürün iç içe geçtiği büyüleyici bir şehirdir. Çukurova Bölgesi'nin kalbinde yer alan Osmaniye, tarımı, turizmi ve sanayisiyle tanınır.

Şehir, yüzyıllar boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve her biri kendi kültürel izini bırakmıştır. Antik Kent Karatepe, Aslantaş Höyüğü ve Toprakkale gibi arkeolojik alanlar, Osmaniye'nin zengin tarihini gözler önüne seriyor.

Osmaniye'nin doğal güzellikleri de göz kamaştırıcıdır. Göksu Nehri'nin kıyısında yer alan şehir, yemyeşil ormanları, verimli tarlaları ve panoramik manzaraları ile doğayla iç içe bir yaşam sunuyor. Ayrıca, Nur Dağları eteklerinde bulunan Düziçi Kaplıcaları, şifalı sularıyla ünlüdür.

Şehir, tarım ürünleriyle de bilinir. Osmaniye, Türkiye'nin önemli pamuk, buğday ve meyve üretim merkezlerinden biridir. Ayrıca, sanayi alanında da gelişme göstermektedir. Organize Sanayi Bölgesi'nde çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren fabrikalar bulunmaktadır.

Osmaniye, sıcakkanlı insanları ve misafirperverliği ile de ünlüdür. Şehrin canlı sokakları, yerel lezzetleri tadabileceğiniz restoranlar ve hediyelik eşya dükkanları ile doludur. Geleneksel el sanatları ve folklorik gösteriler, Osmaniye kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır.

Konumu itibariyle Osmaniye, Adana, Gaziantep ve Hatay gibi önemli şehirlere yakın bir mesafede yer alır. Bu da şehri, bölgesel ticaret ve turizm açısından önemli bir merkez haline getirir.

Sonuç olarak, Osmaniye, tarihi, kültürü, doğal güzellikleri ve ekonomik potansiyeli ile ziyaretçilerine benzersiz bir deneyim sunan büyüleyici bir şehirdir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İkameti büyükşehir olanlar için oldukça sıkıcı bir şehir,sosyal ortam v.s neredeyse yok,ilçe'den bir farkı olmayan bir il kısaca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImagınePerest -- 14 Temmuz 2013; 20:09:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ImagınePerest

İkameti büyükşehir olanlar için oldukça sıkıcı bir şehir,sosyal ortam v.s neredeyse yok,ilçe'den bir farkı olmayan görünen bir il kısaca.

+1
  • quote:

İkameti büyükşehir olanlar için oldukça sıkıcı bir şehir,sosyal ortam v.s neredeyse yok,ilçe'den bir farkı olmayan bir il kısaca.

Hadi ya o derece diyorsun yanii... insan bakımından nasıl insanların davranış ve gelen yabancılara tutumları konusunda ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SystemEnable

quote:

İkameti büyükşehir olanlar için oldukça sıkıcı bir şehir,sosyal ortam v.s neredeyse yok,ilçe'den bir farkı olmayan bir il kısaca.

Hadi ya o derece diyorsun yanii... insan bakımından nasıl insanların davranış ve gelen yabancılara tutumları konusunda ?

Alıntıları Göster
    acıktıysan, Osmaniye
  • quote:

Orijinalden alıntı: GR33K

acıktıysan, Osmaniye

Alıntıları Göster
    gezilecek hiç bir yeri yok üniversite için geldiysen bi oralar güzel (idare eder apaçiler çoktur oralarda) osmaniyede kalırım bir yaylası var orada sıkar adamı 5 yıldır gitmem
  • quote:

quote:

İnsanı ile ilgili de pek iyi birşey söyleyemem,adana ve maraşlılara sık rastlanır bu tarafta,büyük köy görünümlü bir il olmasına rağmen ülkücüler,kürtler v.b karşıt grupların olduğu bir şehir ayrıca.
    Kısaca tavsiye edilmez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Maltepe nasıl bir yer?
    13 yıl önce açıldı
    Eskişehir Nasıl Bir Yer Lan?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

acıktıysan, Osmaniye

Alıntıları Göster
    Kardeş büyük bir şehirden gidiceksen sıkar yapacak bir şey bulamazsın
    İl ama adı il. Çarşısı küçük o nufüsa göre bir şey yok diyebilirim..
    Üniversite okuyacaksan ben yazma gitme derim..
  • Osmaniye/Merkez'in nüfüsu kaç beyler bilen var mı merak ettim de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 8 sene önce gittiğimde kapri giydim diye az kalsın taşlayacaklardı. Tek bir dolmuş hattı vardı ve sadece üniversiteye gidiyordu. Üniversitenin içi apaçi dolu. Belki bu zamana kadar çok değişmiştir bilmiyorum.

• quote:

quote:

quote:

İnsanı ile ilgili de pek iyi birşey söyleyemem,adana ve maraşlılara sık rastlanır bu tarafta,büyük köy görünümlü bir il olmasına rağmen ülkücüler,kürtler v.b karşıt grupların olduğu bir şehir ayrıca.
    Kısaca tavsiye edilmez.

Üniversite için düşündüm ama bilemiyorum sevdiğim bölüm orada o yüzden..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SystemEnable -- 14 Temmuz 2013; 20:42:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Alter Mann

Osmaniye/Merkez'in nüfüsu kaç beyler bilen var mı merak ettim de

190.000 civari diye biliyorum

• Adana işte,Adanadan bir farkı yok,10-12 sene önce Adanaya bağlıydı.O şekilde değerlendir.

Sosyal ortam büyükşehirlere göre çok kısıtlıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: mrksl

quote:

İyimiş bizim Kırklareli/Merkez'in nüfusu 65.000 mi ne Osmaniye'yi hiç bilmiyorum kesin bizim buradan daha gelişmiştir

• quote:

Orijinalden alıntı: brkrctn

quote:

Orijinalden alıntı: mrksl

quote:

İyimiş bizim Kırklareli/Merkez'in nüfusu 65.000 mi ne Osmaniye'yi hiç bilmiyorum kesin bizim buradan daha gelişmiştir

Alıntıları Göster
    Doğma büyüme Osmaniye'de yaşıyorum istediğini sorabilirsin Ayrıca park 328 avm ve yeni açılacak osmaniye avm mevcut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can8063 -- 14 Temmuz 2013; 20:56:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ninova80

Doğma büyüme Osmaniye'de yaşıyorum istediğini sorabilirsin Ayrıca park 328 avm ve yeni açılacak osmaniye avm mevcut

yenisi nereye açılıcaktı
  • quote:

acıktıysan, Osmaniye

• quote:

Orijinalden alıntı: Alex2605

quote:

acıktıysan, Osmaniye

Alıntıları Göster
    ziraat bankası karşısına

• quote:

Orijinalden alıntı: StopComeBack

osmaniye korkut ata elektrik elektronik lazım hadi hayırlısı be gülüm

hayırlısı
  • Açılın beyler ben Osmaniyeliyim :)

Osmaniye son zamanlarda çok popüler bir şehir olma yolundadır. Okü üniversitesi fakıuşağı da yer almakta ve oralarin imkani cok cok iyidir. Yerinde sekmeyen gelişen bir şehirdir.
    Yüzme havuzu yapiliyor uni. Ye yakin bir yere.
    Şehir nufusu 195.000 civaridir suan artmis olabilir.
    Toplam nufus 500.000 e yakindir.
    Memurluk puanlarin yuksek oldugu sehirdir osmaniye.
    İnsanlari iyidir. Fakat imkanlari kisitlidir.
    Otogarinda saat 11 den sabah 6-7 ye kadar otobus bulamazsin.
    Taksiyle gidersin.
    Ucak imkani vardir. Adana servisle gidersin sabah 5.45 de hergun cumhuriyet meydanindan adanaya servis kalkar 17 tl ucreti.
    İstasyon caddesi meshurdur.
    Şuan gelseniz sıkılırsunız belki ama bi 5 yıl içinde tam yaşanacak şehir haline gelecektir.
    Çunku 5 sene once hicbirsey yoktu

Uygun bir sehirdir insanlari yardimseverdir.
    -
    Not: Ankarada okuyorum, Burada ki imkanlari gorunce. Hic tatmin etmez. Buyuk sehirdekiler zorluk ceker.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.